Zgomotul ventilatorului pe un frigider Samsung [Cum se repară]

Dacă ați auzit zgomote de la ventilatorul frigiderului dumneavoastră Samsung, nu sunteți singurul. Aflați cum să remediați zgomotul ventilatorului la un frigider Samsung.

Zgomotul ventilatorului pe un frigider Samsung – Soluție rapidă

Dacă există un zgomot provenit de la ventilatorul din frigiderul Samsung, procedați după cum urmează:

1. Verificați garnitura

Dacă garnitura de pe ușa frigiderului este uzată, slăbită sau deteriorată, înlocuiți-o rapid. Faceți acest lucru pentru ca unitatea să funcționeze în mod optim și să nu se supună la stres.

De asemenea, dacă garnitura de etanșare a ușii este murdară, curățați-o folosind apă caldă și săpun blând. Frecați-o cu o cârpă moale până când este foarte curată. Acest lucru se datorează faptului că o garnitură murdară nu se poate închide ermetic.

O ușă de frigider care nu este bine etanșată va lăsa să intre aer cald și va compromite frigul din interiorul frigiderului.

În consecință, unitatea va depune eforturi suplimentare pentru a menține o temperatură rece. Acest lucru înseamnă că și ventilatorul va funcționa suplimentar. Stresul asupra acestuia ar putea afecta motorul și ar putea provoca apariția unui zgomot neobișnuit, ca o modalitate de a vă avertiza că totul nu este în regulă.

2. Verificați roțile

Aruncați o privire la toate roțile de sub frigiderul Samsung pentru a vă asigura că acestea ating solul. Dacă sunt, înseamnă că unitatea este la nivel. Dar dacă doar una dintre roțile din față este pe sol, înseamnă că unitatea nu este la nivel.

Asigurați-vă că unitatea este ridicată în față la înălțimea corectă și că este nivelată corect din partea stângă spre partea dreaptă. Dacă nivelarea nu se face în mod corespunzător sau corect, ventilatorul ar putea să se rotească descentrat și să facă zgomot.

Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur de modul în care se face nivelarea, consultați manualul de utilizare pentru a afla pașii de urmat. De asemenea, puteți discuta cu tehnicienii noștri experimentați în domeniul electrocasnicelor, care vă pot îndruma cu privire la ce trebuie să faceți.

3. Verificați orificiile de ventilație

Rearanjați frigiderul pentru a lăsa libere orificiile de aerisire din partea interioară din spate a unității. Dacă acestea sunt blocate, aerul nu poate pătrunde în frigider și acest lucru ar putea cauza formarea de gheață pe ventilator. Iar dacă acest lucru se întâmplă, paletele ventilatorului s-ar lovi de gheață și ar face zgomot atunci când încearcă să se rotească.

Dacă există gheață pe ventilator, înseamnă că trebuie să dezghețați manual frigiderul. Goliți aparatul, scoateți-l din priza de perete și, lăsând ușile deschise, lăsați-l să se dezghețe. Când este complet dezghețat, nu va mai exista gheață pe ventilator.

Dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu rezolvă problema zgomotului ventilatorului, contactați centrul de asistență Samsung și solicitați service.

Notă: Ventilatorul zgomotos al unui frigider Samsung este de obicei ventilatorul congelatorului sau ventilatorul evaporatorului. Dacă există gheață în jurul sau în apropierea acestuia, lamelele se lovesc de gheață și fac zgomot.

De obicei, atunci când deschideți ușa congelatorului, zgomotul încetează, deoarece motorul ventilatorului nu mai funcționează. Astfel, auziți zgomotul doar atunci când închideți ușa.

Iată un videoclip care arată cum se îndepărtează gheața din jurul ventilatorului congelatorului pentru a elimina zgomotul…

Ventilatorul congelatorului Samsung nu funcționează – Cum se repară

Deschideți ușa congelatorului și apăsați întrerupătorul ușii pentru a-l activa. De obicei, atunci când deschideți ușa congelatorului, motorul se oprește din funcționare și ventilatorul se oprește. Dar activarea întrerupătorului de la ușă face ca motorul ventilatorului să funcționeze chiar și atunci când ușa congelatorului este deschisă.

Cu toate acestea, dacă motorul nu funcționează atunci când activați comutatorul, atunci știți că este defect și trebuie înlocuit.

De asemenea, puteți testa motorul ventilatorului cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Acest lucru vă va spune dacă problema este de la motor. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul dacă ventilatorul trebuie să funcționeze din nou, deoarece este defect.

De asemenea, este posibil ca paletele ventilatorului să fie blocate, astfel încât acesta să nu funcționeze. Prin urmare, deschideți panoul din spate al congelatorului și inspectați ventilatorul. Dacă există gheață în jurul lamelelor, dezghețați manual congelatorul pentru a topi gheața din jurul lamelelor.

Pentru a face acest lucru, puteți goli congelatorul, scoateți-l din priză, deschideți ușa și lăsați gheața să se topească cu timpul. Există, de asemenea, opțiunea de a pune congelatorul în modul de dezghețare forțată.

Trebuie să știți, totuși, că acumularea de gheață înseamnă că există o problemă cu sistemul de dezghețare al frigiderului. Prin urmare, verificați încălzitorul de dezghețare, care este cea mai probabilă componentă defectă. De asemenea, verificați temporizatorul de dezghețare, termostatul de dezghețare și placa de control a dezghețării.

Notă rapidă

Lucrați la frigiderul Samsung numai cu cablul de alimentare deconectat de la priza de perete. Nu lucrați niciodată la un frigider conectat la sursa de alimentare.

Și chiar și în cazul în care alimentarea cu energie electrică este întreruptă, trebuie să știți că unele părți ale frigiderului pot păstra energia pentru o perioadă de timp. Procedând astfel, reduceți șansele de electrocutare sau de deteriorare a frigiderului.

Ca o protecție suplimentară, purtați mănuși de lucru, dacă aveți. Acestea nu numai că vă protejează mâinile de șocuri, dar le protejează și de tăieturi provocate de orice parte ascuțită sau ascuțită a frigiderului.

Este important să fiți sigur de ceea ce faceți atunci când reparați un aparat. Dacă există zgomot de ventilator la un frigider Samsung și nu sunteți sigur ce trebuie să faceți, contactați Samsung și solicitați service. Acest lucru este pentru a evita deteriorarea aparatului și pentru a economisi niște bani. Acest lucru este valabil mai ales dacă unitatea este încă în garanție activă.

O alternativă la aceasta este discuția cu oricare dintre tehnicienii noștri experimentați în domeniul aparatelor electrocasnice. Aceștia sunt întotdeauna disponibili și gata să vă răspundă la întrebări și să vă ajute, indiferent de problema cu frigiderul.

Zgomotul ventilatorului la un frigider Samsung – Întrebări frecvente legate de acest subiect

Unde este ventilatorul congelatorului pe un frigider Samsung?

Ventilatorul de congelator al unui frigider Samsung se găsește în spatele panoului interior din spate al secțiunii congelatorului. Este chiar acolo unde se află serpentinele evaporatorului. Va trebui să îndepărtați panoul pentru a vedea ventilatorul. Ventilatorul congelatorului se mai numește și ventilatorul evaporatorului.