Zgomotul distribuitorului [Probleme și soluții dovedite]

Este posibil ca zgomotul unui distribuitor să nu fie un motiv de alarmă. Dar dacă sunteți îngrijorat că ceva nu este în regulă cu dozatorul dumneavoastră, găsiți soluții dovedite în acest articol.

Dispenserul de apă care bipăie – Soluție rapidă

Este posibil ca distribuitorul de apă să sune pentru că tava de picurare este plină sau pentru că trebuie golit sacul de deșeuri intern. Asta dacă este vorba de un distribuitor de apă de tip autonom. Goliți sacul de deșeuri dacă îl găsiți plin. De asemenea, verificați tava de picurare pentru a vedea dacă este plină. Goliți-o transportând-o până la cea mai apropiată chiuvetă sau container.

În plus, este posibil ca sticla de apă de pe dozator să fie goală. Distribuitorul tinde să emită un semnal sonor atunci când nu mai există apă în timp ce este conectat la alimentare. Acesta este modul în care aparatul vă avertizează că aveți nevoie de apă. Înlocuiți sticla goală cu una plină. Dar deconectați dozatorul de la curentul electric sau deschideți ușa pentru a opri zgomotul dacă nu mai există nicio sticlă disponibilă.

În cele din urmă, verificați conexiunile pentru a vă asigura că nu există scurgeri de aer. Distribuitorul emite un semnal sonor atunci când există o conexiune slăbită, lăsând aerul să iasă. Strângeți orice conexiuni slăbite pe care le găsiți sau angajați un tehnician pentru a face treaba.

Distribuitor de apă din frigider care face un zgomot de măcinare – Rezolvat

Verificați supapa de admisie a apei, filtrul de apă sau carcasa filtrului de apă dacă auziți un zgomot de măcinare de fiecare dată când distribuiți apă. Scoateți filtrul de apă din frigider; consultați manualul de utilizare dacă nu sunteți sigur unde se află acesta. După aceea, instalați un dop de bypass în locul acestuia și încercați din nou dozatorul.

Inspectați filtrul de apă dacă zgomotul dispare cu ajutorul dopului de bypass. Este posibil ca filtrul să fie murdar la cap, așa că încercați să îl curățați. Reintroduceți-l și vedeți dacă zgomotul continuă. Înlocuiți filtrul de apă cu unul nou dacă zgomotul revine.

Dar dacă zgomotul de măcinare nu dispare odată cu instalarea dopului de bypass, verificați carcasa filtrului de apă. Apăsați maneta distribuitorului de apă în timp ce țineți ușa frigiderului deschisă. Dacă auziți zgomotul din carcasă, va trebui să înlocuiți întreaga carcasă pentru a-l elimina. Cu toate acestea, verificați supapa de admisie a apei dacă carcasa nu face zgomot.

Îndepărtați frigiderul de pereții înconjurători dacă este la același nivel cu aceștia. Demontați șuruburile care țin în poziție panoul de acces inferior pentru a avea acces la supapă. Veți avea nevoie de cineva care să apese maneta distribuitorului în timp ce ascultați supapa. Luați în considerare înlocuirea supapei de admisie dacă zgomotul provine de acolo.

O altă cauză posibilă a zgomotului de scârțâit produs de distribuitorul de apă este aerul blocat în conductele de apă. Distribuiți câțiva litri de apă sau pur și simplu lăsați să curgă apă din dozator timp de câteva minute. Acest lucru spală sistemul și poate elimina zgomotul.

Distribuitorul de gheață din frigider face zgomot – Ce trebuie să faceți

Verificați dacă există fragmente de gheață în jgheabul de gheață. Este posibil ca temperatura congelatorului să fie prea scăzută, ceea ce face ca fragmentele de gheață să se lipească în interiorul jgheabului. În timp ce încercați să distribuiți gheață, este posibil să auziți un zgomot. Turnați apă caldă în jgheab pentru a elimina orice obstrucție. Continuați să turnați până când apa curge liber și limpede.

De asemenea, verificați șurubul găleții de gheață. Este posibil ca aceasta să fie uzată din cauza utilizării regulate. Spirala ar trebui să se rotească de fiecare dată când distribuiți gheață. Așadar, dacă apăsați maneta distribuitorului de gheață și burghiul nu se rotește, puteți lua în considerare înlocuirea motorului burghiului sau a întregii găleți de gheață.

Dozator de apă care face un zgomot de ciocănit – Soluție rapidă

Verificați carcasa filtrului de apă și supapa de admisie a apei. Aceste două piese, atunci când sunt defecte, creează un zgomot de ciocănit atunci când distribuiți apă. Îndepărtați filtrul de apă și folosiți distribuitorul pentru a vedea dacă zgomotul continuă. Dacă zgomotul dispare fără filtru, problema este la carcasa filtrului de apă. Înlocuiți-o pentru a elimina definitiv zgomotul.

Cu toate acestea, dacă zgomotul continuă chiar și după ce ați îndepărtat filtrul de apă, sursa este supapa de admisie a apei. Luați în considerare înlocuirea acesteia, deși este posibil să funcționeze în continuare. Zgomotul indică o defecțiune la supapa de admisie.

Recapitulare

Aflați de ce se face distribuția de apă și remediați problema cât mai curând posibil. Dar un zgomot al dozatorului nu indică întotdeauna o defecțiune. Dacă nu sunteți sigur ce trebuie să faceți, cel mai bine este să angajați un tehnician profesionist pentru a verifica și repara aparatul.

Lasă un comentariu