Zgomotul compresorului frigiderului [Soluții]

Zgomotul compresorului unui frigider este de obicei o problemă dacă este vizibil de puternic. Din fericire, am analizat diferitele zgomote și soluțiile la acestea.

Compresor de frigider zgomotul de batere – Soluție rapidă

Gazul din compresor poate crea un zgomot de ciocnire atunci când mutați frigiderul. Deși acest zgomot este normal, este util să lăsați frigiderul fără să-l mișcați prea mult, mai ales atunci când tocmai l-ați instalat sau l-ați alimentat.

Dar există și alte cauze ale zgomotului de ciocănit al compresorului frigiderului, iar pentru a determina care este cauza, urmați următorii pași:

Pasul 1

Asigurați-vă că zgomotul provine de la compresor. Uneori, zgomotul de bătaie provine de la ventilatorul evaporatorului sau chiar de la ventilatorul condensatorului. Curățați ventilatorul condensatorului și compresorul și asigurați-vă că nu există gheață în jurul ventilatorului evaporatorului.

Pasul 2

Dacă zgomotul provine de la compresor, nivelați frigiderul. Deconectați-l de la priza de perete înainte de a începe. Apoi, înclinați-l puțin în spate și rotiți picioarele de nivelare până când partea din față este puțin mai înaltă decât cea din spate. Coborâți frigiderul și conectați-l din nou la priza de perete. Dacă zgomotul persistă, încercați pasul următor.

Pasul 3

Strângeți bolțurile și șuruburile care țin compresorul în poziție. Atunci când acestea se slăbesc, ele determină compresorul să se deplaseze atunci când frigiderul se mișcă. Iar când se mișcă, acesta lovește alte componente și creează un zgomot de ciocnire.

Dacă soluțiile de mai sus nu se aplică la compresorul frigiderului dumneavoastră sau dacă nu rezolvă zgomotul de ciocănit, contactați un tehnician calificat pentru a verifica compresorul și a determina dacă trebuie sau nu înlocuit.

Compresor de frigider cu compresor cu zgomot înalt – Rezolvat

Un zgomot ascuțit de la un compresor de frigider indică faptul că acesta este deteriorat. Există un motor în compresor care face un zgomot ascuțit atunci când este defect. Dacă acesta este cazul, înlocuiți compresorul.

Compresor de frigider cu zgomot de zgomot de zgomot – Ce trebuie făcut

În mod obișnuit, un compresor face un zgomot de zăngănit atunci când frigiderul se oprește sau pornește în timpul funcționării normale. Este posibil să auziți zgomotul de zăngănit mai clar noaptea. Deși zgomotul poate părea o problemă, este de așteptat la unele frigidere.

Atunci când ar trebui să vă faceți griji este atunci când zgomotul este prea puternic și continuu. Pentru aceasta, poate însemna că compresorul are niște șuruburi sau șuruburi slăbite. Strângerea acestora poate opri zgomotul. Dar dacă acesta continuă, este posibil ca compresorul să aibă daune interne și să fie nevoie de înlocuire.

Cu toate acestea, asigurați-vă că zgomotul de zăngănit provine de la compresor. Uneori, ventilatorul condensatorului face același zgomot atunci când paletele sunt slăbite. Și pentru că este aproape de compresor, puteți presupune că provine de la motor.

De asemenea, verificați și vasul de scurgere. La fel ca și ventilatorul condensatorului, amplasarea acestuia face ca este ușor să se presupună că compresorul zdrăngănește când zgomotul provine din tigaie. O tavă de scurgere slăbită zornăie ori de câte ori frigiderul pornește sau se oprește. Strângeți tigaia sau găsiți un suport pentru ea pentru a opri zgomotul de zăngănit.

În cele din urmă, verificați temporizatorul de dezghețare. Dacă temporizatorul se află sub frigider și emite un zgomot când motorul cedează, puteți crede că este vorba de compresor.

Compresorul unui frigider face zgomot?

Un compresor de frigider face zgomot atunci când funcționează normal. Zumzetul sau bâzâitul scăzut și liniștit pe care îl auziți este compresorul. Atunci când frigiderul devine silențios, compresorul s-a oprit, probabil pentru un ciclu de dezghețare. Compresoarele nu funcționează tot timpul.

Cu toate acestea, a dezvoltat o defecțiune dacă compresorul devine suficient de puternic pentru a fi auzit în altă parte a casei. S-ar putea să fie necesar să îl înlocuiți. Solicitați unui tehnician profesionist să verifice compresorul pentru a determina dacă trebuie sau nu să-l înlocuiți și costul unui compresor nou. Dacă dețineți un model mai vechi de frigider, este posibil să doriți să cumpărați un frigider nou.

Compresorul frigiderului care face clic – Cum se repară

Verificați releul de pornire în cazul în care compresorul face clic. Detașați releul de pe partea laterală a compresorului și scuturați-l în timp ce îl țineți. În mod normal, releul nu ar trebui să zăngănească, dar dacă o face, înlocuiți componenta.

În cazul în care nu zornăie, verificați continuitatea între bornele sale. Utilizați un multimetru pentru acest test. Dacă releul nu prezintă continuitate, înlocuiți-l.

Compresorul pornește și se oprește dacă releul este defect. Deoarece dispozitivul furnizează energia necesară pentru ca compresorul să pornească și să funcționeze, compresorului îi va fi greu să pornească dacă releul este defect.

Un alt motiv pentru zgomotul de clic este o suprasarcină. Uneori, compresorul consumă mai multă energie decât are nevoie și începe să pocnească. Apoi, acesta se oprește singur, în semn de autoprotecție. Scoateți frigiderul din priză și așteptați câteva minute înainte de a-l conecta din nou la priză. Procedând astfel, permiteți compresorului să se răcească și să repornească în mod normal.

În plus față de cele de mai sus, bobinele condensatorului pot cauza zgomotul de clic al compresorului. Atunci când acestea sunt semnificativ murdare. Acestea provoacă o supraîncărcare termică a compresorului, iar motorul începe să pocnească.

Curățați bine serpentinele și asigurați-vă că le curățați în conformitate cu recomandările producătorului. Iar dacă aveți animale de companie care pierd părul, este posibil să trebuiască să le curățați mai des.

În cele din urmă, repararea unui ventilator de condensator defect ajută la reducerea supraîncălzirii serpentinelor și a compresorului. Ventilatorul are sarcina de a răci serpentinele și compresorul, astfel încât acestea să nu se supraîncălzească și să reducă capacitatea de răcire a frigiderului. Dacă observați că ventilatorul nu funcționează, verificați motorul și înlocuiți-l sau înlocuiți întregul ventilator.

Compresorul frigiderului nu scoate niciun sunet – Soluție rapidă

Dacă compresorul unui frigider nu scoate niciun sunet, este posibil ca acesta să nu funcționeze. În mod obișnuit, un compresor face zgomot, deși redus și silențios. Veți auzi un bâzâit sau un zumzet confortabil din partea frigiderului în timpul funcționării normale; acesta este compresorul. Niciun compresor nu este silențios.

Deci este posibil să fi cedat dacă compresorul nu scoate niciun sunet. Prin urmare, verificați releul de pornire; efectuați un test de continuitate pentru a vă asigura că încă funcționează. Verificați funcționalitatea ventilatorului și înlocuiți-l dacă acesta nu funcționează.

În cele din urmă, verificați compresorul. Există pași pentru a efectua un test pe compresor pentru a determina funcționalitatea acestuia. Dacă compresorul are un circuit deschis, înlocuiți-l. De asemenea, puteți angaja un profesionist pentru a verifica motorul.

Recapitulare

Zgomotul unui compresor de frigider poate fi normal sau anormal, în funcție de zgomot și de cât de puternic este acesta. Dar înainte de a decide că compresorul este zgomotos, verificați ventilatorul condensatorului și tava de scurgere. Este mai probabil ca acestea să genereze zgomot decât un compresor.

În cazul în care compresorul cedează, nu îl puteți repara. Singura soluție este înlocuirea acestuia. Angajați un agent de service pentru a înlocui compresorul, deoarece este o lucrare oarecum complexă.