Zgomotul aparatului de gheață [Probleme și soluții]

O mașină de făcut gheață, fie că este de tip frigider sau una independentă, nu este tocmai o mașină silențioasă. Așadar, zgomotul unui aparat de gheață nu este neobișnuit, cu excepția cazului în care acesta este excesiv de zgomotos.

Zgomotul producătorului de gheață când se umple – Rezolvat

Zgomotul produs de aparatul de gheață în timp ce se umple cu apă poate însemna că forța apei este prea mare. Când presiunea apei este mai mare de 60psi, veți auzi un zgomot ascuțit în timp ce apa trece cu putere prin supapa de intrare a apei în mașina de gheață. Puteți închide parțial supapa de alimentare cu apă pentru a încetini fluxul de apă sau puteți angaja un instalator pentru a reduce presiunea apei.

Mașină de gheață care face zgomot de măcinare – Cum se repară

Câteva probleme determină un aparat de gheață să facă un zgomot de măcinare. Următoarele sunt modalități de a le remedia:

1. Gem de gheață

Un blocaj de gheață în interiorul mașinii de făcut gheață sau al găleții de gheață poate face ca lamelele, angrenajele sau motorul fără sfârșit să facă zgomot de măcinare în timp ce mișcă gheața. Uitați-vă în mașina de făcut gheață pentru a vedea dacă există gheață în matriță. Este posibil să trebuiască să opriți aparatul de gheață pentru a dezgheța lamelele ejectorului dacă acestea sunt blocate în gheață.

Dar, dacă lamele sunt libere, verificați șurubul din găleata de gheață. Utilizarea inconsecventă a gheții va face ca gheața din găleată să se topească și să înghețe din nou, formând aglomerări. Efortul de care este nevoie pentru ca burghiul să mute gheața va crea zgomot. În acest caz, scoateți găleata de gheață și puneți-o sub apă caldă până când gheața se topește. De asemenea, o puteți lăsa afară câteva minute pentru ca gheața să se topească singură.

2. Rulmentul vechi al ventilatorului

Este posibil ca rulmentul care rotește ventilatorul aparatului de gheață să fie vechi și uzat. Când se întâmplă acest lucru, rulmentul scoate un zgomot puternic de măcinare de fiecare dată când ventilatorul se rotește. Frecarea datorată efortului creează zgomotul. Va trebui să înlocuiți întregul ansamblu al ventilatorului dacă acesta este cazul.

3. Acumularea de îngheț

Gheața sau înghețul din jurul ventilatorului aparatului de gheață va provoca, de asemenea, un zgomot de măcinare în cazul în care paletele ventilatorului îl lovesc. Este posibil să doriți să verificați dacă există acumulări de gheață pe sau în jurul ventilatorului și să dezghețați ventilatorul dacă există. Deconectați frigiderul sau congelatorul de la curentul electric și deschideți ușa. Lăsați aerul cald să topească gheața din jurul ventilatorului în loc să folosiți o sursă de căldură.

Acumularea de gheață indică o garnitură defectă a găleții de gheață sau fisuri în compartimentul aparatului de gheață. Aerul cald pătrunde în cameră, provocând condens și eventual îngheț pe măsură ce condensul îngheață. Înlocuiți garnitura dacă este uzată sau etanșați compartimentul aparatului de gheață cu un material de etanșare adecvat.

4. Motorul de semănătoare defect

Spirala din găleata de gheață poate fi uzată din cauza utilizării constante. Dacă observați un zgomot de măcinare din găleata de gheață și ventilatorul nu este înghețat, este posibil ca burghiul să necesite o înlocuire. În timpul unui ciclu de fabricare a gheții, verificați burghiul pentru a vă asigura că se rotește. Este posibil să găsiți o piesă de schimb dacă este blocată și face zgomot sau să înlocuiți întreaga găleată de gheață.

Gheață care face zgomot – Cum se repară

Un aparat de gheață de frigider poate produce zgomote diferite. Următoarele sunt modalități de a remedia orice zgomot neobișnuit sau puternic:

1. Faceți clic pe

Este posibil să auziți clicuri sau pocnituri ale mașinii de făcut gheață, deoarece aceasta solicită o alimentare cu apă proaspătă după ce aruncă un nou lot de gheață. Deși sunetul este tipic, s-ar putea să vi se pară neobișnuit dacă sunteți nou în utilizarea unui aparat de gheață pentru frigider. Dar dacă zgomotul devine constant și excesiv de puternic, este timpul să apelați la un agent de service pentru a verifica și repara aparatul.

2. Crashing

Un zgomot puternic în interiorul frigiderului poate proveni de la aparatul de gheață care varsă gheață proaspătă în găleata de gheață. Se va întâmpla din când în când dacă folosiți în mod constant gheață, așa că va trebui să vă obișnuiți cu el. Nu înseamnă că ceva nu este în neregulă cu aparatul de gheață decât dacă zgomotul de izbitură devine prea puternic și se întâmplă din când în când. Verificați piesele aparatului de gheață și reparați-le pe cele defecte.

3. Zumzet sau ticăit

Atunci când mașina de gheață este conectată la curent electric, dar nu și la conducta de alimentare cu apă, aceasta emite un zgomot puternic de bâzâit sau de ticăit. Acest zgomot este ușor de eliminat; asigurați-vă că linia de apă care alimentează aparatul de gheață este conectată corect și că supapa de alimentare cu apă este complet deschisă. Verificați conexiunile și supapa de alimentare dacă nu sunteți sigur. De asemenea, acest lucru protejează aparatul de gheață, deoarece acesta se poate deteriora dacă continuă să funcționeze fără apă.

4. Șuieratul

Un șuierat de la un aparat de gheață de frigider poate fi sunetul apei care umple forma de gheață. Dacă presiunea este mare pe măsură ce apa se aruncă prin conducta de apă în matrița de gheață, aceasta va crea un zgomot ascuțit. Zgomotul este normal și nu indică o problemă la aparatul de gheață.

Freestanding Ice Maker zgomot

Diferite părți ale aparatului de gheață pot genera zgomot dacă sunt defecte. Verificați dacă pompa de golire are resturi, deoarece murdăria o poate bloca și îi poate reduce eficiența. Curățați pompa și vedeți dacă zgomotul dispare. Dacă nu se întâmplă acest lucru, este posibil să trebuiască să schimbați pompa de scurgere din cauza unui motor defect. Asta dacă sunteți sigur că zgomotul provine de la acesta.

Dar dacă pompa nu este sursa zgomotului, verificați ventilatorul condensatorului de lângă compresor. Lamele pot fi slăbite sau pot lovi o altă parte a aparatului de gheață. Strângeți lamelele, curățați-le și verificați motorul dacă acestea sunt libere. Luați în considerare înlocuirea motorului dacă acesta este defect.

De asemenea, verificați apa din rezervor; dacă este scăzută, pompa de recirculare va produce zgomot. Inspectați supapa de admisie a apei sau supapa de alimentare cu apă dacă observați că nivelul apei este sub linia recomandată. Înlocuiți supapa de admisie dacă nu funcționează și asigurați-vă că supapa de alimentare este complet deschisă. Este posibil să aveți nevoie de serviciile unui instalator pentru a remedia problema. Dar dacă rezervorul nu este gol, dar pompa este zgomotoasă, înlocuiți-o.

În cele din urmă, verificați compresorul. Zgomotul produs de compresor poate însemna că acesta are nevoie de o reîncărcare a agentului frigorific sau că are o defecțiune internă. Angajați serviciile unui tehnician pentru a verifica compresorul dacă zgomotul provine din acea zonă.

Notă: Curățați aparatul de gheață la fiecare șase luni, mai des dacă locuiți într-o zonă cu apă dură. Depozitele minerale din apă vor reduce capacitatea de funcționare a aparatului și pot face ca acesta să genereze zgomot.

Mașină de gheață care face zgomot de gemete – Soluție rapidă

Zgomotul de gemete de la aparatul dumneavoastră de gheață poate proveni de la lamele care încearcă să ejecteze gheața din matriță. Dacă bobina de încălzire de sub aparatul de gheață este defectă, este posibil ca aceasta să nu se pornească pentru a desprinde gheața din matriță. Ca urmare, va fi greu să scoateți gheața.

Verificați dacă gheața este blocată în interiorul matriței și dacă lamelele se mișcă în timp ce încercați să o ejectați. Este posibil să trebuiască să opriți unitatea pentru ca gheața să se dezghețe puțin, astfel încât să o puteți arunca în găleata de gheață. Dar aveți nevoie de un ansamblu de înlocuire a aparatului de gheață dacă bobina de încălzire nu mai funcționează. Aceeași reparație se aplică și în cazul în care aparatul de gheață geme, dar nu produce gheață.

De asemenea, este posibil ca motorul burghiului să fie înghețat, ceea ce face dificilă evacuarea gheții din matriță. Veți avea nevoie de un uscător de păr pentru a dezgheța burghiul și a opri zgomotul în acest caz. Apoi, găsiți cauza problemei de îngheț; aceasta se poate datora faptului că temperatura congelatorului este prea scăzută.

Filtru de gheață care face zgomot de ciocănit – Rezolvat

Zgomotul poate proveni de la funcția de deschidere și închidere a supapei de admisie a apei. Atunci când presiunea apei este prea mare, aceasta poate provoca zgomot la deschiderea și închiderea supapei. Luați în considerare reducerea presiunii apei cu ajutorul unui instalator sau închiderea parțială a robinetului de alimentare cu apă pentru a încetini graba apei. În caz contrar, este posibil să trebuiască să înlocuiți supapa de admisie a apei.

Filtru de gheață care face zgomot de scârțâit – Rezolvat

Este posibil ca motorul burghiului să se defecteze și să genereze un zgomot puternic. Zgomotul poate suna ca un scârțâit puternic sau un clic, în timp ce motorul lucrează din greu pentru a se roti. Verificați rulmenții motorului pentru a vedea dacă sunt uzați. Înlocuiți motorul dacă rulmenții sunt uzați.

Mașină de gheață care face zgomot puternic atunci când distribuie gheață – Soluție rapidă

Este posibil ca zgomotul să provină de la motorul fără sfârșit din interiorul găleții de gheață. Scoateți găleata afară și țineți apăsat comutatorul ușii. Apoi, apăsați maneta distribuitorului de gheață și așteptați zgomotul. Spirala ar trebui să se rotească pe măsură ce apăsați maneta. Dacă auziți zgomotul, înseamnă că burghiul este blocat, probabil cu gheață.

Treceți găleata cu gheață sub apă caldă pentru a topi orice fragmente de gheață care blochează motorul. Asigurați-vă că acesta se mișcă liber după aceea, rotindu-l cu mâna. Apoi, reintroduceți găleata de gheață și asigurați-vă că aceasta atinge partea din spate a congelatorului. Încercați din nou distribuitorul de gheață. Este posibil să trebuiască să înlocuiți motorul burghiului sau găleata de gheață dacă zgomotul continuă și nimic altceva nu pare să îl cauzeze.

Recapitulare

Nu este nimic în neregulă cu un aparat de gheață care face zgomot. Face parte din funcționarea sa normală, deși ar putea fi nevoie să vă obișnuiți cu el dacă sunteți începător. Cu toate acestea, este esențial să învățați zgomotele obișnuite ale mașinii de făcut gheață pentru a identifica atunci când aparatul este defect.

Întreținerea regulată a mașinii de gheață și a frigiderului menține aparatele în funcțiune. De asemenea, aceasta previne erorile și defecțiunile care pot face ca mașina de gheață să nu mai funcționeze în mijlocul unei zile toride.

Lasă un comentariu