Ușile frigiderului Samsung [Probleme și remedieri]

Câteva probleme ar putea apărea cu ușile frigiderelor Samsung. În acest articol, discutăm despre aceste probleme și despre diferitele modalități de remediere a fiecăreia.

Ușa congelatorului Samsung nu se etanșează – Soluție rapidă

Iată ce trebuie să faci pentru a repara o ușă de congelator Samsung care nu se etanșează sau nu rămâne închisă:

1. Verificați garnitura

Aruncați o privire la garnitura ușii pentru a vedea dacă este deteriorată, ruptă sau slăbită. Dacă da, înlocuiți-o. De asemenea, verificați dacă există vreun element care se înfige în ea, împiedicând-o să se etanșeze corespunzător.

În plus, verificați dacă este murdar. Curățați-l bine cu apă caldă și săpun blând. O garnitură murdară nu va etanșa corespunzător. Prin urmare, curățați-o în mod regulat.

Este important să verificați, de asemenea, dacă garnitura ușii este încă magnetizată, chiar dacă nu este deteriorată, ruptă, slăbită sau murdară. Așezați un obiect metalic pe ea pentru a vedea dacă obiectul se lipește de sigiliu. Dacă nu, puteți fie să remagnetizați garnitura, fie să o schimbați complet.

Frecați de mai multe ori un magnet puternic de-a lungul garniturii de mai multe ori pentru a o magnetiza din nou.

2. Verificați conținutul

Există posibilitatea ca unul sau mai multe articole din congelator să iasă în afară și să țină ușa deschisă. Dacă congelatorul este prea plin, reduceți conținutul și rearanjați-le pe cele rămase pentru a încăpea în congelator în mod corespunzător. În acest fel, ușa se poate închide și etanșa bine.

3. Verificați picioarele

Asigurați-vă că picioarele congelatorului sunt la nivel cu podeaua. Aceasta înseamnă că trebuie să vă asigurați că podeaua pe care ați așezat congelatorul este plană. Dacă nu este, mutați congelatorul într-o cameră cu o podea mai plană. Dar dacă este, atunci verificați picioarele pentru a vă asigura că toate sunt bine ajustate. Ajustați-le dacă nu sunt.

Dacă picioarele congelatorului nu sunt la nivel, închiderea și etanșarea ușii vor fi dificile.

4. Verificați ușa

Deschideți ușa congelatorului și închideți-o pentru a vedea dacă se aliniază corect cu rama. Dacă nu se aliniază, trebuie să o reajustați prin slăbirea balamalelor ușii sau a oricărui alt element de feronerie care ține ușa în poziție. Apoi, strângeți-le din nou, de data aceasta asigurându-vă că ușa este aliniată corect.

Puteți verifica, de asemenea, dacă nu cumva vreun obiect exterior este blocat pe balamale, împiedicând ușa să se închidă și să se etanșeze. Îndepărtați-o dacă există un astfel de obiect.

Nealinierea ușii unui congelator este posibilă dacă l-ați mutat recent și a trebuit să scoateți ușa pentru a o putea introduce în casă.

Înlocuirea ușii congelatorului Samsung – Ce trebuie făcut

Pentru a înlocui o ușă de sertar al congelatorului inferior Samsung:

Deschideți sertarul și scoateți tava superioară. Faceți acest lucru împingând-o în spate, ridicând roțile acesteia din fantele lor. Apoi, ridicați partea din față a tăvii în sus și glisați-o afară.

În continuare, scoateți tava cutiei. Înclinați partea din spate a tăvii și împingeți-o înapoi, scoțând-o din fanta din față. Înclinați-o puțin în față și ridicați-o pentru a o scoate din sertar.

Cu ajutorul unei prize de 10 milimetri, deșurubați cele 4 șuruburi de 10 milimetri care țin sertarul în poziție. Fiecare parte a sertarului are câte 2 șuruburi. După ce acestea sunt deșurubate, ridicați ușa congelatorului din drum. Țineți cele două laturi și ridicați ușa pentru a elibera suporturile de pe șinele de glisare.

Luați noua ușă a sertarului congelatorului și aliniați filele de pe suporturile ușii, asigurându-vă că fantele se află pe glisiere. Puneți-o în poziție.

Înșurubați la loc șuruburile de 10 milimetri pe care le-ați îndepărtat mai devreme. Puneți la loc tava cutiei – introduceți-o, mai întâi partea din spate, înclinați partea din față înainte pentru a o împinge în fantă și fixați-o la locul ei. Acum, puneți la loc tava superioară – înclinați partea din spate înăuntru și așezați-o deasupra tăvii pentru cutii. Împingeți-o înăuntru și glisați-o în afară pentru a vă asigura că roțile sunt la locul lor.

Ușile noi ale sertarelor congelatorului nu vin cu o garnitură, suporturi și un mâner. Va trebui să le refolosiți pe cele de la ușa originală.

Pentru a înlocui ușa compartimentului de congelare la un frigider Samsung:

Cu ajutorul unei șurubelnițe, slăbiți știftul de oprire din partea stângă jos a ușii congelatorului. Scoateți ușa prin îndepărtarea părții de fixare și prin glisarea știftului de oprire de la partea superioară și de la partea inferioară din locașuri.

Pentru a pune ușa la loc, introduceți știftul de oprire din partea stângă jos în partea de fixare și introduceți știftul de oprire din partea superioară în soclu, toate în același timp.

Pentru a înlocui o ușă de congelator Samsung pe un model side-by-side:

Deșurubați șurubul care ține în poziție capacul balamalei superioare. Ridicați capacul din drum și, dacă există un fascicul de cabluri, deconectați-l.

În continuare, deșurubați șuruburile care țin balama din partea de sus de corpul unității. Acum, deschideți ușa și ridicați ușa din balama din partea de jos. Faceți acest lucru cu atenție.

Pentru a înlocui ușa, glisați tubul dozatorului de apă prin orificiul situat în cuiul balamalei. Acest lucru funcționează pentru modelele cu distribuitor de apă și gheață. Acum, glisați ușa astfel încât să se potrivească în știftul de balama. Închideți ușa.

Puneți balama din partea de sus la locul ei și montați la loc șuruburile pe care le-ați îndepărtat mai devreme. Aveți grijă să verificați dacă ușa este la același nivel cu cealaltă înainte de a strânge șuruburile.

Acum, strângeți șuruburile după ce ați nivelat ușa. Reconectați cablajul, dacă este cazul. Glisați capacul balamalei înapoi în poziție și montați șurubul de fixare.

Ușa congelatorului Samsung nu se va deschide – Ce trebuie să faceți

Dacă ușa congelatorului dvs. Samsung nu se deschide, este posibil să existe o scurgere pe garnitura sau pe sigiliul ușii. Băutura zaharată care se varsă pe garnitură va face ca aceasta să se lipească de ramă și va face ca ușa să se deschidă cu dificultate. Prin urmare, curățați partea exterioară a garniturii și a congelatorului cu apă caldă cu săpun. Încercați să deschideți din nou ușa după aceasta.

De asemenea, este posibil să existe o acumulare de gheață care să forțeze ușa să rămână închisă. De asemenea, ar putea fi vorba de funcționarea normală a sistemului de vid al congelatorului. Contactați oricare dintre tehnicienii noștri calificați în domeniul frigiderelor pentru a depana și a remedia această problemă pentru dumneavoastră.

Pentru ca sigiliul să nu se lipească de rama congelatorului, asigurați-vă că curățați congelatorul și sigiliul în fiecare lună. De asemenea, evitați să vărsați lichide zaharoase sau lipicioase pe corpul congelatorului.

În plus, puteți aplica ceară de parafină pe garnitură și pe ramă după ce le curățați, pentru a le împiedica să se lipească între ele. Nu curățați cu detergenți abrazivi și nu folosiți vaselină pentru a împiedica ușa să se lipească.

Este important de reținut aici că deschiderea și închiderea ușii congelatorului creează un vid care face ca ușa să se blocheze temporar. Dacă încercați să deschideți ușa după doar câteva secunde de la închiderea ei, nu veți reuși să o faceți. Dați-i timp pentru ca presiunea din ea să se echilibreze.

În ceea ce privește acumularea de gheață, este posibil ca ușa să se închidă prin înghețare dacă există o acumulare mare de gheață pe brațul senzorului aparatului de gheață.

Închideți alimentarea cu apă a unității și opriți aparatul de gheață. Apoi, dezghețați congelatorul pentru a dezgheța gheața. Supravegheați aparatul de gheață și dezghețați-l din nou dacă începe să se formeze gheață pe el.

Frigiderul Samsung nu bipăie când ușa este deschisă – Cum se repară

Dacă un frigider Samsung nu emite niciun semnal sonor chiar dacă ușa este deschisă pentru o perioadă de timp, verificați senzorul ușii sau placa de control. Una sau ambele ar putea fi defecte sau deteriorate.

Contactați centrul de asistență Samsung pentru asistență. Un tehnician de reparații frigidere vă poate ajuta, de asemenea, să găsiți cauza exactă a problemei. Discutați cu tehnicienii noștri experimentați pentru ajutor și sfaturi de specialitate. Asigurați-vă că știți modelul și vârsta exactă a unității Samsung.

Condensarea între uși a frigiderului Samsung – Soluție rapidă

Verificați dacă pictograma Energy Saver este aprinsă dacă ușile frigiderului Samsung au condens între ele. Dacă este, opriți-o pentru a activa încălzitorul de pe panoul central. Acest lucru ține la distanță condensul.

Unitatea poate economisi puțină energie atunci când funcția Energy Saver (Economizor de energie) este activată, dar acest lucru ar putea cauza apariția condensului între uși.

Dacă acest lucru nu este valabil, verificați dacă există umiditate ridicată. Folosirea unui dezumidificator poate rezolva această problemă dacă umiditatea este într-adevăr ridicată, mai ales dacă este vară.

Cu toate acestea, dacă nu vremea este problema, problema ar putea fi cauzată de utilizarea necorespunzătoare a unității. Asigurați-vă că nu deschideți și închideți frecvent ușa. Iar atunci când închideți ușa, asigurați-vă că aceasta se etanșează bine.

Ușa frigiderului Samsung scârțâie la deschidere – Ce trebuie să faceți

Aplicați un lubrifiant pentru frigidere pe balamalele ușii dacă ușa frigiderului dumneavoastră Samsung scârțâie când este deschisă. Lubrifiați fiecare parte a balamalelor de sus și de jos folosind o sticlă cu ac de ungere cu ac.

Pentru a face acest lucru, goliți ușa frigiderului de toate obiectele. Aplicați lubrifiantul pe balamale din toate unghiurile posibile, asigurându-vă că stropiți bine lubrifiantul pe balamaua de jos. Acest lucru se datorează faptului că aceasta deține o greutate mare.

Ușa unui frigider începe să scârțâie atunci când lubrifiantul din balama se uzează și metalul începe să se frece de metal. Acest lucru este valabil pentru fiecare ușă de frigider, inclusiv pentru ușile frigiderelor Samsung.

Samsung Frigiderul Samsung Adunarea ușii franceze

Începeți prin fixarea plăcilor de fixare a balamalei ușii. Repoziționați un singur șurub Philips și cele 2 șuruburi cu hexagonal de 5 milimetri pentru a fixa cele două plăci cu știfturi ale ușilor.

1. Pentru ușa fără dozator de apă

Aliniați ușa fără distribuitorul de apă. Cu ajutorul știftului de balama, direcționați alinierea ușii. Introduceți placa de balama în filele metalice din partea superioară a ușii.

Țineți-o în poziție cu ajutorul pârghiei pentru plăci. Puneți la loc capacul balamalei; apăsați pe el până când se fixează. Montați un singur șurub Philips pentru a menține capacul în poziție.

2. Pentru ușa cu dozator de apă

Reglați alinierea sa cu știftul de balama. Treceți linia de plutire și cablurile electrice prin fantele din placa balamalei. Nu trageți linia de apă sau firele; dacă faceți acest lucru le puteți deteriora.

Puneți placa de balama în filele metalice fără a tăia firele și conducta de apă. Apoi, deschideți puțin ușa pentru a introduce placa de balama în gaura din partea superioară a ușii.

Fixați placa cu ajutorul pârghiei. Conectați conducta de apă la racordul pentru oaspeți, asigurându-vă că cele două tuburi se întâlnesc la mijlocul racordului pentru a evita scurgerile din dozator. Introduceți fitingul în carcasa de pe placă.

Fixați conectorul electric și asigurați-vă că acesta se blochează. Așezați firele și conectorul cât mai plat posibil.

Puneți capacul balamalei la locul său, dar nu-l forțați, pentru că astfel veți deteriora firele. Dacă toate conexiunile sunt realizate corect, capacul se va bloca. Montați un singur șurub Philips pe capacul balamalei pentru a-l menține în poziție.

Când asamblarea este gata, deschideți și închideți ușile frigiderului Samsung pentru a vă asigura că acestea se etanșează corect și că toate piesele funcționează bine. Dacă mai există vreo problemă cu asamblarea, consultați manualul de utilizare pentru a ști cum să reglați sau să nivelați ușile.

Recapitulare

Frigiderele au diferite probleme cu ușile lor, iar ușile frigiderelor Samsung nu sunt diferite. Dar remedierea problemelor cu ușile frigiderelor Samsung nu ar trebui să fie o sarcină uriașă. Urmând pașii pentru diferitele probleme vă va oferi soluțiile necesare.

În plus față de cele de mai sus, scoateți unitatea din priză înainte de a efectua diagnosticarea sau de a repara orice parte a acesteia. Este o măsură de siguranță pentru a preveni electrocutarea. De asemenea, purtați mănuși de lucru, dacă aveți așa ceva. Făcând acest lucru este o protecție suplimentară.