Ușa frigiderului: Probleme și soluții dovedite

Atunci când aveți o problemă cu ușa frigiderului, există șanse ca unitatea să aibă probleme de răcire. Din fericire, există soluții pentru o astfel de problemă.

Ușa frigiderului scârțâie – Soluție rapidă

Adăugați un lubrifiant pentru alimente la balamalele ușii dacă observați că ușa scârțâie puternic. Veți găsi destul de multe astfel de tipuri de lubrifianți în magazine, dar trebuie să aveți pe cineva care să vă ajute înainte de a aplica corect lubrifiantul. Va fi nevoie să ridicați puțin ușa pentru a aplica unsoarea cu un tampon de vată.

Deschideți și închideți ușa frigiderului de câteva ori după aplicare pentru a ajuta lubrifiantul să se așeze. Scârțâitul ar trebui să înceteze după un timp. Este important de reținut că frigiderele pot scârțâi puțin după câțiva ani de utilizare. Dacă zgomotul de scârțâit nu este puternic sau excesiv, este posibil să doriți să îl lăsați așa. Dar, în timp, murdăria și firimiturile de mâncare se pot depune în ele, făcând dificilă închiderea ușii. Greutatea alimentelor din coșurile de la ușă poate contribui, de asemenea, la zgomot.

Prin urmare, curățați balamalele ușii atunci când auziți un scârțâit din partea ușii. De asemenea, aveți grijă să nu vărsați des mâncare. În plus, păstrați coșurile ușoare ale ușii cât mai ușoare pentru a prelungi durata de viață a balamalelor și a frigiderului. Supraaglomerarea poate uza balamalele și poate cauza probleme frigiderului.

Ușa frigiderului nu se închide – Ce trebuie făcut

Aruncați o privire la coșurile de gunoi de la ușă pentru a vă asigura că nimic nu iese în afară. Este posibil să fi așezat din greșeală obiectele în așa fel încât pubelele să iasă în afară. Același lucru este valabil și pentru rafturi și rafturi. Dacă puneți prea multe articole în frigider, rafturile se pot deplasa foarte puțin, împiedicând ușa să se închidă.

Dacă nu este cazul, verificați garniturile ușilor. Este posibil ca acestea să fie murdare, așa că curățați-le cu apă caldă și săpun, asigurându-vă că faceți o treabă temeinică. Încercați să închideți ușa pentru a vedea dacă se rezolvă problema. Verificați dacă nu sunt slăbite dacă nu murdăria este problema. Puteți fixa garnitura în poziție cu o șurubelniță mică, dacă este chiar și ușor slăbită. În caz contrar, luați în considerare înlocuirea acesteia, deoarece o garnitură slabă poate împiedica ușa să se închidă.

În plus, verificați alinierea balamalelor. Dacă balamalele nu sunt aliniate, ușa nu se va închide. Supraîncărcarea bacurilor ușii poate afecta balamalele, dar și uzura le poate afecta. De asemenea, instalarea necorespunzătoare le afectează dacă ați scos vreodată ușa. Urmați instrucțiunile din manual despre cum să realiniați balamalele ușii sau găsiți un profesionist care să facă treaba.

Nivelarea frigiderului

Când acești pași nu reușesc, verificați dacă frigiderul este la nivel. Ar trebui să fie nivelat de la o parte la alta și din spate în față. Luați o nivelă și puneți-o deasupra frigiderului. Îndepărtați grila inferioară a frigiderului sau orice capac care fixează picioarele sau șuruburile de reglare.

Folosind o pereche de clești, rotiți picioarele sau șuruburile în sens invers acelor de ceasornic sau în sensul acelor de ceasornic și urmăriți bula din nivel. Este posibil să vă ajute cineva să vă ajute cu această sarcină. Bula trebuie să se așeze între liniile verticale din interiorul nivelului. Când bula se află în centru, frigiderul este la nivel. Un frigider nivelat trebuie să se încline puțin în spate. În acest fel, ușa se închide ușor și rămâne închisă.

Notă: Un frigider nivelat necorespunzător împiedică ușa frigiderului să se închidă singură. Frigiderul trebuie să se încline ușor în spate, partea din față fiind ușor ridicată. În acest fel, ușa se închide atunci când o deschideți la un unghi de 90 de grade sau mai puțin.

Cameră de închidere deteriorată

În cazul în care nivelarea nu rezolvă problema ușii, este posibil să doriți să verificați camele de închidere din partea de jos a ușii. Pentru a face acest lucru, opriți termostatul și depozitați alimentele perisabile într-un răcitor sau într-un alt frigider. Demontați singurul șurub care ține capacul balamalei în poziție pentru a descoperi balamaua. Deșurubați șuruburile de pe balama și scoateți balama. Puneți-o deoparte.

Apoi, ridicați ușa și separați-o de frigider. Așezați-o pe o suprafață plană și scoateți camele de închidere din partea de jos cu ajutorul unei șurubelnițe cu cap plat. Curățați balama și zona cu apă și săpun înainte de a pune o nouă camă de închidere. Asigurați-vă că zona este complet uscată și aplicați vaselină înainte de a înlocui ușa.

Așezați ușa pe cuiul de balama de jos și puneți-l pe cel de sus în ușă. Montați șuruburile pentru a fixa balama de sus și puneți capacul balamalei peste ea. Apoi, fixați-l cu șurubul.

Soluțiile de mai sus ar trebui să funcționeze pentru a repara o ușă de frigider care nu se închide. Cu toate acestea, discutați cu producătorul sau cu un tehnician de reparații independent dacă problema persistă.

Ușa frigiderului nu sigilează – Rezolvat

Firimiturile de mâncare sau ceva asemănător pot fi lipite de garnitura ușii, împiedicând-o să se închidă bine. Verificați dacă garnitura este murdară sau dacă în interiorul frigiderului există obiecte care ar putea să iasă în afară. În acest timp, aruncați o privire la coloana vertebrală a ușii, unde se află balamalele. Asigurați-vă că nimic nu iese din spațiul dintre ușă și cadru.

În continuare, verificați dacă garnitura este murdară. Cea mai probabilă cauză pentru care o ușă nu se etanșează este garnitura ușii. Aceasta poate fi murdară, slăbită sau slabă. Prin urmare, amestecați un detergent ușor în apă caldă și curățați bine garnitura. Frecați-o fără a provoca daune, asigurându-vă că ajungeți la pliuri. De asemenea, trebuie să curățați buzunarul pe care aderă garnitura. Acesta poate fi la fel de murdar ca și sigiliul, ceea ce face imposibilă funcționarea sigiliului. La fel ca și sigiliul, curățați-l temeinic.

După aceea, uscați garnitura și buzunarul cât mai bine posibil. Când sunt uscate, aplicați un strat subțire de vaselină pentru a crește capacitatea de aderență a sigiliului. Sigiliul se va lipi mai bine după aceea. Dar înlocuiți garnitura ușii dacă acești pași nu rezolvă problema.

Ușa frigiderului nu rămâne deschisă – Soluție

Începeți prin a verifica cât de mult se înclină frigiderul în spate. Atunci când se nivelează frigiderul, acesta ar trebui să se încline doar puțin în spate. Dacă depășește un anumit punct, ușa nu va rămâne deschisă decât dacă o țineți deschisă. Folosiți un nivel pentru a verifica și reglați șuruburile de nivelare până când obțineți echilibrul potrivit.

Verificați camele de închidere superioară sau inferioară a ușii dacă ușa frigiderului nu rămâne deschisă. Va trebui să scoateți ușa pentru a verifica camele; nu puteți face acest lucru altfel. Deconectați frigiderul de la alimentare înainte de a efectua această sarcină. De asemenea, asigurați-vă că achiziționați tipul corect de came de închidere a ușii pentru tipul dumneavoastră de frigider, folosind numărul de model al unității.

Ușa frigiderului care se desprinde – Ce trebuie făcut

Verificați dacă balamalele ușii sunt încă utilizabile dacă ușa continuă să cadă sau a căzut. Problema poate proveni de la balamale slabe. Înlocuiți balamalele cu piesa corectă sau solicitați unui profesionist să facă treaba. Ar trebui să verificați, de asemenea, încărcătura din compartimentele ușii. Faptul că aveți prea multe obiecte grele în ușă poate afecta balamalele și le poate face să slăbească înainte de vreme.

În unele cazuri, este posibil să constatați că ușa este deteriorată și că trebuie să cumpărați una nouă. O ușă nouă de frigider tinde să fie costisitoare, așa că este util să reduceți sarcina pe ușă pentru a preveni un eveniment viitor.

Ușa frigiderului se simte fierbinte – Cum se repară

O ușă fierbinte a frigiderului poate să nu fie un motiv de alarmă. În mod obișnuit, ușa unui frigider și pereții exteriori se pot încălzi din când în când în timpul funcționării normale. Dar atunci când ușa sau pereții devin extrem de fierbinți în mod continuu, verificați următoarele:

1. Serpentinele condensatorului

Treceți un aspirator peste bobinele condensatorului dacă observați că sunt excesiv de murdare. Acestea au tendința de a se murdări în timp datorită amplasării lor, chiar și cu un panou de protecție deasupra lor. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți animale de companie care își varsă hainele sau dacă locuiți într-o zonă cu mult praf.

Folosiți o perie mică pentru a face o curățare mai detaliată și mai temeinică dacă aspiratorul nu prinde toată murdăria. În caz contrar, murdăria va acționa ca un capac sau o pătură peste bobine, împiedicându-le să disipeze căldura din frigider. Ca urmare, frigiderul devine prea fierbinte. Aceasta îi poate afecta performanța în timp dacă tendința continuă.

2. Garnitura ușii

Este posibil ca garnitura să fie uzată și să prezinte scurgeri, lăsând aerul să pătrundă în frigider. Treceți mâna pe lungimea garniturii; dacă simțiți că iese aer rece fără să deschideți ușa, înlocuiți garnitura. În caz contrar, deschideți și închideți ușa pe o bancnotă de un dolar și trageți de ea. Aspirația de la garnitură ar trebui să facă imposibilă scoaterea bancnotei fără a o rupe. Dacă se poate, înlocuiți garnitura ușii.

Aerul cald care intră în frigider crește temperatura internă și determină compresorul să funcționeze mai des decât ar trebui. Funcționarea constantă poate cauza exteriorul fierbinte pe care îl simțiți.

3. Ventilatorul condensatorului

Este posibil ca serpentinele și compresorul să se supraîncălzească și să afecteze frigiderul din cauza unui ventilator de condensare defect. Verificați dacă ventilatorul este atașat la frigider și verificați-i paleta. Curățați-o și rotiți-o; dacă este rigidă, este posibil ca motorul să fie defect. Asigurați-vă că nimic nu îi împiedică mișcarea.

În continuare, verificați motorul ventilatorului. Acesta ar trebui să funcționeze în timp ce frigiderul este în funcțiune. Dar dacă nu, efectuați un test de continuitate pe acesta folosind un multimetru. Înlocuiți motorul ventilatorului dacă nu găsiți continuitate.

Ușa frigiderului greu de deschis – Soluție rapidă

Dacă tocmai ați deschis și ați închis ușa sau chiar ați trântit-o, aerul cald intră în frigider și se amestecă cu aerul rece. Acest proces creează un vid, iar pe măsură ce aerul cald se răcește, se subțiază, creând aspirație. Trebuie să acordați unității câteva minute pentru a elibera vidul, astfel încât ușa să fie mai ușor de deschis.

Uneori, garnitura ușii are pete de mâncare și băutură care o fac prea gumoasă. Atunci când se etanșează, devine prea greu să deschideți ușa. Prin urmare, verificați garnitura pentru astfel de scurgeri și curățați-o bine. Asigurați-vă că folosiți săpun și apă caldă pentru cele mai bune rezultate. Apoi, aplicați puțină vaselină sau parafină pe garnitură pentru a o lubrifia.

Distribuitorul de gheață de la ușa frigiderului nu funcționează – Cum se repară

Verificați următoarele elemente și înlocuiți-le pe cele defecte dacă nu funcționează distribuitorul de gheață din ușa frigiderului:

1. Comutatoare pentru distribuitor

Asigurați-vă că întrerupătoarele funcționează, testându-le pe fiecare dintre ele cu un multimetru. Acestea ar trebui să aibă continuitate pentru a funcționa, dar dacă nu, înlocuiți-le pe cele care nu funcționează. În caz contrar, distribuitorul de gheață nu va primi tensiune.

Actuatorul poate fi rupt, ceea ce întrerupe interacțiunea dintre comutatoare și distribuitor. Inspectați piesa și înlocuiți-o dacă este ruptă.

2. Motorul ușii

Testați motorul ușii cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Motorul închide și deschide ușa distribuitorului pentru a menține temperatura rece. Dacă motorul nu mai funcționează, distribuitorul de gheață nu va funcționa. Așadar, înlocuiți motorul dacă constatați că nu are continuitate.

3. Motorul burghiului

Motorul asigură funcționarea corectă a ansamblului de șurubelniță. Îndepărtați găleata de gheață și rotiți cu mâna siguranța. Aceasta ar trebui să se rotească liber dacă motorul este în stare bună de funcționare. În caz contrar, efectuați un test de continuitate pe motor pentru a vă asigura că există continuitate. Înlocuiți motorul dacă nu există.

4. Solenoid

Verificați continuitatea solenoidului cu ajutorul unui multimetru. De asemenea, știftul de acționare trebuie să se deplaseze fără probleme. Problema nu provine de la solenoid dacă acesta are continuitate și știftul se mișcă bine. Dar dacă nu, înlocuiți solenoidul. Solenoidul controlează clapeta care se deschide pentru a elibera gheața. Dacă nu mai funcționează, distribuitorul de gheață nu va avea gheață de distribuit.

Contactați producătorul pentru asistență suplimentară sau apelați la un tehnician de aparate independent dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu rezolvă problema.

Ușa frigiderului continuă să se lovească de perete – Rezolvat

Ușa unui frigider nu trebuie să se balanseze atât de mult încât să lovească pereții din apropierea ei. Dar dacă se întâmplă acest lucru, puteți opta pentru a inversa ușa pe cealaltă parte a dulapului. Multe frigidere moderne au un design care facilitează schimbarea ușilor. Puteți consulta manualul de utilizare al frigiderului pentru a vedea dacă modelul dvs. are sau nu o ușă reversibilă.

În acest caz, asigurați-vă că nu există ziduri în apropiere pe care le-ar putea lovi. În acest fel, nu se vor deteriora atât pereții, cât și ușa frigiderului. Apoi, schimbați ușile. Chemați un ajutor sau angajați un profesionist pentru a schimba ușa pe partea opusă.

De obicei, frigiderele au stopuri care le împiedică să se deschidă prea mult. Este posibil ca manualul dvs. să conțină instrucțiuni privind modul de reglare a opritorului în cazul în care ușa se deschide la mai mult de 90 de grade. Dacă frigiderul dvs. nu are această funcție, folosiți un opritor de ușă extern în același scop. Este posibil ca producătorul frigiderului dvs. să aibă la vânzare astfel de kituri.

O altă opțiune este să vă creați propriul opritor de ușă cu obiecte din casă. Mobilierul moale sau periat ajută la protejarea ușii frigiderului și a pereților din jurul acesteia. Așadar, mută niște mobilă aproape de ușă. De asemenea, puteți folosi opritori de ușă convenționali pentru aceeași treabă.

Ușa frigiderului care pierde apă – reparație rapidă

Verificați dacă elementele din coșurile de la ușă, scurgerea de dezgheț, apa de la ușă și distribuitoarele de gheață, precum și conductele de apă prezintă defecțiuni.

Ușa frigiderului este inegală – Ce trebuie făcut

Asigurați-vă că frigiderul este la nivel. O nivelare necorespunzătoare poate menține ușa nealiniata. Așezați o nivelă deasupra frigiderului, fără a o așeza pe ușă. Apoi, localizați șuruburile de nivelare și rotiți-le până când bula din interiorul nivelului se sprijină în centru.

Dacă acest lucru nu rezolvă problema, localizați șurubul de reglare a ușii pe balamaua inferioară, în locul în care aceasta se unește cu corpul frigiderului. Găsiți o cheie hexagonală sau o șurubelniță pentru a roti șurubul, în funcție de tipul de șurub care este. Dacă ușa este mai înaltă decât ar trebui să fie, rotiți șurubul în sens invers acelor de ceasornic pentru a o coborî. Dar dacă este prea jos, rotiți șurubul în sensul acelor de ceasornic pentru a ridica ușa.

Mânerele ușii frigiderului au devenit galbene – Ce trebuie să faceți

Este posibil să trebuiască să înlocuiți mânerele ușii frigiderului dacă schimbarea de culoare se datorează vârstei sau unei reacții ireversibile. Schimbarea profundă a culorii nu are altă soluție decât înlocuirea completă a mânerelor. O altă opțiune este să vopsiți mânerele pentru a acoperi culoarea galbenă dacă nu sunteți pregătit să le înlocuiți.

Dar, dacă credeți că schimbarea de culoare este reversibilă, faceți o soluție de apă și oțet, în părți egale din fiecare. Apoi, curățați mânerele ușilor cu aceasta, deoarece ar putea acționa la îndepărtarea decolorării galbene. Același lucru este valabil și pentru a face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Încă o altă opțiune este curățarea mânerului cu Mr. Magic Clean Eraser.

Dacă decolorarea provine de la materialul plastic al mânerelor care reacționează la razele soarelui, folosiți peroxid de hidrogen lichid sau cremă pentru a încerca să le faceți din nou albe. Mai întâi, spălați și uscați mânerele pentru a îndepărta murdăria. Apoi, aplicați un strat de cremă sau de lichid peste mânere și puneți o folie de plastic peste ele. Apoi, puneți-le într-o pungă de plastic care se poate resigila.

Puneți punga afară, la soare, și lăsați-o acolo timp de aproximativ șase ore. Asigurați-vă că o supravegheați și că o întoarceți din când în când, astfel încât lumina soarelui să atingă fiecare unghi al mânerelor. După aceea, verificați mânerele pentru a vedea dacă există vreo schimbare pozitivă. Dacă există, dar nu este suficient, este posibil să trebuiască să repetați procesul.

Frigiderul fierbinte în jurul sigiliului ușii – reparație rapidă

Verificați compresorul, ventilatorul condensatorului și bobinele condensatorului. Asigurați-vă că ventilatorul condensatorului funcționează astfel încât compresorul și serpentinele să nu se supraîncălzească. Când o fac, panoul din jurul garniturii de etanșare a ușii se încălzește.

Unele frigidere au un sistem de încălzire pe panoul ușii care împiedică formarea condensului. În mod obișnuit, garnitura ar trebui să se încălzească doar, nu să se încingă. Așadar, dacă observați că garnitura se încălzește prea tare, asigurați-vă că nu se supraîncălzește compresorul, împreună cu serpentinele.

Întoarceți lama ventilatorului și curățați-o dacă este murdară. Asigurați-vă că motorul funcționează în timp ce frigiderul funcționează. Dacă ventilatorul pare să fie defect, înlocuiți-l. Acest lucru ar trebui să rezolve problema supraîncălzirii dacă nimic altceva nu o cauzează. De asemenea, asigurați-vă că bobinele condensatorului sunt curate.

Un alt motiv posibil pentru sigiliul fierbinte este faptul că sistemul de încălzire funcționează non-stop. Consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru a determina cum să îl opriți. De asemenea, puteți contacta producătorul pentru a raporta problema și a solicita asistență dacă nimic altceva nu pare să funcționeze.

Cum să înlocuiți un sigiliu pentru ușa frigiderului

Pentru a înlocui garnitura de etanșare a ușii unui frigider, scoateți-o din ambalaj și lăsați-o să stea o zi. Când vine, este pliată în ambalaj, iar plierea afectează banda magnetică. Lăsând-o afară îi va permite să-și recapete forma. Dar puteți folosi o cadă cu apă fierbinte sau un uscător de păr pentru a obține același scop.

Apoi, verificați dacă garnitura de pe ușă este de tip „push-in”. Puteți alinia pur și simplu creasta din spate a garniturii cu canalul în care se introduce garnitura și împingeți-o în poziție. Unii producători recomandă să folosiți mai întâi ciment de vinil în canal înainte de a introduce garnitura; acesta ajută la menținerea garniturii în poziție.

Cu toate acestea, dacă garnitura este de tipul cu fixare prindere, introduceți marginea interioară a garniturii în spatele buzei de fixare din panoul ușii. Începeți de la un colț al ușii pentru a asigura poziționarea corectă a garniturii. Dar dacă garnitura este de tipul pe care se înșurubează, fixați mai întâi jumătatea superioară prin introducerea garniturii și montarea șuruburilor. Apoi, fixați jumătatea inferioară în același mod. Fixarea în acest mod împiedică căptușeala ușii să se deplaseze din poziție.

Cum să scoateți o ușă de frigider cu linia de apă

Deconectați frigiderul de la curentul electric și opriți alimentarea cu apă a frigiderului. Dacă aparatul are o placă de picior în partea de jos, scoateți-o trăgând cu degetele mari partea de sus în față. Acest lucru eliberează clemele care o fixează. Când o scoateți, veți găsi sub ușa din stânga tubul de alimentare care alimentează cu apă distribuitorul de la ușă.

Așezați o cârpă pe podea sub tubul de apă și eliberați cuplajul de pe tub apăsând clema cu degetul mare. Împingeți țeava astfel încât să o puteți scoate. Puneți-o deoparte unde nu vă încurcă.

Apoi, ajungeți în partea de sus a ușii, unde se află balamaua. Folosiți o șurubelniță pentru a demonta singurul șurub care ține capacul balamalei în poziție. Veți vedea un fascicul de cabluri și trei șuruburi care țin balama în poziție sub capac. Deconectați cablajul și scoateți șurubul care ține firul de masă în poziție.

Cu o șurubelniță de piuliță, demontați două din cele trei șuruburi care țin balama de frigider. Dați-le la o parte în siguranță și slăbiți cel de-al treilea șurub fără a-l îndepărta. Țineți bine ușa cu corpul în timp ce scoateți încet ultimul șurub; dacă le scoateți pe toate trei în același timp, ușa va cădea și se va deteriora.

Țineți fiecare parte a ușii și ridicați-o de pe balama din partea inferioară. În timp ce faceți acest lucru, tubul de apă va aluneca din cuiul balamalei de jos. Faceți acest lucru cu atenție pentru a nu deteriora nimic. Apoi, dați ușa la o parte.

Recapitulare

Ușa frigiderului este cea mai utilizată parte a unui frigider. Este indispensabilă, deoarece ajută la reținerea aerului rece și la conservarea alimentelor, printre altele. Prin urmare, este esențial să remediați orice problemă cu ușa sau cu orice parte a acesteia pentru a menține funcționarea optimă a frigiderului.

Dacă niciuna dintre variantele de mai sus nu funcționează pentru dumneavoastră, contactați producătorul. Alternativ, contactați-ne folosind căsuța de chat din dreapta dvs. Avem tehnicieni de aparate care vă așteaptă să vă ajute.

Lasă un comentariu