Ușa frigiderului LG [Probleme și soluții]

Există destul de multe probleme care pot apărea la ușa unui frigider LG, ca și la alte uși de frigider. Aflați în acest articol cum puteți remedia problemele deosebite.

Cum să scoateți ușa unui frigider LG – Ghid rapid

Dacă căutați cum să scoateți ușa unui frigider LG, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Închideți robinetul care alimentează frigiderul cu apă. Apoi, asigurați-vă că nu mai există apă în conducta de apă a frigiderului.

Pasul 2

Deconectați frigiderul de la curentul electric și goliți-l de tot conținutul său. Aceasta face ca unitatea să fie mai ușor de mutat dacă trebuie să o mutați.

Pasul 3

În partea din spate a frigiderului, există o conductă de apă pe care trebuie să o deconectați. Așadar, mergeți în partea de sus a colierului, găsiți un mic clip gri și apăsați-l. Apoi, desfaceți furtunul de apă.

Apoi, mergeți în partea superioară a ușii frigiderului, demontați șurubul Phillips care ține capacul balamalei în poziție și scoateți-l. După aceea, scoateți conducta de apă.

Pasul 4

Deconectați conexiunile electrice. Sunt două, un conector mic cu 6 pini și un conector mare. Pentru cel mic, apăsați fila care îl fixează și îndepărtați conectorul. Pentru cel mare, apăsați filele pe care le găsiți la fiecare capăt și îndepărtați conectorul.

Când deconectați conexiunile, asigurați-vă că nu trageți prea tare de fire pentru a nu le deteriora.

Pasul 5

Trebuie să deconectați cablul verde de împământare din partea de sus a ușii frigiderului. Îndepărtați singurul șurub care îl ține în poziție cu o șurubelniță cu cap Phillips și scoateți firul.

Apoi, rotiți maneta de pe balama în sens invers acelor de ceasornic, astfel încât balama să fie slăbită. Așezați o șurubelniță cu lama plată sub balama, ridicați-o și scoateți firele din partea sa. Acum, puteți scoate balama complet.

Pasul 6

Ușa din stânga poate fi îndepărtată. Ridicați-o încet, deoarece este grea. Pe măsură ce o faceți, slăbiți-o de balama inferioară și scoateți ușa.

Pasul 7

Mergeți în partea superioară a ușii din dreapta, deșurubați șurubul Philips și ridicați capacul balamalei. Deconectați cablajele, rotiți maneta de pe balama în sensul acelor de ceasornic și slăbiți balama.

În continuare, separați balama de fire, trăgându-le din partea sa. În cele din urmă, ridicați balama din poziția sa.

Cu ambele mâini, ridicați încet ușa din dreapta de pe balama de jos și puneți-o deoparte cu grijă.

Sertarul inferior al congelatorului

Dacă aveți un frigider cu congelator inferior și doriți să scoateți ușa, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Deschideți sertarul complet și scoateți raftul de jos de sub sertarul extensibil. Prindeți-l cu fiecare mână de fiecare parte, ridicați-l și scoateți-l de pe șinele de susținere. Așezați-l într-un loc sigur.

Ridicați coșul de sub el și păstrați-l într-un loc sigur.

Pasul 2

Cu o șurubelniță Phillips mică, deșurubați șuruburile pe care le vedeți pe ambele părți ale șinei exterioare. Apoi, prindeți fiecare parte a sertarului interior al congelatorului, înclinați-l și ridicați-l pentru a-l scoate de pe șine. Puneți-l deoparte.

Împingeți șinele extinse înapoi în poziție în interiorul cavității sertarului.

Sertar de răcire personalizat

Dacă aveți un frigider LG cu ușă franceză cu 4 uși, este posibil să doriți să scoateți sertarul de răcire personalizat:

Pasul 1

Scoateți sertarul complet și țineți fiecare parte a recipientului frigorific. Ridicați-l și înclinați-l în sus pentru a-l scoate complet.

Pasul 2

Uită-te în dreapta șinei din interior. Veți vedea o fișă pe care o puteți deconecta. Acesta se conectează la panoul de control al sertarului de răcire personalizat. Apăsați fila mică în partea sa și deconectați-o cu grijă.

Cu cele două mâini, înclinați sertarul interior și ridicați-l pentru a-l scoate de pe șine. Păstrați-l într-un loc sigur.

Reglarea ușii frigiderului LG – Ce trebuie făcut

Pentru a regla ușa la un frigider LG, procedați după cum urmează:

Aflați de ce trebuie ajustată ușa. Dulapul frigiderului este neuniform sau este vorba doar de ușă?

Nivelarea frigiderului

Dacă frigiderul în sine este neuniform, atunci nivelați-l. Pentru a face acest lucru, îndepărtați grila de la bază. Folosind o șurubelniță Phillips, îndepărtați șuruburile de fixare din dreapta și din stânga.

Există două șuruburi de nivelare în partea din față – în stânga și în dreapta. Cu o șurubelniță cu cap plat, reglați șuruburile de nivelare.

Rotiți șuruburile în sens invers acelor de ceasornic pentru a face frigiderul mai jos. Asta înseamnă că trebuie să rotiți șuruburile spre dreapta. Alternativ, rotiți șuruburile spre stânga pentru a face unitatea mai înaltă. Asta înseamnă să le rotiți în sensul acelor de ceasornic.

Este posibil să trebuiască să rotiți șuruburile de mai multe ori în direcția dorită înainte de a obține rezultatul dorit. Dar, după aceea, deschideți ușile pentru a vedea dacă sunt bine reglate. De asemenea, asigurați-vă că se închid ușor după acest proces.

Folosiți un indicator de nivelare pentru a verifica cât de bine ați nivelat frigiderul.

Reglarea ușii

Dacă nivelarea frigiderului nu rezolvă problema ușii, procedați după cum urmează:

Găsiți piulița reglabilă de la balama inferioară a ușii frigiderului din dreapta. Cu cheia care a fost furnizată împreună cu manualul de utilizare, rotiți piulița și reglați înălțimea ușii.

Deșurubați piulița de fixare pentru a putea regla cu ușurință piulița de reglare. Acum, rotiți piulița de reglare spre dreapta pentru a face ușa mai înaltă sau spre stânga pentru a o face mai joasă.

Înșurubați piulița de fixare pentru a fixa piulița de reglare atunci când ați reglat ușa în mod satisfăcător.

Alarma ușii de la ușa frigiderului LG continuă să sune – Rezolvat

Iată care sunt pașii pentru a repara alarma ușii frigiderului LG care continuă să sune:

Pasul 1

Găsiți tasta Alarm/Lock pe panoul de control din partea din față a frigiderului.

Pasul 2

Apăsați tasta doar o singură dată pentru a opri semnalul sonor al alarmei.

Alarma ușii de la un frigider LG vă anunță când ușa a fost deschisă prea mult timp. La fiecare câteva secunde, alarma emite un semnal sonor până când închideți ușa în mod corespunzător.

Cu alte cuvinte, închiderea corectă a ușii oprește semnalul sonor al alarmei. Cu toate acestea, dacă doriți să opriți semnalul sonor al alarmei chiar și atunci când ușa este deschisă, urmați pașii de mai sus.

Notă: Dacă doriți să blocați sau să dezactivați alarma ușii, se aplică și pașii de mai sus.

Alarma ușii frigiderului LG nu funcționează – Soluție rapidă

Dacă alarma ușii de la frigiderul dumneavoastră LG nu funcționează, este posibil să o fi dezactivat. Apăsați doar o singură dată tasta Alarm/Lock și vedeți dacă alarma este activată.

În caz contrar, este posibil să existe o defecțiune la nivelul cablajului sau al conexiunii. Contactați serviciul de asistență LG pentru a raporta problema și a solicita service.

Ușa frigiderului LG se închide prea repede – Soluție

Dacă ușa unui frigider LG se închide prea repede, înseamnă că unitatea este înclinată prea mult în spate. Reglați șuruburile de nivelare spre dreapta sau în sens invers acelor de ceasornic pentru a coborî puțin frigiderul. Apoi, verificați ușa.

Dacă tot se trântește prea repede, verificați obiectele pe care le-ați pus în ușă. Este posibil să fie prea multe și greutatea împiedică ușa să rămână deschisă fără ajutor.

Prin urmare, reduceți obiectele depozitate în ușă și vedeți dacă acest lucru ajută la rezolvarea problemei.

În plus, verificați podeaua. Este posibil ca frigiderul să fie la nivel, dar podeaua să fie denivelată. Folosiți greutăți pentru a echilibra frigiderul dacă constatați că podeaua nu este plană.

Frigiderul LG nu se închide – Cum se repară

Următoarele sunt posibile soluții pentru o ușă de frigider LG care nu se închide sau nu rămâne închisă:

1. Nivelarea frigiderului

Consultați manualul de utilizare f modelul dvs. de frigider pentru a determina cum să nivelați corect frigiderul. În acest articol am prezentat pașii de nivelare a unei unități.

În plus, verificați podeaua din camera în care se află frigiderul. Dacă nu este uniformă, folosiți greutăți pentru a susține picioarele frigiderului și pentru a-l echilibra.

Nivelarea necorespunzătoare și podelele inegale pot împiedica închiderea ușii unui frigider. Acest lucru se datorează faptului că ușa are tendința de a atârna neuniform, ceea ce face dificilă închiderea completă.

2. Eliberați coșul de gunoi al ușii

Punerea prea multor obiecte în ușă o îngreunează și o ține deschisă, chiar dacă este doar puțin. Este posibil ca ușa să fie nealiniațiată, ceea ce face aproape imposibilă închiderea ei.

Reduceți obiectele din coșul de gunoi al ușii. Păstrați cât mai puțin posibil, cu o greutate minimă, în ușă. S-ar putea să rezolve problema.

3. Repoziționați rafturile

Verificați rafturile din frigider pentru a vă asigura că niciunul nu iese în afară și că ușa rămâne deschisă. Soluția poate fi la fel de simplă ca și repoziționarea rafturilor și păstrarea obiectelor la distanță.

Dacă trebuie să deschideți în mod constant unitatea, să luați lucruri și să le înlocuiți, este foarte probabil să mutați rafturile din poziție.

4. Strângeți balamalele slăbite

Utilizarea frecventă a frigiderului slăbește balamalele. Iar dacă aveți tendința de a depozita prea multe lucruri în ușă, aceasta contribuie la scoaterea balamalelor din loc.

Prin urmare, verificați dacă balamalele ușii sunt slăbite, deoarece acesta poate fi motivul pentru care ușa frigiderului nu se închide. S-ar putea chiar să trebuiască să înlocuiți balamalele dacă există o deteriorare iremediabilă.

Repararea balamalelor ușii nu este o sarcină ușoară, mai ales dacă nu aveți abilități de bricolaj. Cu toate acestea, dacă aveți, consultați manualul de utilizare pentru instrucțiuni. Iar dacă nu aveți, contactați LG sau orice tehnician de încredere pentru electrocasnice.

5. Verificați garnitura de etanșare a ușii

Curățați garnitura dacă este murdară. Murdăria adunată pe garnitură împiedică ușa să se etanșeze bine. Apa caldă, săpunul și o cârpă fac treaba bine.

Dacă acest lucru nu rezolvă problema, verificați dacă este slăbit. Dacă frigiderul a fost utilizat de ceva timp, este posibil ca garnitura să se fi deformat sau să se fi desprins.

Uneori, soluția este la fel de simplă ca și împingerea sigiliului la loc. Alteori, este posibil să trebuiască să o desfaceți încet înainte de a o repara. Cu toate acestea, dacă garnitura dvs. are nevoie de adeziv sau ciment, căutați un profesionist pentru remediere.

În cele din urmă, dacă garnitura este slabă, înlocuiți-o. Veți ști că este slabă atunci când nu poate ține cu succes o foaie sau o bancnotă de un dolar la locul ei.

6. Obțineți o ușă nouă

S-ar putea ca întreaga ușă să trebuiască să dispară. Este posibil ca aceasta să fi suferit unele deteriorări în timpul deplasării sau din alte motive.

Dacă nu puteți determina acest lucru singur, angajați un tehnician calificat în domeniul electrocasnicelor pentru a examina ușa. În cazul în care ușa trebuie să dispară, luați în considerare dacă merită sau nu costul. Apoi, analizați dacă este mai rentabil să cumpărați o unitate nouă.

Probleme cu garnitura ușii frigiderului LG – Soluție rapidă

Garnitura de etanșare a ușii sau garnitura de etanșare a unui frigider LG are 3 probleme comune: murdărie, slăbiciune și slăbiciune.

În cazul în care garnitura este murdară, curățați-o. Acest lucru este destul de simplu de făcut. Amestecați puțin săpun blând în apă caldă și frecați garnitura ușii cu o cârpă înmuiată în acest amestec. Frecați până când murdăria dispare.

Uneori, murdăria se lipește cu încăpățânare, așa că este posibil să fie nevoie să puneți cârpa caldă pe zonele încăpățânate până când murdăria slăbește.

Acum, dacă garnitura este slăbită, reparați-o. Din fericire, nu este necesară o înlocuire completă. Este posibil să trebuiască să folosiți un adeziv pentru a o fixa în poziție sau pur și simplu să o împingeți în poziție.

Dar dacă garnitura este slabă sau ruptă, înlocuiți-o.

Dacă aveți un model cu ușă franceză, este posibil ca frigiderul dumneavoastră să aibă un mulaj de ușă. Montantul trebuie să se plieze atunci când ușa este deschisă pentru ca ușa să se închidă corect. Iar atunci când închideți ușa, mullionul se aplatizează pentru ca garnitura să funcționeze.

Ușa frigiderului LG greu de deschis – Soluție rapidă

Dacă dvs. sau altcineva a deschis și închis ușa frigiderului și nu există o perioadă de timp fără activitate, ușa tinde să se deschidă puțin mai greu. Motivul este că atunci când deschideți ușa aparatului, intră aer cald sau umed. Iar când aerul se răcește, se creează un vid.

Presiunea aerului din vid trebuie să se echilibreze înainte de a putea deschide din nou ușa. Acesta este doar modul în care funcționează frigiderele, deci nu este ceva ciudat sau anormal. Lăsați unitatea câteva minute înainte de a încerca din nou.

Dar dacă nu este cazul frigiderului dvs., atunci este posibil ca problema să fie garnitura ușii. Resturile sau murdăria de pe ea o fac să devină lipicioasă, astfel încât să adere strâns la rama ușii. Acest lucru face ca aceasta să fie dificil de deschis atunci când este închisă.

Verificați etanșarea când deschideți ușa. Dacă observați murdărie pe ea, curățați-o cu apă caldă cu săpun. Nu folosiți un săpun abraziv sau dur, deoarece poate distruge garnitura.

Un alt factor care trebuie verificat este modul în care aranjați alimentele și alte articole în frigider. O aranjare necorespunzătoare a obiectelor poate funcționa în două moduri: împiedică ușa să se închidă corect sau să se deschidă.

Prin urmare, rearanjați obiectele, dacă este necesar, și asigurați-vă că nimic nu împiedică ușa să se deschidă atunci când trebuie să folosiți unitatea.

Este important să subliniem aici că, dacă aveți un frigider nou, s-ar putea să vi se pară că ușa este puțin mai greu de deschis. Deși acest lucru este normal, verificați nivelarea și alinierea ușii frigiderului. Manualul de utilizare al aparatului vine la îndemână pentru alinierea ușii și nivelarea frigiderului.

Ușa frigiderului LG nu funcționează – Cum se repară

Dacă constatați că aparatul de gheață din ușa frigiderului dumneavoastră LG nu funcționează, procedați după cum urmează:

1. Reglați temperatura

Temperatura din congelator trebuie să fie setată la 19 grade Fahrenheit sau mai mică. Pentru cel mai bun rezultat, păstrați-l la -4 grade Fahrenheit sau -20 grade Celsius.

Acesta este cel mai bun interval de temperatură pentru ca aparatul de gheață să funcționeze. Orice setare de temperatură mai mare decât aceasta interferează cu capacitatea aparatului de gheață de a produce gheață.

2. Porniți aparatul de gheață

Asigurați-vă că aparatul de gheață este pornit. Odată cu utilizarea frecventă a congelatorului, s-ar putea să constatați că mașina de gheață este oprită din greșeală.

Doar pentru a fi sigur, uitați-vă la întrerupătorul de alimentare, dacă are unul. Dacă este pornit, opriți-l și porniți-l din nou. Apoi, așteptați să vedeți dacă aparatul de gheață intră în acțiune și produce gheață.

3. Verificați alimentarea cu apă

Aruncați o privire la conducta de apă pentru a vă asigura că este conectată și că nu există îndoituri sau ciupituri. Acest lucru este valabil mai ales dacă aparatul de gheață este nou instalat sau dacă a fost mutat recent dintr-un loc în altul.

Apoi, verificați supapa de apă pentru a vă asigura că este deschisă și că apa intră în frigider. Pentru a verifica acest lucru, distribuiți apă într-un pahar. Dacă apa curge și forța este bună, atunci alimentarea cu apă este bună.

4. Resetați aparatul de gheață

Există diferite tipuri de mașini de gheață care vin cu frigiderele LG.

Mașină de gheață cu întrerupător de alimentare

Scoateți găleata cu gheață din frigider și verificați dacă mașina de gheață este pornită. Apoi, așezați un prosop sub aparatul de gheață pentru a prinde apa care se scurge în timp ce vă odihniți sau testați aparatul de gheață.

Apoi, apăsați butonul de testare din partea stângă jos a aparatului de gheață. Butonul este ascuns sub tava de gheață. Apăsați butonul și țineți-l apăsat timp de aproximativ trei secunde. Aparatul de gheață ar trebui să înceapă să se rotească.

Producător de gheață fără întrerupător de alimentare

Așezați un prosop sub aparatul de gheață pentru resetare. Acum, uitați-vă în partea stângă a aparatului de gheață și veți vedea o mică gaură. Găsiți o bucățică mică de metal – o agrafă de hârtie este suficientă – și înfigeți un capăt al acesteia în gaură pentru a activa modul de testare.

După ce îl apăsați timp de trei secunde, brațul aparatului de gheață începe să se rotească. Acest lucru vă indică faptul că aparatul de gheață este în stare bună de funcționare și poate începe să producă gheață după resetare sau testare.

Este important să rețineți că nu puteți rula modul de testare de două ori la rând cu acest tip de aparat de gheață, dacă acesta tocmai a fost instalat, decât dacă scoateți frigiderul din priză timp de aproximativ treizeci de secunde. Dar dacă frigiderul a fost conectat la priză mai mult de două ore, puteți rula testul de mai multe ori.

Când toate celelalte eșuează…

Dacă resetarea nu face ca aparatul de gheață să funcționeze din nou, este posibil să însemne că aparatul de gheață și frigiderul trebuie să fie reparate. Contactați LG pentru a solicita service.

Notă: Dacă frigiderul este nou, are nevoie de 24 până la 36 de ore pentru ca producția de gheață să înceapă. Iar când începe să producă gheață, aruncați primele câteva loturi, deoarece nu sunt consumabile.

Ușa frigiderului LG care curge – Ce trebuie făcut

Verificați aparatul de gheață și găleata de gheață dacă modelul dvs. de frigider are un aparat de gheață în interior. Este posibil să existe o scurgere din găleată sau aparatul de gheață nu mai îngheață.

Este posibil să doriți să inspectați aparatul de gheață și găleata de gheață. Înlocuiți găleata de gheață dacă observați crăpături sau orice gaură în ea. Iar în ceea ce privește mașina de gheață, asigurați-vă că aceasta este încă capabilă să producă gheață. În caz contrar, înlocuiți-l.

Reduceți temperatura congelatorului, dar nu excesiv. Este posibil ca temperatura să fie mai mare decât punctul recomandat și gheața să se topească. Dacă temperatura setată este corectă, luați în considerare filtrul de apă.

Verificați filtrul de apă. Pentru modelele care au filtrul în ușă, asigurați-vă că carcasa filtrului nu este crăpată și că filtrul de apă este instalat corect. Dacă este, scoateți-l și verificați dacă capul este deteriorat. Înlocuiți filtrul în cazul în care există deteriorări.

În plus, verificați obiectele depozitate în ușă. Este posibil ca unul sau mai multe dintre ele să picure sau să aibă scurgeri de apă. Acest lucru este valabil mai ales dacă ați depozitat acolo un produs alimentar încărcat cu apă.

LG Refrigerator ușa de la ușa frigiderului ruptă – Cum se repară

Dacă zăvorul ușii de la un frigider LG este rupt sau uzat, singura soluție este înlocuirea completă a acestuia. Dacă aveți de gând să îl înlocuiți singur, urmați următorii pași:

Pasul 1

Achiziționați o încuietoare de ușă originală pentru modelul de frigider LG pe care îl dețineți. Obțineți-l de la LG sau de la orice dealer de încredere de piese originale pentru frigidere.

Pasul 2

Deconectați frigiderul de la curentul electric. Faceți acest lucru pentru orice reparație care nu necesită utilizarea tensiunii.

Pasul 3

Îndepărtați garnitura ușii și desprindeți garnitura ușii. În continuare, îndepărtați dispozitivul de fixare a garniturii de etanșare a ușii de pe căptușeala de pe ușă.

Pasul 4

Luați o șurubelniță și deșurubați șurubul care ține în poziție zăvorul rupt al ușii. Înlocuiți-l cu zăvorul nou. Introduceți-l în dispozitivul de reținere și înșurubați șurubul de fixare la loc.

Pasul 5

După instalarea zăvorului, puneți marginea dispozitivului de reținere în spatele buzei cadrului ușii. Apoi, introduceți arcul dispozitivului de fixare în fanta pe care o veți vedea în căptușeala ușii. Apoi, fixați reținerea de etanșare la locul său.

Pasul 6

Fixați la loc garnitura ușii și reconectați frigiderul la curentul electric. Ulterior, verificați dacă frigiderul se încuie corect.

Pașii de mai sus sunt pentru înlocuirea zăvorului de pe ușa dreaptă a unui frigider LG. Pentru a înlocui zăvorul de pe ușa din stânga, urmăriți acest videoclip…

Ușa de ușă a frigiderului LG nu se închide – Rezolvat

Dacă mulajul ușii de la un frigider LG nu se închide, probabil că este stricat și trebuie înlocuit.

Iată cum să înlocuiți mulajul:

Deschideți complet ușa congelatorului și îndepărtați mulajul de pe căptușeala ușii. Când faceți acest lucru, veți expune două șuruburi care fixează montantul.

Desfaceți șuruburile, țineți partea de sus a montantului și ridicați-l puțin de jos în sus. Făcând acest lucru, se dezactivează porțiunea articulată și fila de pe partea din spate a plăcii de montare din centru.

Acum, trageți mulajul suficient de mult pentru a ajunge la cablajul de cabluri. În timp ce țineți bine montantul, deconectați cablajul. Aruncați montantul deteriorat.

Luați noul mulaj și conectați-i cablajul. Introduceți hamul de cabluri înapoi în deschidere și aliniați pilonul. Când îl aliniați, asigurați-vă că fila de pe placa de montare se aliniază cu proeminența.

Deschideți balamaua inferioară și rotiți balamaua superioară astfel încât să alunece peste proeminențele care le susțin. Țineți fila din centru apăsată pe căptușeala ușii în timp ce o împingeți în jos și asigurați-vă că găurile pentru șuruburi se aliniază.

Înfiletați șuruburile de fixare înapoi în găurile lor, dar nu le strângeți prea tare. În continuare, închideți ușa pentru a vă asigura că montantul este așezat plat pe căptușeala ușii. În caz contrar, ușa nu se va închide sau nu va etanșa corespunzător.

Ușa frigiderului LG face zgomot – Soluție rapidă

Alinierea necorespunzătoare a ușii sau nivelarea necorespunzătoare a unității face ca ușa să facă zgomot. Consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru a determina cum să aliniați corect ușile și să nivelați unitatea. Dacă manualul de utilizare nu este disponibil, contactați serviciul de asistență LG pentru asistență.

Zgomotul ar putea proveni de la balamalele ușii, dacă acestea sunt uscate. Dacă suspectați acest lucru, procurați o unsoare de silicon de calitate alimentară și aplicați o parte pe balamale. Acesta le va lubrifia și va reduce frecarea, reducând astfel zgomotul. Uleiul de gătit funcționează, de asemenea, dacă unsoarea nu este ușor de găsit.

Dacă aveți un model LFX, LFC sau LMX, ușa frigiderului are o încuietoare pe partea inferioară a acesteia. Dacă este murdar, acesta face un zgomot. Prin urmare, găsiți zăvorul și curățați-l înainte de a aplica siliconul pe el.

Ușa frigiderului LG nu se închide automat – Soluții

Următoarele sunt posibile soluții pentru ușa unui frigider LG care nu se închide automat:

Verificați încărcătura alimentară

Este posibil ca ușa să fie supraîncărcată cu prea multe obiecte. Reduceți numărul de articole depozitate pe coșurile de la ușă și vedeți dacă acest lucru ajută ușa.

Verificați nivelarea și alinierea frigiderului

Podelele inegale interferează cu modul de închidere a ușii. Dacă podeaua pe care se află frigiderul este neuniformă, frigiderul nu va fi echilibrat, astfel încât gravitația nu poate trage ușa automat.

Nivelarea frigiderului ajută la înclinarea acestuia puțin în spate, astfel încât, atunci când ușa se deschide la un unghi mai mic de 90 de grade, aceasta să se închidă automat.

În plus, alinierea ușilor astfel încât înălțimea lor să fie egală ajută la închiderea automată a acestora. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai dacă ușile nu sunt aliniate.

Găsiți șurubul de reglare de sub ușa cu probleme de aliniere și rotiți-l în sensul acelor de ceasornic sau spre dreapta pentru a o ridica. Rotiți-l în sens invers acelor de ceasornic sau spre stânga pentru a o coborî.

Ușa frigiderului LG se deschide prea mult – Rezolvat

Remediați ușa unui frigider LG care se deschide prea mult făcând oricare dintre următoarele:

Verificați dacă există opritori de ușă

Unele frigidere sunt prevăzute cu opritori automați pentru ca ușile să nu se deschidă la un unghi mai mare de 130 de grade. Dacă acest unghi este prea larg pentru dumneavoastră, verificați manualul de utilizare al frigiderului pentru a vedea dacă opritorul de ușă poate fi reglat.

Dacă această funcție nu se aplică frigiderului dvs., contactați serviciul de asistență LG pentru a afla dacă puteți obține un kit de opritor de ușă.

Utilizați propriul dvs. Doorstop

Dacă modelul dvs. de frigider nu are un opritor de ușă, iar LG nu are un kit pentru acesta, luați în considerare posibilitatea de a vă face unul propriu. Puteți improviza cu opritori tradiționali sau puteți face unul cu obiecte din casa dvs.

În cazul în care nu funcționează utilizarea opritorilor de ușă tradiționali și a opritorilor de podea, luați în considerare plasarea unor piese de mobilier moale în calea ușii, astfel încât acestea să împiedice ușa să se deschidă prea mult.

Verificați dacă ușa se întoarce

Poate fi inversată ușa frigiderului? Manualul de utilizare al frigiderului vă va spune dacă acest lucru este posibil sau nu.

Este posibil să nu aveți această problemă dacă aveți un model de frigider cu ușă franceză LG. Acest lucru se datorează faptului că ușile sunt de obicei înguste, ceea ce face dificil să se deschidă prea mult și să lovească ceva. Cu toate acestea, puteți totuși să verificați dacă acestea sunt reversibile.

Frigiderul LG se deschide – Soluție rapidă

Dacă ușa unui frigider LG se deschide brusc, mai ales când cealaltă ușă a frigiderului este închisă, luați în considerare cât timp ține deschisă. Acest lucru vă va spune dacă este vorba sau nu de o defecțiune.

Când închideți ușa, aceasta atrage excesul de aer înăuntru și îl reține. Excesul de aer caută o cale de ieșire, așa că exercită presiune și împinge cealaltă ușă să se deschidă pentru a scăpa. Deschiderea ușii este doar momentană, deci este normală.

Cu toate acestea, dacă ușa pe care o închideți se deschide brusc, verificați garnitura ușii. Este posibil ca aceasta să fie murdară sau slabă. În plus, este posibil ca ceva să o împingă din interior pentru a o deschide.

Curățați garnitura ușii dacă este murdară. Folosiți apă caldă, săpun blând și o cârpă. Ștergeți-o la uscat după curățare pentru ca umezeala să nu înghețe și să provoace probleme la ușă.

Dar dacă garnitura este slabă, înseamnă că nivelul de aderență a scăzut și trebuie înlocuită. Nu poate fi reparată altfel.

Panoul ușii frigiderului LG nu funcționează – Rezolvat

Blocarea controlului poate fi activată dacă butoanele de pe panoul de control de pe ușa unui frigider LG nu răspund. Majoritatea modelelor au un buton pentru a bloca sau debloca comenzile de pe panou.

Găsiți butonul de pe panou, apăsați-l și țineți-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde. Unele funcții de pe panou necesită ca butonul să fie ținut apăsat mai mult de 3 secunde înainte ca acestea să înceapă să funcționeze. Așadar, țineți apăsat butonul mai mult timp dacă unele funcții rămân fără răspuns.

Este posibil să doriți să resetați panoul de control. Pentru a face acest lucru, deschideți ușa dreaptă a frigiderului și apăsați simultan butoanele Ice Plus și Refrigerator. Țineți-le apăsate timp de aproximativ 5 secunde. Veți auzi un semnal sonor din partea panoului în timp ce acesta afișează temperatura setată, confirmând resetarea.

Întrerupătorul ușii frigiderului LG nu funcționează – Soluție

Dacă întrerupătorul ușii de pe un frigider LG nu funcționează, activați-l și testați-l cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate sau rezistență, înlocuiți comutatorul.

Pentru a înlocui comutatorul, procedați după cum urmează:

Deconectați frigiderul de la curentul electric și găsiți capacul balamalei ușii. Desfaceți singurul șurub care îl ține în poziție și ridicați capacul.

În continuare, deconectați cablajul întrerupătorului ușii, eliberați filele de fixare și scoateți întrerupătorul defect.

Așezați noul comutator în fantă și împingeți-l în poziție. Acum, conectați cablajul la întrerupător, deschideți ușa frigiderului și așezați capacul balamalei în poziția sa, prinzându-l. Apoi, fixați-l cu șurubul.

În cele din urmă, reconectați frigiderul la curentul electric și verificați dacă întrerupătorul funcționează.

Ușile frigiderelor LG sunt reversibile?

Ușile frigiderelor LG sunt reversibile. Același lucru este valabil pentru majoritatea frigiderelor. Chiar dacă un frigider nu este echipat pentru inversarea ușii, fixarea unor elemente de feronerie la ușă poate face ca aceasta să fie reversibilă.

Ușile frigiderelor LG sunt magnetice?

Unele uși de frigider LG sunt magnetice. Dar cele mai multe dintre ele nu sunt magnetice. Magneții se vor lipi doar de părțile laterale ale ușilor.

Motivul este că acestea sunt fabricate din oțel inoxidabil, care nu este magnetic. Cu toate acestea, unele modele sunt fabricate din oțel care are o concentrație mare de fier. Astfel, acestea acceptă cu ușurință magneții.

Condensarea LG Refrigerator între uși – Cum se repară

Dacă frigiderul este în modul Energy Saver (Economisire energie), acesta oprește încălzitorul din mulajul ușii. Încălzitorul împiedică formarea condensului între uși.

Dezactivați modul de economisire a energiei pentru ca încălzitorul să poată porni și să se ocupe de condens. Încălzitorul este cel mai util în zonele umede sau în lunile în care soarele este intens.

Dar dacă modul de economisire a energiei este activat și totuși se formează condens între uși, este posibil ca mediul să fie prea umed și prea cald. Aerul umed transportă umezeală care se poate condensa pe frigider, inclusiv între uși.

Curățați manual umiditatea dacă încălzitorul nu poate ține pasul. Iar dacă aveți tendința de a găti în mod regulat, căldura poate contribui la acumularea de condens. Țineți cont de acest lucru.

În plus, luați în considerare garnitura ușii. Dacă aceasta este uzată sau nu este etanșată bine, poate provoca condens. Este posibil să fie necesar să o înlocuiți.

Cum să înlocuiți linia de apă într-o ușă de frigider LG

Pentru a înlocui conducta de apă din ușa unui frigider LG, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Dezghețați frigiderul și închideți robinetul de închidere pentru a întrerupe alimentarea cu apă a frigiderului. Deconectați frigiderul de la curentul electric.

Pasul 2

Scoateți tava de picurare apăsând-o în jos și glisând-o. Puneți-o deoparte și glisați un cuțit mic în spațiul dintre fundul dozatorului și placa de acoperire exterioară a acestuia. Deplasați-l puțin în lateral, astfel încât marginea inferioară să iasă afară.

Împingeți cuțitul mai departe sub placa de acoperire și scoateți-l în afară pentru a elibera filele de fixare. În continuare, glisați placa de acoperire în sus și în afară pentru a o elibera de la filele de sus.

Veți vedea cablajul de cabluri aproape de partea superioară. Eliberați fișa de blocare și scoateți cablajul astfel încât placa de acoperire să fie complet liberă.

Pasul 3

Deconectați cele 2 filete de blocare din stânga și din dreapta dozatorului, trageți ușor dozatorul în jos și găsiți conducta de apă. Întoarceți dozatorul în sus și împingeți marginea superioară a acestuia în cavitate pentru a-l scoate din drum.

Pasul 4

Urmăriți conducta de apă până la locul în care aceasta este ținută de un suport de susținere. Suportul se află în spațiul de lângă partea dreaptă a deschiderii distribuitorului. Când îl găsiți, deșurubați șurubul care ține suportul și slăbiți-l pentru a putea scoate conducta de apă.

Acum, mergeți sub frigider, localizați conducta de apă și trageți-o spre dvs. cât de mult poate merge. Agățați două degete în jurul părții din spate a conectorului conductei de apă și, cu degetul mare, apăsați spre interior inelul de blocare aflat aproape de capăt.

Acest lucru eliberează vechea linie, așa că glisați-o. Apoi, țineți capătul care iese din dozator, ridicați dozatorul și scoateți-l complet din ușă.

Pasul 5

Luați noua conductă de apă și introduceți-o în orificiul de sub ușa frigiderului. Se află lângă balama din stânga, în partea de jos. Alimentați conducta în sus pe spațiu până când apare în cavitatea dozatorului. Apoi, fixați-o în orificiul de reținere din suport pentru a o fixa.

Acum, trageți-o în jos de la deschiderea din partea de jos până când excesul dispare. Apoi, așezați suportul înapoi în poziție și înșurubați înapoi șurubul de montare.

Fixați distribuitorul și placa de acoperire la locul lor, reluând pașii.

Notă: La unele modele, conducta de apă trece prin balamaua de sus a ușii din stânga.

Frigider LG care pierde apă din dozator – Ce trebuie făcut

Dacă constatați că dozatorul de apă al unui frigider LG prezintă scurgeri de apă, procedați după cum urmează:

  • Nivelarea frigiderului
  • Verificați clapeta distribuitorului
  • Eliberați aerul blocat în conducta de apă

Cum să înlocuiți primăvara în ușa frigiderului LG

Pentru a înlocui arcul de la ușa unui frigider LG, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Deconectați frigiderul de la priza de perete. Dacă nu puteți ajunge la ea, opriți întrerupătorul de circuit care controlează frigiderul.

Pasul 2

Folosind o șurubelniță Phillips, deșurubați cele 2 șuruburi din mijloc de pe balama ușii. Acestea fixează montantul de cadrul ușii.

Există o mică bucată de plastic aproape de partea inferioară a montantului. Folosind o șurubelniță cu lama plată, împingeți ușor piesa afară. S-ar putea să vi se pară puțin dificil, dar nu o forțați.

Pasul 3

Ridicați cu grijă montantul pentru a-l scoate de pe balamalele de jos și de sus. Aproape de partea inferioară a balamalei, glisați arcul în găurile create pentru acesta. Acum, ghidați montantul înapoi pe balamale. Pe măsură ce faceți acest lucru, asigurați-vă că resortul alunecă în găurile de fixare.

Pasul 4

Fixați piesa mică de plastic înapoi pe montanți și fixați-o la loc. Înșurubați cele 2 șuruburi la balama ușii din mijloc și conectați frigiderul din nou la priza de perete.

Lumina frigiderului LG rămâne aprinsă când ușa este închisă – Rezolvare rapidă

Există un defect de proiectare la unele frigidere LG care face ca luminile să rămână aprinse chiar și cu ușile închise.

Este posibil ca problema să provină de la placa de control principală, iar înlocuirea acesteia ar putea rezolva problema. Cu toate acestea, cel mai bine este să raportați problema la serviciul de asistență LG sau să angajați un tehnician de aparate pentru a afla originea problemei și a o remedia.

Acest defect prezintă un pericol de incendiu și de contaminare a alimentelor, așa că trebuie rezolvat cât mai repede posibil.

LG Refrigerator mucegai pe sigiliul ușii – Rezolvat

Curățați garnitura ușii cu apă caldă și detergent pentru a îndepărta mucegaiul. Asigurați-vă că vă acoperiți nasul și că purtați mănuși lavabile.

Freacă garnitura pentru a îndepărta murdăria și alte resturi de pe ea. Dacă există crăpături greu accesibile, folosește o periuță de dinți veche pentru a le curăța.

După o curățare temeinică, uscați complet garnitura cu o cârpă uscată. Îndepărtați orice urmă de umiditate, deoarece aceasta este originea mucegaiului.

Închiderea și deschiderea ușii frigiderului lasă să intre aer cald încărcat cu umiditate. Umiditatea se poate depune pe garnitură, precum și pe alte părți interioare ale unității. În timp, firimiturile de mâncare și alte resturi aderă la garnitură și creează un teren propice pentru microbi. De aici și mucegaiul.

Notă: Puteți folosi înălbitor sau peroxid de hidrogen pentru a avea grijă de mucegai după ce ați curățat cu apă și săpun.

Zgomotul frigiderului LG se oprește când se deschide ușa – Cum se repară

Ventilatorul evaporatorului este defect sau are o acumulare de gheață în jurul său dacă aveți această problemă. În mod obișnuit, ventilatorul se oprește ori de câte ori deschideți ușa congelatorului. Așadar, dacă zgomotul se oprește atunci când deschideți ușa, verificați ventilatorul evaporatorului.

Dezghețați manual aparatul dacă acesta nu are un sistem de dezghețare automată. Acest lucru ar trebui să rezolve problema. Dar dacă are un sistem de dezghețare automată, lăsați ciclul de dezghețare să funcționeze și vedeți dacă zgomotul se oprește.

Cu toate acestea, dacă ciclul de dezghețare nu remediază zgomotul, efectuați o dezghețare manuală a unității. După aceea, depanați componentele de dezghețare pentru a le găsi și a le repara pe cele defecte.

Recapitulare

Problemele ușii frigiderului LG au de obicei soluții ușoare. Există multe resurse online și în manualul de utilizare al frigiderului care ajută la rezolvarea unor astfel de probleme. Acest lucru se datorează faptului că cele mai multe dintre ele sunt comune, deci au deja soluții.

În cazul în care nu găsiți în acest articol soluția potrivită pentru problema ușii frigiderului dumneavoastră LG, contactați serviciul de asistență LG și solicitați asistență. Aveți, de asemenea, opțiunea de a apela la oricare dintre tehnicienii noștri de aparate. Puteți discuta cu aceștia fără a rezerva o programare.