Supraîncărcarea compresorului frigiderului [Soluții]

O supraîncărcare a compresorului frigiderului este, de obicei, o problemă serioasă care necesită o soluție rapidă. Din fericire, o problemă de supraîncărcare este ușor de rezolvat, după cum vom explica.

Cum să testați un protector de suprasarcină pentru compresor de frigider

Pentru a testa dispozitivul de protecție la suprasarcină al unui compresor de frigider, procedați după cum urmează:

Deconectați frigiderul de la curentul electric și mutați aparatul. Dacă nu puteți ajunge la priza de perete, deconectați întrerupătorul de circuit.

Găsiți releul de pe partea laterală a compresorului și scoateți-l. Apoi, detașați protectorul de suprasarcină. Apoi, separați firele de la protector. Acum, luați un multimetru digital și setați-l la conectivitate.

Conectați fiecare fir la sondele de testare ale multimetrului. Dacă există conectivitate sau continuitate, dispozitivul de protecție la suprasarcină este în stare bună de funcționare. Dar dacă nu există conectivitate sau continuitate, așteptați aproximativ cinci minute și reluați testul.

Dacă un al doilea test nu relevă nicio continuitate, aceasta indică faptul că protectorul de suprasarcină are un circuit deschis. Și, din moment ce are un circuit deschis, trebuie înlocuit, deoarece nu îl puteți repara.

Compresorul frigiderului se declanșează la suprasarcină – Soluție rapidă

Pentru a remedia problema declanșării supraîncărcării compresorului frigiderului, este posibil să trebuiască să înlocuiți compresorul. Pentru a verifica acest lucru, schimbați releul de pornire și suprasarcina. Verificați termostatul și curățați bobinele condensatorului.

Dacă problema continuă, testați compresorul. Verificați absorbția de amperi a compresorului atunci când motorul pornește; utilizați un ampermetru pentru acest test. Amperajul ar trebui să sară la 15, apoi să scadă la aproximativ doi în decurs de 3 secunde când pornește.

Dacă compresorul nu trece testul de amperi, acesta este defect și trebuie înlocuit. În mod obișnuit, înlocuirea unui compresor este treaba unui profesionist și este o reparație destul de costisitoare. Așadar, dacă este un frigider vechi, luați în considerare cumpărarea unui frigider nou.

O suprasarcină a compresorului frigiderului poate veni cu un releu de pornire sau poate sta separat de releu. Așadar, dacă frigiderul dvs. are un protector de suprasarcină separat de releu, trebuie să testați releul.

Detașați releul de la compresor și scuturați-l ușor. Dacă auziți un zăngănit, este posibil ca releul să fie defect. Inspectați-l pentru a verifica dacă există urme care arată că este ars. Dacă găsiți vreuna și dacă miroase a ars, înlocuiți releul deoarece este în scurtcircuit.

Dar dacă releul nu prezintă nicio deteriorare, efectuați un test de continuitate cu ajutorul unui multimetru. Conectați sonda roșie a aparatului de măsură la borna marcată (+) și sonda neagră la borna marcată (-). Apoi, găsiți porturile marcate S și M pe partea laterală a releului și introduceți sondele.

Dacă obțineți o citire cuprinsă între 0 și 1 sau O.L., releul este în stare bună de funcționare. Dar dacă citirea este mai mare de 1 sau rămâne neschimbată față de momentul în care l-ați conectat prima dată, trebuie să înlocuiți releul de pornire.

Lasă un comentariu