Dacă un frigider Samsung se supraîncălzește, este de obicei ușor de reparat. Acest articol vă ghidează cu privire la pașii de urmat pentru a remedia permanent problema supraîncălzirii.
Supraîncălzirea frigiderului Samsung – Soluții
În cele ce urmează sunt pașii de urmat pentru a rezolva problema supraîncălzirii unui frigider Samsung:
- Mutați frigiderul
Verificați dacă frigiderul se află în calea directă a razelor solare care intră în încăpere. Dacă da, mutați-l în altă parte a camerei sau a casei. Iar dacă există o altă sursă de căldură în apropierea acestuia, este important să îl mutați cât mai departe de ea.
În cazul în care constatați că nu puteți muta aparatul din încăpere sau din calea soarelui, reduceți căldura provenită de la sursă. În cazul luminii solare, închideți perdeaua de deasupra ferestrei din care intră razele. Apoi, reduceți setarea de temperatură a unității pentru a-i da o șansă de a menține o temperatură rece.
Dacă frigiderul Samsung este lovit direct de lumina soarelui, acesta se va supraîncălzi. Căldura de la soare plus căldura proprie de la operațiunile normale combinate vor cauza supraîncălzirea. Același lucru este valabil și pentru alte surse de căldură.
Acest lucru se datorează faptului că frigiderul va depune efort pentru a rămâne rece, iar acest efort suplimentar îl face să se supraîncălzească.
- Depărtați frigiderul de perete
Aruncați o privire la spațiul dintre partea din spate a unității și peretele din spatele acesteia. Acesta ar trebui să fie de cel puțin 5 cm. Dacă nu există spațiu sau dacă spațiul este insuficient, îndepărtați frigiderul de perete pentru a îmbunătăți fluxul de aer.
Păstrarea frigiderului prea aproape de perete va inhiba circulația corectă a aerului, ceea ce va duce la supraîncălzirea unității. Acest lucru se datorează faptului că compresorul nu primește suficient aer cu care să funcționeze, ceea ce face ca acesta să se încălzească și să afecteze temperatura frigiderului.
- Verificați setarea temperaturii
Reglați setarea temperaturii frigiderului dacă aceasta este mai mare de 38 grade Fahrenheit sau 0 grade Fahrenheit pentru secțiunea congelator. Dacă este în setarea corectă, duceți-o cu un grad sau două mai jos și urmăriți să vedeți dacă există vreo schimbare.
Dacă nu se întâmplă nimic, este posibil ca termostatul să funcționeze defectuos, ceea ce face ca unitatea să lucreze suplimentar pentru a menține o temperatură rece. Iar când se întâmplă acest lucru, unitatea va începe să se supraîncălzească la presiune.
Este posibil să trebuiască să înlocuiți termostatul dacă nu se produce nicio schimbare a temperaturii interne. Cereți unui tehnician de reparații frigidere să vi-l repare sau urmăriți acest videoclip pentru a cunoaște pașii de înlocuire a acestuia…
- Curățați serpentinele condensatorului
Dacă serpentinele condensatorului sunt vizibile sub sau în spatele unității, curățați-le folosind o perie pentru condensator sau un aspirator. Ștergeți praful și resturile de pe serpentine și măturați totul cu grijă, astfel încât să nu se lipească din nou de serpentine.
Apoi, verificați dacă bobinele sunt unsuroase sau lipicioase. În acest caz, curățați-le bine cu apă caldă și săpun blând. Asigurați-vă că repetați procesul de curățare pentru a evita acumularea de murdărie în timp.
Serpentinele condensatorului sunt responsabile de disiparea căldurii din agentul frigorific pe măsură ce acesta trece prin ele în frigider. Dacă acestea sunt murdare, nu vor putea disipa căldura în mod eficient, ceea ce face ca agentul frigorific să transporte căldura în frigider.
În consecință, frigiderul va trebui să lucreze suplimentar pentru a nu simți căldura și se supraîncălzește.
- Eliberați gurile de aerisire
Gurile de aerisire blocate înseamnă că unitatea nu va avea suficient aer rece care să circule în ea. Prin urmare, inspectați orificiile de aerisire pentru a vă asigura că niciun obiect nu le blochează. Dacă există, îndepărtați-l și rearanjați conținutul unității pentru a asigura o mai bună ventilație.
Frigiderul poate citi ca fiind o defecțiune dacă există o circulație necorespunzătoare a aerului și poate încerca să remedieze defecțiunea. În acest proces, efortul suplimentar îl va face să se supraîncălzească.
- Inspectați ventilatorul condensatorului
Asigurați-vă că nimic nu împiedică paletele ventilatorului să se învârtă. Inspectați-le și curățați-le temeinic pentru a îndepărta praful și resturile, lăsându-le curate și libere.
În continuare, testați motorul ventilatorului. Încercați să rotiți paletele cu mâna. Dacă acestea sunt rigide, înseamnă că există murdărie care gumează rulmenții motorului și rigidizează arborele. Pulverizați puțin ulei penetrant pe arbore pentru a elimina rigiditatea. Verificați din nou paletele.
După aceasta, testați continuitatea înfășurărilor motorului cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului condensatorului.
Dacă compresorul funcționează și ventilatorul condensatorului nu, înlocuiți motorul ventilatorului. Acest lucru se datorează faptului că ventilatorul trece aerul prin condensator pentru a împinge aerul cald din compresie în mediul înconjurător. Dacă ventilatorul nu funcționează, frigiderul și compresorul se vor supraîncălzi din cauza căldurii provenite din procesul de comprimare.
- Verificați conținutul
Dacă puneți în mod regulat alimente fierbinți în frigider sau congelator, aceasta poate face ca unitatea să lucreze suplimentar pentru a compensa căldura produsă de alimente. Lăsați alimentele să se răcească complet înainte de a le pune în interiorul unității.
În plus, evitați să deschideți des ușa aparatului. Făcând acest lucru reduce răceala din interior și oferă frigiderului sarcina suplimentară de a menține o temperatură rece. Acest lucru este valabil mai ales dacă în el se află multe alimente sau băuturi; de obicei, este nevoie de mult timp pentru a răci o cantitate mare de alimente și chiar mai mult dacă ușa este deschisă des.
Dacă trebuie să conservați alimente sau să răciți băuturi, lăsați frigiderul să se răcească în mod corespunzător înainte de a le introduce în el. Iar atunci când este depozitat, evitați deschiderea și închiderea constantă a ușii. Pentru un timp de congelare mai rapid, folosiți funcția Power Cool sau Power Freeze a aparatului.
Dacă frigiderul Samsung se supraîncălzește în continuare chiar și după remedierea tuturor aspectelor de mai sus, înseamnă că există o problemă tehnică. Chemați un tehnician profesionist de frigidere pentru asistență.
Notă importantă
Este important să subliniem aici că frigiderele se încălzesc atunci când funcționează normal. Frigiderele Samsung au de obicei anticondensatoare pentru a preveni condensarea în unități. Iar aceste anticondensatoare produc căldură.
Cu toate acestea, dacă căldura este pe toate părțile unității și vine de sub ea în mod excesiv, este timpul să găsiți și să remediați cauza problemei.
Samsung nu recomandă deconectarea frigiderului atunci când acesta se supraîncălzește. Contactați centrul de service pentru a raporta problema și a solicita service.
Cu toate acestea, dacă există un miros de arsură sau fum atunci când unitatea se supraîncălzește, scoateți-o imediat din priză dacă puteți. Dacă nu puteți, închideți întrerupătorul de circuit care controlează acea parte a casei. Apoi, contactați Samsung sau apelați la un tehnician de service calificat pentru a găsi defecțiunea și a o remedia.