Scurgere aparat de gheață Samsung [Cum se repară]

Vă întrebați cum să reparați un aparat de gheață Samsung care curge? Acest articol este un ghid clar pentru a rezolva această problemă rapid și ușor.

Samsung Ice Maker Scurgeri de gheață – Ce trebuie făcut

Dacă aparatul de gheață din frigiderul dvs. Samsung pierde apă, chiar și atunci când obțineți gheață, verificați următoarele:

  1. Blocaje de gheață

Întârzierea livrării gheții poate face ca aceasta să rămână în jgheab, să se topească și să înghețe din nou într-un mod deformat. Această gheață blochează jgheabul și gheața nouă nu poate trece. În timp, aceasta se topește și se scurge din aparatul de gheață, dând impresia că aparatul de gheață are scurgeri. Uneori, apa ar putea să se scurgă în coșul de gheață.

Topește gheața din jgheab și din tava de gheață folosind apă caldă. De asemenea, puteți încerca să folosiți o spatulă de lemn pentru a sparge gheața din jgheab cu o forță blândă, dar fermă. Nu uitați să plasați o cârpă sau un prosop în apropiere pentru a prinde apa de la topirea gheții.

  1. Linia de apă

Conducta sau țeava prin care frigiderul primește apă ar putea fi slăbită sau deteriorată. Opriți alimentarea cu apă și strângeți fiecare punct de conectare a tubului.

Apoi, verificați dacă există vreo gaură în vreun punct de-a lungul tubului. Dacă există, înlocuiți tubul. Gaura sau conexiunea slăbită va explica de ce aparatul de gheață pare să aibă scurgeri.

  1. Aparat de gheață și frigider

Dacă aparatul de gheață nu este instalat corespunzător sau dacă frigiderul nu este la nivel, ar putea cauza scurgeri. Un aparat de gheață instalat necorespunzător ar putea cauza alinierea necorespunzătoare a componentelor sale. Apa s-ar putea vărsa din acesta și s-ar putea scurge pe podeaua unității.

Cu un laser sau o nivelă cu bule, verificați dacă aparatul de gheață este neuniform și nivelați-l corect. Consultați manualul de utilizare pentru a afla pașii de aliniere corectă a aparatului de gheață dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru. Alternativ, contactați Samsung pentru a solicita asistență.

  1. Scurgere de dezgheț

Verificați scurgerea pentru a vedea dacă nu există un strat de gheață peste ea, împiedicând scurgerea apei de la ciclul de dezghețare. În acest caz, se va explica scurgerea pe care o vedeți.

Turnați apă caldă în canalul de scurgere cu ajutorul unei ciubere de curcan. Asigurați-vă că turnați apa până când aceasta curge liber și limpede. Curățați scurgerea folosind o sârmă rigidă pentru a vă asigura că nu există resturi în calea scurgerii apei.

  1. Dozator și filtru de apă

Asigurați-vă că filtrul de apă este schimbat dacă are o vechime mai mare de 6 luni. Dacă nu l-ați schimbat niciodată, acesta ar putea fi cauza scurgerii. Un filtru de apă înfundat ar putea provoca scurgeri de apă din unitate. De asemenea, verificați carcasa filtrului de apă pentru a vedea dacă există o fisură undeva. Aceasta poate explica, de asemenea, scurgerea.

În plus, dacă distribuitorul are o problemă, se va părea că aparatul de gheață are scurgeri. Turnați apă în jgheabul din interiorul ușii unității și vedeți dacă aceasta se scurge fără a fi distribuită. Contactați Samsung pentru a face o reclamație dacă acesta este cazul sau cereți unuia dintre tehnicienii noștri să rezolve problema.

  1. Mucegai de gheață și supapă de apă

Supapa de admisie a apei trebuie să fie aliniată corect la forma de gheață din interiorul aparatului de gheață. În acest fel, apa umple direct matrița, astfel încât aceasta să poată îngheța și să producă gheață. Dacă supapa nu este aliniată corect, apa s-ar putea revărsa și se poate scurge din aparatul de gheață direct înainte de a îngheța.

Inspectați alinierea mucegaiului și a supapei de apă. Împingeți-le pe fiecare la locul lor, dacă este necesar. Acest lucru reduce șansele ca apa să se revarsă sau să se revarsă din mașina de gheață.

Notă rapidă

Uneori, deteriorarea aparatului de gheață provoacă o scurgere. Prin urmare, asigurați-vă că aparatul de gheață este în stare bună de funcționare. Nu ar trebui să existe fisuri sau lovituri pe aparat. Înlocuiți întregul ansamblu dacă există deteriorări.

Contactați Samsung sau un agent profesionist de reparații frigidere dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu funcționează pentru a remedia scurgerea. Aceștia se află în cea mai bună poziție pentru a determina cauza scurgerii și a o repara definitiv.

Pentru unele reparații este necesar să scoateți frigiderul din priză. Așadar, este important să faceți acest lucru pentru a evita electrocutarea, mai ales că este vorba de apă.

De asemenea, rețineți că unele piese ar putea păstra energia electrică chiar și după ce ați scos unitatea din priză. Prin urmare, atingeți unitatea cu atenție. Folosiți mănuși de lucru dacă aveți o pereche bună.