Samsung Ice Maker nu se oprește din a face gheață [Cum se repară]

Dacă aparatul de gheață Samsung nu se oprește din făcut gheață și nu știți ce să faceți, acest articol vă ghidează cum să îl reparați.

Samsung Ice Maker continuă să producă gheață – Soluție

Iată care sunt pașii de urmat pentru a repara un aparat de gheață Samsung care continuă să facă gheață:

1. Verificați brațul de închidere

Ridicați brațul de închidere al aparatului de gheață până în poziția oprit și verificați aparatul de gheață. Această poziție ar trebui să oprească producția de gheață și este chiar automată. Dar dacă ridicarea acestuia până la poziția de oprire nu oprește producția de gheață în aparatul de gheață, brațul trebuie înlocuit.

2. Verificați găleata cu gheață

Aruncați o privire la găleata de gheață pentru a vă asigura că este corect și corect introdusă. Veți putea determina acest lucru dacă există gheață în jurul aparatului de gheață chiar și atunci când găleata nu este suficient de plină pentru ca aparatul de gheață să o detecteze.

Scoateți găleata și introduceți-o din nou, de data aceasta asigurându-vă că se potrivește corect și se fixează în poziție. Consultați manualul de utilizare pentru a ști cum să o introduceți corect. După aceasta, rulați din nou ciclul de fabricare a gheții și vedeți dacă astfel se rezolvă problema de supraproducție de gheață.

3. Inspectați supapa de admisie a apei

Verificați cuburile de gheață pe care le produce aparatul de gheață. Dacă acestea nu mai sunt la fel de bine formate ca înainte, problema ar putea fi la supapa de admisie. În plus, dacă supapa este defectă, aceasta nu se va închide atunci când forma de gheață este plină, ci va continua să furnizeze apă către aparatul de gheață, crescând astfel producția de gheață.

Puteți înlocui singur supapa, dacă aveți cunoștințele necesare, sau puteți opta pentru ajutor profesionist.

4. Verificați paleta palpatoare

Veți găsi paleta sub mașina de gheață. Verificați dacă este înghețată sau dacă este rigidă din cauza lubrifierii insuficiente. Dacă este înghețată, dezghețați-o folosind o sursă de căldură sigură sau oprind frigiderul pentru o perioadă de timp. Dar dacă este vorba de o lubrifiere slabă, consultați un profesionist pentru modalități de a o unge corespunzător.

În cazul în care niciunul dintre motivele de mai sus nu reprezintă motivul pentru care paleta nu funcționează corect, pur și simplu cumpărați o nouă paletă, slăbiți șurubul care o ține pe cea veche în poziție și fixați-o pe cea nouă cu șurubul.

Odată ce recipientul de gheață sau găleata de gheață se umple cu gheață, paleta de detectare are rolul de a întrerupe fluxul de gheață până când recipientul de gheață se golește. Dar, dacă este defectă sau funcționează defectuos, nu va putea opri fluxul de gheață.

5. Curățați aparatul de gheață

Opriți alimentarea cu apă a frigiderului și deconectați-l de la priza de perete. Lăsați aparatul de gheață să se dezghețe puțin, în special un aparat de gheață înghețată. Apoi, curățați-l pentru a îndepărta orice reziduu de gheață sau murdărie.

Aveți grijă să nu folosiți apă fierbinte sau să frecați aparatul, deoarece acestea ar putea să-l deterioreze. Folosiți o cârpă moale înmuiată în apă caldă sau rece și un agent de curățare blând. Uscați bine aparatul de gheață, astfel încât să nu rămână reziduuri de la procesul de curățare. Apoi porniți-l din nou.

Un aparat de gheață cu prea multă gheață sau murdărie ar putea funcționa defectuos, iar unul dintre modurile în care arată acest lucru este prin producerea de gheață non-stop.

6. Resetați aparatul de gheață

Majoritatea aparatelor de gheață Samsung au un buton de testare sau de resetare, situat în diferite părți ale aparatului de gheață, în funcție de modelul de frigider.

Prin urmare, localizați butonul de pe aparatul de gheață, apăsați-l și țineți-l apăsat până când se aude un clopoțel sau până când motorul aparatului de gheață începe să se rotească.

Acest lucru indică faptul că testul aparatului de gheață a început. Pentru cele care sună, un al doilea semnal sonor indică faptul că mașina de gheață s-a resetat sau a trecut testul de funcționare.

Reinițializarea mașinii de gheață rezolvă de obicei multe probleme, inclusiv faptul că nu poate produce suficientă gheață sau că produce prea multă gheață.

Când toate celelalte eșuează

Dacă toate măsurile de mai sus, inclusiv resetarea, nu împiedică aparatul de gheață să producă prea multă gheață, este timpul să apelați la profesioniști. Contactați centrul de service Samsung pentru a solicita service. Alternativ, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri care au expertiza necesară pentru a rezolva problema sau pentru a vă sfătui ce trebuie să faceți.

Notă importantă

Dacă aparatul de gheață Samsung nu se oprește din a produce gheață, este important să știți când trebuie să scoateți frigiderul din priză înainte de a verifica aparatul de gheață. Dacă doriți să îl resetați, aveți nevoie ca unitatea să fie conectată la priză. Dar dacă doriți să curățați mașina de gheață, asigurați-vă că deconectați frigiderul.

Dacă aparatul este încă în garanție, contactați Samsung pentru a repara aparatul de gheață fără a plăti nimic. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu provocați defecțiunea; acest lucru anulează garanția.

În plus, trebuie să știți că întreținerea mașinilor de gheață reduce șansele de deteriorare. Prin urmare, efectuați din când în când o verificare de întreținere a aparatului de gheață. Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, solicitați unui profesionist să efectueze verificările pentru dvs.