Samsung Ice Maker nu face suficientă gheață [Cum se repară]

Uneori, un aparat de gheață poate înceta să mai producă suficientă gheață. Așadar, dacă un aparat de gheață Samsung nu mai face suficientă gheață, acest articol vă arată cum să îl reparați.

Mașina de gheață pentru frigidere Samsung nu face suficientă gheață – Soluții

Dacă aparatul de gheață Samsung nu produce suficientă gheață, procedați după cum urmează:

  1. Verificați supapa de admisie a apei

Pentru a determina dacă supapa de admisie este defectă, testați presiunea apei furnizate către aceasta. Presiunea trebuie să fie de până la 20psi, cel puțin.

Încercați să umpleți un pahar până la ¾ cu apă din dozator. Acesta ar trebui să se umple în 10 secunde dacă presiunea apei este suficientă. Dar dacă paharul nu se umple atât de repede, presiunea trebuie ajustată.

Dacă este mai mică de 20psi, supapa nu se va închide și deschide în mod corespunzător pentru a permite apei să curgă în aparatul de gheață. Prin urmare, creșteți presiunea.

Cu toate acestea, dacă presiunea este suficientă, testați solenoidul supapei de admisie pentru a verifica continuitatea și pentru a vedea dacă primește energie. Înlocuiți supapa dacă solenoidul nu are continuitate și nu primește energie.

  1. Înlocuiți filtrul de apă

Dacă filtrul de apă din frigider este mai vechi de 6 luni, este necesar să fie schimbat. Înlocuiți-l cât mai curând posibil.

Un filtru de apă vechi se înfundă, reducându-și eficiența, iar acest lucru reduce cantitatea de apă pe care o primește mașina de gheață. În consecință, producția de gheață a aparatului de gheață scade.

Dacă l-ați schimbat recent și nu este suficientă gheață, verificați dacă este tipul potrivit pentru un frigider Samsung și dacă l-ați instalat corect. De asemenea, verificați să vă asigurați că nu există nicio deteriorare a capului. Toate acestea contribuie la reducerea cantității de apă care ajunge la aparatul de gheață și afectează producția de gheață ca urmare.

  1. Reglați temperatura congelatorului

Aruncați o privire la punctul în care este setată temperatura congelatorului. În mod obișnuit, ar trebui să fie la 0 grade Fahrenheit. Dar dacă trebuie să meargă mai sus, nu ar trebui să depășească 5 grade Fahrenheit.

Cu toate acestea, dacă setarea este prea mare, congelatorul nu se va putea răci suficient de repede, ceea ce face ca mașina de gheață să nu poată produce suficientă gheață atunci când este nevoie.

Chiar și atunci când produce gheață, aceasta poate avea o formă ciudată sau poate fi moale. Prin urmare, reglați setarea temperaturii din congelator pentru a facilita producerea rapidă a unei cantități suficiente de gheață de către aparatul de gheață.

  1. Înlocuiți aparatul de gheață

Atunci când toate celelalte componente sunt în regulă, dar aparatul de gheață nu produce suficientă gheață, problema ar putea proveni de la aparatul de gheață în sine. Dacă una sau mai multe componente ale aparatului de gheață sunt defecte, ar putea însemna că trebuie să înlocuiți întregul ansamblu.

Cu toate acestea, înainte de a înlocui aparatul de gheață, asigurați-vă că testați și alte piese care pot fi ușor de înlocuit. Schimbarea aparatului de gheață nu ar trebui să fie prima măsură dacă acesta nu produce suficientă gheață.

Asigurați-vă că achiziționați ansamblul de înlocuire potrivit pentru mașina de gheață, deoarece orice alt tip nu va funcționa corect în frigider.

Notă importantă

Pentru a determina când aparatul de gheață Samsung nu produce suficientă gheață, trebuie să știți care este o producție normală de gheață. Un aparat de gheață produce 1 tavă de 8-10 cuburi de gheață în 90 de minute. Acest lucru este normal.

Acest lucru înseamnă că mașina de gheață este capabilă să producă 120 de cuburi de gheață într-o zi.

Dacă doriți să grăbiți puțin lucrurile, utilizați funcția Power Freeze, dacă aparatul dispune de ea. Atunci când este activată, funcția Power Freeze reduce timpul de preparare a gheții la 55 de minute.

Prin urmare, dacă aparatul de gheață produce mai puțin de 120 de cuburi într-o zi sau o tavă de gheață în 3-4 ore, înseamnă că nu produce suficientă gheață.

Cu toate acestea, dacă un frigider este instalat recent, este nevoie de 6 până la 12 ore înainte ca mașina de gheață să poată produce o tavă bună de gheață. În acest interval de timp, este posibil să producă niște gheață, dar este important să o aruncați, deoarece este posibil să nu fie consumabilă.

Samsung Ice Maker nu este suficient de rece – Soluție rapidă

În cazul în care un aparat de gheață Samsung nu este suficient de rece, asigurați-vă că temperatura din congelator este suficient de rece. Setați-o la 0 grade Fahrenheit, astfel încât secțiunea să fie rece. Aceasta este temperatura potrivită pentru ca mașina de gheață să funcționeze.

De asemenea, asigurați-vă că ușa congelatorului nu este deschisă în mod regulat. Făcând acest lucru reduce aerul rece din compartiment și lasă să intre aer cald, compromițând capacitatea de răcire a acestuia. Acest lucru afectează, de asemenea, cât de bine se răcește aparatul de gheață.

În plus, o ușă care nu etanșează bine compromite temperatura din congelator. Prin urmare, asigurați-vă că etanșarea ușii funcționează corect. Dacă este deteriorată sau murdară, înlocuiți-o sau curățați-o temeinic.

Resetarea aparatului de gheață

De asemenea, puteți reseta sau testa aparatul de gheață pentru a vedea dacă se remediază eroarea. Localizați butonul de testare a tipului de aparat de gheață și apăsați-l. Țineți-l apăsat timp de aproximativ 8 secunde sau până când se aude un semnal sonor sau o sonerie.

Bipul sonor semnifică începerea testului, care durează aproximativ 6 minute. După test, ar trebui să se audă un al doilea semnal sonor în cazul în care testul a fost efectuat cu succes.

Dacă nu se aude niciun semnal sonor, scoateți frigiderul din priză și așteptați aproximativ 2 minute. Conectați-l din nou la priză și efectuați din nou testul. Cu toate acestea, dacă în continuare nu există niciun semnal sonor, contactați centrul de asistență Samsung pentru a raporta problema și a solicita service.

Dacă aceste lucruri sunt în ordine, dar aparatul de gheață nu este suficient de rece, este posibil să fie timpul să îl înlocuiți. Este posibil ca mașina de gheață să fie defectă, ceea ce face dificilă funcționarea acesteia. Cereți unui tehnician de frigidere să îl testeze și să îl înlocuiască dacă este necesar.

Memento

Scoateți din priză frigiderul sau congelatorul în cazul în care este necesară repararea oricărei părți a aparatului de gheață. Dar, de asemenea, să știți când să îl lăsați pornit, deoarece unele teste necesită ca unitatea să fie alimentată. Cu toate acestea, este important să pășiți cu atenție atunci când curentul electric este pornit pentru a evita electrocutarea.

Chemați un agent profesionist de reparare a frigiderului dacă constatați că repararea aparatului de gheață se dovedește dificilă. Făcând acest lucru preveniți deteriorarea ireparabilă a unității.