Samsung Ice Maker face doar gheață zdrobită [Cum se repară]

Căutați cum să reparați un aparat de gheață Samsung care face doar gheață zdrobită? Nu căutați mai departe pentru că ați ajuns la locul potrivit.

Aparatul de gheață Samsung face doar gheață zdrobită – Soluții

Dacă un aparat de gheață Samsung face doar gheață pisată, verificați setarea temperaturii congelatorului. Este posibil ca aceasta să fie setată prea jos.

Atunci când temperatura este setată prea scăzută, gheața devine prea fragilă. Astfel, atunci când mașina de gheață o recoltează în recipientul de gheață, aceasta se sparge în bucăți.

Prin urmare, creșteți setarea de temperatură a congelatorului la punctul recomandat. Nu o setați mai jos de 0 grade Fahrenheit.

Dar dacă setarea temperaturii din congelator este corectă, dar aparatul de gheață produce doar gheață pisată, atunci distribuitorul nu funcționează corect.

Pentru a determina de ce se întâmplă acest lucru, faceți următoarele:

  1. Asigurați-vă că ați selectat opțiunea Cubed

Este important să vă asigurați că ați selectat opțiunea de gheață cubică de pe panoul de control. Dacă selectați din greșeală opțiunea de gheață pisată, aparatul va distribui numai gheață pisată. Este ușor să credeți că ați selectat gheață cubică atunci când, de fapt, ați selectat gheață pisată.

  1. Scoateți găleata cu gheață

Dacă sunteți sigur că ați selectat opțiunea cubulețe și totuși obțineți doar gheață mărunțită, scoateți găleata de gheață.

Modul în care scoateți găleata de gheață va depinde de modelul de frigider pe care îl aveți. Consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru a vedea instrucțiunile.

Dar majoritatea aparatelor de gheață sunt ușor de îndepărtat. Trebuie doar să puneți mâna în deschiderea din partea de jos sau să apucați partea de jos. Apoi. cu cealaltă mână în partea de sus, ridicați ușor găleata și trageți-o spre dvs.

Dacă în găleată mai există gheață, aruncați-o într-un alt recipient potrivit sau aruncați-o complet.

  1. Inspectați cupa

Verificați zona din care găleata de gheață evacuează gheața. Ar trebui să o vedeți setată în poziția cubulețe, adică ar trebui să fie deschisă. Dacă este închisă, înseamnă că distribuitorul este blocat în poziția gheață mărunțită.

Acest lucru ar putea fi cauzat de gheața blocată în zona de descărcare a găleții. Așadar, turnați apă caldă în găleata cu gheață, astfel încât să curgă prin deschidere. Apa va topi sau va disloca orice gheață blocată acolo.

Turnați apa până când aceasta devine limpede sau până când sunteți sigur că nu mai există gheață.

  1. Testați tija de acționare

Tija de acționare este acea tijă subțire care iese din partea de jos a găleții de gheață atunci când o scoateți.

Rotiți tija și, pe măsură ce o faceți, monitorizați zona de descărcare a găleții de gheață. Dacă funcționează corect, aceasta ar trebui să se închidă și să se deschidă pe măsură ce rotiți tija. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că ceva nu este în regulă cu găleata. Probabil că ar trebui să fie înlocuită.

  1. Puneți găleata cu gheață la loc

Cu toate acestea, dacă zona de descărcare se închide și se deschide așa cum ar trebui, reintroduceți găleata de gheață și asigurați-vă că aceasta se fixează în poziție. În caz contrar, motorul nu o va simți și nu va exista nicio producție de gheață.

Frigiderul Samsung nu zdrobește gheața – Ce trebuie făcut

Verificați zona de descărcare a găleții de gheață dacă frigiderul Samsung nu zdrobește gheața. Un motiv frecvent este că zona este blocată într-o poziție greșită, ceea ce înseamnă că zona rămâne deschisă când ar trebui să se închidă.

Ca și în cazul în care aparatul de gheață oferă doar gheață pisată, treceți puțină apă prin orificiul găleții de gheață pentru a îndepărta orice gheață depusă acolo. Cel mai probabil, motivul pentru care zona este blocată în acea poziție este că bucăți de gheață o împiedică să se miște.

Dar, după ce treceți apa prin deschidere, asigurați-vă că tija care se rotește pentru a deschide și închide zona funcționează așa cum trebuie. Dacă nu este așa, înseamnă că găleata de gheață este defectă și este posibil să trebuiască să o înlocuiți.

Notă importantă

Este important să știți când trebuie să înlocuiți găleata de gheață. Dacă urmați toți pașii necesari și totuși nu obțineți rezultatul dorit, înlocuiți găleata sau apelați la ajutor profesionist.

În plus, este posibil ca problema să nu provină de la găleata de gheață. Așadar, pentru a determina cauza problemei, apelați la un agent profesionist de reparații frigidere pentru a inspecta aparatul de gheață, a găsi defecțiunea și a o remedia. Iar dacă este nevoie de vreo piesă de schimb, aceștia sunt cei mai în măsură să vă sfătuiască.