Samsung Ice Maker este prea lent [Cum se repară]

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a repara un aparat de gheață Samsung care este prea lent, acest articol este pentru dvs. Citiți pentru a afla cum să o faceți rapid și ușor.

Samsung Ice Maker Prea lent – Ce trebuie făcut

Faceți următoarele dacă aparatul de gheață Samsung este prea lent:

1. Reduceți temperatura

Asigurați-vă că temperatura din congelator este scăzută, la punctul recomandat. Nu o duceți mai jos de 0 grade Fahrenheit și nu o duceți mai sus de 5 grade Fahrenheit. Dacă trebuie să duceți setarea peste 5 grade, nu depășiți 10 grade Fahrenheit.

La această temperatură, aparatul de gheață funcționează optim și rapid pentru a produce gheață. Dacă temperatura este prea ridicată, apa din mașina de făcut gheață nu va îngheța suficient de repede și alimentele nu vor fi înghețate.

2. Nu țineți nimic în apropierea aparatului de gheață

Supraaglomerarea congelatorului sau a frigiderului ar putea afecta producătorul de gheață. Articolele ar putea obstrucționa mișcarea brațului. Astfel, atunci când acesta ar trebui să coboare pentru a face gheață, ar putea rămâne în sus, în poziția oprit.

Chiar dacă niciun element nu împiedică brațul să se miște complet, ceva ar putea face ca mișcarea acestuia să fie dificilă. Din această cauză, brațul ar putea avea nevoie de prea mult timp pentru a urca și a coborî, ceea ce face ca producția de gheață să fie prea lentă.

Prin urmare, asigurați-vă că aranjați obiectele din congelator în așa fel încât niciunul să nu fie aproape de aparatul de gheață sau de găleata de gheață.

3. Schimbați filtrul de apă

Dacă nu ați schimbat niciodată filtrul de apă sau dacă au trecut mai mult de 6 luni de când a fost schimbat ultima dată, cumpărați unul nou și înlocuiți-l.

Un filtru de apă vechi este, de obicei, înfundat cu murdărie și alte sedimente filtrate din apă de-a lungul lunilor. Cu timpul, acesta devine incapabil să filtreze eficient sau să lase apa să treacă.

În consecință, întârzie livrarea apei către aparatul de gheață, ceea ce afectează viteza cu care acesta produce gheață.

Notă: Asigurați-vă că achiziționați înlocuitorul potrivit pentru un frigider Samsung. În caz contrar, filtrul de apă nu va funcționa corect.

4. Aprovizionați congelatorul în mod corespunzător

Aveți grijă să umpleți congelatorul cel puțin până la jumătate. Acest lucru îl ajută să păstreze frigul, ceea ce permite aparatului de gheață să lucreze rapid. Dacă congelatorul este gol sau are doar câteva obiecte, nu va fi nimic care să absoarbă aerul rece. Ca urmare, mașina de făcut gheață poate îngheța, precum și orice altceva din congelator.

În aceeași ordine de idei, dacă congelatorul este prea plin, nu va exista suficient spațiu pentru ca aerul rece să circule eficient. În consecință, vor exista zone reci și zone calde, ceea ce ar putea afecta și producătorul de gheață.

5. Reducerea frecvenței de deschidere a ușilor

Rezistați tentației de a deschide ușa congelatorului la fiecare 2 minute pentru a verifica aparatul de gheață. Făcând acest lucru crește temperatura din congelator. Iar dacă temperatura este ridicată, aparatului de gheață îi va fi greu să facă gheață. De fapt, va fi lent.

Dacă trebuie neapărat să mergeți la congelator, faceți o listă cu ce aveți nevoie din el. Apoi, scoateți-le cât mai repede posibil. Acest lucru reduce numărul de ori când deschideți ușa și cât timp o țineți deschisă.

6. Inspectați conducta de apă

Ar putea exista îndoituri în conducta de apă sau aceasta ar putea fi deteriorată. Deplasați unitatea și aruncați o privire la conductă pentru a determina ce este în neregulă. Reglați-o dacă există îndoituri sau îndepărtați orice lucru care o blochează. Cu toate acestea, dacă este deteriorată, trebuie să o înlocuiți.

În plus, asigurați-vă că ați deschis supapa de admisie a apei la maxim și că presiunea apei este suficientă, de cel puțin 20psi. În caz contrar, aceasta nu se va deschide pentru a lăsa apa să intre în mașina de gheață. Iar dacă nu există apă, va fi puțină sau deloc gheață.

Notă importantă

Dacă ați remediat toate cele de mai sus și aparatul de gheață Samsung este în continuare prea lent, contactați centrul de service Samsung pentru a raporta problema și a solicita service.

Ca o alternativă, discutați cu oricare dintre tehnicienii de frigidere de aici. Aceștia au expertiza și experiența necesare pentru a rezolva definitiv problema.

Opriți alimentarea frigiderului înainte de a scoate aparatul de gheață pentru orice lucrare de reparație. Făcând acest lucru vă protejează de electrocutare accidentală.

Dacă aveți o pereche bună de mănuși de lucru din cauciuc, purtați-le. Acestea reprezintă un strat suplimentar de protecție, în special în cazul aparatelor electrice care au de-a face cu apa.