Samsung Ice Maker continuă să înghețe [Cum se repară]

Dacă ai un aparat de gheață Samsung care tot îngheață, acest articol este pentru tine. Aflați cum să remediați problema rapid și ușor aici.

Mașina de gheață din frigiderul Samsung continuă să înghețe – Soluții

Dacă observați că aparatul de gheață Samsung continuă să înghețe în frigiderul Samsung, procedați după cum urmează:

1. Verificați compartimentul de gheață

Inspectați compartimentul pentru aparatul de gheață pentru a vedea dacă există vreo scurgere. Puneți o lanternă sub el și vedeți dacă există reflexii luminoase în interior. Dacă este așa, înseamnă că există fisuri pe peretele compartimentului care trebuie să fie sigilate.

Scoateți găleata de gheață și mașina de gheață. Apoi, scoateți ansamblul motorului cu burlan din compartiment. În continuare, etanșați compartimentul de-a lungul părții stângi și în spate cu ajutorul unui material de etanșare epoxidic.

Se lasă ca materialul de etanșare să se usuce complet timp de aproximativ 24 de ore. După acest timp, puteți înlocui burghiul, mașina de gheață și găleata de gheață, în această ordine.

În cazul în care compartimentul are o scurgere, aerul umed va intra cu ușurință și va cauza formarea de îngheț în jurul aparatului de gheață.

2. Verificați garnitura găleții de gheață

Scoateți găleata de gheață din frigider și inspectați garnitura. Dacă aceasta este slabă sau slăbită, înlocuiți-o cât mai curând posibil. Acest lucru se datorează faptului că o garnitură slabă compromite temperatura din jurul aparatului de gheață. Aceasta lasă aerul cald să pătrundă în compartiment și facilitează acumularea de gheață.

3. Verificați clapeta jgheabului de gheață

Clapeta care acoperă jgheabul de gheață și care acționează ca ușă a acestuia trebuie să se sprijine la același nivel cu carcasa. Dacă nu se sprijină la același nivel, verificați dacă există vreo bucată de gheață care o împiedică să se închidă corect.

Chiar dacă nu vedeți nimic acolo, este util să turnați puțină apă caldă pe jgheab pentru a-l curăța complet. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea gheții sau a resturilor din jurul gurii jgheabului. După aceasta, încercați să închideți clapeta pentru a vedea dacă aceasta se sprijină la nivelul carcasei.

Dacă clapeta nu se închide complet, aerul cald va trece prin cel mai mic spațiu în mașina de gheață. Cu timpul, aparatul de gheață va îngheța.

4. Verificați temperatura

Dacă temperatura din congelator este prea scăzută, aceasta ar putea duce la înghețarea mașinii de făcut gheață. Prin urmare, creșteți setarea temperaturii pentru congelator dacă aceasta este mai mică de 0 grade Fahrenheit.

Iar dacă este mai mare de 10 grade Fahrenheit, reduceți-l cu câteva grade. Acest lucru se datorează faptului că o temperatură ridicată determină compresorul și ventilatoarele să lucreze suplimentar. Și, făcând acest lucru, congelatorul devine prea rece, înghețând tot ce se află în el, inclusiv aparatul de gheață.

5. Verificați locația

Îndepărtați unitatea de orice sursă de căldură directă sau chiar de lumina directă a soarelui. Acest lucru se datorează faptului că unitatea va depune automat un efort suplimentar pentru a menține o temperatură rece ori de câte ori se încălzește. Iar atunci când face acest lucru, ar putea îngheța mai mult decât este necesar. Acest lucru afectează producătorul de gheață.

Dacă nu puteți muta aparatul din locul în care se află, reduceți temperatura la punctul recomandat. Procedând astfel, veți optimiza răcirea în interiorul unității fără a îngheța aparatul de gheață sau orice alt element.

6. Verificați conducta de apă

Dacă aparatul dvs. de gheață Samsung continuă să înghețe, inspectați conducta de apă pentru a vedea dacă este înghețată. Dacă este sau dacă are gheață blocată în ea, dezghețați-o turnând puțină apă caldă peste ea cu ajutorul unei seringi sau al unei pipete de curcan.

Și dacă puteți, detașați conducta de apă de la frigider și dezghețați gheața în chiuveta din bucătărie. După ce ați terminat, atașați-o din nou.

O conductă de apă înghețată înseamnă că nu există alimentare cu apă la aparatul de gheață. Iar dacă mașina de făcut gheață continuă să funcționeze, aceasta va îngheța în cele din urmă, chiar dacă produce puțină gheață sau deloc.

Notă: Este important să evitați utilizarea unui uscător de păr pe linia de apă. Acest lucru se datorează faptului că linia de apă este din plastic, iar folosirea căldurii direct pe ea poate deforma plasticul. Iar dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să vă procurați o nouă conductă de apă.

7. Verificați supapa de admisie a apei

Scoateți filtrul de filtrare al supapei și curățați-l cu apă caldă și săpun. În continuare, testați solenoidul aparatului de gheață cu un multimetru pentru a vedea dacă mai primește curent. Dacă solenoidul nu este alimentat, înlocuiți supapa, deoarece este defectă.

O supapă de admisie defectă poate face ca apa să umple prea mult mucegaiul de gheață și să se verse în jurul aparatului de gheață. Când se întâmplă acest lucru, apa vărsată va îngheța în jurul aparatului de gheață.

Puteți verifica, de asemenea, dacă ventilatorul aparatului de gheață, care se află în ansamblul de șuruburi din spatele aparatului de gheață, este înghețat. Dezghețați-l prin dezghețarea manuală a unității sau prin punerea acesteia în modul de dezghețare forțată.

Notă: Acești pași funcționează pentru toate tipurile de mașini de gheață Samsung. Așadar, dacă un aparat de gheață Samsung continuă să înghețe într-un frigider cu ușă franceză, un frigider side-by-side, un frigider cu congelator superior sau un frigider cu congelator inferior, acești pași funcționează pentru dvs.

Congelator Samsung peste congelare – Soluție rapidă

Procedați după cum urmează dacă congelatorul Samsung este supraînghețat:

1. Închideți ușa în mod corespunzător

Asigurați-vă că ușa congelatorului se închide corect de fiecare dată când este deschisă. Iar atunci când este deschisă, asigurați-vă că nu este ținută deschisă prea mult timp. Aerul rece din compartiment va scăpa ușor și rapid dacă ușa este închisă necorespunzător. Iar aerul cald îi va lua locul rapid. Acest lucru este valabil mai ales dacă locuiți într-o zonă umedă.

De asemenea, asigurați-vă că garnitura de etanșare a ușii este în stare bună de funcționare. Faceți acest lucru folosind testul bancnotei de un dolar. Închideți ușa congelatorului deasupra unei bancnote de un dolar. Apoi, încercați să scoateți bancnota cu ușa încă închisă. Dacă bancnota cade sau iese afară, sigiliul este slab și trebuie înlocuit.

Puteți, de asemenea, să curățați garnitura în cazul în care aceasta este foarte murdară. Murdăria împiedică garnitura să funcționeze așa cum ar trebui. Așadar, curățați-o bine folosind apă caldă și săpun blând.

În plus, împiedicați obiectele să se sprijine pe peretele din spate al congelatorului. Este ușor să se acumuleze gheață dacă se întâmplă acest lucru din cauza apropierii articolelor de gurile de aerisire.

Dacă este un congelator cu sertar inferior, gheața ar putea împiedica sertarul să se închidă complet și etanșarea să funcționeze bine. Așadar, dacă observați acest lucru, încercați mai întâi să dezghețați congelatorul sau să îndepărtați gheața. Vedeți dacă astfel se rezolvă problema de etanșare. Dacă nu, înlocuiți garnitura.

2. Acoperiți corespunzător clapeta de la traseul de gheață

Verificați clapeta traseului de gheață pentru a vă asigura că este așezată la același nivel cu carcasa. Dacă nu este așa, îndepărtați tot ceea ce o ține deschisă și asigurați-vă că se închide corect de data aceasta.

În caz contrar, aerul umed va intra liber în congelator prin acest traseu și va provoca îngheț, asigurând astfel că mașina de gheață Samsung continuă să înghețe.

3. Asigurați o ventilație adecvată

Asigurați-vă că nimic nu blochează gurile de aerisire din congelator. Acest lucru va face ca fluxul de aer să circule corect în jurul compartimentului.

Dacă ceva obstrucționează aerisirile, vor exista zone mai reci decât altele, chiar până la punctul de îngheț. Și orice obiect din jurul gurilor de aerisire va îngheța.

În plus, asigurați-vă că spațiați corect articolele din congelator. Adică, nu supraaglomerați congelatorul. Păstrați-l cel puțin 3/4 sau 1/2 plin. Acest lucru ajută aerul să treacă liber. În plus, vor exista suficiente articole pentru a absorbi aerul rece.

4. Resetați temperatura

Este posibil să se mute accidental temperatura mai jos decât ar trebui să fie. Așadar, nu este rău să verificați setarea. Dacă este prea scăzută, sub 0 grade, reglați-o cu câteva grade mai sus. Cel mai bine este să o mențineți la 0 grade.

De asemenea, este util să verificați dacă funcția Power Freeze este activată. Dezactivați-o apăsând butonul Freezer și menținându-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde.

Această funcție scade temperatura din congelator mai jos decât punctul setat într-un timp scurt, indiferent dacă o reglați sau nu. Cel mai bun moment pentru a o utiliza este atunci când aveți multe articole de congelat într-un timp scurt.

Funcția Power Freeze funcționează timp de aproximativ 72 de ore fără întrerupere, dar se oprește automat după această perioadă. Deci, dacă nu o opriți manual, va menține congelatorul prea rece.

Dacă setarea temperaturii este prea mică, congelatorul va continua să înghețe, indiferent de orice altceva ați face.

5. Curățați serpentinele condensatorului

Verificați serpentinele din partea din spate a congelatorului, în partea de jos. Dacă sunt murdare, în mod semnificativ, curățați-le folosind o perie de condensator sau o perie de aspirare. Curățați periodic serpentinele pentru a le întreține.

Este posibil ca frigiderul să încerce să compenseze slăbiciunea serpentinelor care nu disipă căldura. În acest scop, compresorul și alte părți ale sistemului de refrigerare funcționează mai mult decât este necesar.

În timp ce acest lucru poate cauza supraîncălzirea și încălzirea în interiorul unității, poate provoca, de asemenea, înghețarea excesivă.

6. Aliniați corect balamalele ușii

Acest lucru este valabil dacă ați îndepărtat recent ușa unității din orice motiv. Verificați dacă aceasta se aliniază corect cu restul corpului, cu balamalele bine fixate. Aerul cald va profita de cel mai mic decalaj pentru a intra în unitate și a compromite temperatura.

Dacă nu sunteți sigur că puteți face acest lucru singur, consultați manualul de utilizare sau solicitați unui agent de reparații frigidere să o repare.

7. Deblocați scurgerea de dezgheț

Goliți congelatorul și verificați scurgerea de pe peretele din spate. Dacă există gheață peste el, turnați puțină apă fierbinte peste gaură pentru a topi gheața. Asigurați-vă că apa curge liber în vasul de scurgere din partea din spate a unității înainte de a vă opri.

Iar dacă există resturi în scurgere, folosiți o sârmă rigidă pentru a îndepărta resturile sau turnați un amestec de apă fierbinte și oțet în gaură. Faceți acest lucru până când apa curge curată și liberă în tigaie.

Cu toate acestea, este important să verificați sistemul de dezghețare al unității. Deși puteți rezolva problema de supraînghețare prin dezghețarea manuală a congelatorului, aceasta este doar temporară.

Înghețarea înseamnă că ceva nu a funcționat în sistemul de dezghețare. Spunem acest lucru deoarece modelele mai noi de frigidere și congelatoare nu au îngheț.

Dar dacă aparatul dvs. este un model mai vechi, îl puteți dezgheța manual. Pur și simplu goliți congelatorul și depozitați produsele alimentare într-un alt congelator sau în frigider. Scoateți unitatea din priză și deschideți ușa.

Așezați prosoape în jurul marginii unității pentru a prinde apa care se scurge. Puteți accelera procesul de dezghețare plasând boluri cu apă fierbinte în interiorul congelatorului sau frecând gheața cu o cârpă înmuiată în apă fierbinte. De asemenea, puteți răzui gheața cu o spatulă de lemn sau de plastic pe măsură ce se topește.

Ar putea dura până la 24 de ore pentru ca toată gheața să se topească complet dacă nu accelerați procesul. Așa că acordați-i timp.

Apoi, asigurați-vă că congelatorul se usucă complet înainte de a-l conecta din nou pentru a se răci. Dacă există umezeală rămasă, aceasta va forma îngheț și va reduce timpul de așteptare înainte de a fi nevoie să dezghețați din nou manual congelatorul.

Dacă tot nu reușiți să găsiți cauza supraînghețării în congelatorul Samsung, raportați problema la Samsung și solicitați service. De asemenea, puteți alege să discutați pe chat cu experții noștri în frigidere de aici pentru a vă ajuta.

Samsung Frigider peste congelare – Ce trebuie făcut

Dacă constatați că frigiderul Samsung este supraînghețat, procedați după cum urmează:

1. Verificați temperatura

Asigurați-vă că temperatura frigiderului este setată la nu mai puțin de 37 de grade Celsius. Orice setare mai mică decât aceasta va face ca compartimentul să devină prea rece.

Dacă are setări digitale, asigurați-vă că nu există nicio defecțiune în interior care să schimbe automat setările. Iar dacă are setare analogică, aveți grijă să nu schimbați din greșeală butonul.

2. Verificați funcția de răcire a energiei

Uitați-vă la pictograma Power Cool de pe ecran. Dacă este aprinsă, înseamnă că funcția este activată. Opriți-o apăsând butonul Freezer și menținându-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde.

Acest lucru va explica de ce frigiderul îngheață totul. Funcția scade temperatura din compartiment până la punctul cel mai scăzut. Este cel mai bine atunci când frigiderul este cald și trebuie să se răcească rapid.

3. Verificați garnitura de etanșare a ușii

O garnitură de ușă compromisă nu va putea reține nimic. Prin urmare, testați etanșarea prin închiderea ușii pe o bucată de hârtie sau pe o bancnotă de un dolar. Acum, încercați să scoateți hârtia sau bancnota cu ușa închisă. Dacă puteți face acest lucru, înlocuiți garnitura, deoarece este slabă.

De asemenea, curățați garnitura, deoarece o garnitură murdară nu se închide bine. Și asigurați-vă că îl curățați des pentru a evita acumularea de murdărie.

Atunci când ușa unui frigider nu este bine etanșată, aerul umed sau cald pătrunde cu ușurință în aparat. Umiditatea din aer îngheață și formează îngheț în interior, contribuind la acumularea de gheață.

4. Verificați locația

Mutați frigiderul departe de lumina directă a soarelui. Iar dacă există orice altă sursă de căldură care ajunge direct sau indirect la el, îndepărtați unitatea de aceasta.

Sistemul de refrigerare tinde să lucreze mai mult pentru a menține unitatea rece dacă simte că se încălzește prea mult. Ca urmare, frigiderul va deveni fie prea rece din cauza alimentării excesive, fie prea cald din cauza componentelor suprasolicitate.

Dacă se dovedește a fi prea dificil să mutați frigiderul în altă locație, mențineți setarea temperaturii la punctul recomandat. Procedând astfel, veți contribui la menținerea unei temperaturi regulate în interiorul unității.

5. Verificați orificiile de ventilație

Asigurați-vă că nimic nu blochează orificiile de aerisire, astfel încât aerul să poată circula liber. Dacă acestea sunt blocate, frigiderul va încerca să compenseze fluxul de aer deficitar lucrând mai mult. În acest proces, acesta va îngheța excesiv.

În plus, țineți alimentele departe de gurile de aerisire pentru a nu îngheța. Acest lucru este valabil mai ales dacă articolele sunt bogate în apă, cum ar fi legumele și carnea. Acestea vor îngheța rapid și probabil vor contribui la înghețarea rapidă a altor articole pe măsură ce trece timpul.

În cele din urmă, nu sprijiniți niciun obiect pe peretele din spate al frigiderului. Peretele din spate și partea de jos sunt cele mai reci părți ale unității. Așadar, orice lucru așezat acolo va îngheța excesiv, mai ales dacă frigiderul funcționează constant.

Lucruri suplimentare de verificat

Dacă toate cele de mai sus sunt în ordine și totuși frigiderul este peste limita de îngheț, verificați termostatul de control al temperaturii și termistorul. Testați-le cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate la unul sau la ambele, înlocuiți-le.

De asemenea, puteți verifica controlul clapetei de aer. Dacă acesta se află permanent în poziția deschis, înseamnă că este stricat și trebuie înlocuit.

Poziția deschis înseamnă că nu există nicio verificare a cantității de aer rece care trece din congelator în frigider. Acest lucru poate cauza supraînghețarea.

Deși placa de control al temperaturii sau placa de control principală ar putea funcționa defectuos și provoca probleme de îngheț, acest lucru este rar. Prin urmare, nu vă grăbiți să verificați și să înlocuiți oricare dintre plăci; este ușor să le diagnosticați greșit. Asigurați-vă că toate celelalte piese sunt în stare de funcționare corectă înainte de a vă stabili asupra plăcilor.

Recapitulare

Atunci când aparatul de gheață Samsung continuă să înghețe, la fel ca și congelatorul sau frigiderul, este important să aflați cât mai repede de ce.

Dacă aveți îndoieli cu privire la repararea acestuia, contactați centrul de service Samsung pentru a solicita service.

Alternativ, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri de frigidere disponibili aici. Aceștia sunt întotdeauna gata să vă ajute cu problema.

Nu uitați: Scoateți frigiderul din priză ori de câte ori doriți să reparați o parte a acestuia. Purtați mănuși de lucru din cauciuc, dacă aveți o pereche bună. Făcând acestea preveniți electrocutarea accidentală.