Samsung Ice Maker Bâzâie [Cum se repară]

Dacă aparatul de gheață Samsung bâzâie, există câteva lucruri care trebuie verificate. În acest articol, vă prezentăm aceste lucruri și cum să le remediați.

Samsung Ice Maker Bâzâie – Soluții

Dacă aparatul de gheață Samsung începe să bâzâie dintr-o dată, înseamnă că ventilatorul aparatului de gheață lovește ceva. Cel mai probabil, cel mai probabil este gheața.

Pentru a verifica acest lucru și pentru a rezolva problema, trebuie să scoateți găleata de gheață și aparatul de gheață pentru a inspecta ansamblul motorului cu șurubelniță.

Pasul 1

Puneți frigiderul în modul de dezghețare forțată. Făcând acest lucru se va topi orice acumulare de gheață în compartimentul pentru aparatul de gheață. Prin urmare, va fi ușor să scoateți găleata de gheață și aparatul de gheață.

Setul de butoane pe care trebuie să le apăsați pentru a trece în modul de dezghețare forțată variază în funcție de modelul de frigider. Cu toate acestea, utilizarea combinației de butoane Energy Saver (Economizor de energie) și Fridge (Frigider) funcționează de obicei pentru majoritatea frigiderelor Samsung.

De asemenea, funcționează butoanele Freezer și Lighting. Dar consultați manualul care a venit cu frigiderul dumneavoastră pentru a ști ce combinație de butoane îl face să intre în modul de dezghețare forțată.

Țineți apăsate butoanele împreună timp de aproximativ opt secunde sau până când se aude un semnal sonor. Apoi, apăsați orice buton până când pe ecran apare Fd. Fd înseamnă dezghețare forțată.

Lăsați ciclul să funcționeze timp de aproximativ zece minute înainte de a-l scoate din modul de dezghețare forțată. Această perioadă de timp este suficientă pentru a topi o cantitate bună de gheață de pe aparatul de gheață.

Pentru a-l scoate din modul de dezghețare, atingeți combinația de butoane pe care ați folosit-o mai devreme. Țineți apăsate butoanele până când pe afișaj nu se mai afișează nimic și nu se mai aude niciun semnal sonor.

Pasul 2

Deconectați unitatea de la priza de perete care o alimentează. Dacă acest lucru nu este posibil, declanșați întrerupătorul de circuit pentru acea parte a casei.

Pasul 3

Scoateți găleata cu gheață. Faceți acest lucru punând o mână sub ea, ridicând-o puțin și trăgând-o spre dumneavoastră și scoțând-o afară.

Este important să verificați dacă găleata de gheață are un buton sau o pârghie care o blochează în poziție. Aruncați o privire spre partea de sus, pe partea care vă este vizibilă. Dacă există un buton sau o pârghie, eliberați-l pentru a scoate găleata afară.

Dacă dezghețarea forțată nu a avut grijă de toată gheața din jurul aparatului de gheață, lăsați ușile frigiderului întredeschise pentru a dezgheța gheața rămasă.

Nu folosiți nicio sursă de căldură, cum ar fi un pistol de căldură sau un uscător de păr în acest scop. Acest lucru se datorează faptului că astfel s-ar putea deforma materialul plastic al compartimentului. Iar dacă se întâmplă acest lucru, frigiderul se deteriorează și nu poate fi reparat.

Pasul 4

Slăbiți șurubul care menține în poziție capacul carcasei cablului. Îndepărtați capacul și mutați firele într-o parte, la o parte din drum. În continuare, deconectați conectorul de sârmă de la carcasa sau compartimentul aparatului de gheață.

Pasul 5

Slăbiți șurubul care ține în poziție tava pentru conducta de gheață. Cu ajutorul unei șurubelnițe cu lama plată, deplasați ușor tava pentru conducte în jos și în partea dreaptă. Aceasta pentru a face loc pentru a scoate aparatul de gheață.

Dacă aparatul de gheață are o serpentină de refrigerare sub el, aceasta va deveni vizibilă imediat ce mutați tava.

Cu aceeași șurubelniță, împingeți-o puțin în jos, creând suficient spațiu pentru a putea scoate aparatul de gheață fără să-l agățați. Dar nu o forțați; orice deteriorare a bobinei înseamnă că întreaga unitate este deteriorată iremediabil.

Pasul 6

Apăsați în jos mecanismul de blocare de sus a aparatului de gheață pentru a-l scoate. Când eliberați dispozitivul de blocare, împingeți aparatul de gheață în jos și spre dvs. pentru a-l scoate din carcasă sau compartiment.

Odată ce mașina de gheață este scoasă din drum, ansamblul motorului de extracție va deveni vizibil. O privire rapidă vă va spune dacă s-a acumulat gheață în jurul ventilatorului. Dacă există, lăsați ușa deschisă și lăsați timp pentru ca toată gheața să se topească.

În continuare, deconectați cablajul ansamblului motorului cu motorul de transport. Prindeți lama din față și trageți ansamblul spre dumneavoastră, în față. Asigurați-vă că niciun fir sau ham nu se află în cale și că părțile laterale ale compartimentului nu agață ansamblul.

După aceasta, uscați complet interiorul compartimentului. De asemenea, lăsați-l să se usuce la aer pentru a vă asigura că nu mai există umiditate.

Pasul 7

Luați o lanternă și luminați-o sub compartimentul mașinii de gheață. Scopul este de a vedea dacă există vreo luminozitate în interiorul carcasei. Dacă există, înseamnă că există un decalaj între podeaua compartimentului aparatului de gheață și peretele frigiderului.

Cumpărați un epoxidic RTV sau orice alt material de etanșare recomandat. Aplicați-l pe partea stângă și pe spatele compartimentului, în formă de L. Acest lucru are rolul de a etanșa spațiul și de a împiedica intrarea aerului în compartiment și de a provoca formarea de îngheț sau de gheață, în special în jurul ventilatorului aparatului de gheață.

Apoi, lăsați etanșantul să se usuce complet timp de 24 de ore înainte de a reasambla piesele îndepărtate anterior.

Asigurați-vă că împingeți găleata de gheață până când aceasta se fixează în poziție. În caz contrar, nu va fi distribuită gheață din frigider.

În cazul în care ventilatorul este deteriorat din cauza lovirii constante a gheții, înlocuiți-l. Asigurați-vă că achiziționați piesa de schimb potrivită în funcție de numărul de model al frigiderului dvs.

Sfat: Este util să faceți o fotografie a poziționării firelor și a modului în care sunt așezate celelalte piese înainte de a le îndepărta. În acest fel, știi unde se potrivește totul și cum să le poziționezi din poze.

Mașină de umplere cu apă pentru gheață

O altă cauză posibilă pentru sunetul de bâzâit al aparatului de gheață este apa care îl umple. Dacă presiunea apei este mare, se va auzi un bâzâit sau un zumzet. Dar acest lucru este normal, deoarece ar trebui să fie scăzut și să nu fie o pacoste.

În plus, asigurați-vă că linia de apă este conectată la aparatul de gheață. Aparatul tinde să facă acest zgomot atunci când nu există o linie de apă conectată și încearcă să facă gheață. Prin urmare, opriți aparatul de gheață dacă nu sunteți gata să conectați conducta de apă. Dacă îl lăsați pornit fără linia de apă, acesta ar putea fi deteriorat, precum și frigiderul.

Atunci când zgomotul devine o problemă este atunci când este prea puternic. Prin urmare, reduceți presiunea și vedeți dacă zgomotul dispare. Cu toate acestea, dacă reduceți presiunea și bâzâitul continuă, raportați-l la Samsung și solicitați service.

Recapitulare

În cazul în care un aparat de gheață Samsung bâzâie, este important să aflați cât mai repede de ce se întâmplă acest lucru. Chiar dacă mașina de gheață funcționează bine, sunetul neobișnuit este semnul unei defecțiuni. Iar dacă nu o remediați, aceasta ar putea în cele din urmă să deterioreze aparatul sau chiar frigiderul.

Oricât de mult v-ar plăcea să vă ocupați de bricolaj, unele reparații pot părea prea tehnice sau dificile. Așadar, dacă vă dați seama că nu puteți repara sau înlocui orice piesă deteriorată, contactați Samsung și solicitați service.

Ca alternativă, găsiți un agent independent de service pentru frigidere care să îl repare. Avem mulți dintre cei cu experiență și certificați aici, care sunt disponibili pentru a vă ajuta.