Raftul frigiderului LG [Probleme și soluții]

Instalarea și îndepărtarea unui raft de frigider LG tind să fie destul de ușoară. Dar dacă vă confruntați cu probleme legate de raft, acest articol este pentru dvs.

LG Reglarea rafturilor frigiderului cu ușă franceză LG

Pentru a regla raftul la un frigider LG cu ușă franceză, procedați după cum urmează:

Începeți prin a goli raftul. Asigurați-vă că nu există niciun obiect pe el înainte de a-l regla.

Pentru raftul reglabil din partea superioară, ridicați-l și trageți-l spre dumneavoastră până când nu se mai sprijină pe suporturile de montare din centrul și din părțile laterale ale unității.

Apoi, glisați-l și fixați-l pe suporturile de montare la nivelul dorit. Asigurați-vă că se așează bine pe suporturi înainte de a-l lăsa.

Pentru raftul din mijloc, prindeți fiecare capăt al acestuia și glisați-l spre dumneavoastră până când suporturile sale nu se mai sprijină pe șinele de susținere. Ridicați raftul în sus și scoateți-l complet din unitate.

În continuare, așezați raftul la nivelul dorit și asigurați-vă că suporturile atârnă pe șine pentru a-l palia corespunzător. Apoi, împingeți raftul într-un mod retrograd până când acesta atinge partea din spate a unității.

Raftul frigiderului LG este rupt – Cum se repară

Singura soluție pentru un raft de frigider LG stricat este să îl înlocuiți cu piesa de schimb potrivită. Asigurați-vă că achiziționați una folosind numărul de model al frigiderului și cumpărați-o de la dealeri de încredere sau de la LG.

Îndepărtarea raftului inferior al frigiderului LG

Pentru a scoate raftul de jos al unui frigider LG, scoateți fiecare element de pe el. Apoi, scoateți sertarul de legume sau sertarul de legume de sub el.

Apoi, echilibrați degetele unei mâini sub raft în timp ce țineți marginea exterioară cu cealaltă mână. Ridicați-l ușor și trageți-l spre dumneavoastră. Apoi, glisați-l din poziția sa.

Rafturile frigiderului LG se sparg – Soluție rapidă

Contactați serviciul de asistență LG pentru a raporta problema ruperii rafturilor frigiderului. Dar, înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că nu sunteți dur cu rafturile. De asemenea, asigurați-vă că nu le spălați în apă caldă cât timp sunt încă foarte reci din frigider.

Cum să scoateți raftul din frigiderul LG

Pentru raftul superior, ridicați-l și trageți-l spre dvs. până când nu se mai sprijină pe suporturile de montare din centrul și din părțile laterale ale unității. Ridicați-l complet din unitate.

Pentru raftul din mijloc, apucați-l de fiecare capăt și glisați-l spre dumneavoastră până când suporturile sale nu se mai sprijină pe șinele de susținere. Ridicați raftul în sus și scoateți-l complet din unitate.

Curățarea rafturilor frigiderului LG – Ce trebuie făcut

Pentru a curăța rafturile frigiderului LG, scoateți-le și așezați-le în chiuvetă. Dacă sunt reci, ceea ce este cel mai probabil să fie, lăsați-le să crească temperatura până la temperatura camerei. Apoi, treceți apă caldă sau fierbinte peste ele.

Cu un săpun blând și o cârpă moale, spălați rafturile și frecați-le ușor pentru a îndepărta petele. După ce le-ați spălat bine, treceți apă curată peste ele pentru a clăti săpunul. Asigurați-vă că lăsați apa să curgă până când rafturile scârțâie de curățenie.

Uscați rafturile cu o cârpă care nu lasă scame sau pur și simplu lăsați-le să se usuce la aer. După aceea, reintroduceți-le în frigider.

Dacă rafturile frigiderului dvs. sunt din plastic, le puteți spăla în mașina de spălat vase folosind ciclul normal de spălare a vaselor.

Deși acest lucru este sigur, este mai important să păstrați rafturile decât să alegeți confortul. Aceasta deoarece, dacă rafturile se deteriorează, nu este tocmai ieftin să le înlocuiți.

Congelarea raftului superior al frigiderului LG – Soluții

Verificați setarea temperaturii din frigider. Dacă aceasta este setată mai jos decât punctul recomandat, este posibil ca raftul de sus să înghețe mai repede decât celelalte rafturi.

Acest lucru se datorează faptului că raftul este aproape de gurile de aerisire. Același lucru este valabil și în cazul în care așezați produse alimentare bogate în apă pe raftul de sus, prea aproape de gurile de aerisire.

Reglați temperatura la o valoare mai potrivită pentru alimente. Și evitați să depozitați alimentele care îngheață ușor pe raftul de sus, aproape de gurile de aerisire.

Un motiv mai serios pentru care raftul superior al unui frigider LG îngheață este o scurgere în sistemul etanș. Odată ce gazul din frigider începe să se scurgă, raftul superior începe să înghețe.

Dacă doriți să fiți de două ori mai sigur, deschideți panoul interior din spate al secțiunii congelatorului și verificați serpentinele evaporatorului. Dacă doar o singură secțiune a serpentinelor are îngheț pe ele, contactați serviciul de asistență LG pentru a raporta o suspiciune de scurgere în sistemul etanș.

Cum să îndepărtați sticla de pe raftul frigiderului LG

Pentru a îndepărta sticla de la un frigider LG, împingeți-o în sus de jos, dezlipiți părțile laterale și spatele și trageți-o spre dumneavoastră. Ridicați-o ușor de pe frigider și puneți-o deoparte.

Recapitulare

Un raft de frigider LG este una dintre cele mai ușoare părți ale frigiderului pentru a fi îndepărtat și înlocuit, dacă știți ce să faceți. Din fericire, acest ghid vă ajută în cazul problemelor cu raftul frigiderului LG, oferind soluții ușoare.

Cu toate acestea, dacă raftul dvs. de sticlă se sparge sau se rupe, înlocuiți-l întotdeauna cu piesa potrivită. Asigurați-vă că achiziționați de la un dealer OEM de încredere sau de la marca LG.