Probleme și soluții pentru frigiderul LG

La fel ca multe alte frigidere, un frigider LG poate dezvolta diferite probleme. Dar există o cale de ieșire, așa cum vă explicăm în acest articol despre problemele și soluțiile frigiderului LG.

Probleme și soluții pentru frigiderul LG

În continuare sunt prezentate posibilele probleme ale frigiderului LG și soluțiile pentru fiecare dintre ele:

Frigiderul LG nu se răcește – Soluție rapidă

Dacă constatați că frigiderul LG nu se răcește, procedați după cum urmează:

  • Verificați motorul ventilatorului condensatorului.
  • Curățați serpentinele condensatorului.
  • Înlocuiți motorul ventilatorului evaporatorului.
  • Verificați termostatul de control al temperaturii.
  • Schimbați releul de pornire/condensatorul de pornire.
  • Înlocuiți termistorul.
  • Testați compresorul.
  • Verificați tabloul de comandă principal.

Distribuitorul de apă al frigiderului LG nu funcționează – Soluție rapidă

Următoarele sunt posibile remedii pentru problema unui distribuitor de apă pentru frigider LG care nu funcționează:

  • Înlocuiți supapa de admisie a apei.
  • Schimbați filtrul de apă.
  • Dezghețați tubul de apă.
  • Testați întrerupătorul ușii.
  • Verificați placa de control a distribuitorului.
  • Testați comutatorul distribuitorului.

LG Frigiderul de gheață LG nu funcționează – Cum se repară

Dacă constatați că aparatul de gheață din frigiderul dumneavoastră LG nu funcționează, verificați următoarele:

1. Temperatura din congelator

Deoarece majoritatea producătorilor de gheață se află în compartimentul congelator, este important să verificați setarea. Dacă este mai mare de 10 grade Fahrenheit, reglați-o la un punct cuprins între 0 grade și 5 grade Fahrenheit.

În mod ideal, setarea de temperatură la care mașina de gheață funcționează cel mai bine este de -4 grade Fahrenheit. Cu toate acestea, dacă acest nivel este prea scăzut, puteți ajusta la o setare în intervalul stabilit mai sus.

Un aparat de gheață pentru frigider LG începe să funcționeze atunci când temperatura setată este mai mică de 19 grade. Prin urmare, este important să păstrați compartimentul propice pentru procesul de fabricare a gheții.

2. Supapa de admisie a apei

În primul rând, asigurați-vă că presiunea apei care ajunge la supapă este de până la 20psi. Dacă este mai mică, supapa nu se va putea deschide pentru a furniza apă către aparatul de gheață. În consecință, mașina de gheață nu va funcționa la fabricarea gheții.

Dacă sunteți sigur că presiunea este suficientă, verificați dacă alimentarea electrică ajunge la supapă cu ajutorul unui multimetru. Dacă curentul electric ajunge la supapă și presiunea este suficientă, dar apa nu umple aparatul de gheață, înlocuiți supapa.

3. Modulul de fabricare a gheții

Porniți întrerupătorul de alimentare al aparatului de gheață dacă acesta este oprit sau împingeți brațul în jos dacă aparatul de gheață nu are întrerupător. Apoi, efectuați un test de continuitate pe acesta folosind un multimetru. Dacă nu există continuitate pe modul, înlocuiți aparatul de gheață.

Modulul are un motor care rotește brațele ejectoare sau tava de gheață pentru a împinge gheața în găleată. După aceea, transmite energie la supapa de admisie pentru a umple din nou tava de gheață. Prin urmare, dacă este defect, aparatul de gheață nu poate produce gheață sau distribui gheață.

4. Comutatorul de ușă

Cu ajutorul unui multimetru, verificați continuitatea întrerupătorului de ușă. Dacă nu găsiți continuitate atunci când îl activați, înlocuiți comutatorul.

Întrerupătorul controlează dozatorul de apă și gheață, oprindu-l după ce deschideți ușa și pornindu-l din nou după ce închideți ușa. Dacă acesta nu funcționează sau se blochează, distribuitorul nu va funcționa, chiar dacă există gheață în aparatul de gheață.

5. Filtrul de apă

Verificați indicatorul pentru filtrul de apă de pe panoul de control. Dacă acesta clipește, trebuie să înlocuiți filtrul. În caz contrar, apa nu va curge liber către aparatul de gheață sau distribuitorul de gheață, deoarece scade presiunea apei. Iar dacă aparatul de gheață nu primește suficientă apă, acesta nu ar funcționa.

În plus, un filtru de apă înfundat sau vechi reduce calitatea apei. Dacă nu aveți instalat un alt sistem de filtrare, este important să înlocuiți filtrul de apă la momentul potrivit.

În plus față de cele de mai sus, verificați termostatul de mucegai al mașinii de gheață; verificați continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Verificați placa de control a nivelului de gheață; asigurați-vă că primește energie. Și verificați comutatorul mașinii de făcut gheață; verificați continuitatea folosind un multimetru.

6. Aparatul de gheață

Este posibil să trebuiască să înlocuiți aparatul de gheață dacă niciuna dintre piesele de mai sus nu este defectă. Este posibil ca una dintre componente să se fi defectat, iar găsirea de piese de schimb individuale să fie dificilă. Dar dacă aveți un model mai nou, puteți găsi piese de la LG sau de la orice alt distribuitor de încredere.

Distribuitorul de gheață al frigiderului LG nu funcționează – Soluție rapidă

Următoarele sunt componentele pe care trebuie să le verificați dacă distribuitorul de gheață dintr-un frigider LG nu funcționează:

  • Întrerupătorul distribuitorului
  • Motorul fără sfârșit
  • Motorul ușii distribuitorului
  • Actuatorul
  • Solenoidul distribuitorului
  • Placa de control a distribuitorului

Frigiderul LG nu dezgheață – Soluții

Efectuați următorii pași dacă constatați că frigiderul LG nu se dezgheață:

1. Verificați temporizatorul de dezghețare

Înaintați încet cadranul temporizatorului de dezghețare într-un ciclu de dezghețare. Pe măsură ce faceți acest lucru, ar trebui să auziți compresorul oprindu-se și încălzitorul de dezghețare pornind automat.

Dacă temporizatorul de decongelare nu trimite energie celorlalte componente de decongelare și nu iese automat din ciclul de decongelare în decurs de 30 de minute, acesta este defect. Este important să îl înlocuiți pentru a restabili ciclul de dezghețare.

Temporizatorul de dezghețare transmite energie către alte componente ale sistemului de dezghețare. Dacă acesta nu funcționează, nu va avansa componentele într-un ciclu de dezghețare. Ca urmare, frigiderul nu se dezgheață.

2. Verificați încălzitorul de dezgheț

Găsiți încălzitorul de dezghețare sub serpentinele evaporatorului. Cu ajutorul unui multimetru, verificați dacă încălzitorul are sau nu continuitate. Dacă nu obțineți continuitate de la încălzitor, înlocuiți-l.

Un încălzitor defect nu poate topi înghețul acumulat pe serpentinele evaporatorului, provocând o acumulare și o reducere a capacității de răcire a frigiderului.

3. Verificați termostatul de dezghețare

Localizați termostatul de dezghețare de deasupra serpentinelor evaporatorului și verificați continuitatea acestuia cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate când ajunge la cea mai scăzută temperatură din intervalul său de funcționare, înlocuiți termostatul.

Odată ce temperatura serpentinelor evaporatorului scade până la un punct prestabilit, termostatul detectează acest lucru și își închide contactele pentru ca energia să poată trece la încălzitor. Dacă acesta devine defect, contactele sale rămân deschise și încălzitorul nu va primi energie, oprind astfel ciclul de dezghețare.

4. Verificați siguranța senzorului de dezghețare

Unii senzori de dezghețare sau termostate sunt prevăzuți cu o siguranță pentru a le susține în caz de defecțiune. Siguranța sare pentru a opri funcționarea încălzitorului de dezghețare dacă senzorul nu reușește să îl oprească la momentul potrivit. Cu toate acestea, dacă siguranța se arde, ciclul de dezghețare nu va funcționa chiar dacă senzorul este încă funcțional.

Dacă modelul dvs. este prevăzut cu această siguranță, testați-o, împreună cu senzorul, cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți senzorul.

5. Verificați placa de control al dezghețului

Dacă un frigider LG nu se dezgheață, este posibil ca placa de control al dezghețării să fi cedat. Aceasta controlează întregul sistem de dezghețare și nimic nu funcționează dacă placa nu funcționează.

Prin urmare, verificați placa și înlocuiți-o dacă termostatul de dezgheț și încălzitorul de dezgheț sunt în stare bună de funcționare.

6. Verificați placa de comandă principală

Deoarece placa principală de control este responsabilă pentru reglarea energiei către toate componentele frigiderului, este important să verificați placa dacă alte părți ale sistemului de dezghețare funcționează bine. Aveți însă grijă să nu o înlocuiți dacă nu este deteriorată.

Notă importantă

Acești pași se aplică la frigiderele LG care se dezgheață automat. Dar dacă aveți un frigider LG care nu se dezgheață automat, trebuie să îl dezghețați manual dacă există o acumulare de îngheț.

Deconectați frigiderul de la curentul electric și goliți-l. Depozitați produsele alimentare într-un alt frigider sau într-o ladă frigorifică cu pachete de gheață.

Întindeți prosoape pe podea în jurul aparatului și lăsați ușile deschise câteva ore. Dacă aveți timp, lăsați-le deschise peste noapte.

Curățați după aceea, restabiliți alimentarea cu energie electrică a frigiderului, lăsați-l să se răcească considerabil și puneți alimentele înapoi în el.

Frigiderul LG este zgomotos – Soluții

Următoarele sunt posibile soluții pentru un frigider LG zgomotos:

1. Curățați paletele ventilatorului

Începeți cu ventilatorul evaporatorului, mai ales dacă zgomotul provine din secțiunea congelatorului. Îndepărtați panoul de acoperire din interiorul congelatorului pentru a avea acces la ventilator. Verificați dacă există vreo obstrucție la palete.

Curățați-le dacă au resturi pe ele și asigurați-vă că nu sunt îndoite. Iar dacă există gheață în jurul lor, topiți gheața cu un aparat de aburi sau cu un uscător. Este posibil să trebuiască să înlocuiți lamele dacă nu se întorc bine sau dacă sunt îndoite.

În continuare, verificați lamelele ventilatorului condensatorului. Ventilatorul se află în partea inferioară din spate a frigiderului, lângă compresor. Datorită locației sale, este mai ușor să adune resturi și să se deterioreze.

Prin urmare, curățați bine ventilatorul și paletele înainte de a le roti pentru a verifica funcționalitatea. Asigurați-vă că nimic nu le obstrucționează înainte de a stabili dacă au nevoie sau nu de o înlocuire.

2. Înlocuiți motoarele ventilatoarelor

Dacă zgomotul provine din compartimentul congelatorului, deschideți ușa. Iar dacă zgomotul încetează odată ce ați deschis ușa, este posibil să fie motorul ventilatorului evaporatorului.

Activați întrerupătorul ușii și așteptați zgomotul. Dacă îl auziți, înlocuiți motorul. Dar dacă nu auziți, asigurați-vă că motorul este în funcțiune. În caz contrar, înlocuiți-l.

În continuare, verificați motorul ventilatorului condensatorului. Deplasați frigiderul pentru a avea acces la partea inferioară din spate. În timp ce frigiderul funcționează, ascultați ventilatorul și compresorul. Dacă zgomotul provine de la ventilator, înseamnă că rulmenții motorului sunt uzați. Singura soluție este înlocuirea motorului.

3. Verificați supapa de admisie a apei

Dacă frigiderul dvs. LG are un zgomot puternic care vine din spate și care se accentuează atunci când apa umple aparatul de gheață, verificați supapa de admisie a apei.

O acumulare de depuneri minerale și alte resturi în interiorul supapei de admisie restricționează fluxul de apă. Supapa poate face eforturi pentru a împinge apa afară în ciuda obstrucțiilor și, în acest proces, poate genera zgomot.

Nu puteți repara supapa, așa că, dacă observați că este zgomotoasă, înlocuiți-o.

4. Verificați compresorul

Un compresor cu daune interne generează mult zgomot. Dacă credeți că zgomotul provine din zona compresorului, mutați frigiderul și verificați ventilatorul condensatorului. Eliminați-l de pe listă înainte de a trece la compresor.

Pregătiți-vă să îl înlocuiți dacă zgomotul provine de la compresor. Înseamnă că această componentă este pe cale să cedeze. Și cum compresoarele nu pot fi reparate, singura soluție este înlocuirea compresorului.

Notă: Majoritatea zgomotelor care provin de la un frigider LG sunt cauzate de componentele enumerate mai sus. Rareori, alte componente provoacă un zgomot puternic din partea frigiderului.

LG Frigider care curge – Soluție rapidă

În cele ce urmează sunt pași rapizi de depanare și remedieri pentru un frigider LG cu scurgeri:

  • Inspectați scurgerea de dezgheț
  • Verificați rezervorul sau rezervorul de apă
  • Verificați tava de scurgere
  • Examinați supapa de admisie a apei

În plus față de cele de mai sus, verificați filtrul de apă. Este posibil ca, în timpul instalării, să nu l-ați montat corect în carcasa filtrului de apă. Scoateți-l și urmați pașii din ghidul de utilizare pentru a-l instala corect.

Dar dacă este montat corect, scoateți-l și verificați dacă capul filtrului de apă este deteriorat. De asemenea, verificați garnitura de pe cap pentru a vedea dacă are rupturi sau lipsește. Dacă oricare dintre acestea se aplică, înlocuiți filtrul de apă.

Acest videoclip demonstrează cum se înlocuiește capul de filtru al unui frigider LG…

Cu toate acestea, dacă capul și garnitura sunt intacte, verificați carcasa filtrului. Este posibil ca aceasta să aibă fisuri, ceea ce duce la scurgeri de apă. Înlocuiți-l dacă constatați că carcasa este spartă.

LG Frigider congelator congelator rece, dar frigider cald – Cum se repară

Următoarele sunt cauze posibile pentru un frigider LG care are un congelator rece, dar un frigider cald:

1. Motorul ventilatorului evaporatorului defect

Localizați ventilatorul în spatele panoului interior din spate al compartimentului congelatorului. Dacă motorul este mai zgomotos decât de obicei, luați în considerare înlocuirea acestuia. Dar, pentru a fi sigur, rotiți cu mâna paletele ventilatorului pentru a verifica dacă acestea se rotesc bine sau nu. Dacă nu o fac, este posibil să existe o problemă cu motorul.

Luați un multimetru și efectuați un test de continuitate pe înfășurările motorului. Dacă nu obțineți continuitate de la înfășurări, înlocuiți motorul ventilatorului.

Ventilatorul are rolul de a face să circule aerul rece din serpentinele din interiorul congelatorului și al frigiderului. Dacă motorul cedează, congelatorul poate rămâne rece datorită temperaturii de îngheț, dar frigiderul devine cald.

2. Amortizor rupt sau blocat

Verificați clapeta dintre secțiunile congelator și alimente proaspete pentru a vedea dacă este sau nu blocată în poziția închisă sau dacă este ruptă complet.

Dacă este blocat închis sau spart, aerul rece din congelator nu va intra în frigider. Acest lucru este valabil pentru frigiderele cu un singur sistem de răcire. Ca urmare, frigiderul nu se va răci, dar congelatorul va rămâne rece.

3. Serpentine de evaporator înghețate

În timp ce verificați ventilatorul evaporatorului, inspectați serpentinele. Ar trebui să existe un strat ușor de îngheț pe ele dacă totul este în regulă. Dar dacă stratul este gros, înseamnă că s-a stricat ceva în sistemul de dezghețare.

Pentru a remedia temporar problema serpentinelor înghețate, dezghețați manual frigiderul. Deconectați frigiderul de la curentul electric și goliți-l. Depozitați produsele alimentare într-un alt frigider sau într-o ladă frigorifică cu pachete de gheață.

Întindeți prosoape pe podea în jurul aparatului și lăsați ușile deschise câteva ore. Dacă aveți timp, lăsați-le deschise peste noapte.

Curățați după aceea, restabiliți alimentarea cu energie electrică a frigiderului, lăsați-l să se răcească considerabil și puneți alimentele înapoi în el.

După aceea, verificați individual componentele sistemului de dezghețare. Puteți consulta secțiunea privind frigiderul LG care nu dezgheață din acest articol pentru a afla cum să depanați fiecare componentă.

4. Termistor defect

Cu ajutorul unui multimetru, verificați rezistența termistorului. Aceasta ar trebui să se modifice pe măsură ce se schimbă temperatura din frigider. Dacă rezistența termistorului rămâne constantă sau dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți piesa.

Ventilatorul evaporatorului și compresorul primesc energia necesară pentru a funcționa de la placa de control. Iar placa știe câtă putere trebuie să regleze din citirea temperaturii pe care o trimite termistorul.

Astfel, dacă termistorul devine defect, citirea va fi greșită și sistemul de răcire nu va funcționa așa cum ar trebui.

În plus față de cele de mai sus, verificați placa de control al temperaturii și placa de control principală. Dar, înainte de a le verifica, asigurați-vă că toate celelalte componente care sunt mai susceptibile de a se defecta sunt în stare bună de funcționare.

LG Refrigerator Dezgheț scurgere înfundată – Cum se repară

Dacă constatați că scurgerea de dezgheț din frigiderul LG este înfundată, verificați următoarele:

1. Scurgerea încălzitorului

Dacă frigiderul dumneavoastră LG este echipat cu un încălzitor de scurgere, verificați dacă este poziționat corect. Reglați-l în mod corespunzător și asigurați-vă că încă funcționează. Este posibil să fie necesar să îl înlocuiți dacă nu sunteți sigur de funcționalitatea sa.

Încălzitorul previne înghețarea și reînghețarea apei colectate în recipientul de scurgere. În cazul în care apa îngheață, scurgerea de dezgheț ar fi sufocată și apa nu ar mai ieși.

2. Stratul de gheață

Canalul de scurgere poate avea un strat de gheață peste el, împiedicând apa să iasă. În acest caz, înmuiați un prosop în apă caldă și curățați scurgerea până când gheața se topește. De asemenea, puteți folosi un uscător sau un aparat cu aburi pentru a dezgheța scurgerea.

Notă: Asigurați-vă că vasul de scurgere este gol. Dacă acesta este prea plin, apa nu ar avea cale de ieșire și ar rămâne în interiorul congelatorului. În timp, aceasta ar îngheța și ar bloca orificiul de scurgere.

3. Curea de scurgere

În locul unui încălzitor de scurgere, unele modele de frigidere au o curea de scurgere. Încălzitorul de dezghețare, atunci când este fierbinte, încălzește cureaua din aluminiu sau cupru care se potrivește parțial în scurgere.

Căldura de la cureaua din scurgere ține gheața la distanță; apa nu poate îngheța peste scurgere atâta timp cât cureaua este bine poziționată și încălzitorul de dezghețare funcționează.

LG Refrigerator congelare alimente congelare – Quick Fix

Procedați după cum urmează dacă un frigider LG îngheață alimente:

  • Asigurați o etanșare corespunzătoare
  • Reglați termostatul
  • Verificați termistorul
  • Inspectați amortizorul
  • Verificați placa de comandă principală
  • Păstrați alimentele proaspete departe de orificiile de ventilație
  • Încărcați suficient conținut

Dispenserul de apă și gheață al frigiderului LG nu funcționează – Ce trebuie făcut

Pentru a repara un distribuitor de apă și gheață al unui frigider LG care nu funcționează, procedați după cum urmează:

1. Verificați întrerupătoarele distribuitorului

Există mai multe întrerupătoare ale distribuitorului, așa că, pentru a ști dacă întrerupătoarele sunt sau nu defecte, testați-le pe rând cu un multimetru. Dacă constatați că un comutator nu are continuitate, înlocuiți-l.

Întrerupătoarele lucrează împreună pentru a trimite tensiune la distribuitorul de apă și gheață. În cazul în care unul dintre ele este defect, distribuitorul nu va mai funcționa.

2. Verificați comutatorul de ușă

Efectuați un test de continuitate pe întrerupătorul de ușă al frigiderului pentru a determina dacă are sau nu continuitate. Dacă nu obțineți continuitate atunci când îl activați, înlocuiți întrerupătorul ușii.

Întrerupătorul ușii are rolul de a opri distribuitorul de apă și gheață imediat ce deschideți ușa frigiderului. Cu toate acestea, dacă nu mai funcționează sau se blochează, nici dozatorul nu va funcționa.

3. Verificați placa de control a distribuitorului

Dacă doar o singură parte a sistemului de distribuție nu funcționează, atunci placa de control nu este la originea defecțiunii. Dar dacă întregul dozator nu mai funcționează, verificați placa, deoarece aceasta controlează modul în care funcționează sistemul.

4. Verificați placa de comandă principală

Placa de comandă principală trebuie înlocuită dacă niciuna dintre componentele de mai sus nu este defectă. Placa controlează modul în care funcționează întregul frigider și ar trebui să fie responsabilă pentru defectarea sistemului.

Mașina de gheață a frigiderului LG se revarsă – Cum se repară

Verificați următoarele dacă aparatul de gheață al unui frigider LG se revarsă:

1. Presiunea apei

Distribuiți apă din frigider; încercați să umpleți un pahar până la ¾ din capacitate în 10 secunde. Dacă reușiți, înseamnă că presiunea apei este suficientă. Dar dacă nu, presiunea este prea mică.

Este posibil să doriți să înlocuiți filtrul de apă, deoarece un filtru înfundat restricționează fluxul de apă. Același lucru este valabil și în cazul în care filtrul este de tipul greșit pentru un frigider LG.

În plus, dacă ați instalat un sistem de apă în casă, este posibil ca acesta să împiedice curgerea apei. O modalitate de a remedia acest lucru este de a instala o conductă de apă la frigider care să nu fie alimentată prin sistemul de filtrare.

Presiunea apei de la sursa de alimentare a carcasei la supapa de intrare a apei determină modul în care se deschide și se închide supapa. Dacă presiunea este mai mică de 20psi, este posibil ca supapa să nu se închidă complet, provocând scurgeri continue de apă în aparatul de gheață. În cele din urmă, mașina se va revărsa.

2. Supapă de intrare a apei

În afară de faptul că presiunea insuficientă a apei afectează supapa, componenta în sine poate ceda. Dacă nu primește suficientă energie, aceasta poate funcționa defectuos și nu se poate închide complet. În consecință, aparatul de gheață primește mai multă apă decât are nevoie, ceea ce duce la o supraîncărcare.

Testați-l cu un multimetru. Dacă supapa primește energie, dar nu se închide complet, înseamnă că este defectă. Înlocuiți-o.

3. Aparat de gheață

Este posibil ca aparatul de gheață în sine să nu mai funcționeze corespunzător. În cazul modelelor mai vechi, este posibil să nu găsiți piese de schimb individuale. Cu toate acestea, cele mai noi pot avea piese de schimb ușor de găsit.

Frigiderul LG funcționează în mod constant – Rezolvat

Pentru a rezolva problema unui frigider LG care funcționează în mod constant, luați următoarele măsuri:

1. Verificați setarea temperaturii

Temperatura setată în congelator nu trebuie să fie mai mare de 10 grade Fahrenheit. Frigiderul nu trebuie să depășească 44 grade Fahrenheit. În caz contrar, temperatura începe să crească.

Când se întâmplă acest lucru, compresorul începe să funcționeze în mod constant în încercarea de a reduce temperatura. Deși acest lucru ajută, compresorul tinde să se suprasolicite și să cedeze mai repede decât în mod normal.

2. Verificați serpentinele condensatorului

Mutați unitatea departe de pereții sau suprafețele înconjurătoare și inspectați bobinele. O așezare puternică de murdărie sau resturi pe acestea înseamnă că frigiderul se supraîncălzește.

Curățați bobinele cu un aspirator sau cu o perie de condensator. Dacă nu este disponibil niciunul, folosiți o suflantă de frunze. Asigurați-vă că luați toată murdăria și ștergeți serpentinele dacă puteți ajunge ușor la ele.

Serpentinele au rolul de a disipa căldura de la agentul frigorific, astfel încât aceasta să nu se transfere în frigider. Dar murdăria, în mare cantitate, le împiedică să fie eficiente.

Ca urmare, temperatura internă a frigiderului crește, iar compresorul începe să funcționeze non-stop pentru a-l ajuta să mențină o temperatură rece.

3. Verificați garnitura ușii

Deschideți ușa frigiderului și închideți-o pe o bancnotă de un dolar sau pe o bucată de hârtie. Acum, trageți de bancnotă sau de hârtie; dacă o scoateți fără să o rupeți, garnitura este slabă și trebuie înlocuită.

În continuare, verificați dacă garnitura este murdară. Dacă este vizibil murdară, curățați-o cu apă caldă și săpun. Frecați-o pentru a îndepărta murdăria până când este foarte curată.

Murdăria împiedică etanșarea etanșă a garniturii. Iar golul creat de acesta lasă să pătrundă aer cald, ceea ce compromite temperatura internă.

4. Verificați sistemul de dezghețare

Depanarea temporizatorului de dezghețare, a încălzitorului de dezghețare, a termostatului de dezghețare și a plăcii de comandă a dezghețării. Dacă unul dintre ele este defect, sistemul nu va funcționa corect; este posibil să găsiți serpentinele evaporatorului supraîncărcate cu îngheț și incapabile să răcească aerul pentru frigider.

Consultați secțiunea din acest articol care se referă la un frigider LG care nu dezgheață pentru instrucțiuni despre cum să depanați componentele.

5. Verificați motoarele ventilatoarelor

Deschideți panoul interior din spate al congelatorului și rotiți paletele ventilatorului. Dacă acestea sunt rigide sau nu răspund, este posibil ca motorul să fie defect.

Luați un multimetru și testați înfășurările motorului. Dacă înfășurările nu prezintă continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului.

Ventilatorul face să circule aerul rece în interiorul unității. În cazul în care motorul cedează, nu va exista aer rece, iar frigiderul va începe să funcționeze constant pentru a încerca să rămână rece.

Apoi, mergeți în partea din spate a frigiderului și verificați ventilatorul condensatorului. Rotiți-i paletele și, dacă nu se rotesc bine, poate fi un indiciu că rulmenții motorului s-au uzat. Dar asigurați-vă că nimic nu le obstrucționează.

Efectuați un test de continuitate pe motor cu un multimetru. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului.

Ventilatorul condensatorului răcește compresorul și serpentinele condensatorului, astfel încât acestea să nu se supraîncălzească. Dacă acestea se încălzesc prea tare, se încălzește și frigiderul. Acest lucru afectează temperatura internă, astfel încât începe să funcționeze constant în încercarea de a menține o temperatură rece.

6. Verificați placa de comandă principală

Placa controlează sistemul de dezghețare și alte componente ale frigiderului. Dacă sistemul de dezghețare nu funcționează, este posibil ca placa să fie defectă. Dar, mai întâi, asigurați-vă că celelalte piese sunt în stare bună de funcționare înainte de a înlocui placa.

Lumina LG Refrigerator nu funcționează – Soluție rapidă

Următoarele sunt părți pe care trebuie să le verificați dacă lumina unui frigider LG nu funcționează:

  • Bec
  • Priză de lumină
  • Întrerupător de lumină
  • Întrerupător de ușă
  • Ansamblu de lumină
  • Placă de comandă a luminii