Probleme la frigiderul Samsung [Cum se repară]

Problemele frigiderelor Samsung sunt frecvente la utilizatorii acestei mărci de frigidere. Dar, deși există probleme, există și modalități de a le rezolva.

Frigiderele Samsung au probleme?

Frigiderele Samsung au probleme. Unele dintre probleme au legătură cu congelatoarele, altele cu frigiderele, iar altele cu aparatele de gheață.

Se știe că mașinile de făcut gheață îngheață rapid. Iar dacă nu îngheață, nu mai produc gheață sau nu mai funcționează complet.

Dintre toate tipurile de frigidere pe care le produce marca, cel cu ușă franceză moare repede. Unii utilizatori au raportat că frigiderul lor a murit în decurs de un an de la cumpărare.

Iar congelatoarele și frigiderele, uneori, au dificultăți în a menține o temperatură rece din cauza termostatelor defecte. Acesta este doar unul dintre numeroasele defecte tehnice ale multor frigidere și congelatoare Samsung.

Acestea sunt câteva dintre problemele pe care le au frigiderele Samsung.

Probleme cu un congelator Samsung

Există diferite probleme pe care le poate avea un congelator Samsung. Dar unele dintre cele mai frecvente sunt un congelator Samsung care îngheață și un congelator Samsung care nu îngheață.

Congelatorul Samsung îngheață – Ce trebuie făcut

Procedați după cum urmează dacă congelatorul Samsung îngheață:

  1. Păstrați un stoc moderat

Asigurați-vă că umpleți congelatorul până la ¾ din capacitate. Nu-l umpleți prea mult, altfel aerul rece nu va circula corespunzător. În consecință, unele părți vor avea îngheț, în timp ce altele nu se vor răci.

În plus, nu îl lăsați prea gol, deoarece aerul rece nu va avea ce să înghețe și, ca urmare, va face congelatorul suficient de rece pentru a forma îngheț.

  1. Închideți ușa în mod corespunzător

Evitați să deschideți și să închideți frecvent ușa; dacă este posibil, luați tot ce doriți din congelator într-o singură călătorie. Procedând astfel, facilitați ieșirea aerului rece și intrarea aerului umed. Aerul umed are umiditate care îngheață în timp în congelator, formând gheață sau îngheț.

În plus, deschiderea frecventă a ușii reduce capacitatea de răcire a congelatorului. Din această cauză, congelatorul trebuie să lucreze suplimentar pentru a menține temperatura. Iar atunci când congelatorul lucrează suplimentar, ar putea face ca acesta să acumuleze îngheț.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să organizați conținutul congelatorului în așa fel încât lucrurile să fie ușor de găsit. În acest fel, ușa nu este ținută deschisă prea mult timp.

  1. Nu depozitați alimente fierbinți

Alimentele fierbinți provoacă umiditate în congelator. Iar umiditatea are umiditate. Această umiditate duce la îngheț atunci când îngheață. Prin urmare, lăsați alimentele să stea afară și să se răcească înainte de a le depozita în congelator. Dar dacă trebuie să o puneți într-un loc răcoros, folosiți frigiderul.

  1. Mențineți temperatura corectă

Mențineți temperatura din jurul congelatorului la un nivel favorabil pentru aparat. Dacă este prea rece sau prea cald, congelatorul va trebui să depună eforturi suplimentare pentru a menține temperatura potrivită. Ca urmare, va exista o acumulare de îngheț în acesta.

În ceea ce privește temperatura din interior, mențineți-o la 0 grade Fahrenheit. Aceasta este cea mai bună temperatură de funcționare a congelatorului.

  1. Nu depozitați alimente umede

Dacă cumpărați alimente depozitate în congelator de la magazin, există șanse ca acestea să aibă condens pe ele până când ajungeți acasă.

De aceea, înainte de a-l pune în congelator, curățați recipientele în care este depozitat pentru a le face să fie uscate. În acest fel, umiditatea de pe exteriorul recipientelor nu va reîngheța și nu va forma îngheț.

Congelatorul Samsung nu îngheață – Soluție rapidă

Dacă un congelator Samsung nu îngheață sau nici măcar nu se răcește, procedați după cum urmează:

  1. Serpentinele condensatorului

Curățați bine serpentinele condensatorului pentru a îndepărta murdăria și resturile. Faceți acest lucru în mod regulat, mai ales dacă aveți animale de companie păroase. Acest lucru menține serpentinele în forma potrivită pentru a elibera căldura din unitate, astfel încât aceasta să nu se supraîncălzească. Supraîncălzirea îi afectează capacitatea de răcire.

  1. Motorul ventilatorului evaporatorului

Deschideți ușa congelatorului și motorul ventilatorului se va opri din funcționare. Activați comutatorul de la ușă pentru a-l face să funcționeze din nou. Dacă începe să funcționeze din nou, înseamnă că motorul este în stare de funcționare corespunzătoare.

Dar dacă motorul nu pornește din nou atunci când activați comutatorul, înseamnă că acesta este probabil stricat. Dacă puteți, testați-l pentru a verifica continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.

Ventilatorul are responsabilitatea de a răspândi aerul rece în congelator. Deci, dacă motorul nu funcționează, ventilatorul nu va putea răspândi aerul rece și congelatorul nu se va răci sau îngheța.

  1. Serpentinele evaporatorului

Îndepărtați panoul interior din spate al congelatorului pentru a inspecta bobinele. Dacă există o acumulare de gheață sau îngheț pe acesta, dezghețați-l folosind un uscător de păr sau dezghețând manual congelatorul.

Pentru a-l dezgheța, deconectați congelatorul de la priza de perete sau deconectați întrerupătorul de circuit. Apoi, scoateți fiecare aliment din congelator și depozitați-l în altă parte pentru a-l păstra.

Apoi, lăsați ușa deschisă și puneți prosoape pe podea în jurul congelatorului pentru a șterge apa care se scurge din aparat. Dați-i timp unității să se dezghețe complet, astfel încât să se topească și gheața acumulată pe gheață.

Cu toate acestea, este important să găsiți cauza acumulării de îngheț sau de gheață. Cea mai probabilă cauză este o problemă cu sistemul de dezghețare. Prin urmare, verificați componentele de dezghețare una câte una pentru a determina care este defectă și înlocuiți-o pe cea defectă.

  1. Setarea temperaturii

Asigurați-vă că setarea temperaturii interioare este la 0 grade Fahrenheit. Dacă trebuie să fie mai mare, aceasta nu trebuie să depășească 10 grade Fahrenheit. Orice setare mai mare decât aceasta va face ca congelatorul să nu se răcească sau să înghețe.

În plus, dacă setați în mod constant o temperatură prea ridicată, puteți strica alimentele și deteriora aparatul iremediabil.

  1. Ușa

Evitați să deschideți des ușa congelatorului, astfel încât aerul rece să nu iasă pentru a lăsa să intre aer cald. Dacă se întâmplă acest lucru, congelatorul nu va putea rămâne rece pentru mult timp.

În plus, înlocuiți garnitura de etanșare a ușii dacă aceasta este deteriorată sau slabă. Puteți determina acest lucru închizând ușa congelatorului pe o bancnotă de un dolar. Încercați să scoateți bancnota. Dacă puteți, sigiliul este deteriorat și trebuie înlocuit.

Dacă garnitura este murdară, curățați-o cu apă caldă cu săpun până când nu mai rămâne murdărie. Și asigurați-vă că curățați garnitura în mod regulat pentru a nu compromite temperatura din congelator.

O garnitură de etanșare a ușii slabă, ruptă sau murdară compromite congelatorul în două moduri. În primul rând, poate face ca congelatorul să acumuleze îngheț din cauza umidității. Și doi, poate reduce capacitatea de răcire a congelatorului și poate face ca acesta să nu înghețe corespunzător.

  1. Circulația aerului

Dacă sunt prea multe articole în congelator, ar fi prea greu ca aerul rece să circule în mod corespunzător. În consecință, unele părți ale congelatorului vor îngheța, în timp ce altele nu.

Prin urmare, rearanjați conținutul congelatorului pentru a crea spațiu pentru ca aerul să circule. Și asigurați-vă că niciun obiect nu obstrucționează orificiile de ventilație, astfel încât aerul să poată intra liber.

  1. Releu de pornire

Detașați releul de la compresor și testați-l între prizele de pornire și de funcționare pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate între prize, cumpărați un releu nou pentru înlocuire. Iar dacă acesta zornăie sau miroase ca și cum ar fi ars, înlocuiți-l.

Releul ajută compresorul să pornească și să funcționeze. Dacă releul este defect, este posibil ca compresorul să funcționeze intermitent sau chiar să nu funcționeze deloc. Ca urmare, congelatorul nu va îngheța.

  1. Panouri

Placa de control și afișare a utilizatorului și placa de comandă principală ar putea fi arse sau deteriorate. Verificați dacă punctele de lipire de pe plăci prezintă urme de arsură. Înlocuiți-le pe cele deteriorate.

Cu toate acestea, este rar ca aceste plăci să fie deteriorate și sunt adesea diagnosticate greșit. Așadar, înainte de a le înlocui, asigurați-vă că nu mai funcționează.

  1. Compresor

Un congelator nu poate funcționa cu un compresor defect sau deteriorat. Dar pentru a verifica și repara compresorul, apelați la un tehnician autorizat conform legilor în vigoare.

Probleme cu frigiderele Samsung

Problemele frigiderelor Samsung pot apărea într-o varietate de moduri care includ:

  1. Frigiderul nu se răcește
  2. Frigiderul nu se dezgheață
  3. Aparatul de gheață din frigider nu funcționează
  4. Frigider congelator rece, dar frigider cald
  5. Frigiderul care îngheață alimentele
  6. Frigider cu scurgeri de apă

Frigiderul Samsung nu se răcește – Rezolvare rapidă

Dacă un frigider Samsung nu se răcește, verificați următoarele piese și înlocuiți-le pe cele defecte:

  1. Motorul ventilatorului condensatorului

Verificați paletele ventilatorului pentru a vedea dacă există vreo obstrucție. Din cauza amplasării ventilatorului, este ușor să se adune resturi, mai ales dacă există animale de companie în jur.

Curățați bine lamele și verificați cât de bine se rotesc. Dacă nu se rotesc bine, înlocuiți motorul ventilatorului. Dar dacă paletele se învârt bine și nu sunt obstrucționate, verificați continuitatea în motor folosind un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.

Ventilatorul preia aerul peste compresor după ce îl trece prin serpentine. Dacă ventilatorul funcționează defectuos, frigiderul nu se va răci deoarece compresorul se va supraîncălzi.

  1. Motorul ventilatorului evaporatorului

Verificați dacă paletele ventilatorului se rotesc bine. Dacă nu o fac, înseamnă că motorul este defect și trebuie înlocuit. Iar dacă motorul este mai zgomotos decât de obicei, înlocuiți-l pentru că este deteriorat.

În plus, dacă motorul nu pornește deloc, verificați continuitatea în înfășurări cu ajutorul unui multimetru. În cazul în care nu există continuitate în înfășurări, înlocuiți motorul ventilatorului.

După ce preia aerul de pe serpentinele evaporatorului, ventilatorul evaporatorului face să circule aerul în toate compartimentele congelatorului și frigiderului. Dacă motorul este defect, ventilatorul nu va funcționa și nu va exista aer rece în unitate. În timp ce congelatorul poate păstra o anumită răceală, frigiderul nu se va răci suficient sau deloc.

  1. Serpentinele condensatorului

Serpentinele de condensare murdare nu pot disipa eficient căldura din frigider. Prin urmare, curățați-le folosind o perie sau o cârpă. Și asigurați-vă că le verificați din când în când pentru a le curăța.

Pe măsură ce agentul frigorific trece prin serpentine, acestea disipă căldura din el pe măsură ce se condensează. Dar, dacă nu pot face acest lucru, agentul frigorific transportă căldura împreună cu el în frigider, ceea ce face ca unitatea să fie mai puțin capabilă să mențină o temperatură rece.

  1. Termistor

Din nou, este posibil ca această componentă a frigiderului să nu fie motivul pentru care nu se răcește. Dar, pentru a acoperi toate bazele, testați termistorul folosind un multimetru pentru a vedea dacă rezistența se modifică pe măsură ce se schimbă temperatura unității. Dacă acest lucru nu se întâmplă și nu există continuitate, înlocuiți termistorul.

Un termistor defect poate împiedica funcționarea ventilatorului evaporatorului și a compresorului. Acest lucru se datorează faptului că este responsabil pentru monitorizarea temperaturii din frigider și trimiterea rezultatelor către placa de control principală. Cu ajutorul rezultatelor, placa știe care este cantitatea de tensiune de care au nevoie ventilatorul și compresorul.

Dar dacă termistorul prezintă o citire greșită, placa va regla o cantitate greșită de tensiune și, în consecință, componentele nu vor funcționa așa cum este necesar, iar frigiderul nu se va răci așa cum ar trebui.

  1. Releu de pornire

Testați releul de pornire între bornele de pornire și de funcționare pentru a verifica continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate între borne, înlocuiți releul. Iar dacă acesta zornăie când este scuturat sau miroase a ars, atunci înlocuiți releul.

Dacă releul de pornire este defect, compresorului îi va fi greu să funcționeze. Iar dacă compresorul nu funcționează, frigiderul nu se va răci.

  1. Termostat de control al temperaturii

Deși este puțin probabil ca aceasta să fie problema, verificați termostatul, rotindu-l de la mic la mare. Ar trebui să se audă un clic. Dacă nu există niciun clic, testați-l pentru a verifica continuitatea. Iar dacă nu există continuitate atât la setările înalte, cât și la cele joase, înlocuiți termostatul.

Dacă termostatul este defect, este posibil ca refrigerantul să nu funcționeze așa cum ar trebui și frigiderul să nu se răcească fără refrigerant.

  1. Condensator de pornire

La fel ca în cazul releului de pornire, testați condensatorul pentru a verifica dacă mai funcționează. Dacă acesta nu răspunde, înlocuiți-l.

Acest lucru se datorează faptului că condensatorul ajută la pornirea compresorului. Dar acesta nu își poate îndeplini datoria dacă este defect. Astfel, este posibil ca compresorul să nu pornească deloc.

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute probleme ale frigiderului Samsung

Frigiderul Samsung nu dezgheață – Soluție rapidă

Procedați după cum urmează dacă un frigider Samsung nu se dezgheață:

  1. Verificați încălzitorul de dezgheț

Testați încălzitorul de dezghețare cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, înlocuiți încălzitorul.

Termostatul de dezgheț permite încălzitorului de dezgheț să pornească de câteva ori pe zi pentru a încălzi serpentinele evaporatorului. Acest lucru le împiedică să înghețe. Dar dacă încălzitorul este defect, înghețul se va acumula pe serpentine, întrerupând ciclul de dezghețare.

  1. Verificați temporizatorul de dezghețare

Rotiți manual cadranul temporizatorului încet pentru a-l avansa în ciclul de dezghețare. Când faceți acest lucru, încălzitorul de dezghețare ar trebui să pornească în timp ce compresorul se oprește. Dacă se întâmplă acest lucru, acesta este primul indiciu că temporizatorul este defect.

Dar dacă nu iese din ciclul de dezghețare în 30 de minute sau nu transmite energie altor componente de dezghețare, este clar că este defect. Înlocuiți temporizatorul.

  1. Verificați termostatul de dezghețare

Testați termostatul cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate nici măcar la temperatura scăzută a intervalului de funcționare, înlocuiți termostatul.

Termostatul urmărește serpentinele de evaporare sau de răcire pentru a ști când acestea sunt suficient de reci. La o temperatură prestabilită, termostatul permite pornirea încălzitorului de dezghețare pentru a încălzi serpentinele și a preveni acumularea de îngheț.

În cazul în care termostatul funcționează defectuos, acest proces va fi întrerupt și va exista o acumulare de gheață în frigider.

Aceasta este una dintre problemele cunoscute ale frigiderului Samsung.

Aparatul  de gheață Samsung nu funcționează – Soluție rapidă

Iată ce trebuie să verificați dacă un aparat de gheață pentru frigider Samsung nu funcționează:

  1. Supapă de admisie a apei

Asigurați-vă că presiunea apei este de cel puțin 20psi, deoarece numai așa supapa poate obține suficientă presiune pentru a se deschide și a furniza apă la aparatul de gheață. Dacă presiunea este insuficientă, creșteți-o.

Dar dacă presiunea este corectă, testați solenoidul supapei cu un multimetru pentru a vă asigura că primește suficientă energie. Dacă există curent și totuși supapa nu poate furniza apă către aparatul de gheață, înlocuiți-o.

  1. Temperatura

Dacă temperatura din congelator este ridicată, aparatului de gheață îi va fi greu să producă gheață. Așadar, verificați setarea temperaturii și ajustați-o dacă este mai mare de 0 grade Fahrenheit. Aceasta este temperatura potrivită pentru ca mașina de gheață să producă gheață.

  1. Întrerupător pentru aparatul de gheață

Asigurați-vă că aparatul de gheață este pornit. Acesta ar putea fi oprit din greșeală. Dacă este în mod clar pornit, atunci testați comutatorul aparatului de gheață cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate în comutatorul aparatului de gheață, înseamnă că este defect și trebuie înlocuit.

  1. Filtru de apă

Înlocuiți filtrul de apă dacă l-ați folosit mai mult de 6 luni. Dacă este nou instalat, verificați dacă este instalat corect și dacă nu există deteriorări ale capului sau ale carcasei.

Un filtru înfundat inhibă fluxul de apă către aparatul de gheață și distribuitorul de apă. Ca urmare, aparatul de gheață nu va putea produce gheață așa cum ar trebui.

Deși aparatul de gheață poate funcționa fără un filtru de apă, nu este recomandat. Acest lucru se datorează faptului că filtrul de apă filtrează apa pentru a elimina impuritățile care sunt periculoase pentru sănătate și care pot deteriora aparatul în timp.

  1. Ansamblul de fabricare a gheții

Ansamblul aparatului de gheață ar putea fi cauza problemei. Dar pentru a fi sigur, testați toate celelalte piese care lucrează împreună cu acesta pentru a produce gheață. Dacă toate sunt în regulă, atunci verificați aparatul de gheață. Una sau mai multe piese ar putea fi defecte, ceea ce face ca acesta să nu funcționeze.

Cu toate acestea, poate fi dificil să găsiți piese individuale pentru a le înlocui pe cele defecte. De obicei, este mai ușor să înlocuiți pur și simplu întregul ansamblu.

Problemele legate de aparatul de gheață sunt frecvente în rândul utilizatorilor de frigidere Samsung. Prin urmare, este comună pentru problemele frigiderelor Samsung.

Congelatorul Samsung e rece, dar frigiderul cald – Soluție rapidă

Verificați dacă există defecțiuni la următoarele elemente:

  1. Serpentinele evaporatorului

Deschideți panoul interior din spate al secțiunii congelatorului pentru a evalua bobinele. Dacă acestea sunt înghețate, dezghețați-le prin dezghețarea manuală a unității.

Goliți aparatul și scoateți-l din priză. Lăsați ușile deschise și așezați prosoape în jurul unității pentru a absorbi excesul de apă. Lăsați unitatea să se dezghețe complet câteva ore pentru ca și serpentinele să se dezghețe. Curățați unitatea și podeaua după aceea și conectați-o din nou la priză.

Cu toate acestea, bobinele de evaporator înghețate înseamnă că ceva nu este în regulă cu sistemul de dezghețare al frigiderului. Testați fiecare componentă una câte una pentru a determina care este defectă și înlocuiți-o.

În plus, verificați termistorul, controlul clapetei și placa de comandă principală, deși este puțin probabil ca acestea să fie motivul pentru care frigiderul este cald în timp ce congelatorul este rece.

  1. Motorul ventilatorului evaporatorului

Verificați dacă paletele ventilatorului se rotesc liber. Dacă nu o fac, înseamnă că motorul este defect. Înlocuiți-l. Iar dacă motorul este prea zgomotos, trebuie înlocuit pentru că ceva nu a mers bine cu el.

Dar dacă motorul ventilatorului nu funcționează deloc, verificați continuitatea între înfășurările acestuia cu ajutorul unui multimetru. În cazul în care nu există continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului.

Printre lista de probleme ale frigiderului Samsung, aceasta este una comună.

Frigiderul Samsung îngheață alimentele – Quick Fix

Dacă frigiderul dvs. Samsung îngheață alimentele, procedați după cum urmează:

  1. Verificați controlul clapetei de aer

Dacă clapeta este blocată în poziție deschisă, înseamnă că este stricată și trebuie să fie înlocuită. Prea mult aer rece va pătrunde prin deschidere și va face ca frigiderul să devină prea rece.

  1. Verificați termistorul

Testați termistorul cu ajutorul unui multimetru. Ar trebui să vedeți că rezistența termistorului se modifică odată cu temperatura frigiderului. Dacă acest lucru nu se întâmplă și nu există continuitate, înlocuiți termistorul.

Termistorul este responsabil pentru monitorizarea temperaturii și trimiterea rezultatului către placa de control. Placa trimite energie la ventilatorul de răcire și la compresor în funcție de ceea ce indică rezultatul.

Deci, dacă termistorul este defect, ar putea face ca ventilatorul și compresorul să funcționeze prea mult, făcând frigiderul suficient de rece pentru a îngheța alimentele.

  1. Verificați placa de control al temperaturii

Verificați dacă placa de control al temperaturii este deteriorată sau arsă în vreun punct de lipire. Înlocuiți placa dacă este așa.

Placa de control al temperaturii ar putea trimite tensiune în mod continuu la motoarele ventilatoarelor și la compresor dacă este defectă. Acest lucru, la rândul său, va face ca frigiderul să fie suficient de rece pentru a îngheța alimentele.

Cu toate acestea, este ușor să se diagnosticheze greșit panourile de control și acest lucru nu este diferit. Prin urmare, asigurați-vă că este deteriorată înainte de a o înlocui.

  1. Verificați termostatul de control al temperaturii

Luați termostatul de la temperatura cea mai scăzută până la cea mai ridicată. Așteptați să auziți un clic audibil. Dacă nu auziți clicul, testați termostatul folosind un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, indiferent de setarea temperaturii, înlocuiți piesa.

Motoarele ventilatoarelor și compresorul primesc tensiune prin intermediul termostatului. Dacă acesta nu funcționează bine, motoarele și compresorul ar putea funcționa prea mult, făcând frigiderul să fie prea rece.

Congelarea alimentelor este una dintre cele mai frecvente printre problemele frigiderelor Samsung.

Frigider Samsung cu scurgeri de apă – Soluție rapidă

Înlocuiți orice piesă care este defectă dacă un frigider Samsung are scurgeri de apă:

  1. Filtru de apă

Un filtru de apă montat necorespunzător poate provoca scurgeri de apă din capul acestuia. Iar dacă capul este crăpat, se va scurge, făcând să pară că frigiderul are scurgeri.

Verificați filtrul și montați-l corect pe carcasă dacă nu este făcut corect. Consultați manualul de utilizare pentru instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru. Înlocuiți filtrul în întregime dacă capul este crăpat și asigurați-vă că obțineți tipul de filtru potrivit pentru un frigider Samsung.

  1. Supapă de apă

Dacă supapa nu este bine montată sau dacă are capul crăpat, aceasta va provoca scurgeri de apă în frigider. Prin urmare, strângeți supapa dacă este slăbită și înlocuiți-o dacă este crăpată.

  1. Gaura de scurgere

Dacă scurgerea este înfundată sau blocată cu gheață sau murdărie, curățați-o cu apă caldă. Turnați apa fierbinte în gaură pentru a topi gheața sau pentru a împinge murdăria afară. Asigurați-vă că turnați apa până când aceasta curge curată și limpede.

  1. Tavă de scurgere

Verificați recipientul de scurgere pentru a vedea dacă este plin până la refuz sau dacă este fisurat. Goliți-o dacă este plină, dar determinați de ce apa nu s-a evaporat așa cum ar fi trebuit. Cu toate acestea, înlocuiți tava dacă este fisurată. În caz contrar, aceasta va continua să scurgă apă, făcând frigiderul să pară că are scurgeri.

Un alt motiv pentru care un frigider are scurgeri de apă este o scurgere de dezgheț înfundată. Dacă există gheață sau resturi peste sau în gaură, curățați-o folosind apă caldă. Turnați apa până când aceasta curge liber și limpede.

Aceasta este, de asemenea, una dintre problemele cunoscute ale frigiderelor Samsung.

Recapitulare

Fiți atenți la oricare dintre aceste probleme ale frigiderului Samsung. Dacă găsiți vreuna, urmați ghidul de mai sus pentru a o rezolva. Dar dacă vă este greu să înlocuiți orice piesă a frigiderului, contactați Samsung pentru a solicita service sau apelați la un tehnician certificat de reparații frigidere.