Probleme de încălzire a frigiderului LG [Soluții]

Dacă frigiderul dumneavoastră LG are probleme de încălzire, este important să găsiți o soluție. Din fericire, acest articol explică posibilele soluții.

Cum să înlocuiți un încălzitor de dezgheț al frigiderului LG

Pentru a înlocui încălzitorul de dezghețare la un frigider LG, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Deconectați frigiderul de la curentul electric. Apoi, goliți congelatorul pentru a avea acces ușor la panoul din spate din interiorul compartimentului.

Apoi, îndepărtați panoul și găsiți încălzitorul de dezgheț. În mod normal, acesta ar trebui să se afle sub serpentinele evaporatorului, deoarece ar trebui să le încălzească atunci când acestea devin prea reci.

Pasul 2

Deconectați cablurile care leagă încălzitorul de frigider. Faceți acest lucru cu atenție și nu trageți de firele din hamuri. După aceea, verificați dacă există alte conexiuni care trebuie deconectate înainte de a scoate încălzitorul.

Pasul 3

Îndepărtați încet firele care se înfășoară în jurul bobinelor de la încălzitor. Este posibil ca acestea să ajungă până în partea de sus a bobinelor. Decuplați conectorii și scoateți încălzitorul.

Pasul 4

Instalați noul încălzitor de dezgheț. Asigurați-vă că este piesa potrivită pentru modelul dvs. de frigider LG. În continuare, reconectați cablurile de cabluri. Puneți panoul la loc și reconectați frigiderul la curentul electric.

LG Frigider de dezghețare a frigiderului Problema încălzitorului de dezgheț

Dacă un frigider LG nu mai dezgheață, una dintre primele componente care trebuie verificate în sistemul de dezghețare este încălzitorul de dezghețare. Dar, în timp ce încălzitorul este responsabil pentru încălzirea serpentinelor evaporatorului, temporizatorul de dezghețare și termostatul de dezghețare au un rol în modul în care funcționează.

Prin urmare, asigurați-vă că temporizatorul de dezghețare avansează frigiderul în ciclul de dezghețare. Rotiți-l manual până când compresorul se oprește și încălzitorul se pornește. Așteptați să vedeți dacă acesta avansează sistemul în afara ciclului în decurs de treizeci de minute.

În cazul în care temporizatorul nu avansează sistemul, acesta este defect. Înlocuiți-l. Dar dacă o face, verificați termostatul cu un multimetru. Acesta ar trebui să detecteze schimbarea de temperatură în bobine și să închidă contactele pentru ca tensiunea să poată circula către încălzitor.

Cu toate acestea, dacă termostatul este defect, acesta nu poate închide contactele. Ca urmare, încălzitorul nu va primi tensiunea necesară pentru a porni. Dacă termostatul nu prezintă continuitate pe multimetru, înlocuiți-l.

Dar dacă termostatul funcționează, verificați încălzitorul. Este esențial să testați celelalte componente înainte de a încerca încălzitorul. Este ușor să diagnosticați greșit încălzitorul dacă există o problemă de dezghețare la frigider.

Cu un multimetru, efectuați un test de continuitate. În cazul în care încălzitorul nu prezintă continuitate, înlocuiți-l.

Încălzirea frigiderului LG – Cum se repară

Dacă constatați că frigiderul LG se încălzește, verificați următoarele:

1. Serpentinele evaporatorului

Bobinele se găsesc în spatele panoului din spate, în interiorul congelatorului. Deconectați frigiderul de la priza de perete și scoateți panoul pentru a vedea dacă bobinele sunt înghețate. Dacă sunt, aveți două opțiuni: dezghețați unitatea manual sau folosiți un aparat cu aburi pentru a topi gheața.

Dacă optați pentru un aparat cu aburi, canalizați căldura direct pe bobine până când gheața se topește. Dar rețineți că procesul poate dura ceva timp.

Dar dacă alegeți dezghețarea manuală, depozitați alimentele din aparat într-un alt frigider sau într-o ladă frigorifică plină de gheață. Lăsați ușile deschise și așezați prosoape pe podea în jurul frigiderului.

Procesul de dezghețare poate dura câteva ore, dar după aceea, curățați frigiderul, lăsați-l să se usuce la aer și alimentați-l. Iar când ajunge la o temperatură sigură pentru alimente, puneți alimentele din nou în el.

Problema sistemului de dezghețare

În continuare, depanați componentele sistemului de dezghețare. Începeți cu temporizatorul de dezghețare și treceți la termostatul de dezghețare dacă acesta este în stare bună de funcționare.

Dacă termostatul funcționează, atunci verificați încălzitorul și placa de control. Înlocuiți orice componente defecte.

Serpentinele evaporatorului furnizează aerul rece pe care ventilatorul evaporatorului îl face să circule în interiorul frigiderului. Dacă se acumulează îngheț pe ele, acestea devin incapabile să elibereze aerul rece și, în consecință, frigiderul începe să se încălzească.

2. Ventilatorul evaporatorului

În timpul verificării bobinelor, verificați ventilatorul. Inspectați paletele pentru a vedea dacă nu sunt deteriorate din cauza acumulării de îngheț. Rotiți-le pentru a determina dacă funcționează bine sau nu. Este posibil să fie nevoie să le înlocuiți dacă observați că sunt îndoite sau deteriorate în vreun fel.

În continuare, verificați motorul. Funcționalitatea lamelelor vă poate spune care este starea de funcționare a motorului. Dar pentru a fi sigur, luați un multimetru și verificați continuitatea motorului. Dacă nu obțineți continuitate, înlocuiți motorul. Dacă nu sunteți sigur de efectuarea testului singur, solicitați unui tehnician de service să facă treaba.

O cauză a problemelor de încălzire a frigiderelor LG este un ventilator de răcire defect. Ventilatorul răspândește aerul rece în interiorul frigiderului, deci trebuie să rămână funcțional. În caz contrar, frigiderul începe să se încălzească.

3. Serpentinele condensatorului

Inspectați bobinele și curățați-le dacă observați multă murdărie pe ele. Folosiți o perie de curățare a condensatorului sau un aspirator pentru această treabă. Dacă puteți ajunge ușor la ele, faceți un pas în plus și ștergeți bobinele cu o cârpă după ce ați aspirat murdăria.

Aceasta este o altă cauză a problemelor de încălzire a frigiderului LG. Serpentinele afectează în mod direct capacitatea de răcire a frigiderului. Dacă sunt curate, ele elimină eficient căldura din refrigerant, dar dacă sunt murdare, căldura se transferă.

Există alte câteva componente pe care trebuie să le verificați dacă frigiderul se încălzește:

  • Termostat de control al temperaturii
  • Termistor
  • Releu de pornire/capacitor
  • Ventilator condensator

Cu toate acestea, aceste piese nu contribuie în mod direct la răcirea frigiderului. Ele lucrează împreună cu una sau mai multe dintre componentele de mai sus.

Tabloul de comandă principal sau electronic

Placa de control controlează funcțiile frigiderului prin conectarea sa la diferite componente. Așadar, dacă începe să funcționeze defectuos, componentele tind să nu funcționeze în mod optim.

Dacă credeți că placa este responsabilă pentru problemele de încălzire ale frigiderelor LG și nu sunteți sigur cum să o testați, contactați LG sau discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri folosind căsuța de chat din dreapta dvs.

Compresor LG Refrigerator care rulează la cald – Rezolvat

Compresoarele tind să fie fierbinți în timpul funcționării normale, deoarece lucrează pentru a răci frigiderul. Așadar, un compresor fierbinte într-un frigider LG este normal. Ar trebui să vă îngrijorați atunci când căldura este excesivă până la punctul de a fi dăunătoare.

Următoarele motive posibile pentru care compresorul frigiderului LG funcționează la cald și cum să le remediați pe fiecare dintre ele:

1. Termostat setat la nivel scăzut

Dacă setați termostatul prea jos, compresorul va trebui să lucreze mai mult. Iar când se întâmplă acest lucru, compresorul începe să se supraîncălzească din cauza întregului stres.

Verificați termostatul din interiorul frigiderului și reglați-l la punctul mediu dacă este prea mic sau chiar prea mare. Dați timp unității și vedeți dacă compresorul nu mai funcționează la cald.

2. Nivel scăzut de agent frigorific

Agentul frigorific este gazul care circulă în frigider pentru a-l răci. Dacă acesta începe să funcționeze prea puțin, compresorul preia automat surplusul în încercarea de a compensa diferența. Acest lucru se datorează faptului că va simți că unitatea nu se răcește așa cum ar trebui.

Verificarea nivelului de refrigerant nu este sarcina unui utilizator neinstruit. Astfel, cel mai bine este să angajați un tehnician profesionist de aparate electrocasnice pentru a verifica gazul și pentru a-l reumple dacă este necesar. De asemenea, puteți contacta LG pentru a raporta problema.

Între timp, scoateți frigiderul din priză, astfel încât compresorul să nu mai funcționeze. Nu uitați să depozitați produsele alimentare într-un alt frigider până când remediați problema compresorului.

3. Ventilator de evaporator defect

Verificați ventilatorul din secțiunea de congelare. Încercați paletele pentru a vedea dacă se învârt bine. Dacă nu o fac, asigurați-vă că nimic nu le obstrucționează și că nu sunt deteriorate. Curățați-le și verificați funcționalitatea arborelui.

Apoi, testați înfășurările motorului ventilatorului cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă înfășurările nu au continuitate, motorul este defect și trebuie înlocuit.

Dacă ventilatorul nu reușește să răspândească aerul rece în interiorul frigiderului, compresorul trebuie să lucreze mai mult pentru a ajuta unitatea să mențină o temperatură rece. Ca urmare, aceasta începe să funcționeze prea fierbinte.

4. Bobine de condensator prăfuite

Curățați serpentinele folosind o perie de curățare a serpentinei condensatorului sau un aspirator. Dacă este posibil, ștergeți-le cu o cârpă pentru a îndepărta orice resturi de murdărie. Asigurați-vă că vă faceți o rutină de curățare a acestora la fiecare șase luni și mai des dacă aveți animale de companie care aruncă păr.

În plus, asigurați-vă că frigiderul nu este prea aproape de perete sau de suprafața din spatele acestuia, astfel încât să existe o ventilație adecvată pentru serpentine. Datorită funcției lor de disipare a căldurii din frigider, acestea au nevoie de spațiu. În caz contrar, compresorul începe să se supraîncălzească.

Notă: Lăsați frigiderul să stea fără curent timp de aproximativ 30 de minute înainte de a atinge compresorul. Compresorul poate fi prea fierbinte și vă puteți scoca dacă îl atingeți imediat după ce ați oprit unitatea.

Frigider LG fierbinte pe partea laterală – Soluție rapidă

Păstrați serpentinele condensatorului curate și creați spațiu între părțile laterale ale frigiderului și pereții sau suprafețele din jur.

Dacă frigiderul este nou, compresorul are tendința de a funcționa mai mult timp pentru a produce mult aer rece pentru unitate. Ca urmare, acesta generează căldură. Același lucru se întâmplă și în timpul lunilor de vară.

Acest lucru este normal și nu înseamnă că frigiderul are ceva în neregulă. Este doar modul în care aparatul face față unei cantități mari de condens în condiții de căldură. De fapt, temperatura va fluctua între rece și cald în timpul lunilor călduroase și acest lucru se datorează radiației scăzute de căldură. Asigurați-vă că există o circulație adecvată a aerului în jurul unității.

În plus față de cele de mai sus, nu supraîncărcați frigiderul cu alimente calde sau aproape de temperatura camerei.

Va fi nevoie de mai mult timp pentru a o răci, iar compresorul va genera căldură pentru a face acest lucru, ceea ce va face ca pereții laterali să se încălzească. În timp ce un frigider care funcționează normal este cald pe lateral, un frigider care funcționează constant este fierbinte la atingere.

Cu toate acestea, contactați LG pentru a raporta orice problemă de încălzire a frigiderului LG, atât a compresorului, cât și a pereților frigiderului. Alternativ, discutați cu oricare dintre tehnicienii de electrocasnice pe care îi avem la dispoziție pentru asistență.