Probleme cunoscute cu frigiderele Samsung [Cum se remediază]

Există mai multe probleme cunoscute cu frigiderele Samsung. În acest articol, le discutăm pe cele mai frecvente și oferim soluții pentru acestea.

Lumina frigiderului Samsung nu funcționează – Soluție rapidă

Este posibil ca becul să se fi ars, ceea ce ar fi putut face ca lumina din frigider să nu funcționeze. Prin urmare, verificați becul și înlocuiți-l înainte de a atinge orice altă componentă a luminii. Acesta este cel mai probabil motiv pentru această problemă.

Există, de asemenea, posibilitatea ca priza de lumină să fie defectă. Testați priza cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica dacă există curent. Dacă există curent și sunteți sigur că becul nu este ars, dar lumina nu funcționează, schimbați soclul.

În plus, apăsați comutatorul ușii pentru a vedea dacă se activează. În caz contrar, verificați continuitatea acestuia cu ajutorul unui multimetru. Iar dacă nu există continuitate în comutator, deși este activat, înlocuiți comutatorul ușii.

În plus, verificați întrerupătorul de lumină. Testați-l cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, înlocuiți întrerupătorul de lumină.

În cele din urmă, ansamblul de lumini ar putea fi defect. Deoarece este puțin probabil să obțineți piese individuale ale ansamblului pentru a înlocui orice piesă defectă, este posibil să trebuiască să cumpărați întregul ansamblu. Dar trebuie să vă asigurați că alte piese care pot fi ușor de înlocuit funcționează bine înainte de a vă mulțumi cu înlocuirea ansamblului.

Lumina care nu funcționează este una dintre problemele cunoscute la frigiderele Samsung.

Frigiderul Samsung nu se răcește – Rezolvare rapidă

Dacă un frigider Samsung nu se răcește, verificați următoarele piese:

 1. Motorul ventilatorului condensatorului

Verificați paletele ventilatorului pentru a vedea dacă există vreo obstrucție. Din cauza amplasării ventilatorului, este ușor să se adune resturi, mai ales dacă există animale de companie în jur.

Curățați bine lamele și verificați cât de bine se rotesc. Dacă nu se rotesc bine, înlocuiți motorul ventilatorului. Dar dacă paletele se învârt bine și nu sunt obstrucționate, verificați continuitatea în motor folosind un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.

Ventilatorul preia aerul peste compresor după ce îl trece prin serpentine. Dacă ventilatorul funcționează defectuos, frigiderul nu se va răci deoarece compresorul se va supraîncălzi.

 1. Serpentinele condensatorului

Serpentinele de condensare murdare nu pot disipa eficient căldura din frigider. Prin urmare, curățați-le folosind o perie sau o cârpă. Și asigurați-vă că le verificați din când în când pentru a le curăța.

Pe măsură ce agentul frigorific trece prin serpentine, acestea disipă căldura din el pe măsură ce se condensează. Dar, dacă nu pot face acest lucru, agentul frigorific transportă căldura împreună cu el în frigider, ceea ce face ca unitatea să fie mai puțin capabilă să mențină o temperatură rece.

 1. Motorul ventilatorului evaporatorului

Verificați dacă paletele ventilatorului se rotesc bine. Dacă nu o fac, înseamnă că motorul este defect și trebuie înlocuit. Iar dacă motorul este mai zgomotos decât de obicei, înlocuiți-l pentru că este deteriorat.

În plus, dacă motorul nu pornește deloc, verificați continuitatea în înfășurări cu ajutorul unui multimetru. În cazul în care nu există continuitate în înfășurări, înlocuiți motorul ventilatorului.

După ce preia aerul de pe serpentinele evaporatorului, ventilatorul evaporatorului face să circule aerul în toate compartimentele congelatorului și frigiderului. Dacă motorul este defect, ventilatorul nu va funcționa și nu va exista aer rece în unitate. În timp ce congelatorul poate păstra o anumită răceală, frigiderul nu se va răci suficient sau deloc.

 1. Releu de pornire

Testați releul de pornire între bornele de pornire și de funcționare pentru a verifica continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate între borne, înlocuiți releul. Iar dacă acesta zornăie când este scuturat sau miroase a ars, înlocuiți releul.

Dacă releul de pornire este defect, compresorului îi va fi greu să funcționeze. Iar dacă compresorul nu funcționează, frigiderul nu se va răci.

 1. Condensator de pornire

La fel ca în cazul releului de pornire, testați condensatorul pentru a verifica dacă mai funcționează. Dacă acesta nu răspunde, înlocuiți-l.

Acest lucru se datorează faptului că condensatorul ajută la pornirea compresorului. Dar acesta nu își poate îndeplini datoria dacă este defect. Astfel, este posibil ca compresorul să nu pornească deloc.

 1. Termostat de control al temperaturii

Deși este puțin probabil ca aceasta să fie problema, verificați termostatul, rotindu-l de la mic la mare. Ar trebui să se audă un clic. Dacă nu există niciun clic, testați-l pentru a verifica continuitatea. Iar dacă nu există continuitate atât la setările înalte, cât și la cele joase, înlocuiți termostatul.

Dacă termostatul este defect, este posibil ca refrigerantul să nu funcționeze așa cum ar trebui și frigiderul să nu se răcească fără refrigerant.

 1. Panouri

Este puțin probabil ca placa de control al temperaturii sau placa de control principală să fie defectă, ceea ce face ca frigiderul să nu se răcească. Acestea se defectează rareori. Dar verificați-le pentru a vă asigura că sunt în stare bună de funcționare și pentru a le elimina din lista de cauze posibile pentru care frigiderul nu se răcește.

 1. Termistor

Din nou, este posibil ca această componentă a frigiderului să nu fie motivul pentru care nu se răcește. Dar, pentru a acoperi toate bazele, testați termistorul folosind un multimetru pentru a vedea dacă rezistența se modifică pe măsură ce se schimbă temperatura unității. Dacă acest lucru nu se întâmplă și nu există continuitate, înlocuiți termistorul.

Un termistor defect poate împiedica funcționarea ventilatorului și a compresorului evaporatorului. Acest lucru se datorează faptului că este responsabil pentru monitorizarea temperaturii din frigider și trimiterea rezultatelor către placa de control principală. Cu ajutorul rezultatelor, placa știe care este cantitatea de tensiune de care au nevoie ventilatorul și compresorul.

Dar dacă termistorul prezintă o citire greșită, placa va regla o cantitate greșită de tensiune și, în consecință, componentele nu vor funcționa așa cum este necesar, iar frigiderul nu se va răci așa cum ar trebui.

Aceasta este o altă problemă cunoscută a frigiderelor Samsung.

Aparatul de gheață Samsung nu funcționează – Soluție rapidă

Dacă constatați că aparatul de gheață din frigiderul Samsung nu funcționează, procedați după cum urmează:

 1. Verificați supapa de admisie a apei

Asigurați-vă că presiunea apei este de cel puțin 20psi, deoarece numai așa supapa poate obține suficientă presiune pentru a se deschide și a furniza apă la aparatul de gheață. Dacă presiunea este insuficientă, creșteți-o.

Dar dacă presiunea este corectă, testați solenoidul supapei cu un multimetru pentru a vă asigura că primește suficientă energie. Dacă există curent și totuși supapa nu poate furniza apă către aparatul de gheață, înlocuiți-o.

 1. Verificați comutatorul

Asigurați-vă că aparatul de gheață este pornit. Acesta ar putea fi oprit din greșeală. Dacă este în mod clar pornit, atunci testați comutatorul aparatului de gheață cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate în comutatorul aparatului de gheață, înseamnă că este defect și trebuie înlocuit.

 1. Verificați temperatura

Dacă temperatura din congelator este ridicată, aparatului de gheață îi va fi greu să producă gheață. Așadar, verificați setarea temperaturii și ajustați-o dacă este mai mare de 0 grade Fahrenheit. Aceasta este temperatura potrivită pentru ca mașina de gheață să producă gheață.

 1. Verificați filtrul de apă

Înlocuiți filtrul de apă dacă îl utilizați de mai mult de 6 luni. Dacă este nou instalat, verificați dacă este instalat corect și dacă nu există deteriorări ale capului sau ale carcasei.

Un filtru înfundat inhibă fluxul de apă către aparatul de gheață și distribuitorul de apă. Ca urmare, aparatul de gheață nu va putea produce gheață așa cum ar trebui.

Deși aparatul de gheață poate funcționa fără un filtru de apă, nu este recomandat. Acest lucru se datorează faptului că filtrul de apă filtrează apa pentru a elimina impuritățile care sunt periculoase pentru sănătate și care pot deteriora aparatul în timp.

 1. Verificați aparatul de gheață

Ansamblul aparatului de gheață ar putea fi cauza problemei. Dar pentru a fi sigur, testați toate celelalte piese care lucrează împreună cu acesta pentru a produce gheață. Dacă toate sunt în regulă, atunci verificați aparatul de gheață. Una sau mai multe piese ar putea fi defecte, ceea ce face ca acesta să nu funcționeze. Cu toate acestea, poate fi dificil să găsiți piese individuale pentru a le înlocui pe cele defecte. De obicei, este mai ușor să înlocuiți pur și simplu întregul ansamblu.

Nimeni nu poate vorbi despre problemele cunoscute ale frigiderelor Samsung fără să vorbească despre mașina de gheață.

Frigiderul Samsung nu dezgheață – Soluție rapidă

Următoarele sunt posibilele motive pentru care un frigider Samsung nu se dezgheață:

 1. Temporizator de dezghețare defect

Rotiți manual cadranul temporizatorului încet pentru a-l avansa în ciclul de dezghețare. Când faceți acest lucru, încălzitorul de dezghețare ar trebui să pornească în timp ce compresorul se oprește. Dacă se întâmplă acest lucru, acesta este primul indiciu că temporizatorul este defect.

Dar dacă nu iese din ciclul de dezghețare în 30 de minute sau nu transmite energie altor componente de dezghețare, este clar că este defect. Înlocuiți temporizatorul.

 1. Funcționare defectuoasă a termostatului de dezghețare

Testați termostatul cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate nici măcar la temperatura scăzută a intervalului de funcționare, înlocuiți termostatul.

Termostatul urmărește serpentinele de evaporare sau de răcire pentru a ști când acestea sunt suficient de reci. La o temperatură prestabilită, termostatul permite pornirea încălzitorului de dezghețare pentru a încălzi serpentinele și a preveni acumularea de îngheț.

În cazul în care termostatul funcționează defectuos, acest proces va fi întrerupt și va exista o acumulare de gheață în frigider.

 1. Încălzitor de dezgheț defect

Testați încălzitorul de dezghețare cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, înlocuiți încălzitorul.

Termostatul de dezgheț permite încălzitorului de dezgheț să pornească de câteva ori pe zi pentru a încălzi serpentinele evaporatorului. Acest lucru le împiedică să înghețe. Dar dacă încălzitorul este defect, spuma se va acumula pe serpentine, întrerupând ciclul de dezghețare.

 1. Placa de control a dezghețului deteriorată

Dacă termostatul, temporizatorul și încălzitorul funcționează bine, următorul motiv probabil pentru care frigiderul nu se dezgheață este placa de control. Solicitați unui tehnician să o testeze pentru a determina dacă este cu adevărat defectă și să o înlocuiască.

Dacă reușiți să remediați acest lucru, ați rezolvat una dintre problemele cunoscute ale frigiderelor Samsung.

Congelatorul Samsung este rece, dar frigiderul este cald – Soluție rapidă

Iată care sunt piesele pe care trebuie să le verificați dacă frigiderul dvs. Samsung are această problemă:

 1. Motorul ventilatorului evaporatorului

Verificați dacă paletele ventilatorului se rotesc liber. Dacă nu o fac, înseamnă că motorul este defect. Înlocuiți-l. Iar dacă motorul este prea zgomotos, trebuie înlocuit pentru că ceva nu a mers bine cu el.

Dar dacă motorul ventilatorului nu funcționează deloc, verificați continuitatea între înfășurările acestuia cu ajutorul unui multimetru. În cazul în care nu există continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului.

 1. Serpentinele evaporatorului

Deschideți panoul interior din spate al secțiunii congelatorului pentru a evalua bobinele. Dacă acestea sunt înghețate, dezghețați-le prin dezghețarea manuală a unității.

Goliți aparatul și scoateți-l din priză. Lăsați ușile deschise și așezați prosoape în jurul unității pentru a absorbi excesul de apă. Lăsați unitatea să se dezghețe complet câteva ore pentru ca și serpentinele să se dezghețe. Curățați unitatea și podeaua după aceea și conectați-o din nou la priză.

Cu toate acestea, bobinele de evaporator înghețate înseamnă că ceva nu este în regulă cu sistemul de dezghețare al frigiderului. Testați fiecare componentă una câte una pentru a determina care este defectă și înlocuiți-o.

În plus, verificați termistorul, controlul clapetei și placa de comandă principală, deși este puțin probabil ca acestea să fie motivul pentru care frigiderul este cald în timp ce congelatorul este rece.

Frigider Samsung cu drenajul de dezgheț înfundat – Soluție rapidă

Verificați următoarele dacă scurgerea de dezgheț a frigiderului Samsung este înfundată;

 1. Curea de scurgere

Dacă frigiderul este prevăzut cu o bandă de scurgere, verificați dacă aceasta este la locul ei. Reglați-o corect dacă este strâmbă, astfel încât căldura pe care o conduce de la încălzitorul de dezghețare să poată topi orice gheață acumulată deasupra scurgerii.

 1. Scurgerea încălzitorului

Verificați dacă frigiderul dvs. are un încălzitor de scurgere care împiedică apa acumulată în vasul de scurgere să înghețe și să blocheze orificiul de scurgere. Consultați manualul de utilizare pentru a determina acest lucru.

În cazul în care aparatul are acest încălzitor, asigurați-vă că este montat la locul său și că este în stare bună de funcționare. Testați-l pentru continuitate și, dacă nu există continuitate, înlocuiți-l.

 1. Resturi

Folosind o sârmă rigidă, curățați scurgerea. Apoi, amestecați apă și oțet și turnați amestecul în gaură încet pentru a o curăța bine. De asemenea, puteți folosi apă caldă pentru a curăța gaura. Murdăria sau resturile din scurgere împiedică apa să curgă.

Aceasta este una dintre problemele cunoscute ale frigiderelor Samsung.

Frigider Samsung cu scurgeri de apă – Soluție rapidă

Cel mai probabil, motivul pentru care un frigider Samsung pierde apă este o scurgere de dezgheț înfundată. Verificați scurgerea pentru a vedea dacă gheața sau resturile o blochează. Turnați apă fierbinte în scurgere pentru a topi gheața sau pentru a îndepărta orice resturi din ea. Asigurați-vă că verificați regulat scurgerea pentru a preveni blocarea.

Alte motive pentru această problemă sunt:

 1. Supapă de admisie a apei

Dacă supapa nu este bine montată sau dacă are capul crăpat, aceasta va cauza scurgeri de apă în frigider. Prin urmare, strângeți supapa dacă este slăbită și înlocuiți-o dacă este crăpată.

 1. Filtru de apă

Un filtru de apă montat necorespunzător poate provoca scurgeri de apă din capul acestuia. Iar dacă capul este crăpat, se va scurge, făcând să pară că frigiderul are scurgeri.

Verificați filtrul și montați-l corect pe carcasă dacă nu este făcut corect. Consultați manualul de utilizare pentru instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru. Înlocuiți filtrul în întregime dacă capul este crăpat și asigurați-vă că obțineți tipul de filtru potrivit pentru un frigider Samsung.

 1. Tavă de scurgere

Verificați recipientul de scurgere pentru a vedea dacă este plin până la refuz sau dacă este fisurat. Goliți-o dacă este plină, dar determinați de ce apa nu s-a evaporat așa cum ar fi trebuit. Cu toate acestea, înlocuiți tava dacă este fisurată. În caz contrar, aceasta va continua să scurgă apă, făcând frigiderul să pară că are scurgeri.

 1. Gaura de scurgere

Dacă scurgerea este înfundată sau blocată cu gheață sau murdărie, curățați-o cu apă caldă. Turnați apa fierbinte în gaură pentru a topi gheața sau pentru a împinge murdăria afară. Asigurați-vă că turnați apa până când aceasta curge curată și limpede.

Un frigider cu scurgeri este încă una dintre problemele cunoscute ale frigiderelor Samsung.

Dispenserul de apă din frigiderul Samsung nu funcționează – Soluție rapidă

Următoarele sunt posibilele cauze pentru care nu funcționează dozatorul de apă al unui frigider Samsung:

 1. Supapă de admisie a apei defectă

În primul rând, asigurați-vă că presiunea apei din rețeaua de alimentare a casei este de până la 20psi. Dacă nu este așa, creșteți presiunea. Dar dacă presiunea este suficientă, testați supapa pentru a verifica continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți supapa.

 1. Tub de apă înghețată

Deconectați tubul din ușa frigiderului și suflați aer în el. Dacă aerul nu trece liber, înseamnă că există gheață blocată în tub. Îl puteți dezgheța cu apă fierbinte sau puteți folosi un uscător de păr pentru a face acest lucru. Dar faceți-o cu grijă pentru a nu deteriora tubul.

Pentru a preveni înghețarea din nou a tubului, asigurați-vă că temperatura din congelator este la punctul corect, 0 grade Fahrenheit. Dacă trebuie să o ridicați mai sus, asigurați-vă că nu depășește 10 grade Fahrenheit și nu o ridicați mai jos de 0 grade. În caz contrar, tubul va îngheța din nou.

 1. Filtru de apă

Un filtru vechi restricționează fluxul de apă către dozator. Prin urmare, înlocuiți filtrul dacă este mai vechi de 6 luni sau dacă nu l-ați schimbat niciodată. Făcând acest lucru, îmbunătățiți și calitatea apei.

Frigiderul Samsung este zgomotos – Remediere rapidă

Aceste piese pot face ca un frigider Samsung să fie zgomotos sau zgomotos:

 1. Lamele ventilatorului

Verificați paletele ventilatorului evaporatorului sau ale ventilatorului condensatorului. Asigurați-vă că nimic nu obstrucționează lamelele. În cazul ventilatorului de evaporator, este posibil ca gheața să se afle în jurul ventilatorului și, atunci când paletele se lovesc de ea, fac un zgomot puternic.

Iar în cazul ventilatorului condensatorului, un obiect extern ar fi putut rămâne blocat în palete, ceea ce le face să scoată un zgomot atunci când încearcă să se rotească.

Topiți gheața din jurul ventilatorului prin dezghețarea manuală a unității. Dar și folosirea unui uscător de păr funcționează, deși acest lucru nu este recomandabil.

Și curățați lamelele ventilatorului condensatorului, făcând o rutină regulată, mai ales dacă în casă există un animal de companie păros.

 1. Motoarele ventilatoarelor

În cazul în care motorul ventilatorului condensatorului sau al ventilatorului evaporatorului se defectează, este posibil să producă un zgomot puternic. Aceasta înseamnă că motorul este defect și trebuie înlocuit.

 1. Supapă de intrare a apei

Dacă apa umple aparatul de gheață și frigiderul scoate un zgomot puternic, înseamnă că supapa este defectă. Înlocuiți-o, deoarece este deteriorată intern.

 1. Compresor

Compresorul are o deteriorare internă dacă este neobișnuit de zgomotos. Chiar dacă funcționează în continuare cu un zgomot puternic, este posibil să cedeze în curând. Prin urmare, înlocuiți-l cât mai curând posibil. Găsiți un tehnician care să facă această treabă din motive de siguranță.

Un frigider zgomotos sau zgomotos este una dintre problemele cunoscute ale frigiderelor Samsung.

Frigiderul Samsung congeleaza alimentele

Verificați următoarele piese dacă frigiderul Samsung îngheață alimentele:

 1. Termistor

Testați termistorul cu ajutorul unui multimetru. Ar trebui să vedeți că rezistența termistorului se modifică odată cu temperatura frigiderului. Dacă acest lucru nu se întâmplă și nu există continuitate, înlocuiți termistorul.

Termistorul este responsabil pentru monitorizarea temperaturii și trimiterea rezultatului către placa de control. Placa trimite energie la ventilatorul de răcire și la compresor în funcție de ceea ce indică rezultatul.

Deci, dacă termistorul este defect, ar putea face ca ventilatorul și compresorul să funcționeze prea mult, făcând frigiderul suficient de rece pentru a îngheța alimentele.

 1. Termostat de control al temperaturii

Luați termostatul de la temperatura cea mai scăzută până la cea mai ridicată. Așteptați să auziți un clic audibil. Dacă nu auziți clicul, testați termostatul folosind un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, indiferent de setarea temperaturii, înlocuiți piesa.

Motoarele ventilatoarelor și compresorul primesc tensiune prin intermediul termostatului. Dacă acesta nu funcționează bine, motoarele și compresorul ar putea funcționa prea mult, făcând frigiderul să fie prea rece.

 1. Amortizor de aer

Dacă clapeta este blocată în poziție deschisă, înseamnă că este stricată și trebuie să fie înlocuită. Prea mult aer rece va pătrunde prin deschidere și va face ca frigiderul să devină prea rece.

 1. Placa de control al temperaturii

Verificați dacă placa de control al temperaturii este deteriorată sau arsă în vreun punct de lipire. Înlocuiți placa dacă este așa.

Placa de control al temperaturii ar putea trimite tensiune în mod continuu la motoarele ventilatoarelor și la compresor dacă este defectă. Acest lucru, la rândul său, va face ca frigiderul să fie suficient de rece pentru a îngheța alimentele.

Cu toate acestea, este ușor să se diagnosticheze greșit panourile de control și acest lucru nu este diferit. Prin urmare, asigurați-vă că este deteriorată înainte de a o înlocui.

Recapitulare

De obicei, este ușor să remediați problemele cunoscute ale frigiderelor Samsung. Dar dacă depășește soluțiile cunoscute, contactați centrul de asistență Samsung. Ca alternativă, apelați la oricare dintre tehnicienii noștri calificați pentru a remedia problema cu frigiderul dvs.