Probleme cu un aparat de gheață Samsung [Cum se repară]

Dacă aveți probleme cu un aparat de gheață Samsung, acest articol vorbește despre cum să rezolvați fiecare problemă a aparatului de gheață Samsung.

Probleme cu generatorul de gheață dintr-un frigider Samsung – Soluții

În continuare sunt prezentate posibilele probleme cu un aparat de gheață Samsung și modul de rezolvare a acestora:

Samsung Ice Maker nu face gheață

 1. Este pornit aparatul de gheață?

Dacă aparatul de gheață din frigiderul Samsung nu produce gheață, asigurați-vă că acesta este pornit. Uneori, ați putea să îl opriți din greșeală.

Aruncați o privire la pictograma „Ice Off” (Gheață oprită) pentru a vedea dacă este aprinsă. Dacă este, modificați-o astfel încât să nu mai fie aprinsă. Consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru a stabili cum să faceți acest lucru.

În cazul frigiderelor cu congelator superior, veți vedea o pictogramă intitulată „Ice On” (Gheață pornită). asigurați-vă că pictograma este aprinsă dacă doriți ca mașina de gheață să producă gheață.

 1. Se introduce corect găleata de gheață?

Dar dacă aparatul de gheață este pornit, verificați dacă ați pus găleata de gheață corect. Dacă nu este așa, scoateți-o și reintroduceți-o, asigurându-vă că de data aceasta se fixează cu un clic. Consultați manualul frigiderului pentru a afla cum să faceți corect acest lucru.

 1. Presiunea apei este suficientă?

Presiunea apei trebuie să fie între 20psi și 120 psi pentru ca supapa de apă să se deschidă și să permită apei să umple aparatul de gheață. Dacă presiunea este mai mică sau mai mare decât măsura recomandată, aparatul de gheață nu va avea apă pentru a face gheață.

Verificați presiunea și reglați-o în consecință. Dacă nu puteți face acest lucru, contactați un agent profesionist pentru a o repara.

Samsung Ice Maker nu face suficientă gheață

 1. Distribuiți gheață des?

Goliți deseori găleata de gheață din mașina de gheață pentru a crea spațiu pentru ca mașina de gheață să producă mai multă gheață. Dacă gheața nu este distribuită des, aparatul de gheață nu va face mai multă gheață. Mecanismul mașinii de făcut gheață este de așa natură încât găleata de gheață trebuie să fie golită înainte de a se putea face mai multă.

În plus, gheața se poate acumula sub aparatul de gheață și îl poate împiedica să producă mai mult. Puteți muta o parte din gheața din găleată în față pentru a face loc pentru mai multă gheață.

 1. Sunt ușile bine închise?

Aparatul de gheață poate produce mai bine și mai multă gheață dacă închideți bine ușile frigiderului și nu le deschideți des. Prin urmare, lăsați ușile să rămână închise pentru ca aerul rece să nu iasă. În acest fel, mașina de gheață poate îngheța suficient pentru a face mai multă gheață.

 1. Este presiunea apei suficientă?

Presiunea scăzută a apei afectează capacitatea aparatului de gheață de a produce gheață. Încercați să distribuiți apă până la ¾ de cană în 10 secunde. Dacă distribuitorul poate, atunci presiunea apei este suficientă. Dacă nu, măriți presiunea.

De asemenea, puteți verifica filtrul de apă, deoarece un filtru înfundat sau defect afectează presiunea. Înlocuiți-l dacă au trecut mai mult de 6 luni de la ultima înlocuire. În caz contrar, verificați dacă filtrul este compatibil cu frigiderul Samsung.

 1. Frigiderul este la nivel?

Dacă frigiderul nu este la nivel, poate afecta multe lucruri, inclusiv producția de gheață. Prin urmare, asigurați-vă că frigiderul este la nivel. Dacă nu sunteți sigur despre cum să faceți acest lucru, consultați manualul.

Samsung Ice Maker face gheață murdară, tulbure, mică sau aglomerată

Gheața murdară nu este normală. Înseamnă că există contaminanți în alimentarea cu apă, probabil murdărie din jurul zonei sau că filtrul de apă este înfundat. Spălați câțiva litri de apă prin mașina de gheață pentru a obține o alimentare mai curată. Apoi, înlocuiți filtrul de apă.

Dacă gheața este încă murdară după ce ați făcut aceste lucruri, verificați găleata de gheață pentru a vedea dacă nu este deteriorată. Înlocuiți-o dacă este deteriorată.

Gheața înnorată este normală. Mineralele prinse în gheață îi conferă un aspect tulbure, iar aceste minerale nu sunt dăunătoare.

Ceea ce nu este normal este dacă tulburarea este maronie sau orice altă culoare neobișnuită. Aceasta înseamnă că filtrul de apă trebuie înlocuit sau că apa este contaminată.

Cuburile mici de gheață sunt un indiciu că presiunea apei trebuie mărită. Apa nu ajunge suficient de repede în aparatul de gheață, așa că acesta îngheață ceea ce este disponibil, producând doar cuburi mici. Așadar, creșteți presiunea apei pentru a normaliza producția de gheață.

Gheața aglomerată înseamnă că nu există o distribuire regulată a gheții. Aceasta reîngheață în timp, formând cocoloașe. Asigurați-vă că distribuiți gheața des. Și dacă nu aveți nevoie să folosiți în mod regulat aparatul de gheață, opriți-l.

Găleata de gheață este lipită de aparatul de gheață

Modelul aparatului dumneavoastră de gheață poate necesita tragerea unei manete sau apăsarea unui buton pentru a elibera găleata de gheață. Aruncați o privire în colțul superior de lângă găleata de gheață pentru a vedea dacă există un buton sau o pârghie. Trageți-l sau împingeți dacă există unul.

În caz contrar, prindeți găleata de sub ea, ridicați-o puțin și trageți-o ușor în față pentru a o scoate. Uneori, este posibil să fie nevoie să o mișcați pentru a o elibera.

Cu toate acestea, dacă nu puteți scoate găleata, este posibil ca gheața să fie cauza lipirii acesteia. Este important să nu forțați găleata să iasă, pentru a nu o deteriora. Pur și simplu puneți unitatea în modul de dezghețare forțată pentru a topi gheața care ține găleata de gheață. Consultați manualul unității pentru a afla cum să dezghețați forțat frigiderul.

Alternativ, scoateți frigiderul din priză și lăsați ușile deschise pentru a dezgheța gheața din jurul aparatului de gheață. Acest lucru nu va dura prea mult, deoarece gheața se topește rapid.

Găleata de gheață conține un bloc de gheață

Goliți găleata de gheață prin aruncarea gheții. Apoi, verificați dacă un fir alb atârnă de aparatul de gheață. Dacă firul nu este acolo, gheața s-ar putea forma din apa care s-a vărsat în găleată. Dar dacă firul este acolo, contactați Samsung pentru a raporta problema.

Samsung Ice Maker este înghețat

Dezghețați unitatea manual pentru a topi gheața din jurul aparatului de gheață. Pentru a face acest lucru, goliți frigiderul sau congelatorul, scoateți-l din priză și lăsați ușa deschisă, astfel încât gheața să se topească rapid. Acest lucru durează de obicei câteva ore.

De asemenea, puteți dezgheța forțat unitatea. Manualul frigiderului vă va spune cum să puneți unitatea în acest mod. Dar majoritatea frigiderelor Samsung au butonul Fridge (Frigider) și butonul Energy Saver (Economizor de energie).

Apăsați ambele butoane și mențineți-le apăsate timp de aproximativ opt secunde. Afișajul unității se va stinge și va apărea codul FF. Apăsați butonul Frigider până când pe afișaj apare Fd.

După aproximativ zece minute, timp suficient pentru ca gheața din jurul aparatului de gheață să se dezghețe, scoateți aparatul din modul de funcționare prin apăsarea acelorași butoane.

Este important să rezolvăm problema definitiv. Așadar, aflați de ce există gheață peste tot în aparatul de gheață, verificând următoarele:

 1. Clapeta de gheață

Acesta trebuie să se sprijine de carcasa jgheabului. Dacă nu este așa, verificați dacă nu cumva vreo bucată de gheață sau resturi îl țin deschis. Îndepărtați piesa și asigurați-vă că clapeta se sprijină pe carcasă. Aceasta împiedică intrarea aerului cald și ieșirea aerului rece.

 1. Componentele de dezghețare

Dacă oricare dintre componentele de dezghețare cedează, aparatul de gheață riscă să înghețe. Acest lucru este valabil mai ales dacă încălzitorul de dezghețare se defectează sau nu mai funcționează.

Depanați componentele una după alta. Dacă nu puteți face acest lucru, apelați la un agent frigorific profesionist care să efectueze verificarea pentru dumneavoastră și să repare orice defecțiune.

 1. Garnitura pentru găleata de gheață

Aruncați o privire la garnitura găleții de gheață pentru a determina dacă este slabă, slăbită sau murdară. Înlocuiți-o dacă este slăbită sau slabă și curățați-o dacă este murdară.

O garnitură proastă va face ca găleata de gheață să nu se închidă corect. Și pentru că găleata de gheață acționează ca o ușă pentru aparatul de gheață, aceasta va lăsa să pătrundă aer cald, va provoca condens și va duce la înghețarea aparatului de gheață.

 1. Compartimentul aparatului de gheață

Închideți compartimentul aparatului de gheață cu silicon din partea stângă spre spate, în formă de L. În acest fel, sigilați toate scurgerile prin care intră aerul. Acest lucru ar putea explica problema de înghețare a mașinii de gheață.

 1. Aparat de gheață

Dacă puneți o lanternă sub aparatul de gheață și puteți vedea lumina din interiorul acestuia, înseamnă că aparatul de gheață este compromis. Înseamnă, de asemenea, că trebuie să înlocuiți aparatul de gheață, deoarece este deteriorat.

Dacă aparatul de gheață îngheață în continuare după ce ați făcut toate cele de mai sus, atunci aparatul trebuie reparat. Contactați centrul de service Samsung și solicitați service.

Linia de apă a unui producător de gheață Samsung înghețată

Goliți frigiderul și scoateți-l din priză. Închideți alimentarea cu apă. Apoi, demontați aparatul de gheață pentru a putea ajunge la conducta de apă din spatele acestuia. Țineți un uscător de păr deasupra acesteia, mișcând uscătorul în sus și în jos pentru a distribui căldura.

După ce gheața se topește de pe conducta de apă, puneți aparatul de gheață la loc și porniți alimentarea cu apă. Apoi, conectați frigiderul la loc și depozitați din nou alimente în el.

Atenție: Este important să țineți uscătorul de păr la un unghi care să nu expună partea din spate la apă. Acest lucru se datorează faptului că, dacă apa se scurge pe capătul din spate, ar putea duce la șocuri electrice și la deteriorarea uscătorului.

Recapitulare

Există multe probleme cu un aparat de gheață Samsung, așa cum au raportat o mulțime de utilizatori. Dar pe unele dintre ele le puteți rezolva cu ușurință, în timp ce altele necesită o atenție profesională sau înlocuirea ansamblului aparatului de gheață.

Acest ghid se aplică tuturor tipurilor de frigidere și congelatoare Samsung, inclusiv unităților cu ușă franceză cu 3 uși, cu ușă franceză cu 4 uși, cu montaj superior, side-by-side și cu montaj inferior.