Probleme cu distribuitorul de frigidere Beko [Rezolvat]

În acest post, vă vom explica cum să rezolvați problemele cu dozatorul frigiderului Beko. Prin modul în care am simplificat procesele, nu este nevoie să aveți ani de experiență înainte de a vă putea depana și repara dozatorul de frigider Beko.

Dispenserul de apă al frigiderului Beko nu funcționează – Cum se repară

Dacă dozatorul de apă al frigiderului Beko nu funcționează, inspectați următoarele piese și înlocuiți-le pe cele defecte pe care le găsiți.

1. Tubul de apă

Atunci când tubul de alimentare cu apă al frigiderului îngheață, aerul nu mai circulă prin el. În consecință, dozatorul de apă al frigiderului nu va mai funcționa.

Pentru a ști dacă aveți de-a face cu un tub de apă înghețat, opriți frigiderul și detașați tubul de apă din partea de jos a ușii frigiderului. Folosiți un ventilator de frunze pentru a sufla aer prin tubul de apă și vedeți dacă aerul circulă. Dacă aerul nu circulă, aveți de-a face cu un tub de apă înghețat care trebuie dezghețat.

Pentru a preveni ca tubul de apă să înghețe din nou sau să se încălzească prea tare, asigurați-vă că mențineți temperatura congelatorului la un interval cuprins între 0 și 10 grade Fahrenheit.

2. Supapă de intrare a apei

O supapă de admisie a apei defectă ar putea fi responsabilă pentru problemele pe care le întâmpinați la dozator. De asemenea, s-ar putea ca presiunea apei să nu fie suficientă pentru a deschide supapa de admisie. Supapa de admisie a apei nu se poate deschide decât dacă presiunea apei este de până la 20 psi.

Utilizați o supapă de siguranță sau un regulator de presiune a apei pentru a verifica presiunea apei. Dacă presiunea apei este la nivelul recomandat, testați continuitatea supapei de intrare a apei. Obțineți o nouă supapă de intrare a apei dacă cea actuală nu are continuitate.

3. Întrerupătorul distribuitorului

Dozatorul dumneavoastră de frigider Beko este prevăzut cu întrerupătoare de dozare care ajută la transmiterea tensiunii către dozator. Dacă aceste întrerupătoare se defectează, dispenserul dvs. nu va mai funcționa.

Efectuați un test rapid de continuitate cu ajutorul unui multimetru. Dacă citirea testului arată că întrerupătorul distribuitorului nu are continuitate, optați pentru unul nou.

4. Întrerupător de ușă

Funcția întrerupătorului de ușă este de a opri distribuitorul de apă atunci când deschideți ușa frigiderului. Dozatorul nu se va porni dacă întrerupătorul de la ușă este defect.

Puteți efectua un test de continuitate pentru a ști dacă întrerupătorul ușii este stricat și trebuie înlocuit.

5. Filtru de apă

Filtrul de apă vă asigură că apa de băut este lipsită de murdărie și contaminanți. Acesta filtrează particulele minuscule care ar fi ajuns în paharul dvs. și care v-ar fi cauzat probleme de sănătate.

În timp, murdăria și particulele mici înfundă filtrul de apă, iar apa nu poate trece prin porii acestuia. Detașați filtrul de apă și verificați dacă este înfundat. Dacă filtrul este înfundat, achiziționați unul nou.

De asemenea, producătorii de frigidere recomandă înlocuirea filtrului de apă cel puțin o dată la șase luni pentru a menține calitatea apei potabile și pentru a asigura un debit adecvat de apă.

6. Placa de control a distribuitorului

Placa de control a distribuitorului facilitează funcționarea altor componente ale distribuitorului dumneavoastră de frigider. Dacă placa de control este defectă, majoritatea componentelor distribuitorului de frigidere vor fi și ele defecte.

Depanați placa de control a distribuitorului și înlocuiți-o dacă descoperiți că aceasta este responsabilă pentru problemele frigiderului.

Notă: Producătorii și tehnicienii de frigidere vă sfătuiesc să deconectați cablul de alimentare de la priza de perete înainte de a începe inspectarea dozatorului de apă din frigider pentru a evita șocurile electrice.

Cum se curăță distribuitorul de apă din frigiderul Beko

Pentru a curăța dozatorul de apă al frigiderului Beko, opriți frigiderul, apoi detașați capacul alb al rezervorului de apă. Acest lucru vă oferă acces la interiorul dozatorului.

Puteți folosi apă și detergent pentru a îndepărta petele ușoare de pe dozator. Dar apoi, pentru a scăpa de murdăria și germenii încăpățânați, veți avea nevoie de oțet distilat.

Curățați temeinic rezervorul de apă și tubul de apă folosind o perie mică. După spălare, aruncați apa acum murdară și folosiți un bol cu apă proaspătă pentru a îndepărta reziduurile de săpun și oțet.

Montați din nou rezervorul de apă și tubul de apă în poziția lor inițială și conectați din nou cablul de alimentare la priza de perete.

Dispenserul de apă al frigiderului Beko curge – Ce trebuie făcut

Dacă dozatorul frigiderului Beko prezintă scurgeri, verificați dacă una dintre următoarele componente este defectă și înlocuiți-o în consecință:

1. Filtru de apă

Verificați dacă capul filtrului de apă este spart sau dacă garnitura este ruptă. Dacă garnitura este ruptă sau capul este spart, înlocuiți-l. De asemenea, examinați carcasa filtrului de apă pentru fisuri și înlocuiți-o dacă descoperiți vreuna.

Dacă nu conectați corect filtrul de apă la carcasa filtrului, distribuitorul va începe să curgă. Dezinstalați filtrul de apă și reinstalați-l corespunzător.

2. Supapă de intrare a apei

Apa este furnizată distribuitorului prin intermediul supapei de admisie a apei. Dacă supapa de admisie a apei se sparge sau nu este instalată corect, apa va începe să se scurgă din ea. Conectați corect supapa de admisie a apei dacă aceasta este cauza scurgerii. Dacă supapa de admisie a apei este ruptă, procurați una nouă.

3. Ansamblul rezervorului de apă

Este posibil să existe găuri mici în rezervorul de apă, pe care nu le puteți vedea la prima vedere. Inspectați cu atenție fiecare colț al rezervorului de apă pentru a vedea dacă acesta este sursa scurgerii.

Dacă descoperiți o fisură în rezervorul de apă, înlocuiți-l. Rețineți că utilizarea lipiciului pentru a repara rezervorul de apă fisurat va dura doar câteva zile.

4. Tavă de picurare

Tăvița de colectare a picăturilor de pe dozator. În timp, tava de picurare se va umple și nu va mai putea reține apa. Când se întâmplă acest lucru, apa se va vărsa pe toată podeaua. Trebuie pur și simplu să goliți tava de picurare, iar problema va fi rezolvată.

Notă: Pentru siguranța dvs., asigurați-vă că cablul de alimentare al refrigerentului Beko nu este conectat la sursa de alimentare atunci când depanați și reparați dozatorul de apă din frigider care prezintă scurgeri.

Procedura de îndepărtare a distribuitorului de gheață din frigiderul Beko

Un distribuitor de gheață care nu funcționează ocupă un spațiu care ar fi putut fi folosit pentru păstrarea tăvilor de gheață. Dispenserul de gheață nu este o componentă permanentă a frigiderului Beko, așa că îl puteți scoate ori de câte ori nu aveți nevoie de el.

Pentru a scoate distribuitorul de gheață din frigider, deconectați frigiderul de la sursa de alimentare și îndepărtați-l de perete. Acest lucru vă oferă acces la supapa de admisie a apei și la conducta de apă.

Închideți supapa de admisie a apei prin rotirea acesteia în sensul acelor de ceasornic. Folosiți un clește pentru a îndepărta piulița care fixează împreună supapa de admisie a apei și conducta de apă. Așezați un bol în partea din spate a frigiderului și lăsați apa din conducta de apă să curgă în bol.

După aceea, înfășurați conducta de apă și folosiți bandă adezivă pentru a ține conducta de apă în partea din spate a frigiderului. Dacă există alimente pe raftul congelatorului, mutați-le în partea de jos a aparatului de gheață.

În acest moment, opriți distribuitorul de gheață fie ridicând brațul de sârmă, fie trecând comutatorul de alimentare în poziția „OFF”. După aceea, scoateți găleata de gheață din partea de jos a congelatorului pentru a avea acces la corpul distribuitorului de gheață.

La fiecare colț al distribuitorului de gheață, veți vedea două șuruburi cu cap hexagonal de 1/4 de inch care fixează congelatorul la distribuitorul de gheață din partea de sus a tăvii de gheață. Îndepărtați șuruburile cu ajutorul unei șurubelnițe de 1/4 de inch și ridicați distribuitorul de gheață pentru a detașa suporturile de cele două șuruburi.

După aceea, veți avea acces la cablajul care conectează componentele electrice ale frigiderului la firele distribuitorului de gheață. La fiecare capăt al fasciculului de cabluri, apăsați în jos filele de blocare pentru a ridica filele, astfel încât să puteți extrage fascicululul de cabluri.

În cele din urmă, fixați cablajul pe peretele congelatorului cu o bandă adezivă și conectați frigiderul din nou la sursa de alimentare. Mutați frigiderul în poziția inițială și sunteți gata de plecare!

Procedura de îndepărtare a distribuitorului de apă din frigiderul Beko

Trebuie să scoateți dozatorul de apă din frigider înainte de a-l putea curăța. Pentru a scoate dozatorul de apă, goliți rezervorul de apă și, de asemenea, goliți raftul de deasupra acestuia.

După aceea, detașați pâlnia de apă instalată pe raft, chiar deasupra rezervorului de apă. Împingeți raftul în sus pentru a-l detașa și procedați la fel pentru a scoate dozatorul de apă din frigider.

După ce ați îndepărtat dozatorul de apă, scoateți inelul mic de cauciuc de pe duză și curățați-l.

După ce ați terminat de curățat dozatorul de apă, trebuie să îl reinstalați. Reinstalarea dozatorului de apă înseamnă pur și simplu a face invers decât dezinstalarea acestuia.

Pentru început, reatașați capacul de plastic al rezervorului de apă și montați-l în poziția sa inițială. De asemenea, reconectați inelul de cauciuc în poziția sa inițială și reinstalați pâlnia de apă.

Reumpleți dozatorul de apă și conectați cablul de alimentare al frigiderului la sursa de alimentare a acestuia și sunteți gata de funcționare!

Dacă întâmpinați dificultăți la verificarea și repararea dozatorului de frigider Beko, nu ezitați să contactați tehnicienii noștri prin intermediul funcției de chat live.