Modul de funcționare a frigiderului LG [Probleme și soluții]

Modelele mai noi de frigidere au diferite moduri care funcționează pentru a vă servi mai bine. Acest articol enumeră și clarifică diferitele tipuri de moduri ale frigiderului LG și cum să ieșiți din fiecare dintre ele.

Modul de diagnosticare a frigiderului LG

Pentru a pune un frigider LG în modul de diagnosticare sau de testare, procedați după cum urmează:

Modul de testare 1

Mergeți la panoul de comandă și găsiți funcția care controlează temperatura congelatorului. Aceasta este etichetată Freezer Temp.

Apăsați simultan butoanele Colder și Express Freezing. În acest mod, unele dintre funcțiile frigiderului funcționează în continuare.

Modul de testare 2

Pentru acest mod, apăsați simultan butoanele Colder și Express Freezing. Țineți apăsate ambele butoane timp de aproximativ 3 secunde. Puteți rula diagnosticarea clapetei, a încălzitorului de dezghețare și a LED-urilor de pe afișaj care indică 2.

Modul de testare 3

Țineți apăsate simultan butoanele Răcitor și Congelare rapidă pentru mai mult de 3 secunde. Puteți rula diagnoza atunci când clapeta este închisă și ventilatorul și compresorul sunt oprite.

Rețineți că unele frigidere LG au butoane de testare. Consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru a determina dacă al dumneavoastră are unul. Dacă are, apăsați-l pentru perioada de timp stipulată. După aceea, apăsați simultan butoanele Colder și Express Freezing.

Pentru a ieși din modul de diagnosticare sau de testare, apăsați aceeași combinație de butoane și mențineți-le apăsate timp de aproximativ 3 secunde. De asemenea, puteți apăsa butonul de testare, dacă există unul. Făcând acest lucru resetează frigiderul și îl restabilește la setările anterioare.

Cum se pune un frigider LG în modul de dezghețare

Pentru a pune un frigider LG în modul de dezghețare, apăsați simultan butoanele Colder și Express Freezing pentru mai mult de 3 secunde. Compresorul și ventilatorul se vor opri, iar clapeta se va închide în acest moment. Încălzitorul de dezghețare se va porni și va începe dezghețarea unității.

În acest timp, LED-urile de afișare 1, 3, 5 și 7 vor fi aprinse.

De asemenea, puteți apăsa o dată aceleași butoane pentru a intra în modul de testare. Apoi, apăsați butonul de reglare a temperaturii congelatorului și butonul Ice Plus în același timp, timp de mai mult de 3 secunde, în timp ce frigiderul se află în modul de testare 1. Veți obține același rezultat.

Unele frigidere LG au un buton de dezghețare pe care îl puteți apăsa pentru a pune unitatea în modul de dezghețare.

Pentru a scoate frigiderul din modul de dezghețare, apăsați pur și simplu din nou butonul de dezghețare.

Frigider LG blocat în modul de dezghețare – Cum se repară

Dacă vă aflați că frigiderul LG este blocat în modul de dezghețare, localizați și verificați termostatul de dezghețare. Este posibil ca contactele să nu se închidă. Dacă este așa, este posibil să puneți alimente fierbinți în frigider, ceea ce face ca contactele să nu se răcească suficient pentru a se închide.

Dacă nu este cazul, atunci problema este dată de temporizatorul de dezghețare. Acesta ar trebui să avanseze sistemul în afara ciclului. Deci, dacă unitatea este blocată, temporizatorul este blocat și încălzitorul nu se poate opri.

Găsiți temporizatorul de dezghețare pe placa inferioară sau pe panoul de control de pe spatele frigiderului. Rotiți crestătura rotundă de pe acesta în sens invers acelor de ceasornic cu ajutorul unei șurubelnițe cu cap plat. Rotiți-o până când ventilatorul nu mai funcționează. Acest lucru resetează temporizatorul și, dacă acesta încă funcționează, ventilatorul ar trebui să înceapă să funcționeze din nou.

Cu toate acestea, dacă procesul nu are loc, înseamnă că temporizatorul este defect și trebuie înlocuit.

Ce este modul de economisire a energiei pe frigiderul LG?

Modul de economisire a energiei la un frigider LG înseamnă că frigiderul funcționează optim în perioadele de utilizare rară, economisind energie. Este perfect pentru momentele în care nu sunteți acasă, să spunem că sunteți în vacanță.

Temperaturile din ambele compartimente scad mai puțin decât de obicei, dar nu se înregistrează o creștere a consumului de energie. În schimb, există o reducere a consumului de energie. Acest mod se mai numește și modul Eco.

Pentru a pune frigiderul în modul Eco, apăsați o dată tasta Eco-Friendly. Pentru a-l scoate din acest mod, apăsați încă o dată tasta.

Frigiderele LG au modul Sabat?

Unele frigidere LG au funcția de mod Sabat și puteți seta modul prin apăsarea unei combinații de butoane. Modul Sabat permite ca frigiderul să fie utilizat chiar și în timpul perioadelor religioase, în special în timpul sărbătorilor evreiești.

În acest mod, nu puteți utiliza accidental multe funcții ale frigiderului pentru a nu încălca legile religioase. Cu toate acestea, funcția de dezghețare a frigiderului rămâne funcțională pentru a menține conținutul proaspăt.

Pentru a pune frigiderul în modul Sabat, închideți toate ușile și sertarele. Apoi, apăsați simultan tastele Freezer Drawer și WiFi timp de aproximativ 3 secunde. Ambele LED-uri ale frigiderului se vor aprinde.

Pentru a dezactiva acest mod, apăsați din nou aceeași combinație de butoane.

Notă: În modul Sabat, sertarele și ușile se închid automat atunci când le deschideți. Iar modul se oprește automat după 96 de ore sau 4 zile.

Modul de vacanță al frigiderului LG – Ce înseamnă acesta

Modul de vacanță al unui frigider LG permite frigiderului să intre în modul de economisire a energiei. Acest mod, care este destul de asemănător cu modul Eco, este util pentru a reduce consumul de energie în cazul în care trebuie să fiți plecat.

Există un buton dedicat, marcat „Vacation”, pentru activarea și dezactivarea modului. Apăsați-l o dată pentru a-l activa și încă o dată pentru a-l dezactiva.

Cum să vă dați seama dacă frigiderul LG este în modul demo

Dacă un frigider LG afișează OF F fără răcire în compartimentele congelatorului și frigiderului, acesta se află în modul demo. Acest mod este utilizat de obicei în timp ce frigiderul este expus în magazine, pentru a economisi energie. Așadar, dacă frigiderul dvs. LG este nou, este probabil să fie în modul demo sau de prezentare.

Cum se pune un frigider LG în modul demo

Pentru a pune un frigider LG în modul demo, deschideți oricare dintre ușile frigiderului și apăsați simultan butoanele Ice Plus și Refrigerator timp de aproximativ 5 secunde. Afișajul temperaturii ar trebui să se stingă în timp ce panoul de control emite un semnal sonor.

Rețineți că acest pas funcționează pentru modelele de frigidere LG care au fost fabricate în 2018 sau mai devreme. Dacă dețineți un frigider LG mai nou – de la 2019 în sus – deschideți ușa dreaptă a frigiderului și apăsați simultan butoanele Ice Plus și Refrigerator.

Luați degetul de pe butonul Ice Plus și, în timp ce degetul este încă pe butonul frigiderului, apăsați de 3 ori butonul Ice Plus.

Cum să scoateți un frigider LG din modul demo

Pentru a scoate un frigider LG din modul demo, deschideți oricare dintre ușile frigiderului și apăsați simultan timp de 5 secunde butoanele Ice Plus și Refrigerator. Afișajul temperaturii se va aprinde în timp ce panoul de control emite un semnal sonor. Acest lucru este valabil pentru modelele LG fabricate în 2018 sau mai devreme.

Pentru modelele fabricate în 2019 sau ulterior, deschideți ușa din dreapta a frigiderului. Acum, apăsați simultan butoanele Ice Plus și Refrigerator. Apoi, scoateți degetul de pe butonul Ice Plus și apăsați-l de 3 ori în succesiune rapidă, cu degetul încă pe butonul Refrigerator.

Recapitulare

Toate tipurile de mod de funcționare a frigiderului LG nu sunt negative; trebuie doar să vă asigurați că frigiderul încă funcționează.

Cu toate acestea, dacă constatați că nu puteți ieși din niciun mod conform instrucțiunilor din manualul de utilizare sau din acest articol, contactați serviciul de asistență LG pentru a raporta problema și a solicita asistență.

Alternativ, discutați cu tehnicienii noștri de aparate pentru asistență imediată; nu este necesară nicio programare sau perioadă de așteptare.