Lumina frigiderului este una dintre piesele care vă anunță când ceva nu este în regulă cu frigiderul. Dacă aveți probleme cu lumina frigiderului, acest articol are o soluție pentru dumneavoastră.
Cum să testați un întrerupător de lumină pentru frigider
Pentru a testa întrerupătorul de lumină al unui frigider, procedați după cum urmează:
Deconectați frigiderul de la curentul electric sau opriți întrerupătorul de circuit. Găsiți întrerupătorul de lumină; locația acestuia va depinde de modelul de frigider pe care îl dețineți. De obicei, însă, îl veți găsi lângă partea superioară a ușii, atunci când o deschideți. La unele frigidere, întrerupătorul de lumină se află în carcasa de control situată pe tavan, în interiorul frigiderului.
Detașați întrerupătorul de lumină atunci când îl găsiți pentru a-l putea testa. Acesta este de obicei fixat într-o căptușeală de plastic în interiorul frigiderului. Așadar, atunci când îl detașați, faceți-o cu atenție pentru a evita deteriorarea căptușelii de plastic.
Apoi, luați un multimetru și efectuați un test de continuitate pe întrerupătorul de lumină. Dar, mai întâi, setați multimetrul pe o scală R x 1 înainte de a-i plasa sondele pe bornele întrerupătorului. Citirea de pe contor ar trebui să meargă de la infinit la zero. În timp ce sondele sunt încă pe terminale, apăsați comutatorul și verificați citirea. Dacă citirea de pe contor revine la infinit, comutatorul funcționează. În caz contrar, înlocuiți întrerupătorul de lumină.
Lumina frigiderului nu se aprinde – Cum se repară
Dacă observați că lumina din frigider nu se aprinde, verificați următoarele:
1. Sursa de alimentare
De cele mai multe ori, problema lipsei de lumină în frigider este cauzată de lipsa sau întreruperea alimentării cu energie electrică. Prin urmare, verificați cablul de alimentare al frigiderului. Asigurați-vă că este conectat complet la priza de perete. S-ar putea ca acesta să fi fost împins din poziție.
Dacă cablul de alimentare se află în priză, asigurați-vă că nu este deteriorat în niciun fel. Un cablu deteriorat sau sfărâmat nu poate furniza cantitatea de tensiune necesară frigiderului. Dar asta ar însemna și că alte părți ale unității nu vor funcționa. Înlocuiți cablul de alimentare; cablurile de alimentare ale frigiderelor sunt de obicei accesibile și ușor de înlocuit.
Dar dacă cablul de alimentare este în stare bună de funcționare, verificați priza de perete. Este posibil ca aceasta să fie defectă, fiind astfel incapabilă să furnizeze energie. Utilizați un tester de circuite, de tip fără contact, pentru a testa priza. Dacă nu există niciun răspuns, înlocuiți priza. Un electrician va fi cel mai în măsură să înlocuiască priza, dacă nu aveți cunoștințele necesare.
Unele prize sunt de tip GFCI, iar o astfel de priză se poate declanșa. Găsiți butonul de resetare de pe priză și apăsați-l. Dacă butonul rămâne apăsat în timp ce lumina frigiderului se aprinde, înseamnă că sunteți în regulă. În caz contrar, luați în considerare înlocuirea prizei sau angajarea unui electrician pentru a face treaba.
Alte posibilități
Uneori, poate fi vorba de o pană de curent generală sau de un întrerupător de circuit declanșat. Oricare ar fi cazul, aceasta va afecta și alte aparate și lumini din casă, nu doar frigiderul. Prin urmare, verificați luminile și aparatele.
O pană generală de curent înseamnă că trebuie să găsiți o modalitate de a păstra alimentele din frigider, în special cele perisabile. Limitați numărul de ori de câte ori deschideți ușile cât mai mult posibil și luați în considerare o sursă alternativă de energie electrică dacă întreruperea durează.
Dar dacă problema este cauzată de un întrerupător de circuit declanșat, odihniți-vă. Apoi, asigurați-vă că nu sunt prea multe aparate conectate la un circuit. În caz contrar, întrerupătorul se va declanșa din nou. Dacă sunteți sigur că circuitul nu are prea multe aparate și totuși se declanșează din nou, este posibil să existe un scurtcircuit sau o altă problemă. Lăsați un electrician să verifice și să rezolve problema.
2. Becul de lumină
Aruncați o privire la becul din interiorul frigiderului pentru a vedea dacă există un filament rupt sau o pată întunecată. Acestea sunt semne că becul s-a ars. Dacă nu sunteți sigur, scoateți becul din soclu și scuturați-l. Un filament rupt va face un zgomot în interiorul acestuia. În acest caz, înlocuiți becul.
Dacă tot ați ajuns acolo, verificați și priza de lumină. Vă veți putea da seama dacă este stricată. Înlocuiți soclul dacă este. Dar dacă este pur și simplu murdară, curățați-o cu o cârpă umedă înmuiată în apă caldă. Este posibil ca murdăria să blocheze contactele și să restricționeze fluxul de energie către bec prin soclu.
3. Comutator
Verificați întrerupătorul ușii, care se află de obicei în partea de sus a ușii. Unele frigidere au întrerupătorul de lumină pe carcasa de control al temperaturii de pe tavanul interior al frigiderului. Acesta poate fi defect sau pur și simplu blocat.
Murdăria îl poate face să se lipească în timp, iar o acumulare de umiditate îl poate face să înghețe. În oricare dintre cazuri, lumina din frigider nu va funcționa. Găsiți comutatorul, apăsați și eliberați-l de câteva ori. Folosiți o cârpă caldă pentru a-l șterge de câteva ori dacă există gheață, sau curățați-l dacă suspectați că este murdar.
În caz contrar, întrerupătorul ușii este stricat și singura reparație este înlocuirea acestuia. Dar înlocuiți-l atunci când toate celelalte reparații nu reușesc să îl repună în funcțiune. Puteți folosi o șurubelniță cu cap plat pentru a îndepărta întrerupătorul defect, odată ce faceți acest lucru, veți vedea firele conectate la întrerupător. Deconectați-le și reconectați-le la un nou întrerupător de ușă. Introduceți-l în mufa întrerupătorului și încercați-l pentru a vedea dacă funcționează.
Cum să reparați o lumină de frigider
Pentru a repara lumina unui frigider, trebuie să determinați de ce este defectă. Cea mai probabilă cauză este un bec deteriorat, iar înlocuirea acestuia este destul de accesibilă. Dar dacă becul nu este problema, verificați soclul de lumină. Asigurați-vă că nu este murdară; murdăria poate interfera cu fluxul de energie. De asemenea, soclul poate fi deteriorat, așa că luați în considerare înlocuirea acestuia.
Cu toate acestea, dacă nu se întâmplă nimic din cele de mai sus, verificați întrerupătorul de lumină. Acesta este același ca și întrerupătorul de la ușă, în partea de sus a ușii frigiderului. Asigurați-vă că este în stare bună de funcționare apăsându-l de câteva ori. Verificați dacă gheața sau murdăria îl împiedică să funcționeze. În caz contrar, luați în considerare înlocuirea întrerupătorului dacă nu funcționează nimic altceva. Înlocuirea este singura soluție pentru un întrerupător de lumină defect.
Iată cum se înlocuiește întrerupătorul de lumină de pe panoul de control din interiorul unității:
Deconectați frigiderul de la curentul electric înainte de a începe. De asemenea, este posibil să doriți să purtați mănuși de lucru. În continuare, demontați șuruburile care fixează carcasa de control al temperaturii pe tavanul unității. Trageți-o în jos și deconectați conectorul de sârmă.
Acum, apăsați fila de blocare de pe partea laterală a carcasei pentru a elibera întrerupătorul de lumină. Scoateți-l și deconectați firele. Aruncați-l și conectați firele la noul întrerupător, apoi împingeți-l în carcasă. Blocați filele laterale și reconectați conectorul de fire al carcasei.
În continuare, împingeți carcasa la locul ei, asigurându-vă că gura de scurgere se aliniază cu deschiderea de pe peretele din spate. Înclipiți carcasa în poziție și montați șurubul de fixare. Reconectați frigiderul la curentul electric și verificați comutatorul.
Acest videoclip este o demonstrație vizuală a pașilor de mai sus…
Pentru întrerupătorul de lumină de pe partea de sus a ușii sau care stă singur pe tavan, iată cum să îl îndepărtați și să îl înlocuiți…
De câteva ori, placa de control a luminii poate ceda. Manualul de utilizare al frigiderului vă va indica cum să găsiți placa. Dacă nu sunteți sigur cum să o găsiți, angajați un profesionist. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie necesar, deoarece aceste plăci se defectează cu greu.
Schimbarea unui bec de lumină pentru frigider
Pentru a schimba becul de la un frigider, trebuie să găsiți înlocuitorul potrivit. Cele mai multe frigidere funcționează cu piese specifice, iar utilizarea unei piese greșite poate să nu facă frigiderul să funcționeze. Este util să luați vechiul bec la magazin pentru a putea cumpăra tipul potrivit.
În continuare, scoateți capacul luminii. Modul în care faceți acest lucru va depinde de tipul de frigider. Unele modele sunt mai complicate decât altele; manualul de utilizare vă poate fi de folos aici. Când reușiți să scoateți cu succes capacul, deșurubați becul defect, dacă nu ați făcut-o deja.
Înșurubați noul bec în locul său, asigurându-vă că este fixat corect și bine. Apoi, înlocuiți capacul becului; asigurați-vă că este strâns și corect fixat.
Lumina frigiderului este aprinsă, dar nu se răcește – Cum se repară
Dacă observați că lumina de la frigider este aprinsă, dar frigiderul nu se răcește, verificați următoarele:
1. Termostat
Este posibil să fi pornit din greșeală termostatul prea jos. Așadar, verificați setarea și ajustați-o dacă este prea mică sau chiar prea mare. Acest lucru va rezolva problema de răcire.
2. Circulația aerului
Dacă nu setarea termostatului nu este problema, verificați aranjamentul conținutului frigiderului. S-ar putea să fie prea multe lucruri sau acestea să fie prost aranjate. Dacă gurile de aerisire sunt obstrucționate, frigiderul nu se va mai răci chiar dacă luminile sunt aprinse.
Prin urmare, verificați conținutul și rearanjați-l pentru a elibera gurile de aerisire. Dacă acest lucru nu este posibil, reduceți conținutul frigiderului. Frigiderul funcționează cel mai bine atunci când este plin doar pe jumătate sau trei sferturi. Aceasta va ajuta la circulația aerului rece, astfel încât frigiderul să se poată răci corespunzător.
3. Ușa
Există câteva lucruri care trebuie verificate la ușă. În primul rând, verificați dacă se închide corect sau nu. Este posibil ca unul sau mai multe elemente din interiorul frigiderului să nu fie așezate corect, menținând astfel ușa deschisă. Este posibil să trebuiască să rearanjați sau să reduceți conținutul pentru a ajuta ușa să se închidă.
În al doilea rând, verificați garnitura ușii. Este posibil ca aceasta să fie slăbită, murdară sau slabă. Dacă este slăbită, o puteți repara rapid. Folosind o șurubelniță cu lama plată, împingeți-o la locul ei în locurile în care este slăbită. Iar dacă este murdar, curățați-l cu apă caldă cu săpun și o cârpă. Dacă trebuie să ajungeți în pliuri, folosiți o periuță de dinți veche pentru a freca bine zonele respective.
Cu toate acestea, dacă garnitura este slabă, trebuie să o înlocuiți. O garnitură slabă va face ca aerul rece să iasă cu ușurință și să intre aer cald. Acest proces compromite capacitatea de răcire a frigiderului și poate provoca daune permanente pe termen lung.
În al treilea rând, verificați balamalele ușilor. Dacă a trebuit recent să înlocuiți sau să scoateți ușile, este posibil ca acestea să nu fie aliniate corect la balamale. Problema ar fi aceeași ca și în cazul în care ați avea o garnitură de ușă slabă. Este posibil să trebuiască să scoateți din nou ușile pentru a repara balamalele.
În al patrulea rând, verificați nivelarea. Un frigider nivelat necorespunzător cauzează multe probleme cu un frigider, inclusiv probleme de răcire. Ușa va avea dificultăți în a se închide corect sau în a rămâne închisă dacă aparatul nu este ușor înclinat în spate. Folosiți un indicator de nivelare pentru a verifica modul în care aparatul, și ajustați șuruburile de nivelare dacă este necesar.
În plus față de toate cele de mai sus, reduceți frecvența cu care dumneavoastră și familia dumneavoastră deschideți ușa. Deschiderea frecventă a ușii va face ca aerul rece al frigiderului să se disipeze ușor și aerul cald să îl înlocuiască. Același lucru este valabil și dacă țineți ușa deschisă prea mult timp în timp ce vă decideți ce aveți nevoie.
4. Serpentinele condensatorului
Deconectați frigiderul de la curentul electric și îndepărtați-l de perete. Dacă nu puteți ajunge la priza de perete, opriți întrerupătorul de circuit. Scoateți capacul de acces din partea din spate jos a frigiderului și verificați bobinele. Dacă acestea sunt semnificativ murdare, curățați-le.
Puteți curăța bobinele folosind un aspirator sau o perie de curățare a bobinelor condensatorului. Dacă nu aveți la îndemână niciuna dintre acestea, folosiți o suflantă de frunze. Asigurați-vă că serpentinele sunt bine curățate și, dacă tot ați făcut-o, curățați ventilatorul condensatorului și compresorul. De asemenea, este util să curățați zona din jurul serpentinelor pentru a împiedica murdăria să adere atât de repede la serpentine după ce le curățați.
Bobinele de condensare murdare supraîncălzesc frigiderul și interferează cu capacitatea acestuia de răcire. Acestea nu pot disipa căldura de la agentul frigorific atunci când sunt murdare, ceea ce face ca frigiderul să nu se mai răcească.
5. Serpentinele evaporatorului
În timp ce frigiderul este încă scos din priză, goliți secțiunea congelatorului de toate obiectele, inclusiv rafturile și rafturile. Desfaceți șuruburile care țin în poziție panoul interior din spate cu o șurubelniță. Îndepărtați panoul și deconectați cu grijă cablurile care țin ventilatorul de panou.
Puneți-l deoparte și inspectați bobinele. În mod normal, bobinele ar trebui să aibă un strat ușor și uniform de îngheț pe ele. În cazul în care stratul de îngheț este semnificativ, se va explica lipsa de răcire a frigiderului. Lăsați ușa congelatorului deschisă și permiteți înghețului să se topească. Nu uitați să puneți prosoape și să goliți vasul de scurgere în timpul ciclului de dezghețare.
După aceea, curățați secțiunea congelatorului pentru a îndepărta umezeala care poate îngheța și forma îngheț. Apoi, închideți panoul, înlocuiți rafturile și rafturile și reconectați frigiderul la curent. Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este depanarea sistemului de dezghețare.
Începeți cu temporizatorul de dezghețare. Acesta este componenta care determină ciclul de dezghețare prin avansarea altor componente în și în afara unui ciclu.
Dacă este un temporizator de tip mecanic, rotiți-l în singura direcție în care merge și așteptați ca frigiderul să intre într-un ciclu de dezghețare. Așteptați ca acesta să iasă din ciclu după aproximativ treizeci de minute. Dacă nu iese automat, înlocuiți temporizatorul.
Dar dacă este vorba de un temporizator de tip electric, luați un multimetru și efectuați un test de continuitate pe el. Dacă nu găsiți nicio continuitate în temporizator, înlocuiți-l.
Apoi, verificați încălzitorul de dezgheț dacă temporizatorul este în stare bună de funcționare. Încălzitorul este cel care încălzește serpentinele evaporatorului în timpul ciclului de dezghețare, astfel încât acestea să nu se răcească până la punctul de a îngheța. Cu ajutorul unui multimetru, verificați continuitatea încălzitorului, dacă acesta nu are continuitate, înlocuiți-l.
Verificați termostatul de dezghețare dacă temporizatorul și încălzitorul funcționează bine. Acesta ar trebui să-și închidă contactele și să permită alimentarea cu energie electrică a încălzitorului. Dar dacă nu funcționează, încălzitorul nu poate porni pentru a încălzi serpentinele. Luați un multimetru și verificați continuitatea termostatului. Dacă nu înregistrează continuitate, înlocuiți termostatul.
Este vorba de o funcționare defectuoasă a sistemului de dezghețare care face ca serpentinele evaporatorului să acumuleze îngheț. Dar nu este singura cauză; o garnitură de etanșare a ușii care prezintă scurgeri favorizează apariția înghețului pe serpentine. Aerul cald încărcat de umiditate intră, iar umiditatea se condensează pe serpentine și îngheață. Dacă tendința continuă, serpentinele vor îngheța, iar sistemul de dezghețare nu va putea ține pasul, chiar dacă este complet funcțional.
6. Ventilatorul condensatorului
Verificați paletele ventilatorului pentru a vă asigura că nu există obstacole. Curățați-le pentru a îndepărta praful și alte resturi. Apoi, rotiți-le pentru a vedea cât de bine funcționează. Dacă sunt rigide, nu vă grăbiți să le înlocuiți sau să înlocuiți motorul. Este posibil să aibă nevoie doar de ungere. Folosiți puțin ulei penetrant pe arbore.
Lăsați uleiul să pătrundă puțin timp înainte de a încerca din nou cu lamele. Dacă acestea sunt în continuare rigide, este posibil ca rulmentul motorului să fie uzat. Așadar, efectuați un test de continuitate pe motor folosind un multimetru. Dacă motorul nu prezintă continuitate, înlocuiți-l.
Ventilatorul condensatorului răcește compresorul și serpentinele condensatorului, astfel încât acestea să nu se supraîncălzească. Dacă nu mai funcționează, serpentinele și compresorul se vor supraîncălzi și vor afecta capacitatea de răcire a frigiderului.
7. Ventilatorul evaporatorului
Ar putea fi utilă verificarea ventilatorului evaporatorului în timp ce se verifică bobinele evaporatorului. Curățați lamelele dacă există semne de murdărie sau resturi, deși acest lucru este rar. După ce ați curățat lamelele, rotiți-le pentru a vedea cât de bine se rotesc. Acest lucru vă va spune dacă problema este de la motor.
De asemenea, puteți folosi puțin ulei penetrant pe arbore dacă lamele sunt rigide. Încercați-le din nou și, dacă nu se rotesc bine, efectuați un test de continuitate pe înfășurările motorului cu ajutorul unui multimetru. Dacă motorul nu prezintă continuitate, înlocuiți-l.
Ventilatorul evaporatorului este componenta care răspândește aerul rece în interiorul congelatorului. Prin gurile de aerisire, aerul intră în frigider. Așadar, dacă întreaga unitate nu se mai răcește, este posibil ca ventilatorul să fie defect. Așadar, verificați ventilatorul, în special motorul.
8. Termostat de control al frigului
Am vorbit anterior despre ajustarea setării termostatului. Dar dacă ajustarea nu funcționează, rotiți-l la punctul cel mai înalt și așteptați un clic. Clicul indică faptul că termostatul este în stare bună de funcționare. Dar dacă nu există niciun clic, testați-l pentru continuitate cu un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți termostatul.
Termostatul de control al frigului trimite tensiune la sistemul de răcire atunci când detectează temperatura din frigider. Dacă acesta nu funcționează, este posibil ca sistemul de răcire să nu funcționeze sau să funcționeze mai mult decât este necesar.
9. Termistor
Deconectați frigiderul de la curentul electric și scoateți termistorul. Puneți-l într-un pahar cu apă rece dacă este cald sau lăsați-l să se încălzească la temperatura camerei înainte de a-l testa. În apă rece, când este la aproximativ 32 de grade Fahrenheit, ar trebui să citiți 6,2k ohmi. La temperatura camerei, când este de aproximativ 68 grade Fahrenheit, ar trebui să citiți 16,3 k ohmi.
Dacă nu obțineți aceste citiri pe multimetru la niciuna dintre temperaturi, termistorul este defect și trebuie înlocuit. Același lucru este valabil și atunci când citirile fluctuează între corecte și incorecte, chiar dacă temperatura rămâne aceeași.
10. Amortizor de aer
Clapeta de aer nu se aplică exact la ambele secțiuni ale frigiderului. Acesta se aplică atunci când există o problemă de răcire în frigider, dar congelatorul îngheață. Verificați spațiul dintre secțiunile congelator și alimente proaspete; veți găsi amortizorul acolo.
Verificați dacă clapeta se deschide și se închide în timp ce frigiderul funcționează. Dacă rămâne în poziția închis, chiar și atunci când congelatorul se răcește, este posibil ca acesta să fie blocat sau stricat. Încercați să-l mișcați cu mâna pentru a vedea dacă se mișcă liber. Dacă se balansează, dar nu funcționează automat, nu este blocat, ci stricat, înlocuiți clapeta.
Clapeta se deschide timp de câteva secunde pentru a permite aerului rece din congelator să intre în frigider. Acest lucru are rolul de a regla cantitatea de aer rece care circulă, astfel încât secțiunea de refrigerare să nu înghețe. Cu toate acestea, dacă clapeta nu mai funcționează, frigiderul se poate opri din răcire sau poate îngheța.
11. Compresor
Testați releul de pornire pentru a verifica funcționalitatea acestuia înainte de a încheia cu compresorul. Un releu de pornire defect va determina compresorul să acționeze ca și cum ar fi fost defect. În primul rând, scuturați releul și dacă acesta zornăie, înlocuiți-l. În caz contrar, efectuați un test de continuitate pe acesta folosind un multimetru. Testați între bornele de pornire și de funcționare. Dacă releul nu prezintă continuitate între borne, înlocuiți-l.
Dar dacă nu releul este problema, trebuie să testați compresorul. Este posibil să aveți nevoie de serviciile unui tehnician calificat pentru a efectua acest test. Iar dacă compresorul este defect, s-ar putea să fie nevoie fie să îl înlocuiți, fie să înlocuiți frigiderul.
Un frigider nu se poate răci dacă compresorul nu funcționează fără probleme. Acest lucru se datorează faptului că compresorul este centrul sistemului de răcire al frigiderului. Un compresor defect poate funcționa doar intermitent sau deloc, astfel încât este posibil să constatați că frigiderul nu se răcește nici măcar cu luminile aprinse.
Lumina frigiderului nu se stinge – Soluție rapidă
Diferite părți ale ansamblului de lumini pot face ca lumina să rămână aprinsă. Așadar, verificați becul; un bec stricat poate reacționa în diferite moduri, inclusiv să rămână aprins. Înlocuiți becul și, dacă se stinge, sunteți gata.
Dacă nu becul este problema, verificați soclul de lumină. Asigurați-vă că contactele sunt curate și că nimic nu este deteriorat sau decolorat. Este posibil să trebuiască să înlocuiți soclul dacă acesta nu funcționează.
În continuare, verificați comutatorul ușii. Întrerupătorul este cel mai probabil motiv pentru o lumină a frigiderului care nu se stinge. Verificați dacă întrerupătorul este blocat; acest lucru ar explica problema luminii.
Deconectați frigiderul de la curentul electric și efectuați un test de continuitate pe acesta. Dacă întrerupătorul ușii este în sus. Ar trebui să găsiți continuitate. Dar dacă întrerupătorul de lumină este în jos, nu ar trebui să găsiți continuitate. Înlocuiți întrerupătorul dacă nu sare în sus sau în jos.
Notă importantă
Este esențial să supravegheați părțile interne ale frigiderului dacă lumina nu se stinge. Lumina se va încălzi și va topi părțile interne din plastic. În plus, alimentele se vor dezgheța și există riscul de degerături. Prin urmare, găsiți o soluție cât mai curând posibil.
Lumina frigiderului pâlpâie – Rezolvat
Este posibil să existe un variator de intensitate încorporat în ansamblul de lumini al frigiderului. Dar acest lucru depinde de marca frigiderului; frigiderele GE tind să aibă un variator pentru luminile LED. Dimmerul aprinde luminile la nivel scăzut, dar dacă începe să funcționeze defectuos, lumina va începe să pâlpâie.
Dacă nu sunteți sigur care este cauza problemei, contactați marca producătoare sau angajați un tehnician calificat în domeniul frigiderelor pentru depanare și reparații.
Lumina frigiderului fierbinte – Soluție rapidă
Dacă observați că lumina frigiderului este fierbinte, prea fierbinte pentru a fi atinsă, deșurubați becul din soclu. Trebuie să faceți acest lucru mai ales dacă alimentele de pe rafturi sunt calde sau dacă unele piese de plastic se topesc.
În continuare, verificați placa de comandă principală. Aceasta este partea care controlează ansamblul de lumini și alte părți ale frigiderului. Dacă aceasta funcționează defectuos, poate afecta lumina din frigider. Înlocuiți placa; în caz contrar, partea superioară a frigiderului se poate topi în timp și poate deveni un pericol de incendiu.
Rețineți că lumina ar trebui să se încălzească puțin dacă este aprinsă pentru o perioadă de timp. Cu toate acestea, ar trebui să fie rece în cea mai mare parte a timpului, deoarece este foarte puțin folosită.
De ce este albastru becul de la frigiderul meu?
Lumina frigiderului dumneavoastră este albastră deoarece este special concepută pentru a conserva alimentele și a le feri de bacteriile invadatoare. Cu alte cuvinte, acesta este modul în care producătorul păstrează alimentele în siguranță.
Lumina albastră este susceptibilă să provoace moartea bacteriilor. LED-urile albastre tind să aibă un efect negativ asupra bacteriilor care rămân de obicei pe alimente, cum ar fi Salmonella și E.coli. Lumina este și mai eficientă asupra microbilor atunci când temperatura este scăzută – cum ar fi în interiorul unui frigider.
Lumina frigiderului este aprinsă, dar compresorul nu funcționează – Ce trebuie făcut
Verificați releul de pornire. Detașați-l de pe partea laterală a compresorului și scuturați-l. Dacă zornăie, releul este defect și trebuie înlocuit. Dar dacă nu zăngănește și totuși bănuiți că este defect, efectuați un test de continuitate pe el folosind un multimetru. Plasați sondele aparatului de măsură între borne și verificați citirea. Dacă releul nu are continuitate, înlocuiți-l.
Bobinele de condensator prăfuite pot afecta, de asemenea, compresorul până la punctul în care acesta nu mai funcționează. O supraîncărcare constantă de căldură de la bobine determină oprirea compresorului. Așadar, verificați bobinele și curățați-le o dată sau de două ori pe an.
Cu toate acestea, este posibil ca compresorul în sine să fie defect. Este posibil să doriți să testați compresorul și să îl înlocuiți dacă are un circuit deschis.
Recapitulare
Lumina frigiderului este o parte vitală a unității, mai ales atunci când mergeți să luați gustări la miezul nopții. De asemenea, vă permite să știți când frigiderul este oprit sau când există o pană de curent. Așadar, dacă lumina nu mai funcționează, găsiți o soluție rapidă.
Lumina frigiderului – Întrebări frecvente
1. Cât durează luminile frigiderului?
Luminile frigiderelor tind să dureze aproximativ 1.750 de ore. Pe de altă parte, un bec obișnuit durează aproximativ 1.000 de ore. Luminile dintr-un frigider durează mai mult decât cele obișnuite pentru că nu le folosiți des; le folosiți doar atunci când deschideți ușa frigiderului.
2. De ce se stinge în continuare lumina frigiderului?
Un frigider continuă să se stingă pentru că priza de lumină este defectă. Scoateți becul și verificați soclul. Asigurați-vă că contactele funcționează și sunt curate. Testați continuitatea soclului folosind un multimetru și înlocuiți-l dacă nu găsiți continuitate.
3. Cum se stinge lumina frigiderului
Nu este nevoie să stingeți lumina. Întrerupătorul o stinge odată ce închideți ușa frigiderului. Când ușa este închisă, lumina se stinge. Se aprinde doar atunci când deschideți ușa frigiderului.
4. Lumina de temperatură a frigiderului clipește
Verificați temperatura din interiorul frigiderului. Ori de câte ori afișajul de temperatură clipește, aceasta indică faptul că temperatura internă este ridicată și că frigiderul încearcă să vă avertizeze. Reduceți temperatura în timp ce descoperiți ce cauzează creșterea temperaturii.
5. Becul de la frigider nu se deșurubează – Rezolvat
Deconectați frigiderul de la curentul electric și pulverizați puțin lubrifiant la baza becului. Așteptați câteva minute pentru ca lubrifiantul să se infiltreze în fiecare parte a bazei. Apoi, puneți-vă mănuși sau luați o cârpă umedă și rotiți becul în sens invers acelor de ceasornic pentru a-l deșuruba.