LG Frigiderul LG declanșează întrerupătorul [Cum se repară]

Frigiderul dumneavoastră LG declanșează întrerupătorul? Este foarte important să găsiți o soluție dacă frigiderul dvs. creează această problemă.

Întrerupătorul de declanșare a frigiderului LG

Frigiderul LG este defect și de aceea suprasolicită întrerupătorul. Această problemă ar putea duce la izbucnirea unui incendiu în locuința dumneavoastră sau oriunde este folosit frigiderul. De aici și motivul pentru care frigiderul dvs. continuă să întrerupă curentul.

Cauzele posibile sunt:

1. Un termostat defect

Un termostat defect este cea mai puțin notabilă și mai rară dintre toate cauzele posibile ale declanșării neîncetate a unui întrerupător. Acest lucru se datorează faptului că termostatul nu are nevoie de multă energie pentru a funcționa.

Prin urmare, dacă se întâmplă ca termostatul să fie cauza întreruperilor de curent, cel mai bine este să îl înlocuiți.

2. Un releu de compresor defect

Compresorul utilizează o cantitate destul de mare de energie pentru a efectua ciclul de răcire al frigiderului. Dacă compresorul frigiderului dvs. continuă să declanșeze întrerupătorul de circuit în încercarea de a efectua ciclul, aceasta sugerează că are o problemă de împământare care declanșează o suprasolicitare a releului cu energie.

Folosiți un multimetru pentru a testa continuitatea releului compresorului. Dacă nu găsiți niciuna, cel mai bine este să îl înlocuiți.

3. Un încălzitor de dezgheț defect

Un încălzitor de dezghețare este de obicei instalat într-o unitate de frigider care vine cu un congelator. Acest dispozitiv se asigură că nu există o acumulare de îngheț în congelator, deoarece intră în funcțiune la fiecare 20 până la 45 de minute pentru a topi gheața.

Iar atunci când este deteriorat și încearcă să pornească, frigiderul ar putea declanșa întrerupătorul de circuit, deoarece este supraîncărcat cu energie.

Deoarece încălzitorul, la fel ca și compresorul, funcționează intermitent, este de obicei dificil de descifrat imediat care ar putea cauza în primul rând declanșarea întrerupătorului de circuit. Va fi util să rețineți că compresorul nu pornește la fel de des ca și încălzitorul de dezgheț. O face la fiecare 30 sau 60 de minute.

Pentru a verifica dacă încălzitorul de dezghețare este motivul pentru care întrerupătorul de circuit se declanșează des, este posibil să trebuiască să lăsați ușa congelatorului deschisă și uscată în timp ce testați conexiunile încălzitorului de dezghețare. Din cauza similitudinii modului în care funcționează ca și compresorul, este posibil să trebuiască să așteptați aproximativ 30 până la 60 de minute pentru ca acesta să pornească.

Compresorul pornește de obicei cu un bâzâit. Iar atunci când este vorba de piesa defectă, se va declanșa întrerupătorul de fiecare dată când pornește. Puteți verifica, de asemenea, cauza exactă a declanșărilor deconectând fie încălzitorul, fie compresorul de la tablă înainte de a testa frigiderul.

4. Un ventilator defect sau murdar

Ventilatorul, care funcționează simultan cu compresorul, ar putea face ca întrerupătorul să se declanșeze în primul rând atunci când este murdar sau defect. Este important să nu confundați o problemă a ventilatorului cu cea a compresorului.

Supraîncărcarea unui ventilator nu este de obicei de natură electrică, ci de murdărie. Un ventilator murdar consumă mai multă energie electrică în timpul funcționării și, ulterior, se suprasolicită. Acest lucru este de obicei descifrabil prin zgomotul aferent din secțiunea ventilatorului.

De fapt, este recomandabil să vă asigurați mai întâi de curățenia unui ventilator defect înainte de a trece la soluții electrice. Iar dacă ventilatorul are o defecțiune electrică, va trebui să înlocuiți partea defectă a acestuia.

5. Cabluri electrice slăbite

Acest lucru se întâmplă, de obicei, în casele vechi, unde firele s-au uzat în timp și învelișurile din plastic ale firelor încep să cadă. Acest lucru expune firele și, atunci când două fire incompatibile intră în contact, acestea supraîncarcă aparatele din casă, inclusiv frigiderul. Acest lucru ar putea duce la declanșarea întrerupătorului de circuit. De asemenea, acest lucru expune clădirea la un risc ridicat de izbucnire a incendiilor.

Notă importantă

Asigurați-vă că frigiderul este deconectat de la curent înainte de a efectua orice operațiune de întreținere electrică. Asigurați-vă că înlocuiți fiecare piesă defectă a frigiderului cu o piesă de schimb de la LG.

Dacă nu vă simțiți confortabil să efectuați singur aceste reparații, contactați serviciul de asistență LG pentru asistență sau apelați la un tehnician autorizat.