Înghețarea frigiderului Samsung [Soluție rapidă]

Înghețul sau acumularea de gheață într-un frigider nu ar trebui să fie ceva normal. Citiți acest articol pentru a afla cum să reparați rapid un frigider Samsung care îngheață.

Congelatorul Samsung îngheață – Cum se repară

Dacă congelatorul dvs. Samsung îngheață, verificați următoarele părți:

1. Clapeta de la aparatul de gheață

Pentru a determina dacă clapeta aparatului de gheață se închide corect, deschideți ușa din partea stângă și aruncați o privire la jgheabul de gheață. Există o clapetă neagră în acesta. Dacă este poziționată corect, aceasta ar trebui să se afle la același nivel cu carcasa jgheabului. Deci, dacă nu este așa, gheața sau unele resturi ar putea să o țină deschisă.

Curățați-o pentru a îndepărta gheața sau resturile, astfel încât clapeta să se poată închide complet. Dacă aceasta nu se închide complet, aerul cald intră liber în congelator, provocând o acumulare de îngheț.

2. Ușa

Asigurați-vă că ușa congelatorului se închide complet și corect. Și asigurați-vă că garniturile de etanșare ale ușii sunt bine fixate și curate. Dacă nu sunteți sigur că garniturile funcționează bine, închideți ușa congelatorului pe o bancnotă de un dolar. Dacă puteți scoate bancnota, înseamnă că garniturile nu funcționează bine. Înlocuiți-le.

În plus, curățați garniturile dacă sunt murdare, folosind apă caldă și săpun blând. Străduiți-vă să le curățați în mod regulat, deoarece garniturile murdare împiedică ușa să se etanșeze bine.

3. Circulația aerului

Dacă există vreun aliment care blochează orificiile de aerisire din congelator, rearanjați-l astfel încât să fie liber. Păstrarea alimentelor prea aproape de orificiile de aerisire provoacă formarea de gheață pe alimente, care se poate acumula în timp.

De asemenea, evitați să faceți ca obiectele să se sprijine pe peretele interior din spate al congelatorului. Este ușor să se formeze condens în acest fel, care se recongelează și formează îngheț.

În plus, creați suficient spațiu între produsele alimentare, astfel încât aerul să poată circula cu ușurință între ele. Alimentele strâns împachetate restrânge mișcarea aerului rece și crește șansele de acumulare a înghețului.

Urmăriți acest videoclip pentru a afla mai multe modalități de a împiedica formarea înghețului în congelator…

Notă: Un nivel ridicat de umiditate în casă provoacă o acumulare rapidă de îngheț în congelator dacă ușa este deschisă des. Deși congelatorul are de obicei un încălzitor de dezghețare pentru a reduce această acumulare, acumularea de îngheț poate deveni prea mare pentru ca doar încălzitorul să poată face față,

Prin urmare, reduceți numărul de deschideri ale ușii, astfel încât înghețul să nu se acumuleze ușor în congelator.

Acești pași se aplică tuturor tipurilor și modelelor de congelatoare Samsung, inclusiv congelatoare cu montaj superior, congelatoare cu piept și congelatoare cu montaj inferior.

Iată care sunt motivele probabile pentru care congelatorul tău Samsung îngheață. Cu toate acestea, dacă le remediați pe toate acestea și problema de înghețare continuă, contactați centrul de asistență Samsung pentru a solicita service.

Aveți, de asemenea, opțiunea de a discuta cu oricare dintre tehnicienii noștri experimentați în domeniul electrocasnicelor. Aceștia sunt gata să vă ajute și să vă ofere sfaturi de specialitate, indiferent de problema aparatului.

Înghețarea frigiderului Samsung – Ce trebuie făcut

Dacă frigiderul dvs. Samsung îngheață, verificați setarea temperaturii. Dacă setarea temperaturii este prea scăzută, reglați-o la un punct mai ridicat, astfel încât frigiderul să nu mai înghețe sau să nu mai înghețe alimentele.

Cu toate acestea, dacă temperatura frigiderului Samsung este mai mare decât ar trebui să fie, reduceți-o la un punct mai rece, dar nu prea rece pentru a nu începe să înghețe alimentele.

O temperatură ridicată a frigiderului va face ca unitatea să se încălzească. În timp, se va forma condens în ea, iar umiditatea va îngheța dacă temperatura se va răci. Acest lucru cauzează o acumulare de îngheț.

Nu uitați că, dacă nivelul de umiditate din locuința dumneavoastră este ridicat, va fi ușor să se formeze îngheț în frigider doar prin deschiderea frecventă a ușii.

Memento

Cu excepția cazului în care reparația pe care doriți să o efectuați la frigiderul sau congelatorul Samsung are nevoie de o sursă de alimentare, deconectați-l întotdeauna de la priza de perete înainte de a începe. Iar dacă nu îl puteți scoate din priză, declanșați întrerupătorul de circuit pentru acea cameră sau acea parte a casei.

Dacă repararea oricărei părți a congelatorului sau a frigiderului este prea dificilă, nu ezitați să contactați centrul de asistență Samsung și să solicitați service.

Alternativ, discutați cu noi. Avem tehnicieni calificați în domeniul frigiderelor care vă pot ajuta cu orice problemă pe care o aveți cu frigiderul dumneavoastră.