Garnitura frigiderului [Probleme și soluții]

Un frigider joacă un rol vital în modul în care funcționează frigiderul. Acest fapt face ca verificarea garniturii să fie crucială ori de câte ori există o acumulare de îngheț în interiorul frigiderului.

Cum funcționează o garnitură de frigider?

Garnitura din ușa unui frigider aderă strâns la dulap pentru a crea o etanșare. Aerul rece nu poate ieși și aerul cald nu poate intra. Atunci când o garnitură este în stare bună de funcționare, aceasta creează o barieră între temperatura internă rece și temperatura externă caldă. Aceasta reține aerul și folosește presiunea acestuia pentru a crea o etanșare etanșă.

Garnitura ușii de la un frigider curge – Cum se repară

Dacă descoperiți că garnitura ușii unui frigider prezintă scurgeri, singura soluție este înlocuirea acesteia. O garnitură de ușă care prezintă scurgeri nu poate fi reparată.

Dar înainte de a o înlocui, asigurați-vă că garnitura este problema și nu închiderea incorectă a ușii. Dacă există un obiect sau un raft care iese în afară, se poate părea că garnitura nu mai funcționează. Este nevoie de ceva timp până când o garnitură de ușă se uzează, cu excepția unei utilizări necorespunzătoare.

Deschideți frigiderul și inspectați conținutul. Asigurați-vă că toate rafturile, rafturile și coșurile sunt așezate corect și că toate articolele din interiorul lor sunt stocate corect. Depozitarea a prea multe articole în frigider face dificilă închiderea ușii. Așadar, este posibil să trebuiască să reduceți conținutul pentru a vă asigura că nimic nu ține ușa deschisă. De asemenea, acest lucru ajută la circulația aerului.

În continuare, verificați coșurile de la ușă. Umplerea prea mare a ușii o îngreunează și o împiedică să se etanșeze corespunzător. Nu numai că va afecta etanșarea, dar va afecta și balamalele. Prin urmare, rearanjați conținutul pentru a reduce sarcina pe ușă.

Acum, verificați dacă garnitura nu este slăbită. O garnitură de ușă slăbită va avea același efect asupra frigiderului dvs. ca și una care prezintă scurgeri. Singura diferență este că o garnitură slăbită o puteți repara. Folosind o șurubelniță mică cu cap plat, împingeți zonele libere ale garniturii la loc. Asigurați-vă că este așezată corect, închideți ușa și așteptați rezultatele.

În cele din urmă, verificați dacă garnitura este murdară. O garnitură de ușă murdară nu etanșează bine. Ca urmare, aceasta creează un spațiu prin care aerul cald înlocuiește aerul rece, provocând acumularea de îngheț și o răcire redusă. Curățați bine garnitura, împreună cu dulapul. Aceasta poate ajuta la rezolvarea problemei de etanșare.

Dacă nimic nu repară garnitura, iar temperatura internă continuă să fie compromisă, înlocuiți garnitura.

Cum să schimbați o garnitură de frigider

Pentru a schimba garnitura de la ușa unui frigider, procedați după cum urmează:

Deconectați frigiderul de la curentul electric sau opriți întrerupătorul de circuit. Înmuiați noua garnitură în apă caldă pentru a o slăbi și a o face mai maleabilă.

În continuare, trageți vechea garnitură a ușii, începând de sus. Desprindeți-o în sus și scoateți-o de pe ușă, astfel încât să puteți vedea dispozitivul de fixare a garniturii de sub ea. Când puteți vedea dispozitivul de fixare, luați o șurubelniță cu cap hexagonal și slăbiți șuruburile care îl fixează de ușă.

Odată ce șuruburile sunt slăbite, nu le mai scoateți. Pur și simplu verificați căptușeala de plastic de sub dispozitivul de fixare pentru a vă asigura că este slăbită. Apoi, glisați garnitura în afară; căptușeala fixează garnitura de ușa frigiderului. În timp ce scoateți garnitura, manevrați ușor căptușeala. Majoritatea sunt prea fragile și se pot rupe dacă sunteți dur.

Începeți din partea de sus a ușii pentru a fixa noua garnitură de ușă. Poziționați un colț și împingeți-l peste dispozitivul de reținere. Acum, glisați garnitura în spatele dispozitivului de reținere și împingeți-o în jurul ușii. Asigurați-vă că garnitura se potrivește perfect în ușă și că nicio piesă nu este slăbită sau atârnă în afară.

Acum, strângeți șuruburile de fixare libere, dar nu le strângeți prea tare. Strângeți doar suficient pentru a menține căptușeala și dispozitivul de fixare în poziție fără a afecta garnitura. Închideți ușa și deschideți-o de câteva ori pentru a examina garnitura. Dacă totul pare să funcționeze, reconectați frigiderul la curentul electric și lăsați-l să funcționeze puțin timp pentru a verifica eficiența garniturii.

Curățarea unei garnituri de frigider – Ghid

Dacă doriți să curățați garnitura de la ușa frigiderului, turnați un săpun blând în apă caldă. Mulți oameni preferă să folosească un amestec de o lingură de bicarbonat de sodiu și un litru de apă caldă.

Luați o cârpă care nu lasă scame și ștergeți garnitura cu ajutorul amestecului. Mergeți cu fermitate, dar cu blândețe; doriți să îndepărtați toate petele, inclusiv pe cele încăpățânate. Designul unei garnituri înseamnă că aceasta are pliuri. Aceste pliuri au crăpături între care murdăria se poate ascunde confortabil. Este important să nu le treceți cu vederea dacă vreți să faceți o treabă temeinică.

Pentru a ajunge la crăpăturile dintre pliuri, aveți nevoie de o periuță de dinți. Găsiți una veche pe care nu o mai folosiți. Înmuiați-o în soluția de curățare și folosiți-o pentru a freca ușor între falduri. Ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și la îmbunătățirea capacității de etanșare a garniturii.

După aceea, curățați umezeala de pe garnitură, pentru a nu îngheța și a nu cauza alte probleme. Asigurați-vă că niciun obiect nu se află în cale înainte de a închide ușa frigiderului.

Garnitura ușii frigiderului se încălzește – Soluție rapidă

Unele frigidere au un încălzitor sau o linie fierbinte care ține la distanță condensul. Încălzitorul poate cauza încălzirea garniturii, dar nu excesiv. Prin urmare, dacă constatați că garnitura este prea fierbinte, este posibil să existe o problemă de supraîncălzire la compresor sau la serpentine.

Inspectați bobinele și curățați-le dacă sunt semnificativ murdare. În timp ce le curățați, curățați și compresorul. Murdăria poate acționa ca o pelerină pe compresor și poate împiedica disiparea aerului cald. Ca urmare, acesta se supraîncălzește și se oprește sau funcționează non-stop pentru a răci frigiderul.

După aceea, luați în considerare mutarea frigiderului pentru a crea spațiu pentru o circulație adecvată a aerului. Circulația slabă a aerului este o parte din cauzele supraîncălzirii, care poate afecta garnitura ușii. Atunci când bobinele condensatorului trebuie să disipeze aerul cald, dar nu au spațiul necesar pentru a face acest lucru, aerul rămâne blocat în frigider și afectează răcirea.

Recapitulare

Întreținerea unei garnituri de frigider îl menține funcțional pentru o perioadă lungă de timp. Ajută la evitarea scurgerilor pe garnitură. Iar dacă vărsați accidental, curățați imediat lichidul. Dacă nu sunteți sigur cum să înlocuiți o garnitură de frigider care curge, urmăriți videoclipul din acest articol sau discutați cu noi folosind căsuța de chat din dreapta. Vă vom pune în legătură cu un tehnician de aparate pentru asistență imediată.

Nu uitați să cumpărați o garnitură folosind marca și numărul de model al frigiderului dumneavoastră. Este adevărat că există garnituri care au o potrivire universală. Dar cel mai bine este să aveți una care este făcută special pentru frigiderul dumneavoastră.

Deconectați frigiderul de la alimentarea cu energie electrică înainte de a scoate și înlocui garnitura frigiderului. Același lucru este valabil pentru orice tip de reparație a frigiderului.

Garnitura frigiderului – Întrebări frecvente

Cum arată o garnitură de frigider?

O garnitură de frigider, care este același lucru cu garnitura, arată ca o bandă de cauciuc, ușor de pliat și răsucit atunci când nu este în ușă.

2 comentarii la „Garnitura frigiderului [Probleme și soluții]”

 1. De unde pot sa chem un tehnician să înlocuiască garnitura de cauciuc la ușă congelatorului ? Stau in București . sector 3 .

  Răspunde
  • Buna,

   E greu pentru noi sa sugeram o companie anume. Cel mai bine este sa consulti pe Google companii care au multe recenzii de la fosti clienti.

   Răspunde

Lasă un comentariu