Frigiderul Whirlpool nu se răcește [Soluție rapidă]

Cauți cum să repari rapid și ușor frigiderul Whirlpool care nu se răcește? Ați ajuns la locul potrivit.

Frigiderul Whirlpool nu se răcește după întreruperea alimentării cu energie electrică

Dacă frigiderul dumneavoastră Whirlpool a încetat să se răcească după o pană de curent, este posibil ca acesta să se fi oprit automat. Acest lucru înseamnă că și funcția de răcire va fi oprită. Pentru a o porni din nou dacă acesta este cazul, apăsați în același timp butoanele „filtru” și „rețea inteligentă”. Țineți-le apăsate timp de aproximativ 3 secunde. Funcția de răcire se va activa din nou.

Dar dacă nu este cazul, verificați cablul de alimentare și priza de perete pentru a vă asigura că funcționează. Apoi, verificați întrerupătorul de circuit pentru a vedea dacă este pornit.

După ce le verificați și toate acestea sunt în stare de funcționare, inspectați frigiderul pentru a vedea dacă există o arsură electrică. Acest lucru vă va spune că a existat o supratensiune care a provocat unele deteriorări ale unității. De exemplu, compresorul ar putea întâmpina dificultăți în a porni sau a funcționa deoarece releul de pornire sau condensatorul de pornire este ars.

În plus, compresorul ar putea întâmpina dificultăți în a porni deoarece nu este alimentat cu suficientă energie.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să contactați un tehnician profesionist pentru a arunca o privire la frigider. Aceștia vor fi mai în măsură să spună cu exactitate care este problema și să o rezolve.

Frigiderul și congelatorul Whirlpool nu se răcește – Cum se repară

Mai jos sunt prezentate posibilele motive pentru care frigiderul și congelatorul Whirlpool nu se răcesc:

1. Serpentinele condensatorului sunt murdare

Verificați bobinele condensatorului pentru a vedea dacă sunt murdare. Dacă acestea sunt înfundate cu murdărie, nu vor disipa căldura agentului frigorific în mod corespunzător. Astfel, frigiderul nu se va răci corespunzător. Aspirați-le și ștergeți praful de orice murdărie rămasă după aspirare.

2. Motorul ventilatorului evaporatorului este defect

Dacă paletele ventilatorului nu se rotesc liber sau dacă motorul este zgomotos, atunci știți că motorul este defect. În plus, dacă testați înfășurările motorului cu un multimetru și nu există continuitate, înseamnă că motorul este defect.

Acest ventilator este responsabil pentru împingerea aerului peste serpentinele de răcire și răspândirea acestuia în frigider. Dacă este defect, nu va exista aer rece în unitate.

3. Releul de pornire se comportă greșit

Releul de pornire este atașat la compresor și, dacă este defect, compresorul va avea dificultăți în a funcționa. Verificați dacă este încă activ prin scuturarea acestuia. Dacă auziți un zăngănit, releul este defect și trebuie înlocuit imediat.

4. Motorul ventilatorului condensatorului este defect

Puteți vedea ventilatorul condensatorului, deoarece se află chiar lângă compresor. Aruncați o privire la paletele sale. Dacă există ceva care le împiedică mișcarea liberă, îndepărtați-l pentru ca ventilatorul să se poată roti liber. În caz contrar, rotiți paletele. Acest lucru vă va spune dacă motorul este defect.

Dacă lamele se învârt fără probleme, atunci știți că motorul este probabil în regulă. Dar dacă nu, motorul este defect. Pentru a fi sigur, folosiți un multimetru pentru a testa continuitatea acestuia. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți motorul sau întregul ventilator.

5. Termistorul este defect

Pentru a ști dacă un termistor funcționează, testați rezistența acestuia împreună cu temperatura frigiderului folosind un multimetru. Rezistența ar trebui să se modifice pe măsură ce se schimbă temperatura. Dar dacă nu vedeți că acest lucru se întâmplă, termistorul este defect.

6. Condensatorul de pornire trebuie schimbat

Testați condensatorul cu un multimetru. Dacă este defect, nu va exista continuitate și trebuie înlocuit. Condensatorul este necesar pentru ca compresorul să pornească.

7. Termostatul de control al temperaturii trebuie schimbat

Verificați funcționalitatea termostatului, rotindu-l și ascultând un clic. Dacă nu auziți niciunul, atunci termostatul este defect. Iar dacă este defect, placa de control nu va putea direcționa tensiunea către compresor, motorul ventilatorului condensatorului, acolo unde se aplică, și motorul ventilatorului evaporatorului. Deci, refrigerantul nu va funcționa și frigiderul nu se va răci.

Puteți chema un tehnician calificat să se uite la frigider în cazul în care problema este la compresor sau la placa de control principală.

Frigiderul Whirlpool face zgomot și nu se răcește

Dacă frigiderul dumneavoastră Whirlpool face zgomot și nu se răcește, verificați motorul ventilatorului evaporatorului din spatele panoului din spate al congelatorului. Apăsați urechea pe ușa unității, cu ușile închise. Veți auzi zumzetul ventilatorului. Dacă nu îl auziți, deschideți panoul din spate pentru a verifica lamelele și motorul. Dacă lamelele nu se rotesc sau motorul este neobișnuit de zgomotos, ventilatorul este defect și trebuie înlocuit. Un evaporator defect va afecta capacitatea de răcire a frigiderului

Dar dacă ventilatorul este în regulă, verificați ventilatorul condensatorului de lângă compresor. Ceva ar putea fi blocat în lamele sale, ceea ce îl face să facă zgomot și îi reduce capacitatea de a menține răcirea serpentinelor. Iar dacă serpentinele și compresorul sunt fierbinți, frigiderul va fi cald, nu rece.

În plus, zgomotul ar putea proveni de la compresor. Un compresor prost tinde să facă zgomot. Așadar, dacă este vorba de compresor, înlocuiți-l sau cumpărați un frigider nou.

Frigiderul Whirlpool nu se răcește după ce ușa a fost lăsată deschisă – Ce trebuie făcut

Atunci când ușa frigiderului sau a congelatorului este lăsată deschisă prea mult timp, serpentinele evaporatorului vor avea prea multă gheață pe ele.

Închideți ușa în mod corespunzător, deoarece congelatorul și frigiderul nu se vor răci dacă serpentinele continuă să aibă acumulări de îngheț pe ele.

Dezghețați gheața sau înghețul oprind aparatul timp de câteva ore. Totuși, verificați sistemul de dezghețare, deoarece o acumulare de îngheț pe serpentine înseamnă că sistemul de dezghețare nu a funcționat.

Frigiderul Whirlpool nu se răcește, dar congelatorul funcționează

Cea mai frecventă cauză pentru care un frigider Whirlpool este cald în timp ce congelatorul este rece este un motor de ventilator al evaporatorului defect. Dacă motorul este defect, refrigerantul nu se va răci suficient pentru a menține frigiderul rece.

Deschideți partea din spate a congelatorului și verificați-l cu un multimetru sau prin rotirea lamelelor. Dacă nu vedeți nicio continuitate în multimetru sau dacă lamelele nu se învârt bine, motorul este defect.

În plus, verificați următoarele:

1. Serpentinele condensatorului

Dacă serpentinele sunt murdare, curățați-le bine, astfel încât agentul frigorific care trece prin ele să fie rece. Le veți găsi la baza unității, în partea din spate.

2. Serpentinele evaporatorului

Dacă serpentinele evaporatorului sunt înghețate, atunci acestea nu vor putea răspândi aerul rece în tot frigiderul. Astfel, în timp ce congelatorul poate rămâne rece, frigiderul se va încălzi.

Dar acesta este un indiciu că sistemul de dezghețare a cedat. Acest lucru se datorează faptului că, dacă sistemul este pe deplin funcțional, placa de control al dezghețului va alerta temporizatorul de dezghețare pentru a seta ciclul de dezghețare. Apoi, încălzitorul de dezghețare va porni și va dezgheța gheața de pe serpentine în timpul ciclului de dezghețare.

Frigiderul Whirlpool nu se răcește, dar există un sunet de clicking

Releul de pornire este defect dacă auziți un clic și frigiderul Whirlpool nu se răcește. Sunetul reprezintă faptul că compresorul este suprasolicitat și se oprește. Verificați releul de pornire prin scuturarea acestuia. Dacă auziți un sunet ca un zăngănit, releul trebuie înlocuit.

Dar dacă nu sunteți sigur, testați-l cu un multimetru între bornele de pornire și de funcționare pentru continuitate. Dacă nu există continuitate, este defect și trebuie înlocuit.

Releul permite compresorului să funcționeze. Dar dacă este defect, compresorul nu va funcționa și frigiderul nu se va răci.

Un alt motiv pentru care se aude un pocnet și nu există răcire este un compresor defect. Testați-l pentru continuitate între pinii electrici de pe partea sa, folosind un multimetru. Dacă găsiți un circuit deschis, apelați la un tehnician profesionist pentru a-l înlocui.