Frigiderul Whirlpool îngheață totul [Cum se repară]

Dacă frigiderul dumneavoastră Whirlpool îngheață totul, este important să știți de ce și cum să remediați problema rapid și ușor. Acest articol vă arată ce trebuie să faceți.

Frigiderul Whirlpool îngheață totul – Soluție rapidă

Faceți următoarele dacă frigiderul dumneavoastră Whirlpool îngheață totul:

  1. Resetați temperatura frigiderului

Pentru a reseta temperatura unui frigider Whirlpool, localizați comenzile de resetare de pe frigider. Căutați butoanele de control al temperaturii frigiderului și apăsați fie (+), fie (-) până când este afișat gradul de temperatură dorit. Apoi, lăsați-l să acționeze câteva ore.

Este posibil ca frigiderul să aibă nevoie doar de o resetare sau de o ajustare a setărilor sale. Acesta tinde să înghețe dacă temperatura este prea ridicată. Temperatura moderată este între 390F și 400F. Consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru a verifica cum să o setați corect.

Îl puteți lăsa să funcționeze timp de aproximativ 8 ore pentru a verifica dacă ați obținut setarea corectă. Dacă se blochează în continuare, va trebui să îl resetați din nou. Dar, în cazul în care nu sunteți sigur cum să îl resetați, apelați la un expert calificat în frigidere pentru a-l reseta pentru dvs.

La unele modele de frigidere Whirlpool, controlul temperaturii congelatorului o stabilește pe cea a frigiderului. Așadar, verificați intervalul de temperatură pentru a afla temperatura exactă a compartimentelor.

  1. Asigurați-vă că termistorul funcționează

Pentru a vă asigura că termistorul funcționează, scoateți frigiderul din priză și trageți ușor în jos cutia de control din tavanul frigiderului pentru a avea acces la termistor. Verificați dacă există fire slăbite sau deteriorate. Dacă nu există, utilizați un multimetru pentru a verifica nivelul de rezistență al termistorului.

Conectați firul termistorului la multimetru. Obțineți fișa de tehnologie/rezistență pentru modelul dvs. de frigider, apoi puneți termistorul într-o cană cu gheață.

Dacă citirea rezistenței are o variație mai mare de 10% față de cea de pe foaie, înseamnă că termistorul încă funcționează. Cu toate acestea, dacă nu arată nivelul de rezistență, este defect.

Așadar, dacă frigiderul dvs. îngheață totul, asigurați-vă că termistorul funcționează. Termistorul monitorizează gradul de răceală din frigider și trimite semnale către placa de control.

Placa de control reglează temperatura pe baza citirilor de la termistor. Dacă acesta este defect, evaporatorul și condensatorul vor continua să funcționeze fără nicio reglare. Ca urmare, temperatura îngheață.

De asemenea, puteți detecta un termistor funcțional dacă acesta se modifică atunci când temperatura frigiderului este ajustată. Dacă nu o face, înseamnă că este defect și trebuie înlocuit.

  1. Verificați serpentinele condensatorului

Pentru a verifica bobinele condensatorului, localizați-le sub sau în partea din spate a frigiderului, scoateți grilajele, apoi curățați sau uscați bobinele cu un aspirator.

Serpentinele condensatorului ar putea fi blocate, împiedicând eliberarea căldurii către frigider. Atunci când sunt prăfuite sau murdare, acestea exercită o presiune mai mare asupra serpentinelor și le permit să lucreze mai mult pentru a menține temperatura stabilită. Ca urmare, acestea încep să înghețe tot ceea ce puneți în frigider.

Cu toate acestea, dacă observați că serpentinele condensatorului continuă să funcționeze defectuos și după ce le-ați curățat, este recomandabil să le înlocuiți urgent pentru a nu cauza alte probleme.

  1. Lăsați libere gurile de aerisire

Asigurați-vă că nimic nu blochează orificiile de aerisire, astfel încât aerul rece să poată circula liber în jurul unității. În caz contrar, unele părți ale unității vor îngheța alimentele și altele nu.

De asemenea, puteți curăța orificiile de aerisire dacă există particule de mâncare în jurul lor. Pentru a curăța gurile de aerisire, scoateți șuruburile și trageți ușor grilele. Apoi, folosiți un prosop umed pentru a șterge grilajele și alte zone, apoi fixați grilajele la loc cu grijă.

Gurile de aerisire permit circulația liberă a aerului din diferitele compartimente. Odată ce acestea sunt blocate de particule de alimente sau de murdărie, fluxul este alterat și poate provoca îngheț. În mod similar, ar putea cauza creșterea umidității și apariția mirosului în frigider.

Prin urmare, asigurați-vă că acesta este păstrat mereu curat și că nimic nu este plasat în fața lui în timp ce stivuiți frigiderul.
În funcție de tipul de frigider Whirlpool pe care îl aveți, orificiile de aerisire pot fi amplasate pe peretele din spate, în partea de jos sau în partea stângă a frigiderului.

  1. Inspectați ansamblul amortizorului

Pentru a inspecta ansamblul clapetei, scoateți frigiderul din priză, scoateți ușor rafturile, lăsați frigiderul să se usuce, apoi puneți mâna pe ansamblul clapetei pentru a verifica dacă nu scapă aer rece din congelator.

Atunci când este blocat sau deschis, cantitatea de aer rece care intră în frigider dinspre congelator crește. Ca urmare, tot ceea ce puneți în el poate începe să înghețe.

Odată ce observați acest lucru, verificați dacă este complet deteriorat sau dacă are nevoie doar de o reajustare. Cu toate acestea, repararea unui amortizor nou se poate face în câțiva pași.

Achiziționați unul care se potrivește modelului dvs. de frigider Whirlpool, îndepărtați compartimentele rafturilor din frigider, localizați controlul clapetei, apoi îndepărtați ușor capacul și filtrul de apă. După aceasta, localizați filetele, slăbiți șuruburile, scoateți-l pe cel vechi, apoi instalați-l pe cel nou înainte de a recupla șuruburile.

După ce ați reparat-o, închideți ușa frigiderului și încercați să testați funcționarea acestuia pentru a ști dacă este corect reparată.
Dacă problema persistă, contactați centrul de service Whirlpool pentru a solicita service sau un agent profesionist de reparații frigidere pentru a vă ajuta să îl reparați.

  1. Inspectați placa de control

Pentru a inspecta panoul de control al frigiderului Whirlpool, conectați frigiderul, găsiți panoul de control în partea din spate a frigiderului, pierdeți șuruburile cu o șurubelniță cu atenție. Asigurați-vă că nu atingeți firele cu mâinile goale.

În continuare, localizați firul de tensiune, apoi puneți un aparat de măsură pe el pentru a verifica dacă mai funcționează.

Tabloul de comandă este camera motoarelor frigiderului. Ea este responsabilă de transmiterea și reglarea tensiunii către componentele frigiderului.

În cazul unei funcționări defectuoase, acesta poate permite un flux continuu de înaltă tensiune către agenții frigorifici pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce determină eliberarea excesului de gheață.

Cu toate acestea, pentru a inspecta acest lucru, asigurați-vă că celelalte componente au fost verificate și că acestea funcționează corect.

  1. Verificați garnitura de etanșare a ușii

Pentru a verifica etanșarea ușii frigiderului, deschideți ușa și închideți-o pe o bancnotă de un dolar. Dacă bancnota de un dolar cade, înseamnă că garnitura ușii este slăbită, dar dacă nu cade, înseamnă că garnitura ușii este încă intactă.

Verificați cu atenție garniturile de etanșare ale ușilor pentru a ști dacă acestea prezintă scurgeri sau sunt slăbite. De asemenea, aerul rece ar putea scăpa din frigider dacă garnitura este uzată, ruptă sau deformată. În această situație este necesară o acțiune imediată pentru a economisi gaz, dar și energie.

Notă importantă

Este posibil ca frigiderele Whirlpool să înghețe totul din cauza obiectelor puse în ele. Prin urmare, asigurați-vă că verificați tipul de articole pe care le păstrați în frigider.

Dacă frigiderul dumneavoastră Whirlpool îngheață totul după resetarea și curățarea bobinelor condensatorului, schimbați aranjamentul articolelor. Asigurați-vă că nimic nu este ținut în fața gurilor de aerisire.

În cazul în care încă mai aveți o garanție activă, puteți contacta Whirlpool pentru a solicita serviciile, reparațiile și sfaturile lor cu privire la ce trebuie să faceți.

Cu toate acestea, aveți alternativa de a apela la serviciile unui agent frigorific certificat. Noi avem aici câțiva care vă pot ajuta să rezolvați orice problemă de frigider pe care o aveți.
Amintiți-vă întotdeauna să scoateți frigiderul din priză înainte de a curăța sau repara orice piesă de schimb.