Frigiderul Whirlpool îngheață [Ce trebuie făcut]

Citește articolul nostru pentru a afla ce trebuie să faci dacă frigiderul tău Whirlpool îngheață.

Serpentina de evaporare a frigiderului Whirlpool îngheață – Soluții

Verificați următoarele părți ale frigiderului Whirlpool dacă serpentinele evaporatorului îngheață și înlocuiți-le dacă sunt defecte:

1. Încălzitor de dezgheț

Testați încălzitorul cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Încălzitorul este de obicei înfășurat în jurul bobinelor. Dacă nu există continuitate, înlocuiți-l.

Încălzitorul de dezghețare pornește de câteva ori pe zi pentru a topi gheața acumulată pe serpentine. Dacă nu se pornește, gheața sau înghețul se va acumula pe serpentine și, în cele din urmă, acestea vor îngheța.

2. Termostatul de dezghețare

Verificați termostatul prin testarea continuității acestuia cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, termostatul este defect și trebuie înlocuit.

Termostatul de dezghețare detectează răcirea serpentinelor evaporatorului înainte de a permite pornirea încălzitorului de dezghețare. Un termostat defect înseamnă că încălzitorul nu se va porni și apoi, serpentinele vor îngheța.

3. Timer de dezghețare

Rotiți încet cronometrul cu mâna sau cu o șurubelniță. Așteptați să auziți un clic. Când se aude un clic, ventilatoarele și compresorul se vor opri. Dacă încălzitorul și termostatul funcționează bine, atunci încălzitorul ar trebui să se pornească. Iar dacă încălzitorul se aprinde, atunci știți că temporizatorul de dezghețare este defect și trebuie înlocuit. Acest lucru se datorează faptului că a trebuit să îl acționați manual înainte de a putea funcționa din nou.

Fără temporizator, frigiderul nu va avansa în ciclul de dezghețare. Astfel, acesta ar putea rămâne blocat în modul de răcire, ceea ce ar putea cauza înghețarea unității, inclusiv a serpentinelor.

4. Garnitura

Închideți ușa aparatului deasupra oricărei bancnote de un dolar la alegere. Apoi, încercați să scoateți bancnota fără să deschideți ușa. Dacă este greu de scos, înseamnă că garnitura este bună. Dar dacă bancnota este ușor de scos, garnitura este defectă. Repetați acest lucru în jurul întregii uși a unității pentru a vedea dacă există vreo piesă care nu etanșează bine. Înlocuiți garnitura dacă există slăbiciune oriunde.

Garnitura ușii creează o etanșare etanșă, astfel încât aerul din exterior să nu se infiltreze în frigider, iar aerul rece din interior să nu iasă. Dacă garnitura este spartă sau ruptă, aerul exterior umed se va infiltra în unitate și se va condensa și îngheța pe serpentine. Dacă acest lucru continuă să se întâmple, se va forma prea repede îngheț pe bobine. Și este posibil ca ciclul de dezghețare să nu țină pasul cu dezghețarea.

Whirlpool Frigiderul Whirlpool gheață de congelare până la congelare – Quick Fix

Verificați ansamblul supapei de umplere pentru a vedea dacă prezintă scurgeri. Solicitați schimbarea acestuia dacă există o scurgere. De asemenea, schimbați filtrul de apă. Schimbarea acestuia va ajuta la eliberarea jgheabului, astfel încât acesta să nu înghețe din nou.

Spălați conducta de alimentare cu apă pentru a îndepărta resturile. Dacă există resturi, apa nu va curge liber. Astfel, va rămâne în jgheab și va îngheța cu timpul.

Aflați mai multe despre un tobogan de gheață al frigiderului Whirlpool care îngheață din acest videoclip…

Whirlpool Frigiderul de gheață Whirlpool Ice Maker îngheață

Iată care sunt piesele pe care trebuie să le verificați dacă mașina de gheață a frigiderului Whirlpool îngheață:

Linia de apă

Atunci când conducta de apă este blocată prea mult în supapă, se va crea un strop de apă. Apa va stropi în zonele din jurul aparatului de gheață și va îngheța în timp. Verificați linia și poziționați-o corect dacă este deplasată.

Filtru de apă

Dacă filtrul de apă trebuie schimbat, schimbați-l cât mai curând posibil. Acest lucru se datorează faptului că filtrul ar putea fi înfundat, afectând presiunea apei. Atunci când presiunea apei este scăzută, aparatul de gheață nu se va umple rapid, astfel că acesta va îngheța prea repede.

Gata de umplere cu gheață

Mutați aparatul de gheață pentru a vă uita la jgheab. Dacă are gheață blocată în el sau dacă este înghețat, dezgheață-l cu apă caldă. Acest lucru o va ajuta să funcționeze corect, astfel încât mașina de gheață să nu înghețe.

Presiunea apei

Dacă presiunea apei este prea mică sau prea mare, este posibil ca aparatul de gheață să înghețe. 120 PSI este presiunea corectă; orice presiune mai mică sau mai mare va afecta aparatul de gheață.

Linia de alimentare cu apă

Conducta de alimentare cu apă înghețată va arunca apa înapoi, făcând-o să înghețe în jurul aparatului de gheață. Dezghețați-o dacă este înghețată, oprind frigiderul sau folosind un uscător de păr. Dar aveți grijă când folosiți un uscător de păr.

Supapă de admisie a apei

O supapă de admisie a apei defectă va face ca apa să umple excesiv zona cuburilor de gheață și, în cele din urmă, să înghețe. Testați-o cu un multimetru pentru a vedea dacă solenoidul funcționează. Dacă solenoidul nu funcționează, schimbați supapa de admisie.

Temperatura frigiderului

Problema ar putea fi la fel de simplă ca și faptul că temperatura frigiderului este prea scăzută. Verificați controlul temperaturii pentru a vedea dacă ați setat-o prea jos și ajustați-o în consecință. Nu uitați să acordați aparatului timp să se adapteze la noua temperatură.

În plus, verificați aparatul de gheață în sine. Dacă placa de circuite mici care îl controlează sau motorul aparatului de gheață este defect, aparatul de gheață ar putea funcționa defectuos prin înghețare. Schimbați-o dacă descoperiți că aparatul de gheață este problema.

De ce frigiderul meu Whirlpool continuă să înghețe?

Unul dintre motivele pentru care frigiderul dumneavoastră Whirlpool continuă să înghețe este termostatul de control al temperaturii. Rotiți termostatul de la mic la mare și așteptați să auziți un clic. Dacă auziți un clic, termostatul este bun. Dar dacă nu auziți un clic, testați termostatul cu un multimetru pentru continuitate. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți termostatul.

Termostatul de control al temperaturii este responsabil pentru direcționarea unei cantități corecte de tensiune către compresor, motorul ventilatorului evaporatorului și motorul ventilatorului condensatorului, acolo unde este cazul. Dacă este defect, refrigerantul ar putea funcționa prea mult timp și ar putea îngheța frigiderul.

Un alt motiv pentru care frigiderul dumneavoastră îngheață este ansamblul de control al clapetei de aer. Verificați-l și înlocuiți-l dacă constatați că este deschis complet sau chiar parțial.

Clapeta se închide și se deschide pentru a lăsa să intre cantitatea potrivită de aer rece în frigider. Dacă este deschis permanent, în frigider va intra prea mult aer rece și, în cele din urmă, va îngheța.

Scurgerea congelatorului de la frigiderul Whirlpool continuă să înghețe – Soluții

Verificați temperatura congelatorului pentru a vă asigura că l-ați setat la locul potrivit. Reglați-l la setarea corectă dacă nu este așa.

Temperatura recomandată pentru un frigider este între 33 și 39 de grade Celsius. Astfel, dacă frigiderul este setat sub 33 de grade Fahrenheit, apa care se scurge din congelator va îngheța în scurgere înainte de a ajunge în compartimentul frigiderului.

De asemenea, este posibil ca încălzitorul de scurgere să nu mai funcționeze. Testați-l cu un multimetru pentru a vă asigura că are continuitate. Dacă nu are, schimbați încălzitorul pentru ca acesta să poată împiedica apa din scurgere să înghețe și să provoace înfundarea scurgerii.

Congelatorul frigiderului Whirlpool continuă să înghețe – Cum se repară

Dacă congelatorul frigiderului dumneavoastră Whirlpool continuă să înghețe, verificați următoarele piese:

Garnitura ușii

Verificați dacă există scurgeri la garnitura ușii. Utilizați o bancnotă de un dolar pentru a face acest lucru. Dacă puneți o bancnotă de un dolar între ușă și unitate înainte de închidere și nu o puteți scoate fără să deschideți ușa, atunci garnitura este în regulă. Dar dacă puteți scoate cu ușurință bancnota de un dolar, garnitura este stricată și ar trebui să o înlocuiți.

O garnitură de etanșare defectuoasă nu va permite ușii să se etanșeze corespunzător. Astfel, aerul va pătrunde în congelator și se va condensa înainte de a îngheța.

Sistem de dezghețare

Verificați dacă există defecțiuni la temporizatorul de dezghețare, la termostatul de dezghețare sau la încălzitorul de dezghețare.

Pentru a verifica temporizatorul, rotiți-l încet cu o șurubelniță sau cu mâna. Continuați să îl rotiți până când auziți un clic. Compresorul și ventilatorul se vor opri, apoi. Dacă încălzitorul și termostatul funcționează bine, încălzitorul se va porni atunci când compresorul și ventilatoarele se vor opri. Iar dacă încălzitorul se aprinde, acest lucru vă spune că temporizatorul este defect; a trebuit să îl rotiți manual pentru a-l face să funcționeze. Schimbați-l cât mai curând posibil.

Pentru a verifica termostatul, testați continuitatea acestuia cu ajutorul unui multimetru. Dacă găsiți continuitate, termostatul este bun, dar dacă nu, acesta este defect și trebuie înlocuit. Înlocuiți-l cât mai curând posibil, deoarece congelatorul va continua să înghețe dacă termostatul nu permite pornirea încălzitorului de dezghețare.

Și pentru a verifica dacă încălzitorul de dezgheț are defecțiuni, testați continuitatea acestuia cu un multimetru. Dacă rezultatul este lipsa de continuitate, înlocuiți încălzitorul.

În plus față de cele de mai sus, asigurați-vă că nu blocați gurile de aerisire din interiorul congelatorului. Nu lăsați ușa congelatorului deschisă prea mult timp și nu o deschideți prea des. Iar dacă mediul este prea umed, folosiți un umidificator, dacă aveți unul, sau împiedicați aerul să intre în congelator.

Urmăriți acest videoclip pentru mai multe…

Congelatorul meu vertical Whirlpool nu îngheață – Soluții

Verificați următoarele:

Releu de pornire

Testați continuitatea între bornele de pornire și de funcționare cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate sau dacă releul de pornire miroase ca și cum ar fi ars, înlocuiți-l.

Fără releul de pornire, este posibil ca compresorul să funcționeze intermitent sau să nu funcționeze deloc. Iar dacă compresorul funcționează în acest fel, congelatorul nu se va răci.

Motorul ventilatorului evaporatorului

Verificați motorul ventilatorului deschizând ușa congelatorului și activând manual întrerupătorul ușii. Dacă motorul ventilatorului nu funcționează nici măcar cu întrerupătorul ușii activat, motorul este defect și trebuie înlocuit.

Bobine de condensator

Aruncați o privire la condensator și stabiliți dacă sunt murdare. Curățați-le cu ajutorul capului cu perie al aspiratorului și ștergeți bine praful după aceea. Dar dacă serpentinele se află în interiorul pereților congelatorului, nu trebuie să faceți nimic în privința lor.

Serpentine de evaporator

Dacă serpentinele evaporatorului au îngheț puternic pe ele, va trebui să le dezghețați manual, scoțând din priză congelatorul și lăsându-l să se dezghețe peste noapte. Dar va trebui, de asemenea, să verificați și încălzitorul de dezghețare. Acest lucru se datorează faptului că încălzitorul ar trebui să dezghețe gheața de pe serpentine, așa că, dacă există o acumulare, înseamnă că încălzitorul este defect.

Înghețul de pe serpentinele evaporatorului înseamnă că acestea nu vor putea să treacă aerul rece în congelator. Astfel, congelatorul nu se va putea răci așa cum ar trebui.

Alte piese care trebuie verificate sunt motorul ventilatorului condensatorului, compresorul, termostatul de control al temperaturii și placa de comandă principală. Dacă toate celelalte funcționează, verificați sistemul etanș pentru orice scurgere. Cu toate acestea, nu puteți face acest lucru pe cont propriu; va trebui să găsiți un agent de service care să vă ajute.

Raftul superior al congelatorului vertical Whirlpool nu îngheață – Soluție rapidă

Dacă raftul superior al congelatorului vertical Whirlpool nu îngheață, verificați setarea temperaturii congelatorului. Dacă este prea mare, reduceți-o și vedeți dacă raftul superior începe să se răcească. Fluctuațiile de temperatură afectează de obicei raftul de sus mai repede decât orice alt raft, deoarece este mai aproape de gurile de aerisire.

De asemenea, puteți verifica ușa pentru a vă asigura că este bine etanșată. În caz contrar, schimbați garnitura sau garnitura. O ușă care nu etanșează bine va afecta răcirea în raftul superior al congelatorului.

În plus, păstrați aparatul conectat la o priză de perete destinată exclusiv acestuia. Nu folosiți un prelungitor pentru ea. Deconectarea constantă a unității și conectarea ei la loc va afecta capacitatea de răcire a acesteia.

În unele cazuri, s-ar putea ca unitatea să fie veche și să se uzeze. Încercarea de a remedia problemele în astfel de situații nu va face decât să vă coste mai mult. De obicei, este mai bine să cumpărați pur și simplu o unitate nouă.

Notă rapidă

Întotdeauna scoateți frigiderul din priză înainte de a începe orice lucrare la el, oricât de mică ar fi. Făcând acest lucru veți economisi timp și bani. De asemenea, vă va menține în siguranță.