Frigiderul Whirlpool îngheață alimentele [Soluție rapidă]

Frigiderul dvs. whirlpool care îngheață alimentele este o problemă enervantă. Cu toate acestea, este una care poate fi rezolvată cu ușurință.

Tot ce trebuie să faceți pentru a o rezolva este să cunoașteți posibilele motive și cum să le remediați. Acest lucru îl vom discuta pe larg în acest articol.

Cum să oprești frigiderul Whirlpool de la înghețarea alimentelor

Pentru ca frigiderul Whirlpool să nu mai înghețe alimentele, trebuie mai întâi să diagnosticați posibilele probleme. Și apoi să remediați problema după ce o identificați.

În cele ce urmează sunt prezentate aceste posibile motive și modul în care le puteți rezolva.

1. Bobine de condensator murdare

Dacă serpentinele condensatorului frigiderului dvs. sunt murdare, compresorul va fi forțat să lucreze peste program. Acest lucru va avea ca rezultat faptul că frigiderul va deveni prea rece.

Pentru a remedia această problemă, trebuie pur și simplu să curățați bobinele. Puteți folosi un aspirator sau o cârpă moale și umedă pentru a face acest lucru.

Pentru a asigura siguranța, asigurați-vă că frigiderul este oprit în timp ce curățați bobinele. Bobinele sunt situate în spatele frigiderului, așa că reglați frigiderul într-o poziție care să permită accesul la bobine.

2. Gurile de aerisire blocate

În frigider există guri de aerisire prin care aerul rece este adus din congelator în frigider. Locurile în care sunt amplasate gurile de aerisire sunt de obicei mai reci decât celelalte părți ale frigiderului.

Dacă mâncarea este plasată în calea fluxului de aer, atunci aceasta poate începe să înghețe.

De asemenea, deoarece orificiile de aerisire sunt blocate, fluxul de aer va fi redus. Pentru a compensa această scădere a fluxului de aer, frigiderul va începe să lucreze în exces. Și va deveni prea rece.

Aceste orificii de aerisire se află în diferite locuri din frigider, în funcție de model. Pentru a rezolva și a preveni această problemă, localizați orificiile de aerisire din frigider și țineți mâncarea departe de ele.

3. Temperatura frigiderului este setată prea scăzută

Frigiderul poate îngheța alimentele dacă temperatura frigiderului este setată prea scăzută.

Cea mai scăzută temperatură la care ar trebui să fie frigiderul este de 38°F. Orice valoare mai mică poate duce la înghețarea alimentelor.

Pentru a remedia acest lucru, trebuie să creșteți temperatura frigiderului. Cu toate acestea, nu depășiți 40°F, deoarece aceasta este temperatura maximă ideală pentru un frigider.

4. Termostat de control al temperaturii defect

Temperatura aerului din frigider este reglată de termostatul de control. Acesta face acest lucru prin oprirea și pornirea din când în când a sistemului de refrigerare.

În cazul în care termostatul de control este defect, acesta poate determina compresorul și ventilatoarele evaporatorului să lucreze peste program. La rândul său, frigiderul va deveni prea rece și poate începe să înghețe alimentele.

Pentru a testa termostatul de control, procedați după cum urmează:

  • Asigurați-vă că frigiderul și compresorul sunt în funcțiune.
  • Rotiți selectorul de temperatură de la nivelul cel mai mic la cel mai mare.
  • In timp ce faceți acest lucru, ascultați cu atenție dacă se aude un clic. Clicul indică momentul în care sistemul de refrigerare se oprește.
  • Dacă auziți un clic, înseamnă că termostatul de control este în regulă. Dacă nu se aude niciun clic, atunci termostatul este probabil defect și trebuie înlocuit.

Cum să înlocuiți un control al termostatului frigiderului Whirlpool

Pentru a înlocui un control de termostat defect al unui frigider Whirlpool, urmați pașii de mai jos:

Pasul 1: Scoateți rafturile și șuruburile; apoi scoateți capacele clapetelor și conductele.

Pasul 2: Scoateți senzorul termostatului de pe clapetă și scoateți panoul de control.

Pasul 3: Scoateți toate firele conectate la termostat

Pasul 4: Scoateți vechiul termostat de control din carcasa sa și introduceți-l pe cel nou.

Pasul 4: Așezați izolația termostatului de control vechi pe cel nou.

Pasul 5: Puneți la loc panoul de control, conectați la loc toate firele și șuruburile.

Pasul 6: Puneți la loc capacele clapetelor și conductele în poziție și strângeți din nou șuruburile.

5. Ansamblu de control al clapetei defect

Clapeta ajută la controlul cantității de aer rece care intră în frigider. Clapeta face acest lucru prin deschiderea și închiderea periodică.

Un clapet defect poate rămâne deschis, ceea ce va permite ca prea mult aer rece să intre în frigider. În acest caz, frigiderul va deveni prea rece și va începe să înghețe alimentele.

Pentru a rezolva această problemă, trebuie să scoateți ansamblul de control al clapetei din frigider. Și apoi inspectați amortizorul, dacă este defect, atunci amortizorul trebuie înlocuit.

6. Funcționare defectuoasă a termistorului

Unele modele au un termistor care citește temperatura aerului din frigider. Citirea este apoi trimisă la placa de control și este folosită pentru a regla sistemul de refrigerare.

Un termistor care funcționează defectuos poate avea o citire greșită a temperaturii aerului. Iar atunci când sistemul de refrigerare este reglat de această citire inexactă, acesta poate funcționa mai mult timp.

Diagnosticarea termistorului nu este complexă. Pașii de mai jos vă vor arăta cum să.

Cum se diagnostichează un termistor de frigider Whirlpool

Pentru a diagnostica termistorul frigiderului dumneavoastră Whirlpool, procedați după cum urmează:

Pasul 1: Pentru a asigura siguranța, opriți frigiderul și scoateți-l din priză.

Pasul 2: Deschideți frigiderul și localizați placa de control. Coboară-l pentru a avea acces la termistor.

Pasul 3: Scoateți termistorul. Și luați un multimetru.

Pasul 4: Fie lăsați termistorul să se încălzească la temperatura camerei, fie puneți-l într-un pahar cu apă cu gheață.

Pasul 5: Folosiți multimetrul pentru a măsura rezistența termistorului.

Pasul 6: Obțineți fișa tehnică pentru frigiderul dumneavoastră. Această fișă conține un grafic de rezistență la temperatură.

Pasul 7: Cu ajutorul acestui grafic, determinați dacă aveți citirea corectă a rezistenței atât pentru temperatura camerei, cât și pentru temperatura rece.

Pasul 8: Dacă citirile pe care le obțineți nu corespund cu cele de pe grafic, atunci termistorul trebuie înlocuit.

7. Funcționare defectuoasă a plăcii de control al temperaturii/placă principală de control

Placa de control al temperaturii direcționează tensiunea către ventilatoarele evaporatorului și compresor. Iar tabloul de comandă principal reglează întreaga unitate.

O funcționare defectuoasă a controlului temperaturii sau a plăcii de control principal poate cauza suprasolicitarea sistemului de refrigerare.

În cazul în care celelalte soluții nu rezolvă problema, atunci acestea pot fi problema. Vă recomandăm să apelați la un tehnician de reparații, deoarece aceste piese sunt dificil de realizat de unul singur.