Frigiderul Samsung sună ca și cum…[Cum se repară]

Dacă un frigider Samsung nu sună deloc ca un frigider, înseamnă că ceva nu este în regulă. Prin urmare, acest articol discută despre cum să remediezi originea sunetului ciudat.

Frigiderul Samsung sună ca un ciocan pneumatic – Ce trebuie făcut

În cazul în care constatați că frigiderul Samsung sună ca un ciocan pneumatic sau chiar ca un elicopter, verificați dacă există o acumulare de gheață în jurul ventilatorului evaporatorului. Atunci când există gheață în jurul ventilatorului, paletele ventilatorului o vor lovi și sunetul va fi ca un ciocan pneumatic.

Topiți gheața prin dezghețarea manuală a aparatului. Cu toate acestea, trebuie să aflați de ce există gheață acolo în primul rând. Ar putea fi vorba de o componentă defectuoasă a sistemului de dezghețare. Prin urmare, testați componentele una câte una pentru a afla care este defectă și înlocuiți-le.

Evitați să folosiți un uscător de păr sau orice altă sursă de căldură pentru a topi gheața din jurul ventilatorului. Acest lucru se datorează faptului că căldura ar putea deforma plasticul din frigider și ar putea deteriora unitatea iremediabil.

Dacă nu sunteți sigur cu privire la verificarea și înlocuirea pieselor din frigider, contactați un agent frigorific profesionist pentru asistență. Iar dacă înlocuirea oricărei piese defecte nu rezolvă problema, contactați Samsung pentru a raporta problema și a solicita service.

Urmăriți acest videoclip pentru a afla cum să remediați problema acumulării de gheață în jurul ventilatorului evaporatorului…

Verificați filtrul de apă, carcasa și supapa de admisie a apei

De asemenea, puteți verifica capul filtrului de apă. Dacă acesta este deteriorat, poate provoca sunetul de ciocan pneumatic care provine din frigider. Înlocuiți filtrul dacă există deteriorări la nivelul capului. Iar dacă nu sunteți sigur cum să înlocuiți filtrul, consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru instrucțiuni.

Cu toate acestea, dacă filtrul nu este deteriorat și este de tipul potrivit pentru un frigider Samsung, atunci verificați carcasa filtrului de apă. Orice deteriorare a acesteia poate cauza sunetul de ciocănitură. Înlocuiți carcasa dacă acesta este cazul.

Există, de asemenea, posibilitatea ca supapa de admisie a apei să fie deteriorată. Astfel, atunci când aceasta se deschide pentru a lăsa apa să curgă în aparatul de gheață, scoate acel sunet.

Pentru a determina acest lucru, cronometrați ciclul de producere a gheții pentru a ști când se deschide și se închide supapa. Acest lucru vă va ajuta să reduceți posibilitățile. Înlocuiți supapa dacă descoperiți că aceasta este problema.

Frigiderul Samsung sună ca un greier – Soluții

Dacă ți se pare că frigiderul tău Samsung sună ca un greier, verifică motorul ventilatorului evaporatorului. S-ar putea ca rulmenții motorului să fie prea strânși pe acesta și frecarea să creeze zgomotul. Dacă acesta este cazul, înlocuiți motorul ventilatorului.

Dar dacă motorul ventilatorului evaporatorului este defect și paletele nu sunt obstrucționate, verificați ventilatorul condensatorului. Motorul ar putea funcționa defectuos, determinând rigidizarea lamelelor ventilatorului. Iar când încearcă să se rotească, acestea generează un sunet asemănător cu cel al unui greier.

Pentru a determina acest lucru, rotiți paletele ventilatorului cu mâna. Dacă acestea sunt rigide, ar putea fi un indiciu că motorul nu mai funcționează bine și ar trebui înlocuit.

De asemenea, asigurați-vă că ați curățat lamelele ventilatorului condensatorului, astfel încât niciun obiect extern sau resturi să nu le obstrucționeze și să le facă să se rotească cu efort.

În plus față de cele de mai sus, verificați compresorul. Dacă compresorul zdrăngănește, ar putea scoate un sunet asemănător cu cel al unui greier. Încercați să remediați acest lucru izolând compresorul în așa fel încât să reduceți zgomotul la un nivel aproape inexistent.

Dar faceți-o cu grijă, astfel încât să nu blocați fluxul de aer către serpentinele condensatorului. În caz contrar, serpentinele se pot supraîncălzi și pot cauza o problemă de răcire în unitate.

Frigiderul Samsung sună ca o bufniță – Remediere rapidă

Verificați ventilatorul condensatorului pentru a vedea dacă există o cantitate semnificativă de resturi pe palete. Curățați bine lamelele. În continuare, verificați dacă există gheață blocată în jgheabul de gheață. Dacă există, dislocați-o și vedeți dacă sunetul se oprește.

Acest lucru se întâmplă deoarece motorul mașinii de făcut gheață încearcă să arunce gheața atunci când există gheață blocată pe parcurs.

Există, de asemenea, posibilitatea ca în jurul ventilatorului aparatului de gheață să se acumuleze gheață. Scoateți frigiderul din priză și lăsați gheața să se dezghețe. Odată ce se întâmplă acest lucru, sunetul ar trebui să înceteze. Cu toate acestea, aflați de ce există gheață acolo în primul rând prin testarea componentelor sistemului de dezghețare.

Frigiderul Samsung sună ca un câine care latră – Soluție

Verificați ventilatorul evaporatorului din spatele panoului interior din spate al congelatorului pentru a vedea dacă există gheață în jurul ventilatorului. Dezghețați manual unitatea pentru a topi gheața, dar aflați de ce există gheață și remediați problema. Cel mai probabil este vorba de sistemul de dezghețare.

Cu toate acestea, dacă nu există gheață, verificați dacă motorul ventilatorului este slăbit. Rulmenții ar putea fi uzați și, dacă acesta este cazul, înlocuirea motorului ventilatorului este singura soluție la această problemă.

Iar dacă există murdărie blocată în motor, curățați bine motorul pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi. Acest lucru se datorează faptului că ar suna ca și cum un câine ar urla sau lătra atunci când aerul trece prin motor.

Frigiderul Samsung face un sunet de zgomot – Soluție rapidă

Un sunet de zgomot de tip whooshing de la un frigider Samsung este normal. Acesta apare atunci când deschideți și închideți ușa frigiderului. Sunetul este cel al egalizării presiunii aerului, deci nu este un sunet care provine de la o piesă defectă a frigiderului.

Cu toate acestea, dacă este un sunet continuu, acesta este anormal și frigiderul necesită service. Contactați centrul de service Samsung pentru a raporta problema și a solicita service.

Frigiderul Samsung sună ca și cum apa ar curge – Soluție rapidă

Dacă auziți un sunet ca și cum ar curge apa în frigiderul Samsung, cel mai probabil este sunetul apei care umple aparatul de gheață din supapă. Acest lucru ar trebui să dureze doar câteva secunde și nu este un motiv de îngrijorare, deoarece este normal.

Sunetul ar trebui să fie slab și să poată fi ignorat. Cu toate acestea, dacă este suficient de puternic pentru a întrerupe gândirea sau conversația, raportați problema la Samsung și solicitați service. De asemenea, puteți discuta pe chat cu oricare dintre tehnicienii noștri calificați în domeniul frigiderelor, care vă pot ajuta cu ușurință.

O altă cauză posibilă a sunetului este atunci când uleiul și refrigerantul curg. Deși este ocazional și nu ar trebui să fie zgomotos, puteți auzi sunetul uneori atunci când casa este liniștită.

Un alt motiv posibil pentru acest sunet este scurgerea apei în vasul de scurgere după un ciclu de dezghețare. Acest lucru nu se poate numi apă curgătoare, dar dacă picurarea este rapidă și constantă, ar putea suna ca o curgere lentă. Din nou, acest lucru este normal.

Pentru a acoperi toate bazele, verificați dozatorul de apă și aparatul de gheață pentru a vă asigura că niciunul nu a avut o scurgere care să provoace sunetul de apă curgătoare. Dacă vreunul dintre ele prezintă scurgeri, solicitați intervenția unui tehnician de frigidere pentru a le repara sau pentru a înlocui piesa defectă.

Recapitulare

Un frigider Samsung, sau orice alt frigider de altfel, nu este niciodată complet silențios. Acesta este proiectat să emită zgomote slabe, dar constante, provenind din diferite părți.

Cu toate acestea, dacă un frigider Samsung sună ciudat sau scoate un sunet puternic, cereți unui tehnician certificat să se uite la el, să determine de unde provine sunetul, de ce este acolo și să îl repare.

Contactați centrul de service Samsung pentru a raporta orice sunet ciudat și pentru a solicita repararea frigiderului. Alternativ, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri experimentați în domeniul frigiderelor, astfel încât aceștia să vă poată ajuta la remedierea permanentă a problemei.

Nu uitați să scoateți frigiderul din priză înainte de a înlocui orice piesă defectă. Iar dacă trebuie efectuate lucrări de diagnosticare în profunzime, deconectați-l de la curent. Făcând acest lucru se previne electrocutarea accidentală sau chiar deteriorarea frigiderului.