Frigiderul Samsung nu se răcește [Cum se repară]

În acest articol, discutăm despre motivele pentru care un frigider Samsung nu se răcește și cum să le rezolvăm.

Frigiderul Samsung nu se răcește – Soluții

Dacă frigiderul tău Samsung nu se răcește, încearcă următoarele pentru a vedea dacă îl rezolvă:

 1. Reconectați cablul de alimentare

Deconectați cablul de alimentare de la priza de perete, dacă puteți ajunge la el, și reconectați-l, de data aceasta asigurându-vă că îl introduceți ferm.

Uneori, acest lucru repornește frigiderul și acesta începe să funcționeze din nou. De asemenea, ar putea fi și cazul în care nu este conectat corect, astfel încât deconectarea și reconectarea să corecteze problema.

Dacă este conectat corect, deconectați-l din nou și conectați un alt aparat electric la aceeași priză. Acest lucru este pentru a determina dacă priza funcționează și, dacă da, cât de bună este ieșirea de tensiune.

Dacă cel de-al doilea aparat funcționează bine, atunci problema nu provine de la priză sau de la cablul frigiderului. Dar dacă nu, închideți întrerupătorul de circuit pentru acea cameră și porniți-l din nou sau schimbați priza.

 1. Temperatura mai scăzută

Setați temperatura frigiderului la un punct mai scăzut și lăsați-l să funcționeze timp de câteva ore. Apoi, verificați-l din nou pentru a vedea dacă există vreo îmbunătățire.

Dacă există o îmbunătățire, lăsați setarea temperaturii la punctul actual. Dar dacă nu, înseamnă că altceva face ca frigiderul să nu se răcească.

 1. Schimbarea locației

Mutați frigiderul în altă parte a casei sau în altă încăpere și monitorizați-l pentru a vedea dacă se ameliorează frigul din interior. În cazul în care lumina soarelui lovește direct unitatea, aceasta ar putea face ca ea să nu se răcească. De asemenea, dacă orice altă sursă de căldură, cum ar fi un cuptor, se află în apropierea acestuia, îi va afecta capacitatea de răcire.

În plus, îndepărtați aparatul de perete dacă este așezat la același nivel cu acesta. În acest fel, se asigură o mai bună circulație a aerului pentru unitate, astfel încât compresorul și condensatorul să nu se încălzească.

Schimbarea locației vă va permite să aflați dacă aceasta este cauza problemei. Cu toate acestea, dacă nu puteți muta frigiderul, schimbați setarea temperaturii la un punct mai mic pentru a-l ajuta să se răcească.

 1. Verificați conținutul

Păstrați frigiderul plin până la ¾ din capacitate. Lăsați-l cel puțin ½ plin. Dacă un frigider este prea plin sau prea gol, aceasta poate afecta capacitatea de răcire a acestuia. Cantitatea corectă de conținut din unitate ajută la circulația aerului.

 1. Verificați modul

Scoateți frigiderul din priză și așteptați aproximativ un minut înainte de a-l conecta din nou la priză. în cazul în care este în modul demonstrativ, acest lucru îl va aduce în modul normal și la funcționarea normală.

Cu toate acestea, dacă toate cele de mai sus au fost verificate, dar frigiderul nu se răcește, verificați dacă următoarele piese sunt defecte:

 1. Serpentinele condensatorului

Cel mai probabil, bobinele condensatorului sunt murdare. Așadar, curățați-le temeinic și repetați procesul de curățare cel puțin o dată la 6 luni.

Dacă bobinele sunt murdare, nu vor putea elibera căldura din frigider. În consecință, frigiderului îi va fi din ce în ce mai greu să mențină o temperatură rece sau să se răcească.

 1. Motorul ventilatorului evaporatorului

Rotiți paletele ventilatorului pentru a determina dacă motorul este defect. Dacă acestea nu se rotesc liber, motorul este defect și trebuie înlocuit. Dar dacă o fac, verificați dacă motorul este zgomotos. Înlocuiți-l dacă este.

În plus, folosind un multimetru, testați înfășurările motorului pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate în înfășurări, înlocuiți motorul.

Fără un motor de ventilator al evaporatorului funcțional, nu va exista aer rece în frigider. Acest lucru se datorează faptului că ventilatorul face să circule aerul rece în compartimentele congelatorului și frigiderului după ce îl trece peste serpentinele de răcire.

 1. Motorul ventilatorului condensatorului

Rotiți paletele ventilatorului pentru a vedea dacă se învârt bine. Dacă nu o fac, înlocuiți motorul. Dar dacă o fac și nu prezintă nicio obstrucție, verificați continuitatea motorului cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului.

Fără un motor de ventilator funcțional, ventilatorul nu va putea să tragă aerul prin serpentine și să îl treacă peste compresor. În consecință, unitatea nu se va răci sau s-ar putea să se răcească, dar nu suficient.

 1. Releu de pornire și condensator

Testați releul între cele două prize terminale cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate între mufe, înlocuiți releul. Iar dacă miroase ca și cum ar fi ars sau zdrăngănește când este scuturat, înlocuiți-l.

Pentru condensatorul de pornire, testați-l cu ajutorul unui multimetru. Înlocuiți-l dacă nu există nicio citire.

Aceste două componente permit compresorului să pornească și să funcționeze cu succes. Dacă oricare dintre ele sau ambele sunt defecte, compresorul nu va porni și nu va funcționa și, ca urmare, frigiderul nu se va răci.

Congelatorul Samsung nu se răcește – Ce trebuie făcut

Procedați după cum urmează dacă un congelator Samsung nu se răcește:

 1. Verificați motorul ventilatorului evaporatorului

Deschideți ușa congelatorului și activați întrerupătorul ușii. Acest lucru menține motorul ventilatorului în funcțiune chiar și atunci când ușa este deschisă, deoarece motorul se oprește odată ce ușa se deschide.

Dar dacă nu auziți motorul funcționând după activarea comutatorului, înseamnă că motorul este defect și trebuie înlocuit.

Ventilatorul nu poate face să circule aerul rece din congelator dacă motorul este defect. Iar congelatorul nu se va răci deloc sau suficient dacă nu există aer rece.

 1. Verificați garnitura de etanșare a ușii

Dacă garnitura de etanșare a ușii congelatorului este murdară, curățați-o cu apă caldă cu săpun până când este curată. În caz contrar, verificați rezistența garniturii. Închideți ușa pe o bancnotă de un dolar și încercați să o scoateți. Dacă puteți să o scoateți, înlocuiți garnitura ușii.

O ușă de congelator cu etanșare necorespunzătoare permite aerului cald să pătrundă în congelator și reduce capacitatea acestuia de a menține o temperatură rece în timp.

 1. Verificați serpentinele condensatorului

Curățați serpentinele din partea din spate a unității. Folosiți o perie pentru condensator sau capul de perie al unui aspirator pentru a mătura praful. În cazul în care există grăsime, curățați-o cu apă și săpun.

Aveți grijă să curățați periodic serpentinele, mai ales dacă aveți un animal de companie. Făcând acest lucru menține serpentinele în cea mai bună formă pentru a elimina căldura din congelator și pentru a menține compresorul în stare de funcționare corectă.

 1. Verificați releul de pornire

Verificați continuitatea releului de pornire prin testarea acestuia între bornele de conectare cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți releul.

Compresorul nu poate funcționa eficient dacă releul este defect. Iar dacă compresorul nu funcționează, congelatorul nu se va răci.

 1. Verificați setarea temperaturii

Dacă temperatura din congelator este ridicată, verificați setarea și reduceți-o dacă este mai mare de 10 grade Fahrenheit. Aceasta este cea mai mare setare pe care o poate suporta un congelator înainte de a nu mai îngheța sau de a se răci suficient.

Dacă nu sunteți sigur de modul de resetare, consultați manualul de utilizare care a fost livrat împreună cu frigiderul-congelator sau congelatorul.

 1. Verificați circulația aerului

Circulația adecvată a aerului în congelator ajută la răcirea rapidă și ușoară a acestuia. Prin urmare, verificați dacă articolele din congelator sunt suficient de distanțate pentru a permite aerului să circule. Dacă nu, rearanjați-le.

De asemenea, evitați să lăsați congelatorul prea gol. Un congelator gol are dificultăți în a reține aerul rece. Articolele îl ajută să-și păstreze răcoarea.

Raftul superior al frigiderului Samsung nu este rece – Soluție rapidă

Verificați bobinele condensatorului și curățați-le dacă sunt murdare. Serpentinele murdare afectează cât de bine se răcește întreaga unitate sau cât de bine se răcesc unele părți.

De asemenea, verificați serpentinele evaporatorului pentru a vedea dacă sunt înghețate. Aceasta poate explica de ce raftul superior al frigiderului nu este rece. Dezghețați gheața de pe serpentine prin dezghețarea manuală a frigiderului.

Recapitulare

Principala sarcină a unui frigider sau a unui congelator este de a păstra alimentele și alte lucruri la rece. Așadar, dacă observați că frigiderul Samsung nu se răcește, este important să îl reparați imediat.

Urmând pașii de mai sus, problema se rezolvă de obicei. Cu toate acestea, dacă niciunul dintre ele nu funcționează, contactați Samsung pentru a solicita service. Ca alternativă, contactați-ne, deoarece avem tehnicieni calificați care vă pot ajuta să rezolvați problema și orice altă problemă a aparatului pe care o aveți.

Nu uitați să scoateți frigiderul din priză înainte de a scoate sau înlocui orice componentă. Aceasta este o măsură de siguranță importantă.