Frigiderul Samsung nu se golește [Cum se repară]

Dacă descoperiți că frigiderul Samsung nu se golește, cel mai bine este să verificați gaura de scurgere. Acest articol arată cum să faceți acest lucru cu ușurință.

Unde este furtunul de scurgere pe un frigider Samsung?

Furtunul de scurgere de pe un frigider Samsung este situat în spatele unității. Acesta coboară din spatele secțiunii de congelare, în jos, în partea din spate a frigiderului și în partea de jos, în spate.

Acolo, este conectat la un tub prin care trece apa din ciclul de dezghețare și intră în vasul de scurgere. Ulterior, apa se evaporă.

Frigiderul Samsung nu se va scurge – Soluție rapidă

Dacă descoperiți că frigiderul Samsung nu se golește, verificați scurgerea de dezgheț. Este probabil ca scurgerea să fie înfundată. Murdăria, resturile sau gheața ar putea bloca scurgerea, împiedicând trecerea apei.

Pentru a verifica acest lucru, goliți frigiderul de orice obiect, inclusiv de rafturi și rafturi. Veți găsi orificiul de scurgere al frigiderului pe peretele din spate al unității.

Dacă există un strat de gheață deasupra găurii, turnați ușor apă fierbinte peste gaură pentru a dezgheța gheața. Când gheața de deasupra găurii se topește, este timpul să topiți gheața din interiorul găurii.

Turnați o parte din apa fierbinte într-o pipetă de curcan sau într-o seringă. Apoi, stropiți apa în gaură până când gheața din ea se topește complet.

Știți că ați reușit atunci când apa curge liber în tigaie prin gaură.

Murdărie sau resturi

Dar dacă este vorba de murdărie sau de resturi care înfundă sau blochează orificiul de scurgere, amestecați o măsură de înălbitor în apă. Turnați amestecul peste gaură. Apoi, puneți o parte într-o seringă sau într-un baster de curcan și stropiți-o pe gaură. Acest lucru va disloca rapid murdăria.

Continuați să stropiți amestecul în gaură până când lichidul se scurge liber în vasul de scurgere. Este evident că scurgerea este curată și lipsită de blocaje.

Notă: Puteți folosi un amestec de apă și bicarbonat de sodiu în loc de înălbitor și apă.

Dacă apa nu se scurge liber după ce ați făcut acest lucru sau dacă blocajul nu este îndepărtat cu succes, contactați centrul de asistență Samsung pentru a raporta problema și a solicita service.

Notă rapidă

Asigurați-vă că scoateți frigiderul din priza de perete înainte de a verifica dacă scurgerea de dezgheț nu este blocată. Cu toate acestea, dacă nu puteți ajunge la priză, declanșați întrerupătorul de circuit pentru acea parte a casei.

Este periculos să lăsați frigiderul conectat la curent în timp ce lucrați la el, deoarece ar putea duce la electrocutare. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți de gând să atingeți activ apa.