Frigiderul Samsung nu pornește [Cum se repară]

Acest articol se referă la problema unui frigider Samsung care nu pornește. Deci, dacă vă confruntați cu această problemă, ați ajuns la locul potrivit.

Cum să porniți un frigider Samsung după întreruperea alimentării cu energie electrică

Pentru a porni un frigider Samsung după o pană de curent, apăsați simultan butoanele Power Cool și Power Freeze. Țineți-le apăsate timp de aproximativ 8 secunde, până când se aude un clopoțel.

Codul de eroare care clipește pe afișaj va dispărea, iar în locul acestuia vor apărea setările de temperatură ale frigiderului.

Este important de menționat aici că combinația de butoane care trebuie apăsată în acest scop diferă de la un model de frigider la altul. Așadar, dacă combinația de mai sus nu funcționează pentru modelul dvs., încercați să apăsați simultan butoanele de iluminare și de economisire a energiei sau butoanele Congelator și Frigider timp de aproximativ 8 până la 10 secunde.

Cu toate acestea, dacă niciuna dintre combinații nu funcționează, consultați manualul de utilizare al frigiderului Samsung pentru a determina cum să remediați problema de pană de curent cu frigiderul. De asemenea, puteți contacta Samsung pentru a raporta problema și a obține asistență profesională.

Acest videoclip este o reprezentare vizuală a modului în care se pornește un frigider Samsung după o pană de curent. Rețineți, totuși, că acest lucru este specific fiecărui model, dar elementele de bază sunt aceleași…

Cum să porniți un frigider Samsung după dezghețare

Pentru a porni un frigider Samsung după dezghețare, pur și simplu conectați-l din nou la priza de perete, dacă l-ați deconectat mai devreme. Asta dacă ați dezghețat manual frigiderul. Dacă nu l-ați scos din priză, ci ați închis întrerupătorul de circuit, porniți-l din nou.

Unele unități au un buton de pornire în interiorul lor. Prin urmare, verificați dacă unitatea dvs. are unul și apăsați-l până când lumina din interior se aprinde. Aceasta este o altă modalitate de a porni frigiderul.

Dar dacă frigiderul nu funcționează sau nu se răcește după ciclul de dezghețare și doriți să îl resetați, apăsați în același timp butoanele Power Cool și Power Freeze și mențineți-le apăsate timp de aproximativ 8 secunde. Sunetul unui clopoțel vă va avertiza cu privire la momentul în care trebuie să îl lăsați să pornească.

Acest lucru funcționează pentru majoritatea modelelor, dar dacă modelul dvs. nu are aceste butoane, apăsați simultan butoanele Congelator și Frigider sau butoanele Iluminare și Economisire energie timp de aproximativ 10 secunde.

Unele modele de frigidere Samsung au butoane de resetare. Pentru a ști dacă al dumneavoastră are unul, inspectați partea superioară a ușii frigiderului. Ar trebui să existe un panou care se ridică, cu un buton de resetare sub el. Apăsați-l pentru a reseta unitatea.

Resetare dură

Totuși, dacă acest lucru nu pornește din nou frigiderul după dezghețare, încercați să faceți o resetare completă. Apăsați butonul de pornire din partea interioară a frigiderului, dacă există unul. Dacă nu există, deconectați unitatea de la priza de perete. Dacă nu puteți ajunge la priză, închideți întrerupătorul de circuit.

Lăsați-l fără curent timp de aproximativ 10 minute. Apoi, conectați-l din nou la priză sau porniți întrerupătorul de circuit și apăsați butonul de alimentare pentru a-l porni din nou. Procedând astfel ar trebui să se rezolve problema.

Este important de menționat aici că majoritatea frigiderelor Samsung se dezgheață automat și nu trebuie pornite manual după ciclul de dezghețare.

Frigiderul Samsung nu pornește – Soluție rapidă

Dacă frigiderul Samsung nu pornește, verificați dacă este în modul demo sau showroom. Acest lucru este valabil mai ales dacă este o unitate nouă.

Dacă nu sunteți sigur că se află în acest mod, verificați dacă pe afișaj apare codul OF OF. Acest lucru vă va indica faptul că frigiderul se află în modul demo sau showroom.

Dar, indiferent dacă apare sau nu codul, resetați frigiderul în acest mod pentru a vedea dacă se rezolvă problema:

Pasul 1

Localizați butoanele Freezer (Congelator) și Power Freeze (Congelare) pe panoul de control al frigiderului.

Pasul 2

Apăsați-le simultan și mențineți-le apăsate timp de aproximativ 5 secunde. Acest lucru resetează frigiderul. Vă dați seama de acest lucru atunci când afișajul revine la funcționarea normală.

Totuși, acest lucru depinde de modelul de frigider Samsung pe care îl aveți. La unele modele, trebuie să apăsați butoanele Power Freeze și Energy Saver. Țineți-le apăsate până când se aude un semnal sonor. Acest lucru resetează unitatea.

La altele, apăsați cele 2 butoane din partea stângă a panoului de afișare. Țineți-le apăsate timp de aproximativ 5 secunde pentru a reseta unitatea.

Consultați manualul de utilizare pentru modelul specific al frigiderului Samsung pe care îl dețineți pentru a determina cum să îl resetați. În caz contrar, contactați centrul de asistență Samsung pentru a solicita asistență.

Cum să porniți un congelator Samsung

Pentru a porni un congelator Samsung, apăsați în același timp butoanele Power Freeze și Power Cool. Țineți-le apăsate timp de aproximativ 8 secunde pentru ca congelatorul să funcționeze din nou.

Dacă aparatul are un buton de pornire, localizați-l în partea superioară a ușii frigiderului și apăsați-l pentru a porni congelatorul.

Acest lucru este ca și cum ați porni un frigider Samsung.

Cu toate acestea, dacă este vorba de un singur congelator, cum ar fi un congelator cu piept, încercați să deconectați unitatea de la priza de perete și să o conectați din nou. Acest lucru ar trebui să facă unitatea să funcționeze din nou.

Recapitulare

Uneori, nu este atât de simplu să porniți un frigider Samsung. Dar urmând pașii prezentați în acest articol vă vor ajuta dacă frigiderul Samsung nu pornește.

Contactați Samsung dacă vi se pare că remedierea problemei se dovedește a fi prea dificilă. În caz contrar, discutați cu oricare dintre agenții noștri de reparații frigidere, care sunt disponibili pentru a vă ajuta cu problema.