Frigiderul Samsung îngheață totul [Cum se repară]

Uneori, s-ar putea ca frigiderul Samsung să vă înghețe tot ce puneți în el. Dacă acesta este cazul unității dvs., acest articol se referă la modul în care puteți remedia problema ușor și rapid.

Frigiderul Samsung îngheață totul – Soluții

Următoarele sunt soluții comune pentru un frigider Samsung care îngheață totul:

  1. Opriți răcirea alimentării

Verificați pictograma Power Cool de pe panoul de control pentru a vedea dacă este aprinsă. dacă este, înseamnă că funcția este pornită.

Pentru a-l opri, atingeți butonul Freezer și țineți-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde sau până când pictograma nu mai este aprinsă.

Cu toate acestea, dacă frigiderul este modelul Family Hub, puteți dezactiva funcția Power Cool prin intermediul aplicației Fridge Manager.

Funcția Power Cool reduce temperatura din frigider la cel mai scăzut nivel. Aceasta face acest lucru prin ocolirea temperaturii setate pentru frigider, astfel încât aceasta scade mai jos decât aceasta.

Funcția este utilizată atunci când unitatea a fost oprită pentru o perioadă de timp și temperatura din interiorul acesteia a crescut sau atunci când este necesar să se răcească o cantitate mare de alimente și băuturi.

  1. Mutați frigiderul

Mutați frigiderul în altă parte sau în altă cameră din casă, unde temperatura este potrivită pentru aparat. Asigurați-vă că îl țineți departe de orice sursă de căldură sau de lumina directă a soarelui, deoarece acestea afectează modul în care funcționează unitatea.

Dacă temperatura este prea ridicată, compresorul și alte părți ale unității vor lucra din greu pentru a menține frigul. În acest proces, frigiderul va deveni prea rece, înghețând tot ce se află în el.

  1. Curățați serpentinele condensatorului

Dacă bobinele condensatorului nu au fost niciodată curățate sau sunt murdare, curățați-le bine. Și asigurați-vă că mențineți rutina de curățare, verificând și curățând serpentinele cel puțin o dată la 6 luni.

Acest lucru se datorează faptului că serpentinele sunt responsabile de eliberarea căldurii din agentul frigorific care trece prin ele, astfel încât aceasta să nu se transfere în unitate.

Dar dacă sunt murdare, nu pot îndeplini această sarcină, astfel încât frigiderul trebuie să compenseze prin muncă suplimentară pentru a menține frigul. Acest lucru ar putea duce la supraîncălzire și îngheț.

  1. Lăsați libere gurile de aerisire

Țineți alimentele departe de gurile de aerisire din spatele frigiderului, în special alimentele bogate în apă, cum ar fi legumele și carnea.

Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că niciun aliment nu este așezat pe spatele sau pe fundul frigiderului. Alimentele vor îngheța în aceste zone, deoarece sunt cele mai reci zone din frigider.

În plus, asigurați-vă că nimic nu blochează orificiile de aerisire. Acest lucru se datorează faptului că unitatea va sesiza fluxul slab de aer și va încerca să compenseze acest lucru lucrând mai mult. Ca urmare, va deveni prea rece, ceea ce va duce la îngheț.

  1. Înlocuiți termistorul

Testați termistorul cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica rezistența și continuitatea acestuia. Rezistența sa ar trebui să se modifice la fel cum se modifică temperatura frigiderului. Dacă acest lucru nu se întâmplă și nu există continuitate, înseamnă că termistorul este defect și trebuie înlocuit.

Termistorul trimite rezultatele temperaturii frigiderului către placa de control. Acest lucru se întâmplă pentru ca placa să poată regla cantitatea adecvată de tensiune către ventilatorul evaporatorului și compresor, deoarece acestea sunt responsabile de răcirea frigiderului.

Cu toate acestea, dacă termistorul este defect, citirea temperaturii va fi greșită. Ca urmare, compresorul și ventilatorul ar putea funcționa mai mult decât este necesar, ceea ce ar face ca unitatea să devină prea rece și să înghețe.

  1. Schimbați garnitura ușii

În cazul în care garnitura este slabă, ruptă sau slăbită, înlocuiți-o. Pentru a determina dacă este timpul să o schimbați, folosiți trucul bancnotei de un dolar. Închideți ușa frigiderului pe o bancnotă de un dolar și încercați să o scoateți. Dacă reușiți să o scoateți cu succes, înlocuiți garnitura.

Acest lucru se datorează faptului că, dacă garnitura funcționează bine, aceasta ar trebui să fie etanșă și să împiedice factura să iasă cu ușurință.

În plus, dacă garnitura este murdară, curățați-o cu apă caldă cu săpun și asigurați-vă că o curățați în mod regulat pentru a preveni acumularea de murdărie.

O garnitură slabă sau slăbită compromite temperatura rece din interiorul frigiderului. Ca urmare, unitatea lucrează suplimentar pentru a compensa pierderea de aer rece. În cele din urmă, frigiderul devine prea rece, chiar până la punctul de a îngheța tot ce se află în el. Același lucru este valabil și atunci când garnitura este murdară.

  1. Scăderea temperaturii

Este posibil să scădeți din greșeală temperatura frigiderului. Așadar, verificați setarea temperaturii și setați-o la 38 de grade Celsius sau 3 grade Fahrenheit. Aceasta este setarea recomandată. Orice setare mai mare decât aceasta va face ca unitatea să fie prea caldă și orice setare mai mică decât aceasta va cauza înghețarea compartimentului.

  1. Creșterea conținutului

Dacă temperatura este potrivită, dar frigiderul îngheață, creșteți cantitatea de alimente sau de articole din el. Acest lucru se datorează faptului că un frigider plin are o capacitate mai bună de a absorbi aerul rece care circulă în el decât unul care nu este atât de plin. Acest lucru ajută la reducerea șanselor de îngheț în frigider.

Cu toate acestea, aveți grijă să nu supraaglomerăm frigiderul, deoarece acest lucru ar putea duce la o răcire slabă sau la înghețarea unor produse în timp ce altele nu îngheață din cauza circulației slabe a aerului.

  1. Înlocuiți termostatul de control al temperaturii

Rotiți termostatul de la setarea de temperatură cea mai scăzută la cea mai ridicată și așteptați un clic audibil. Dacă există un clic, este probabil ca termostatul să funcționeze bine.

Dar dacă nu se aude niciun clic sonor de la termostat, testați-l cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate la nicio setare de temperatură, înlocuiți termostatul.

Dacă termostatul de control al temperaturii funcționează defectuos, este posibil ca acesta să facă ca refrigerantul să funcționeze mai mult decât este necesar. Iar dacă se întâmplă acest lucru, frigiderul va deveni prea rece și va îngheța în cele din urmă.

  1. Înlocuiți clapeta de aer

Verificați dacă nu cumva clapeta de aer, care se află de obicei între compartimentul de alimente proaspete și cel de congelare, este blocată în poziție deschisă. Dacă este, înseamnă că amortizorul este deteriorat și trebuie înlocuit.

De asemenea, se va explica și înghețarea, deoarece clapeta se deschide pentru a permite trecerea cantității potrivite de aer rece din secțiunea congelator în secțiunea frigider înainte de a se închide.

Rămânând permanent deschis, înseamnă că aerul rece va pătrunde întotdeauna în secțiunea frigider și, în consecință, va deveni la fel de rece ca și congelatorul.

De asemenea, puteți verifica placa de control al temperaturii sau placa de control principală, deoarece acestea pot menține motoarele ventilatoarelor și compresorul în funcționare continuă. Dacă se întâmplă acest lucru, frigiderul va deveni prea rece și va îngheța cu timpul.

Notă importantă

Contactați centrul de service Samsung pentru a raporta problema și a solicita service dacă ați urmat pașii de mai sus și totuși frigiderul Samsung continuă să înghețe totul. Acest lucru este valabil mai ales dacă frigiderul are o garanție activă sau dacă nu sunteți sigur că ați urmat pașii de mai sus.

Ca o alternativă, avem tehnicieni experimentați și calificați în domeniul frigiderelor care vă pot ajuta să remediați problema. Discutați cu oricare dintre ei.

Scoateți întotdeauna din priză frigiderul Samsung dacă doriți să-i testați componentele sau să-l înlocuiți. Acest lucru este pentru a preveni electrocutarea. Excepție fac cazurile în care testul necesită utilizarea energiei electrice și, într-o astfel de situație, procedați cu prudență sau apelați la un profesionist.