Frigiderul Samsung îngheață [Cum se repară]

Acest articol detaliază cum se repară un frigider Samsung care tot îngheață. De asemenea, vă arată cum să reparați diferite părți ale frigiderului care îngheață.

Mașina de gheață a frigiderului Samsung Întotdeauna îngheață – Ce trebuie făcut

Dacă aparatul de gheață al frigiderului Samsung îngheață mereu, verificați dacă există o scurgere. Turnați puțină apă în găleata dozatoare din interiorul ușii frigiderului. Fără să închideți ușa, aruncați o privire la dispenserul din exterior. Dacă se toarnă apă, atunci este posibil să existe o scurgere.

Pentru a fi de două ori mai sigur, puneți o lanternă sub aparatul de gheață. Dacă puteți vedea lumina de la lanternă în interiorul aparatului de gheață, cu siguranță există o scurgere. Scurgerea stă la baza înghețării. Aerul umed sau cald provoacă acumularea de îngheț. Iar dacă apa nu se scurge în mod corespunzător, aceasta va îngheța în timp. Acest lucru înseamnă că va trebui să înlocuiți mașina de gheață.

Scurgerea ar putea însemna că apa sau aerul iese pe undeva printr-o deschidere. De asemenea, ar putea însemna că apa nu se scurge în mod corespunzător. Va trebui să folosiți silicon pentru a etanșa partea stângă și partea din spate a compartimentului în care se potrivește aparatul de gheață. Adică, va trebui să scoateți aparatul de gheață pentru a face acest lucru.

Iată un videoclip despre cum să schimbați mașina de gheață și să etanșați orice scurgere cu silicon…

O altă soluție ar putea fi înlocuirea plăcii de circuite și schimbarea firmware-ului care face să funcționeze unitatea. Acest lucru nu este ceva ce puteți face de unul singur. Contactați centrul de asistență Samsung. Motivul este că înghețarea mașinii de gheață pare să fie o problemă comună la frigiderele Samsung. Și dacă garanția este încă activă, atunci nu va trebui să plătiți pentru reparații.

Frigiderul Samsung îngheață și nu se răcește – Soluții

Iată ce trebuie să verificați și să remediați dacă frigiderul Samsung îngheață, dar nu se răcește:

Sigilii de ușă

Verificați garniturile de etanșare sau garniturile ușilor pentru a vă asigura că acestea se închid bine. De asemenea, asigurați-vă că acestea sunt curate. Dacă ușa nu se închide bine, aerul umed va pătrunde în frigider și va cauza o acumulare de îngheț. Or, acest lucru va reduce capacitatea de răcire a unității.

Clapeta distribuitorului de gheață

Asigurați-vă că clapeta distribuitorului de gheață se închide bine. Dacă nu o face, aceasta va împiedica ușa să se închidă corect, astfel încât aerul exterior va intra și va provoca formarea de îngheț. Verificați dacă există gheață sau resturi care o împiedică să fie la același nivel cu carcasa sa și îndepărtați-le.

Serpentinele frigiderului Samsung îngheață – Soluție rapidă

Dacă serpentinele de evaporare ale frigiderului Samsung îngheață, dezghețați-le manual, oprind frigiderul timp de cel puțin 24 de ore sau folosind apă caldă. Dar acest lucru vă spune că trebuie să verificați unele părți ale frigiderului.

Verificați încălzitorul de dezghețare care se află sub serpentinele evaporatorului. Dacă încălzitorul funcționează, acesta ar trebui să dezghețe acumularea de gheață de pe serpentine. Dar dacă nu funcționează, fie este defect, fie temporizatorul de dezghețare este defect și este blocat pe modul de răcire.

Testați încălzitorul sau temporizatorul cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există în niciunul sau în ambele, va trebui să le schimbați.

În plus, verificați dacă nu există nicio scurgere prin care să pătrundă aer cald în frigider. Primul loc care trebuie verificat este ușa. Asigurați-vă că garniturile de etanșare nu sunt rupte sau rupte și că se etanșează bine.

Serpentinele sunt de obicei reci, așa că, dacă aerul cald trece peste ele, aerul va îngheța pe ele după condensare. Iar dacă acest lucru se întâmplă în continuare, serpentinele vor îngheța întotdeauna prea repede, iar ciclul de dezghețare nu va fi suficient pentru a le dezgheța.

De ce frigiderul meu Samsung continuă să înghețe?

Atunci când observați că frigiderul Samsung îngheață, verificați următoarele:

Termistor

Testați termistorul cu un multimetru. Ar trebui să observați o modificare a rezistenței sale odată cu temperatura frigiderului. Dacă rezistența termistorului nu se schimbă sau dacă nu găsiți continuitate, termistorul este defect și trebuie schimbat.

Un termistor defect înseamnă că nu se va citi temperatura aerului. Iar dacă temperatura nu este citită, controlul nu va putea regla puterea compresorului și a motorului ventilatorului evaporatorului, deoarece nu are nicio citire cu care să lucreze. În consecință, compresorul și motorul ventilatorului vor funcționa prea mult, ceea ce va face ca frigiderul să devină prea rece.

Termostat de control al temperaturii

Rotiți termostatul de la mic la mare. Ar trebui să auziți un clic atunci când faceți acest lucru. Dacă da, termostatul este bun, dar dacă nu, testați continuitatea cu un multimetru. Dacă nu găsiți continuitate, atunci știți că termostatul este defect și trebuie înlocuit.

Dacă termostatul este defect, acesta nu va putea trimite tensiune la motorul ventilatorului evaporatorului și la compresor. Acest lucru ar putea face ca sistemul de refrigerare să funcționeze mai mult decât este necesar, ceea ce face ca frigiderul să fie prea rece.

De asemenea, puteți verifica ansamblul clapetei de aer. Acesta se deschide pentru a lăsa aerul rece să intre în partea de frigider a frigiderului și se închide pentru a regla fluxul de aer rece. Dacă este mereu deschis, se va explica mereu înghețarea frigiderului.

În plus, verificați dacă ați setat temperatura prea scăzută. Setarea acesteia la medie este cea mai bună opțiune, așa că măriți-o dacă este mult scăzută, astfel încât frigiderul să nu înghețe.

Scurgerea frigiderului Samsung îngheață – Ce trebuie făcut

Dacă constatați că scurgerea frigiderului Samsung îngheață, verificați următoarele:

Curea de scurgere

Unele frigidere Samsung au curele de scurgere. Dacă vedeți o bucățică mică de aluminiu sau cupru atașată la încălzitorul de dezghețare și care se extinde puțin în scurgere, atunci al dumneavoastră are o bandă de scurgere.

Verificați dacă este montat în canalul de scurgere; dacă nu este așa, îndreptați-l. Acest lucru îi permite să conducă o parte din căldura de la încălzitor în scurgere pentru a dezgheța orice acumulare de gheață.

Încălzitor de scurgere

Verificați dacă frigiderul dvs. Samsung are un încălzitor de scurgere. Dacă are, asigurați-vă că este fixat la locul lui. Acest lucru îi va asigura dezghețarea înghețului din scurgere, astfel încât să nu o înfundă. Și dacă este la locul lui, verificați dacă funcționează cu un multimetru. Dacă nu există continuitate, este defect și trebuie înlocuit.

Congelatorul Samsung Refrigerator Freezer Freezing Up – Cum se repară

Asigurați-vă că nimic nu este sprijinit pe peretele din spate al congelatorului. Nu puneți prea multe pachete în congelator, astfel încât aerul să poată circula liber. Și asigurați-vă că nimic nu blochează gurile de aerisire din această secțiune.

În plus față de cele de mai sus, verificați dacă nimic nu ține ușa congelatorului deschisă, chiar și ușor. Dacă aerul umed sau cald intră în congelator, acesta va provoca o acumulare de îngheț prin condensare. Nu deschideți ușa prea des și asigurați-vă că garniturile funcționează bine. Verificați distribuitorul de gheață pentru a vă asigura că clapeta este la același nivel cu carcasa.

Notă importantă

Scoateți întotdeauna frigiderul din priză înainte de a începe orice reparație sau depanare. Acest lucru vă va menține pe dumneavoastră și frigiderul în siguranță.