Frigiderul Samsung îngheață alimentele [Cum se repară]

Aveți un frigider Samsung care vă îngheață mâncarea? Aveți nevoie de remedierea acestei probleme, dar nu știți cum să faceți? În acest articol, vom discuta motivele comune pentru această problemă și cum să le rezolvăm.

De ce frigiderul meu Samsung îngheață mâncarea

Iată care sunt cele mai frecvente motive pentru care frigiderul tău Samsung continuă să înghețe alimentele. După ce vom explica fiecare motiv posibil pentru această problemă, vom da soluții pentru acestea

1. Temperatura frigiderului este prea scăzută

Aceasta este prima posibilă problemă care trebuie luată în considerare. Temperatura minimă ideală pentru frigiderul dumneavoastră este de 38°F. Dacă frigiderul este setat sub această temperatură, atunci alimentele dvs. pot îngheța.

Pentru a rezolva acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să măriți temperatura. Schimbați temperatura de la un nivel la altul până când ajungeți la temperatura dorită. Asigurați-vă că nu depășiți 40°F, care este temperatura maximă pentru frigiderul dumneavoastră.

2. Plasarea alimentelor

Unele locuri din frigider sunt mai reci decât restul frigiderului. Partea din spate și partea de jos a frigiderului sunt exemple de astfel de locuri. Acest lucru se datorează faptului că gurile de aerisire sunt situate în cea mai mare parte în această zonă.

Orificiile de aerisire sunt deschideri prin care aerul rece este furnizat frigiderului pentru a-l menține rece. Dacă plasați alimentele în aceste locuri reci, acestea pot îngheța. Acest lucru este valabil mai ales pentru alimentele cu conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele, carnea și legumele.

De asemenea, dacă orificiile de aerisire sunt blocate de alimente, fluxul de aer va fi redus. Frigiderul va încerca atunci să compenseze lipsa fluxului de aer prin suprasolicitare. Acest lucru va avea ca rezultat faptul că frigiderul va deveni prea rece și va îngheța alimentele.

Prin urmare, țineți întotdeauna alimentele departe de gurile de aerisire și de locurile reci, pentru a evita ca acestea să înghețe. Asigurați-vă că depozitați alimentele în sertarele desemnate pentru ele, cum ar fi legumele ar trebui să rămână în sertarul pentru legume.

3. Mediul extern este prea rece

Dacă bucătăria sau camera în care se află frigiderul este prea rece, atunci și temperatura frigiderului poate deveni prea rece. Temperatura minimă recomandată a încăperii în care vă țineți frigiderul este de 50°F.

Verificați dacă temperatura este sub acest nivel. Dacă este, creșteți temperatura camerei.

Cea mai bună temperatură maximă a camerei ar trebui să fie de 110°F. Asigurați-vă că încăperea nu se încălzește mai mult de atât.

Dacă sunteți în căutarea altor mărci de frigidere fiabile, puteți lua în considerare Frigidaire. Consultați modelul de mai jos.

4. Puterea de răcire este pornită

Unele modele Samsung au o funcție Power Cool. Atunci când este activată, această funcție va seta temperatura frigiderului la temperatura minimă pentru o anumită perioadă de timp.

Scopul acestei funcții este de a ajuta frigiderul să își revină din situațiile care au dus la o temperatură prea ridicată. În mod obișnuit, această funcție va anula setarea temperaturii frigiderului.

După un timp, modul Power Cool se va opri automat. Cu toate acestea, dacă observați că alimentele încep să înghețe atunci când această funcție este activată, puteți decide să o dezactivați.

Pentru a face acest lucru, atingeți și mențineți apăsat butonul „Freezer” timp de aproximativ 3 secunde. Lumina „Power Cool” se va stinge pentru a indica faptul că funcția a fost dezactivată.

Pentru modelele Family Hub, aplicația Fridge Manager controlează această funcție.

5. Gurile de aerisire sunt acoperite de îngheț

Așa cum am menționat mai devreme, dacă gurile de ventilație sunt blocate, frigiderul va încerca să compenseze fluxul de aer diminuat. Acest lucru va duce la o răcire excesivă a frigiderului, iar alimentele dvs. pot începe să înghețe.

Un alt lucru care poate bloca gurile de aerisire, în afară de alimente, este gheața sau înghețul.

Acumulările de îngheț sunt rezultatul intrării aerului cald în frigider. Când se întâmplă acest lucru, umiditatea se adună în frigider și, în cele din urmă, îngheață și se transformă în îngheț.

Dacă acesta este cazul frigiderului dvs., atunci trebuie să îndepărtați înghețul de pe orificiile de ventilație.

Pentru a curăța gheața de pe gurile de aerisire, puteți fie:

  • Utilizați o cârpă umedă dacă înghețul este ușor.
  • Sau folosiți o racletă de plastic dacă înghețul este puternic.
  • Pentru un îngheț mai puternic, trebuie să dezghețați congelatorul.

Pentru a vă asigura că această problemă nu se va repeta, trebuie să vă asigurați că înghețul nu se va mai întoarce.

Mai jos sunt prezentate câteva dintre modalitățile de a preveni acumulările de îngheț pe gurile de aerisire.

Cum să preveniți acumulările de îngheț pe orificiile de ventilație ale frigiderului Samsung

Următoarele sunt modalități prin care puteți preveni formarea de îngheț pe gurile de aerisire ale frigiderului:

  • Asigurați-vă că ușile sunt complet închise în permanență: uneori, este posibil ca ușile să nu se închidă corect deoarece garnitura de cauciuc a ușii este murdară sau deteriorată. Dacă garnitura este murdară, utilizați o cârpă umedă și un detergent ușor pentru a o curăța.

Dacă aveți o garnitură de cauciuc deteriorată, solicitați unui tehnician reparator să o înlocuiască.

  • Reduceți frecvența cu care deschideți ușa: deschideți frigiderul mai rar, iar atunci când o faceți, încercați să nu-l țineți deschis prea mult timp. Dacă lăsați frigiderul deschis mai mult de un minut, este posibil să intre prea mult aer cald în frigider.
  • Nu puneți în frigider produse fierbinți: înainte de a pune alimentele în frigider, asigurați-vă că acestea se răcesc. Nu numai că articolele fierbinți din frigider pot provoca îngheț, dar pot provoca și deteriorarea altor alimente din frigider.

6. Chemați un tehnician de reparații

Dacă toate cele de mai sus nu împiedică frigiderul Samsung să înghețe alimentele, atunci este vorba de o problemă tehnică. Vă sfătuim să apelați la un tehnician de reparații în acest moment.