Frigiderul Samsung Clipește [Cum se repară]

Un frigider Samsung care clipește nu este normal; înseamnă că ceva nu este în regulă. În acest articol, discutăm despre cum se poate remedia originea problemei.

Cum să oprești un frigider Samsung să clipească

Dacă observați că frigiderul Samsung clipește, verificați care sunt piesele care clipesc pentru a stabili cum să le reparați:

  • Panoul principal de control

Pentru a opri clipitul de pe panoul de control principal al unui frigider Samsung, deschideți ușa frigiderului și verificați cât de rece este.

Dacă nu este suficient de rece sau nu este deloc rece, verificați setarea temperaturii pentru a vă asigura că este la punctul corect. De obicei, pentru frigidere, setarea ar trebui să fie de 38 de grade Celsius sau 4 grade Fahrenheit. Pentru congelatoare, ar trebui să fie de 12 grade Celsius sau 0 grade Fahrenheit.

Prin urmare, dacă setarea temperaturii pentru oricare dintre compartimente nu este la punctul potrivit, ajustați-o. Apoi, lăsați aparatul aproximativ 4 ore să se adapteze la noua setare înainte de a stabili dacă astfel se rezolvă problema. Clipocirea se va opri automat odată ce temperatura scade.

Unul dintre principalele motive pentru care un frigider Samsung clipește este că temperatura din interior este prea ridicată. Clipajul are rolul de a vă atenționa asupra acestui factor. Atunci când ușa frigiderului este lăsată deschisă pentru prea mult timp sau nu este închisă corespunzător, aceasta tinde să reducă aerul rece din interior.

În consecință, temperatura crește. Iar când ajunge la aproximativ 59 de grade Fahrenheit, frigiderul începe să clipească sau să emită un semnal sonor pentru a vă avertiza că temperatura este anormală.

Un alt motiv pentru acest lucru este întreruperea energiei electrice. Temperatura din interiorul frigiderului tinde să crească atunci când nu există alimentare cu energie electrică. Iar atunci când alimentarea cu energie electrică este restabilită, unitatea are nevoie de ceva timp înainte ca temperatura să scadă din nou.

Cu toate acestea, dacă reglarea temperaturii și asigurarea că ușa este închisă corespunzător nu scad temperatura din unitate, atunci este probabil că aceasta are o problemă de răcire. Raportați-o la Samsung cât mai curând posibil și solicitați service.

  • Panoul sertarului Deli

Pentru a opri clipitul de pe panoul sertarului de delicatese, deconectați frigiderul de la alimentare sau deconectați întrerupătorul de circuit. Așteptați 2 minute înainte de a-l reconecta sau de a porni întrerupătorul de circuit.

Mai lăsați-l un minut pentru a vedea dacă revine intermitența. Dacă nu se mai întoarce, înseamnă că unitatea a avut o eroare minoră și resetarea a remediat eroarea. Dar dacă clipește din nou, este timpul să reparați frigiderul. Contactați centrul de service Samsung pentru a solicita service.

  • Erori

Unele coduri de eroare, cum ar fi cele care indică o pană de curent, clipesc. Pentru a determina cum să remediați astfel de coduri de eroare care clipesc, procedați după cum urmează:

  • 41 sau 42 cu luminile albastre din interior care clipesc

Reporniți pur și simplu Family Hub al frigiderului apăsând comutatorul din partea de sus a ușii din dreapta. Codul de eroare ar trebui să dispară pe măsură ce se oprește și clipitul.

Această eroare apare de obicei la modelele de frigidere Family Hub și înseamnă că ceva nu este în regulă cu Hub-ul.

  • Indicatorul de umplere automată clipește sau 76C

Aceasta înseamnă că există apă în compartimentul de umplere automată. Pentru a remedia acest lucru, verificați de unde se scurge apa.

Scurgeri de apă din dozator, sertar sau de sub frigider

Dacă scurgerea provine de la dozator, de sub unitate sau de sub sertar, verificați dacă unitatea este corect nivelată. Roțile care deplasează unitatea nu trebuie să atingă podeaua.

Deci, dacă acestea sunt pe podea, înseamnă că partea din față a unității nu este suficient de ridicată. Prin urmare, apa nu se scurge în mod corespunzător și are scurgeri. Consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru instrucțiuni privind modul în care trebuie să nivelați corect frigiderul.

O altă cauză probabilă ar putea fi faptul că ceva s-a vărsat în interiorul frigiderului și curge. De asemenea, ar putea fi și faptul că există prea mult condens din cauza temperaturii ridicate. Pur și simplu curățați apa pentru a vedea dacă vreuna dintre acestea este aplicabilă.

Lăsați câteva ore pentru a vedea dacă scurgerea continuă după ce ați eliminat apa. În caz contrar, contactați Samsung pentru service.

Scurgeri de apă din ulciorul de umplere automată

Mergeți la secțiunea Autofill și scoateți ulciorul. Uscați-l complet și verificați dacă mai există apă în compartimentul de unde l-ați luat. Chiar dacă nu este, scoateți capacul de scurgere pentru ca orice reziduu din conducta de scurgere să poată curge. Astfel, compartimentul rămâne fără apă. Cu toate acestea, dacă modelul de frigider Samsung pe care îl dețineți nu are acest capac de scurgere, atunci renunțați la el.

Apoi, verificați ulciorul și capacul acestuia pentru a vedea dacă există vreo fisură sau deteriorare. Dacă nu există, atunci nu trebuie să faceți nimic în privința lor. Dar dacă există, trebuie să obțineți un ulcior de înlocuire cu un capac.

Cu toate acestea, asigurați-vă că achiziționați tipul potrivit de ulcior pentru un frigider Samsung, deoarece orice alt tip nu va funcționa corespunzător.

Asigurați-vă că aliniați corect capacul la ulcior, altfel apa se va scurge. Iar înainte de a le asambla, asigurați-vă că nu există umiditate pe ele. Umiditatea va face ca funcția de umplere automată să nu funcționeze.

În plus, asigurați-vă că butonul care activează funcția de umplere automată atunci când ulciorul intră în contact cu acesta nu este blocat sau deteriorat. Dacă este sau dacă ulciorul nu îl atinge complet atunci când este instalat, funcția nu va funcționa.

Scurgeri de apă din partea din spate a frigiderului

Frigiderul Samsung în sine ar putea fi deteriorat, ceea ce face ca apa să se scurgă neîncetat din el. Dacă acesta este cazul sau dacă nu sunteți sigur de diagnosticarea corectă, contactați Samsung pentru a solicita service. De asemenea, puteți solicita unuia dintre agenții noștri de reparații frigidere să efectueze o verificare pentru dvs.

Există, de asemenea, posibilitatea ca o altă parte a frigiderului, cum ar fi conducta de apă, să fi avut o scurgere. Prin urmare, verificați conducta de apă și supapa de admisie și strângeți bine conexiunile. Dacă vreuna dintre ele este deteriorată sau ruptă, înlocuiți-o cât mai curând posibil.

Scurgeri de apă din filtrul de apă

Pentru a determina dacă filtrul de apă prezintă scurgeri și provoacă intermitențe ale frigiderului, verificați dacă este un filtru original și corect pentru unitate. Scoateți filtrul și verificați dacă există un număr de serie pe gâtul sticlei. Numărul vă indică autenticitatea acestuia.

De asemenea, verificați dacă există o nervură pe sticlă. Contrafacerile nu au această nervură și numărul de serie, în timp ce cele autentice au.

Dacă nervura și numărul sunt acolo, inspectați filtrul pentru a vedea dacă este deteriorat. Înlocuiți-l dacă constatați că este deteriorat. Asigurați-vă că folosiți filtrul potrivit pentru un frigider Samsung.

În plus, verificați dacă carcasa filtrului este deteriorată. Vă puteți da seama cu ușurință de acest lucru dacă apa continuă să se scurgă chiar și după ce ați îndepărtat filtrul în sine. Pentru a remedia acest lucru, contactați centrul de service Samsung.

Scurgeri de apă din cauza gheții

Asigurați-vă că frigiderul este la nivel, cu partea frontală ușor înclinată în sus pentru a ajuta la scurgerea corectă și pentru ca ușa să se închidă automat. Dacă unitatea nu este la nivel, apa nu se va scurge în mod corespunzător și se va forma gheață în timp. Iar când gheața începe să se topească, frigiderul arată ca și cum ar avea scurgeri.

Cu toate acestea, îndepărtați gheața pentru a vă asigura că scurgerea provine de la aceasta și nu de la frigiderul în sine. În caz contrar, este posibil să reparați ceea ce nu trebuie.

  • Pictograme care clipesc după întreruperea alimentării sau după ce a fost conectat la priză

Acest lucru nu este un indiciu al unei erori în frigider, ci o funcționare normală. Frigiderul se află într-un mod de autodiagnosticare, iar clipitul se va opri atunci când se certifică că totul este în stare bună de funcționare.

  • Gheață oprită Clipire intermitentă

Verificați gălețile de gheață pentru a vă asigura că se află în unitate și că le-ați introdus corect. Aparatul de gheață nu va funcționa corect pentru a produce gheață dacă nu detectează găleata. Iar clipitul nu se va opri până când găleata de gheață nu este reglată corect. Remedierea acestui lucru oprește clipitul.

Notă: Când resetați un frigider Samsung, afișajul temperaturii va clipi. Dar acest lucru este complet normal.

Temperatura congelatorului Samsung care clipește – Soluție rapidă

Verificați setarea temperaturii pentru secțiunea de congelare pentru a vedea dacă este la 0 grade Fahrenheit sau 12 grade Celsius. Dacă este mai mare decât aceasta sau mai mare de 5 grade Fahrenheit, se va explica de ce temperatura clipește: temperatura interioară este prea ridicată.

Reglați setarea la un punct mai mic și lăsați congelatorul să se răcească corespunzător câteva ore. Odată ce temperatura scade, afișajul intermitent al temperaturii se va opri.

Frigiderul Samsung clipește după o pană de curent

Opriți clipirea apăsând butoanele de iluminare și de economisire a energiei și menținându-le apăsate timp de aproximativ 10 secunde. Codul de eroare 1E, SE sau 1E SE cu intermitența se va opri.

Există, de asemenea, opțiunea de a apăsa simultan butoanele congelator și frigider și de a le menține apăsate timp de aproximativ 10 secunde pentru ca codurile să dispară.

Recapitulare

Un frigider Samsung care clipește este doar modul sănătos al unității de a vă spune că ceva nu este în regulă, mai ales când este vorba despre temperatură. Cu toate acestea, este important să executați o diagnoză pentru a vă asigura că nu mai este nimic altceva în neregulă cu unitatea.

Contactați Samsung pentru a raporta orice problemă tehnică sau pentru a solicita service dacă clipitul nu se oprește după repararea fiecărei părți. Dacă preferați să mergeți pe cont propriu, avem tehnicieni calificați la dispoziție pentru a vă ajuta.

Nu uitați să scoateți frigiderul din priză înainte de a efectua diagnosticarea sau de a înlocui orice piesă defectă. A face acest lucru este primul pas spre siguranță.