Frigiderul miroase [Probleme rezolvate]

Prin natura activității unui frigider, acesta va mirosi uneori. Dar există diferite mirosuri de frigider de care ar trebui să vă ocupați imediat ce le simțiți.

Curățarea unui frigider care miroase – Pași de ghidare

Iată pașii de îndrumare pentru curățarea unui frigider care miroase urât:

Pasul 1: Îndepărtați produsele alimentare expirate

Uneori, îndepărtarea alimentelor vechi și expirate rezolvă problema mirosului urât care vine din frigider. Așadar, scoateți fiecare articol, sortați-le și aruncați-le pe cele expirate sau care abia mai sunt recognoscibile.

A pune alimentele în frigider nu înseamnă că nu se vor strica în cele din urmă. Diferite alimente se strică în ritmuri diferite; unele rezistă mai mult decât altele chiar și atunci când nu sunt refrigerate. Prin urmare, este esențial să verificați din când în când alimentele depozitate și să le aruncați pe cele care au stat prea mult timp.

Acum, lăsați frigiderul să funcționeze și verificați din nou dacă există mirosuri neplăcute. Vă veți putea da seama dacă ați rezolvat problema mirosurilor atunci când frigiderul va mirosi mai bine după aproximativ o oră. Dacă mirosul rămâne, treceți la pasul următor.

Pasul 2: Deconectați frigiderul

Conectați cablul de alimentare al frigiderului de la priza de perete. Lăsați ușile deschise, astfel încât frigiderul să se aerisească timp de aproximativ o jumătate de oră. S-ar putea să nu elimine complet mirosul, dar va ajuta la reducerea lui, astfel încât să puteți curăța eficient frigiderul.

Pasul 3: Adunați-vă consumabilele

Puteți opta să folosiți un agent de curățare de uz casnic, dar riscul este că mirosul poate adera la frigider. Iar acesta va ajunge în alimente dacă nu faceți nimic în acest sens. Cea mai bună opțiune este să cureți cu agenți naturali care nu vor lăsa un miros persistent.

Folosiți bicarbonat de sodiu cu apă sau un amestec de oțet și apă. Oțetul poate avea un miros persistent, dar nu durează mult și miroase a mâncare. În plus, acești agenți pot face o treabă mai bună de curățare a frigiderului.

De asemenea, luați prosoape curate și o periuță de dinți veche pentru a freca zonele greu de curățat. Asigurați-vă că aveți toate consumabilele la îndemână înainte de a începe.

Înainte de a începe, înmuiați sertarele, rafturile și rafturile în apă fierbinte. Acestea vor fi mai ușor de spălat dacă murdăria se desprinde. Aceste părți ale frigiderului au tendința de a stoca murdărie și, mai ales, bacterii. Așadar, trebuie să aveți grijă când le curățați.

Pasul 4: Începeți curățarea

În primul rând, ștergeți suprafețele pentru a îndepărta petele care nu sunt încăpățânate. Puteți folosi apă și puțin săpun pentru această treabă. Apoi, înmuiați unul dintre prosoape în soluția de curățare și începeți curățarea. Începeți cu părțile interioare ale frigiderului și începeți de sus. Nu doriți ca apa murdară să se scurgă pe locurile curate în timp ce curățați.

Un alt mod de a folosi soluția de curățare este să o turnați în sticla cu pulverizator, să o pulverizați pe frigider și să îl curățați pe parcurs.

Dacă există pete încăpățânate, puneți prosopul de curățare peste ele timp de câteva minute pentru a le înmuia. Apoi, frecați-le ferm cu periuța de dinți veche pentru a le dezlipi. Asigurați-vă că ajungeți la fiecare fisură și crăpătură.

În plus, curățați garnitura ușii. Aceasta este o parte a frigiderului care ascunde murdăria care poate mirosi. Firimiturile de mâncare își găsesc drumul în pliurile garniturii și, în timp, încep să miroasă. Puteți folosi prosopul de curățare, dar periuța de dinți veche va face o treabă mai bună în curățarea garniturii.

Pasul 5: Ștergeți

Este esențial să curățați temeinic fiecare centimetru din interiorul frigiderului. Dar când ați terminat, luați un recipient cu apă curată, înmuiați un alt prosop curat în el și ștergeți frigiderul.

Soluția de curățare va lăsa un reziduu, iar dacă o lăsați să se usuce, frigiderul va arăta mai rău decât înainte de a începe. În plus, clătirea va reduce mirosul soluției. După aceea, lăsați frigiderul să se usuce la aer înainte de a-l închide. Umiditatea rămasă va forma îngheț în aparat.

Pasul 6: Spălați părțile frigiderului

În timp ce așteptați ca unitatea să se usuce, folosiți săpun de vase pentru a spăla rafturile, sertarele și rafturile înmuiate în chiuvetă. Așadar, curățați-le bine cu apă caldă, iar după aceea clătiți-le cu apă caldă sau rece. Apa caldă sau călduță va face o treabă mai bună în a desprinde murdăria decât apa rece.

Uscați-le cu un prosop care nu lasă scame și lăsați-le să se usuce la aer. Reintroducerea pieselor în frigider în timp ce sunt încă umede va provoca o acumulare de îngheț.

Pasul 7: Refaceți alimentarea cu energie și depozitați alimentele

După ce frigiderul se usucă complet, așezați rafturile, rafturile și sertarele înapoi în pozițiile lor din interiorul frigiderului. Apoi, reconectați frigiderul la priza de perete. Lăsați-l aproximativ o oră să se răcească considerabil înainte de a pune din nou alimente în el.

Măsuri preventive

Puneți o cutie de bicarbonat de sodiu în frigider după ce l-ați curățat. Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile, dar nu are miros. Așadar, este una dintre cele mai bune modalități de a elimina mirosurile neplăcute. De asemenea, aruncați alimentele, în special cele gătite, care stau prea mult timp în frigider.

Păstrați frigiderul cât mai rece posibil pentru a păstra alimentele conservate mai mult timp. Deși unele alimente nu rezistă atât de mult timp, conservate sau nu, cel mai bine este să le păstrați la temperaturi adecvate. Prin urmare, fiți cu ochii pe frigider.

În plus, curățarea rapidă a frigiderului din când în când vă scutește de stresul curățării în profunzime a acestuia. De asemenea, dezvăluie sursele de mirosuri neplăcute înainte ca acestea să scape de sub control. Cu alte cuvinte, este util să faceți o curățare rapidă a frigiderului dvs. o dată pe săptămână sau de două ori pe lună.

Frigiderul miroase chiar și după ce a fost curățat – Ce trebuie făcut

Dacă constatați că frigiderul dvs. încă are un miros urât chiar și după ce l-ați curățat în profunzime, încercați oricare dintre următoarele:

Deconectați frigiderul de la curentul electric și lăsați ușile deschise timp de aproximativ o oră. Aerul viciat reținut în interiorul frigiderului iese, iar aerul curat de afară curăță partea interioară. Funcționează diferit atunci când aerisiți frigiderul înainte de curățare și după curățare. După curățare, ați fi îndepărtat elementul care cauzează mirosul.

O altă modalitate de a rezolva această problemă este utilizarea substanțelor absorbante. Puneți în frigider substanțe absorbante de mirosuri, cum ar fi bicarbonatul de sodiu și lămâia. Cauza mirosului neplăcut persistent poate fi faptul că mirosul neplăcut a aderat profund la părțile din plastic ale frigiderului. Astfel, oricât de mult ați curăța și ați îndepărta alimentele urât mirositoare, frigiderul va continua să miroasă.

Turnați bicarbonat de sodiu în diferite boluri și lăsați-le pe rafturile frigiderului. Dacă această metodă nu este o opțiune pentru tine, pur și simplu deschide un pachet nou de bicarbonat de sodiu și lasă-l deschis în frigider timp de aproximativ trei zile.

Pentru lămâie, stoarceți o parte din suc pe un prosop sau o cârpă și curățați interiorul frigiderului. Apoi, puneți lămâia rămasă în aparat pentru câteva zile.

De asemenea, puteți folosi ziare, vanilie și cafea pentru a elimina mirosurile rele din frigider. În cazul ziarelor, curățați mai întâi părțile din plastic cu oțet, de preferință de tip alb. Apoi, înfășurați câteva ziare în frigider și lăsați-le acolo timp de câteva zile.

Pentru vanilie, luați o sticlă de ulei esențial de vanilie și înmuiați în el o vată sau două. Apoi, puneți vată în frigider și lăsați-o timp de o zi.

Iar pentru cafea, procurați zaț nou de cafea și lăsați-l pe o farfurie în interiorul aparatului timp de câteva zile. Dacă mirosul rămâne, înlocuiți cafeaua. Dar nu că cafeaua tinde să aibă un miros puternic care poate persista. Prin urmare, folosiți cafeaua doar dacă nu vă deranjează mirosul.

Curățați alte părți…

Aruncați o privire la bobinele condensatorului și la ventilator. Deșeurile rămân repede blocate în spatele frigiderului și, în timp, unele dintre ele pot putrezi și pot începe să miroasă. Mutați frigiderul și curățați ventilatorul și bobinele. Asigurați-vă că îndepărtați orice murdărie de acolo și curățați podeaua de sub frigider.

Pentru a curăța serpentinele, scoateți frigiderul din priza de perete. Apoi, folosiți un aspirator, deoarece este cel mai bun echipament pentru a îndepărta praful. Dacă aveți o perie de curățare a bobinelor condensatorului, aceasta va curăța mai bine bobinele. Apoi, curățați ventilatorul condensatorului și compresorul cu o cârpă; un aspirator nu va funcționa pe aceste componente.

După aceea, curățați tava de scurgere de sub frigider. Tigaia de picurare colectează apa de condens în timpul ciclului de dezghețare. Dar, în timp, firimiturile de mâncare și alte resturi se pot acumula în tavă datorită amplasării sale. Iar cu timpul, acestea putrezesc și provoacă un miros urât.

Curățarea cratiței nu este dificilă, cu excepția cazului în care nu este de tip detașabil. Dacă o puteți scoate, scoateți tava de sub frigider și goliți-o. Verificați dacă este fisurată și înlocuiți-o dacă prezintă scurgeri.

Dar dacă nu este așa, turnați săpun de vase în ea și frecați-o cu o perie cu peri moi. Clătiți tigaia după aceea cu multă apă. Apoi, dezinfectați-o cu oțet sau înălbitor și puneți tigaia înapoi sub unitate.

Frigiderul miroase după întreruperea alimentării cu energie electrică – Rezolvat

Dacă frigiderul dvs. miroase îngrozitor după o pană de curent, este posibil să fie alimente stricate în el. Scoateți fiecare aliment din frigider și aruncați-le pe cele stricate. Apoi, curățați frigiderul cu un agent de curățare blând sau cu bicarbonat de sodiu/oțet alb.

Dacă mirosul persistă, puneți bicarbonat de sodiu sau cărbune activat pentru a absorbi mirosul persistent. De asemenea, vanilia și zațul de cafea funcționează pentru a absorbi mirosurile din frigider. Așadar, dacă aveți la îndemână oricare dintre acestea în loc de bicarbonat de sodiu sau cărbune activ, folosiți-le.

Asigurați-vă că mențineți temperatura scăzută a frigiderului pentru o perioadă de timp. Acesta trebuie să se răcească suficient pentru ca alimentele să reziste. Așadar, după ce ați curățat și eliminat mirosul neplăcut, reduceți setarea temperaturii până când temperatura este suficient de rece. Depozitați alimentele și reglați-le la punctul corect.

De asemenea, este util să verificați tigaia de scurgere. Este posibil ca apa murdară să fi căzut și să fi umplut tava în timpul întreruperii curentului electric. Goliți și curățați tava, apoi curățați sub frigider. Este posibil ca sub acesta să se fi acumulat apă, provocând un miros neplăcut.

Frigiderul miroase a amoniac – Soluție rapidă

Deconectați frigiderul de la curent dacă simțiți miros de amoniac care iese din el. Apoi, contactați producătorul sau angajați un tehnician autorizat de frigidere pentru a verifica aparatul. Mirosul de amoniac, sau orice alt tip de produs chimic, indică o scurgere de gaz, iar acesta nu este sigur pentru oameni. De asemenea, nu este sigur să aprindeți un incendiu în timp ce simțiți miros de amoniac. Găsiți imediat o soluție pentru remedierea acestuia.

Frigiderul miroase urât afară – Ce trebuie să faceți

Verificați tava de picurare, serpentinele condensatorului și compresorul. De asemenea, verificați sub frigider. Acestea sunt zone care fac ca exteriorul unui frigider să miroasă urât. Dacă nu sunteți sigur, curățați totul – tigaia de picurare, serpentinele condensatorului și compresorul. Apoi, mutați frigiderul și curățați sub el.

Frigiderul miroase ca și cum ar fi ars – Cum se repară

Deconectați frigiderul de la curentul electric și îndepărtați-l de pereții din jur. Verificați garniturile de etanșare din jurul ușilor, iar dacă acestea sunt fierbinți, este posibil să producă un miros de arsură. Este posibil să fie nevoie să le înlocuiți.

Dar dacă nu garniturile nu sunt cauza mirosului, verificați ventilatorul condensatorului. Resturile din jurul motorului ventilatorului pot cauza un miros de arsură dacă motorul se încălzește din cauza incapacității de a funcționa. Așadar, curățați ventilatorul și motorul, asigurându-vă că nu există resturi în jurul acestuia sau al serpentinelor.

Cu toate acestea, dacă mirosul de arsură nu provine de la aceste piese, este posibil să existe o defecțiune internă a cablajului. Uitați-vă în interiorul frigiderului pentru semne de ardere. Verificați corpul de iluminat și piesele din plastic. Veți ști dacă mirosul provine de la partea internă dacă părțile din plastic sunt prea fierbinți și unele dintre alimentele depozitate nu se răcesc deloc.

Este posibil ca luminile interne să aibă o defecțiune și să nu se stingă atunci când închideți ușa frigiderului. În timp, luminile încălzesc alimentele și piesele din plastic, provocând arderea și topirea acestora. Este posibil să fie o defecțiune de proiectare pe care numai producătorul o poate remedia.

Contactați producătorul frigiderului dacă observați oricare dintre aceste semne. Fiți cât mai detaliat posibil atunci când explicați ceea ce vedeți. Dacă nu puteți contacta producătorul, găsiți un tehnician sau un electrician de frigidere experimentat și autorizat. Orice ați face, nu atingeți nicio piesă electrică și nu conectați frigiderul înapoi la priza de perete.

Frigiderul miroase a pește – Soluție

Este posibil să existe o problemă de suprasarcină sau de releu de pornire. Este posibil ca ventilatorul condensatorului sau compresorul să fi devenit, de asemenea, defect. Oricare ar fi problema, aceasta va cauza o acumulare de apă de condens care stagnează și dă. În consecință, frigiderul miroase a pește.

Depanarea releului de pornire sau a dispozitivului de protecție la suprasarcină. Scoateți releul și scuturați-l; dacă zornăie, înlocuiți releul. Dacă miroase a ars, înlocuiți-l. Dar dacă nu sunteți sigur, efectuați un test de continuitate. Așezați sondele unui multimetru pe bornele releului. Dacă nu există continuitate, înlocuiți releul.

În cazul ventilatorului condensatorului, veți putea să vă dați seama dacă este defect dacă îl priviți în timp ce compresorul funcționează. Dacă ventilatorul nu funcționează, deconectați frigiderul de la alimentare și curățați lamelele. Asigurați-vă că nimic nu le blochează înainte de a le roti cu mâna.

Dacă paletele se rotesc bine, atunci este posibil ca ventilatorul să aibă nevoie doar de puțin ulei. Dar dacă paletele nu se rotesc bine, luați un multimetru pentru a verifica continuitatea motorului. Dacă motorul nu prezintă continuitate, înlocuiți-l.

Veți avea nevoie de serviciile unui tehnician autorizat pentru a verifica funcționalitatea compresorului. Este un test destul de complex și s-ar putea să nu fie la îndemâna unui autodidact.

Frigiderul miroase a chimicale – Ce trebuie făcut

Dacă un frigider emană un miros chimic, este vorba de o scurgere de freon. Pentru a o remedia, deconectați-l de la priza de perete. Apoi, scoateți conținutul și depozitați-l în altă parte. Apoi, mutați-l pentru a avea acces la partea din spate sau oriunde se află tuburile de răcire. În special, căutați locația supapei de expansiune. Puteți adulmeca pentru a afla unde mirosul este cel mai puternic.

Dacă găsiți punctul de scurgere, procurați un kit de petice și folosiți-l pentru a sigila gaura. Este puțin probabil să găsiți scurgerea sau un kit de petice pentru a o etanșa chiar dacă o găsiți. În plus, nu este legal să încercați să reparați o scurgere de freon dacă nu aveți licență.

Cel mai bun pas este să angajezi un profesionist autorizat care să verifice frigiderul, să găsească scurgerea și să o repare. Apelează la un profesionist chiar dacă frigiderul tău nu folosește freon. Tehnicianul vă va spune dacă aveți sau nu nevoie de un frigider nou; uneori, repararea unei scurgeri de freon nu este fezabilă și singura soluție este un frigider nou.

Apa din frigider miroase a ouă stricate – Cum se repară

Dacă vă dați seama că apa din frigider miroase a ouă stricate, faceți următoarele:

1. Verificați filtrul de apă

Filtrul de apă al frigiderului poate fi un sistem de filtrare pentru casă sau un filtru de frigider. Dacă este vorba de filtrul tipic pentru frigider, acesta poate fi vechi și înfundat, lăsând astfel să intre apă murdară în frigider. Este esențial să înlocuiți filtrul de apă cât mai repede posibil, deoarece vă poate afecta sănătatea.

Dacă este vorba de un sistem de filtrare intern, cereți unui instalator să vină să îl verifice. Este posibil să aibă o problemă pe undeva. Iar apa ar trebui să fie testată de la sursă pentru a asigura siguranța.

2. Verificați sursa de apă

Sursa de apă poate fi contaminată cu sulf. Deși acest element se găsește în mod natural, el miroase a ouă stricate. Filtrul din frigider poate îndepărta sau face să dispară mirosul, dar, uneori, nu reușește mai ales dacă cantitatea de sulf din apă este mare. În acest caz, face ca apa să nu fie sigură pentru consum.

Găsiți o sursă alternativă sigură de apă în timp ce sistemul de filtrare este reparat. Puteți încerca un rezervor de apă pentru a stoca apa sau puteți folosi dedurizatoare de apă pentru a elimina sau reduce mirosul.

3. Verificați conductele de apă

Mucegaiul poate provoca un miros de ou putred în apă dacă un anumit spor se dezvoltă în interiorul conductelor. Același lucru este valabil și pentru conductele care furnizează apă de la sursa principală către casă. Prin urmare, înlocuiți conducta de apă și țevile de apă sau găsiți alte măsuri de siguranță atunci când raportați problema autorităților competente.

Ice Maker miroase rău – Rezolvat

Goliți frigiderul sau congelatorul de tot conținutul. Sortați-le pentru a le găsi pe cele care sunt arse de congelator sau stricate. Dacă găsiți vreunul, aruncați-le. Luați o folie de congelator și alimentele rămase, astfel încât să nu emane mirosuri care să adere ușor la aparatul de apă și gheață.

Apoi, porniți dezghețarea manuală a congelatorului. Este posibil ca acesta să aibă o funcție de dezghețare automată, dar dacă există gheață în el, este necesar să scăpați de ea. În acest moment, este posibil ca gheața să aibă deja mirosuri care afectează producătorul de gheață.

Acum, opriți aparatul de gheață și aruncați gheața din găleată. Puneți găleata în chiuvetă și spălați-o cu apă și bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu va îndepărta orice miros neplăcut din ea. După aceea, clătiți bine găleata cu apă curată și uscați-o cu o cârpă care nu lasă scame înainte de a o pune din nou în aparat.

Curățați părțile interioare ale congelatorului cu apă și bicarbonat de sodiu. În acest timp, curățați rafturile și rafturile, precum și aparatul de gheață în sine. Bicarbonatul de sodiu va neutraliza mirosul de pe mașina de gheață și de pe părțile congelatorului, lăsând apa și gheața lipsite de gust.

Pentru rezultate mai bune și de lungă durată, lăsați o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu în secțiunile frigider și congelator timp de câteva zile. Aceasta va elimina orice miros rămas sau noi mirosuri.

Recapitulare

Mirosul din frigider face parte, de obicei, din viața de zi cu zi. Alimentele au mirosuri diferite, iar unele sunt mai puternice decât altele. Cele mai puternice au tendința de a se lipi de părțile interne ale frigiderului și de a emana un miros.

Totuși, ar trebui să vă faceți griji atunci când frigiderul miroase a putrezit, a ars, a chimicale sau a orice alt miros străin. Este important să găsiți rapid o soluție, mai ales atunci când mirosul este ca de chimicale sau de arsură.

Din fericire, există de obicei o soluție. Curățarea frigiderului dumneavoastră elimină majoritatea mirosurilor urâte. Dar atunci când miroase a ars, deconectați-l de la curent. Același lucru este valabil și atunci când miroase a chimicale.

Contactați producătorul mărcii frigiderului pentru asistență. Alternativ, utilizați caseta de chat din dreapta pentru a ne contacta. Vă vom pune în legătură cu un tehnician de aparate pentru asistență imediată.

Lasă un comentariu