Frigiderul Miele nu se răcește [Soluție rapidă]

Acest articol vă arată cum să reparați rapid un frigider Miele care nu se răcește.

Frigiderul congelator Miele nu se răcește – Soluție rapidă

Iată ce trebuie să verificați dacă frigiderul dvs. congelator Miele nu se răcește:

1. Serpentinele condensatorului

În partea din spate sau în partea de jos a frigiderului-congelator, veți găsi bobinele condensatorului. Pentru a verifica dacă acestea sunt cauza incapacității frigiderului de a se răci, verificați dacă pe ele există murdărie, praf, grăsime sau un amestec din ambele. Dacă este așa, aspirați-le și ștergeți-le bine praful.

Curățarea serpentinelor le va face mai capabile să elimine mai bine căldura agentului frigorific atunci când acesta trece prin ele. În acest fel, frigiderul congelator nu se va încălzi, ci se va putea răci.

2. Motorul ventilatorului evaporatorului

Verificați motorul ventilatorului ascultând dacă acesta scoate un zgomot neobișnuit. De obicei, motorul bâzâie, dar dacă se aude un șuierat sau o vibrație, motorul este defect și trebuie înlocuit.

Puteți verifica, de asemenea, rotirea paletelor ventilatorului pentru a vedea dacă acestea se rotesc liber. Dacă nu o fac, motorul este defect. În plus, testați înfășurările motorului pentru continuitate dacă nu există niciun zgomot neobișnuit și paletele se rotesc bine. Dacă nu găsiți continuitate, atunci înlocuiți motorul.

Aerul rece pe care îl simțiți din frigider provine de la ventilatorul evaporatorului. Dacă motorul este defect, acesta nu va putea răci bobinele evaporatorului și nu va putea răspândi aerul rece în toată unitatea.

3. Motorul ventilatorului condensatorului

Verificați dacă există vreun obiect care să împiedice rotirea liberă a paletelor ventilatorului. Dacă nu găsiți nimic, rotiți paletele ventilatorului pentru a verifica dacă motorul este defect. Iar dacă acestea se învârt în regulă, atunci testați motorul pentru continuitate folosind un multimetru. Dar dacă nu găsiți nicio continuitate, ar trebui să înlocuiți motorul.

Acest ventilator menține răcirea bobinelor condensatorului și a compresorului în timp ce funcționează. Dar dacă nu poate face acest lucru, compresorul se va încălzi prea tare și frigiderul-congelator nu se va mai putea răci.

4. Releu de pornire

Detașați releul de pornire de la compresor și scuturați-l. Este o componentă mică pe partea laterală a compresorului. Dacă auziți un sunet ca un zăngănit, releul de pornire este defect și trebuie înlocuit. Acesta ajută compresorul să funcționeze și, dacă este defect, este posibil ca acesta să nu funcționeze și frigiderul-congelator să nu se răcească.

5. Condensator de pornire

Cu ajutorul unui multimetru, testați continuitatea condensatorului de pornire. Dacă nu găsiți continuitate, atunci știți că este defect și trebuie înlocuit. Fără condensator, este puțin probabil ca compresorul să pornească. Iar dacă nu pornește, frigiderul-congelator nu va funcționa.

6. Serpentinele evaporatorului

Dacă serpentinele evaporatorului au o acumulare considerabilă de gheață pe ele, nu vor putea distribui aer rece.

Deschideți panoul din spate din interiorul secțiunii congelatorului pentru a avea acces la serpentine. Dezghețați-le dacă există îngheț pe ele folosind metoda de dezghețare manuală sau un uscător de păr. Dacă frigiderul-congelator începe să se răcească din nou, atunci știți că acestea au fost problema.

Există o șansă ca problema să fie cauzată de un compresor, o placă de bază sau o placă de control al temperaturii defecte. Dar această șansă este mică. Așadar, atunci când verificați toate piesele de mai sus și niciuna nu prezintă vreo defecțiune, verificați compresorul, placa de bază sau placa de control a temperaturii.

Frigiderul de vin Miele nu se răcește – Cum se repară

1. Compresor

Verificați compresorul frigiderului pentru vinuri Miele dacă acesta nu se răcește. Ascultați pentru a auzi zumzetul compresorului. Dacă nu auziți nimic, opriți frigiderul și atingeți compresorul pentru a vedea dacă este rece, cald sau fierbinte. Acest lucru vă va spune dacă acesta chiar funcționează. Dacă nu, atunci este defect și trebuie înlocuit.

Cu toate acestea, iată o serie de lucruri pe care trebuie să le verificați mai întâi înainte de compresor. Acest lucru se datorează faptului că compresorul nu se defectează atât de ușor:

2. Ventilatorul condensatorului

Deci, verificați ventilatorul condensatorului. Dacă acesta nu se rotește sau nu funcționează, compresorul nu va funcționa corect. Curățați lamelele și verificați continuitatea motorului. Schimbați motorul dacă nu există continuitate.

3. Termostat

De asemenea, verificați dacă termostatul este stricat. Atunci când îl rotiți de la mic la mare și nu auziți niciun clic, să știți că este defect și trebuie înlocuit. Fără termostat, placa de control nu va avea citirile de temperatură corecte cu care să trimită tensiune către compresor și ventilatorul evaporatorului.

4. Locație

În plus față de cele de mai sus, verificați spațiul în care țineți frigiderul. Un frigider pentru vinuri are nevoie de spațiu, astfel încât aerul să poată circula ușor în jurul său. În caz contrar, ventilatorul nu va funcționa în mod optim.

Și nu lăsați lumina soarelui să o lovească direct. Aceasta va reduce capacitatea frigiderului de a menține o temperatură rece. Păstrați-l într-o cameră cu aproximativ 50 de grade Fahrenheit. Dați frigiderului timp să se adapteze la temperatură.