Frigiderul Miele îngheață [Ce trebuie făcut]

Acest articol vă arată ce trebuie să faceți în cazul în care frigiderul dumneavoastră Miele îngheață.

De ce îngheață frigiderul meu Miele?

Frigiderul dvs. Miele îngheață din cauza unuia dintre următoarele motive:

1. Setarea controlului temperaturii

Setarea controlului temperaturii afectează cât de rece devine frigiderul. Dacă îl setați prea jos, frigiderul va deveni în cele din urmă prea rece. Reglați setarea și lăsați frigiderul o zi sau două să se adapteze la noua temperatură.

2. Amortizor de aer

Dacă clapeta de aer nu se închide sau nu se deschide corect pentru a controla corect fluxul de aer rece, frigiderul va deveni prea rece. Verificați manual clapeta pentru a vedea dacă aceasta se închide și se deschide deloc. Dacă este blocat, va trebui să înlocuiți clapeta.

3. Termistor

Fără termistor, placa de control nu poate regla alimentarea ventilatorului evaporatorului și a compresorului. În consecință, acestea pot funcționa prea mult și pot cauza înghețarea frigiderului. Prin urmare, testați-l cu un multimetru. Vedeți dacă rezistența sa se modifică pe măsură ce se schimbă temperatura frigiderului. Dacă nu se schimbă și nu există continuitate, termistorul este defect și trebuie înlocuit.

4. Sigiliul ușii

O garnitură de etanșare a ușii frigiderului ruptă, murdară sau slabă va lăsa frigiderul compromis. Schimbați garnitura dacă este slabă sau pierdută și curățați-o cu apă caldă și săpun blând dacă este murdară. Aceasta pentru a permite ușii să se închidă corect și pentru a o menține etanșă. În acest fel, aerul umed nu va intra și nu se va condensa, provocând înghețul.

5. Serpentinele condensatorului

Curățați serpentinele condensatorului de două ori pe an. Acest lucru are rolul de a împiedica compresorul să lucreze suplimentar pentru a menține frigiderul rece.

Serpentinele disipă căldura din frigider, dar dacă sunt murdare, acestea nu pot funcționa bine. Așadar, compresorul va prelua ștafeta și va încerca să împiedice încălzirea unității. Dar, uneori, această muncă suplimentară din partea compresorului face ca unitatea să fie prea rece, înghețând-o.

Notă importantă: Este importantă diagnosticarea exactă a cauzei înghețării. Dacă diagnosticați greșit cauza, reparațiile vă pot costa mult mai mult decât un frigider nou. Așadar, contactați un tehnician calificat care vă poate ajuta să găsiți defecțiunea și să o reparați definitiv. Acest lucru este recomandat, de asemenea, dacă frigiderul dumneavoastră are o garanție activă.