Frigiderul Miele îngheață alimentele [Cum rezolvi]

Frigiderul dumneavoastră Miele îngheață alimentele? Credeți-ne când vă spunem că înțelegem cât de enervant poate fi acest lucru. Acesta este motivul pentru care în acest articol vom discuta despre soluții rapide pentru această problemă.

Sperăm că, la sfârșitul acestui articol, veți reuși să împiedicați frigiderul Miele să vă înghețe alimentele.

Soluții rapide pentru frigiderul tău Miele care îngheață alimentele

Există câteva motive pentru care frigiderul dumneavoastră Miele continuă să înghețe alimentele. În cele ce urmează sunt modalități de a verifica și de a remedia aceste motive în cel mai scurt timp.

1. Creșteți temperatura frigiderului

Primul lucru de care trebuie să țineți cont este temperatura frigiderului dumneavoastră. Pentru a cunoaște temperatura minimă și maximă a frigiderului dumneavoastră, consultați manualul acestuia.

Cu toate acestea, dacă nu găsiți acest lucru în manual, luați 38°F ca temperatură minimă și 40°F ca temperatură maximă ideală.

Verificați temperatura și, dacă este sub temperatura ideală, creșteți-o. Asigurați-vă că nu creșteți temperatura peste temperatura maximă ideală.

2. Mai multă mâncare înghesuită

Uneori, motivul pentru care frigiderul dvs. îngheață mâncarea este că nu există suficientă mâncare în frigider. Frigiderul rămâne rece datorită aerului rece care este trimis în el.

Dacă nu există suficientă mâncare pentru a absorbi în mod corespunzător aerul rece, acesta se va depune pe alimente și va începe să le înghețe. Așadar, încercați să vă umpleți frigiderul și vedeți dacă acest lucru va rezolva problema.

3. Țineți alimentele la distanță de orificiile de ventilație

După cum s-a menționat deja, frigiderul rămâne rece datorită aerului rece care îi este furnizat. Aerul rece este furnizat frigiderului din congelator prin intermediul unor orificii cunoscute sub numele de guri de aerisire.

Dacă mâncarea este depozitată direct în calea gurilor de aerisire, atunci este posibil ca aceasta să înceapă să înghețe.

De asemenea, plasarea alimentelor în apropierea orificiilor de aerisire va bloca orificiile de aerisire, ceea ce va duce la o scădere a fluxului de aer. Scăderea fluxului de aer va face ca frigiderul să lucreze prea mult, deoarece va încerca să compenseze problema. Ulterior, frigiderul va deveni prea rece și va începe să înghețe alimentele.

Pentru a rezolva această problemă, localizați toate gurile de aerisire din frigider și evitați să plasați alimentele în aceste zone.

4. Curățați bobinele

Serpentinele sunt situate în spatele aparatului și, prin urmare, sunt predispuse la murdărie, praf și murdărie. Atunci când serpentinele sunt murdare, acestea vor face ca ventilatoarele evaporatorului să lucreze peste program. Acest lucru va avea ca rezultat faptul că frigiderul va deveni suficient de rece pentru a îngheța alimentele.

Pentru a rezolva această problemă, trebuie pur și simplu să curățați bobinele. Pentru aceasta puteți folosi fie o cârpă umedă, fie un aspirator.

Pentru siguranță, asigurați-vă că opriți frigiderul înainte de a curăța bobinele. De asemenea, deoarece bobinele sunt situate în spatele frigiderului, reglați frigiderul într-o poziție care să permită accesul ușor la bobine.

5. Înlocuiți garnitura de etanșare a ușii

Garnitura de etanșare a ușii este cunoscută și sub denumirea de garnitură de ușă. Aceasta ajută la reglarea temperaturii aerului din frigider, împiedicând intrarea aerului cald în frigider. Realizează acest lucru asigurându-se că frigiderul este închis corect în permanență.

Dacă garnitura de etanșare a ușii prezintă scurgeri, atunci aerul cald va începe să intre în frigider. Ceea ce se întâmplă atunci când aerul cald intră în frigider este că, în cele din urmă, se transformă în îngheț.

Înghețul din frigider este rău, deoarece poate acoperi orificiile de ventilație. Atunci când orificiile de aerisire sunt blocate, există o scădere a fluxului de aer. Iar frigiderul, la rândul său, va lucra peste program pentru a compensa acest lucru, ceea ce duce la o răcire prea mare a frigiderului.

Pentru a afla dacă garnitura ușii prezintă scurgeri, aprindeți o lanternă și puneți-o în interiorul frigiderului. Apoi închideți frigiderul, dacă puteți vedea raza lanternei, atunci garnitura ușii are scurgeri și trebuie înlocuită.

6. Nu puneți alimente fierbinți în frigider

După cum s-a spus deja, înghețul din gurile de ventilație ale frigiderului va face ca acesta să lucreze prea mult și să devină prea rece. Și un alt motiv pentru care se formează îngheț în frigider este atunci când în frigider se introduc alimente calde.

Așadar, înainte de a pune alimentele în frigider, lăsați-le să se răcească pentru a preveni acumularea de îngheț.

7. Chemați un tehnician de service

Dacă soluțiile de mai sus nu rezolvă problema, atunci este posibil să fie vorba de o problemă tehnică. Pentru aceasta, vă recomandăm să apelați la un tehnician de service.