Frigiderul meu Bosch îngheață totul [Soluție]

Dacă întrebarea dvs. este „Frigiderul meu Bosch îngheață totul”, acest articol detaliază cauzele problemei și cum să o rezolvați rapid.

Frigiderul meu Bosch îngheață totul – Soluție rapidă

Dacă frigiderul Bosch îngheață totul, iată care sunt pașii de urmat pentru a-l repara:

  1. Așezați alimentele proaspete departe de orificiul de ventilație

Alimentele proaspete și alte obiecte trebuie ținute la distanță de ventilator. Aerul rece din congelator intră în frigider prin gurile de aerisire. Prin urmare, dacă așezați alimentele proaspete direct în fața orificiului de ventilație, toate acestea vor îngheța.

  1. Asigurați-vă că ușa se închide corect

Numai atunci când ușa frigiderului este etanșă, aceasta este închisă corespunzător. Este treaba garniturii de etanșare să facă ușa etanșă atunci când este închisă. Prin urmare, este important să testați eficiența garniturii.

Pentru a face acest lucru, închideți ușa pe o foaie de hârtie; încercați să scoateți hârtia fără să deschideți ușa. Dacă hârtia iese ușor sau chiar deloc, garnitura este slabă. Dacă observați acest lucru la frigiderul dumneavoastră Bosch, schimbați garnitura.

Cu o garnitură deteriorată, ușa frigiderului care pare închisă este de fapt deschisă. Iar atunci când aerul umed intră în frigider, acesta provoacă îngheț.

  1. Verificați termostatul de control al temperaturii

Confirmați dacă termostatul de control al temperaturii are o defecțiune prin rotirea acestuia. Pe măsură ce faceți acest lucru, ar trebui să auziți un clic la atingerea celei mai înalte temperaturi setate.

Dacă termostatul frigiderului Bosch este sănătos, veți auzi un clic. Este defect dacă nu face clic. În acest moment, testați continuitatea termostatului cu un multimetru digital. Lipsa sa de continuitate dovedește că este defect.

Termostatul de control al temperaturii mărește sau scade temperatura frigiderului. Acesta îndeplinește această funcție prin reglarea tensiunii care trece la motorul ventilatorului evaporatorului, la compresor și la motorul ventilatorului condensatorului.

Din cele de mai sus, se poate observa că un termostat de control al temperaturii deteriorat cauzează o supraînghețare. Acest lucru este cauzat de faptul că sistemul de refrigerare continuă să funcționeze necontrolat și, ca atare, duce la supracongelarea alimentelor.

  1. Încărcați suficient conținut

Încărcați frigiderul Bosch până la capacitatea optimă, aproximativ ¾ din capacitate. Dacă, totuși, frigiderul este în mare parte gol, nu puneți fructele și legumele în partea de jos. Acest lucru se datorează faptului că, în timp ce aerul cald se ridică, aerul rece coboară. Pe măsură ce aerul rece coboară, alimentele din partea de jos primesc toată răceala și, prin urmare, îngheață.

  1. Verificarea solidității termistorului

Testați rezistența termistorului cu ajutorul unui multimetru. Acest lucru are rolul de a verifica soliditatea termistorului. Rezistența unui termistor sănătos se modifică pe măsură ce temperatura frigiderului se schimbă. De asemenea, asigurați-vă că termistorul este sănătos prin verificarea continuității.

Faptul că rezistența termistorului nu se modifică pe măsură ce temperatura frigiderului se schimbă arată că acesta este defect. Alternativ, dacă termistorul nu prezintă continuitate, acesta este defect. Dacă este defect, atunci înlocuiți-l.

Termistorul este sensibil la temperatura din frigider. Termistorul citește temperatura și transmite citirea către placa de control. Placa de control reglează sistemul de refrigerare, dar se bazează pe această citire a temperaturii.

În cazul în care este deteriorat, termistorul oferă citiri greșite ale temperaturii. Ca urmare a acestui fapt, chiar și atunci când placa ar trebui să oprească ventilatorul evaporatorului, precum și compresorul, le face să continue să funcționeze în mod optim. Acest lucru duce la înghețarea alimentelor.

  1. Verificați placa de comandă principală

Rareori se întâmplă ca placa principală de control să fie cauza unei probleme de supraîngheț. Chiar și atunci când este cauza, aceasta poate fi detectată doar printr-un proces de eliminare. Procesul de eliminare implică testarea tuturor celorlalte componente care sunt relevante pentru procesul de înghețare. Când sunteți convins că niciuna dintre aceste componente nu este responsabilă de problemă, atunci schimbați placa.

Creierul frigiderului este placa de comandă principală. Aceasta controlează alimentarea cu tensiune a fiecărei unități din frigider, în funcție de nevoile acestora.

Placa principală de control defectă continuă să furnizeze compresorului și ventilatoarelor evaporatorului o tensiune inutil de ridicată. Acest lucru le face să lucreze în exces, iar atunci când acestea lucrează în exces rezultă supraînghețarea.

  1. Verificați controlul clapetei frigiderului

Aruncați o privire la ansamblul de control al clapetei pentru a vedea dacă este în poziția deschis sau închis. Dacă este în poziția deschis și nu se închide deloc, atunci înlocuiți-l. Acest lucru se datorează faptului că este stricat.

Funcția clapetei este de a permite aerului rece să intre în secțiunea frigider dinspre congelator. Când temperatura acestei secțiuni scade până la un anumit punct, clapeta se închide pentru a împiedica intrarea aerului rece în secțiunea frigider.

Clapeta se deschide și se închide pentru a admite doar volumul de aer rece necesar pentru a menține la rece alimentele conținute în frigider. Așadar, un clapet care rămâne deschis oferă o aerisire constantă de aer rece în secțiune. Aerul rece admis în exces în frigider face ca tot ce se află în el să înghețe.

  1. Ștergeți praful de pe serpentina frigiderului

Pentru a curăța bobina, întoarceți frigiderul și veți găsi bobina în spatele acestuia. Îndepărtați-i praful și murdăria cu ajutorul unui aspirator cu recipient.

Trecerea timpului permite acumularea de praf pe bobină. În consecință, praful acumulat suprasolicită compresorul, făcându-l să lucreze în exces. Acest lucru face ca conținutul frigiderului să înghețe.

Recapitulare

Dacă un frigider Bosch îngheață totul, atunci puteți depista problema la una dintre următoarele: controlul clapetei, termostatul de control al temperaturii, placa de control principală și termistorul.

Dacă trebuie să înlocuiți oricare dintre componente, evitați să cumpărați piesele greșite. Comandarea cu numărul de model al frigiderului sau cu numărul pieselor va ajuta la obținerea piesei de schimb corespunzătoare.

Înlocuirea cu piese nepotrivite ar putea cauza alte probleme, inclusiv supraînghețarea. Astfel, asigurați-vă că obțineți tipul corespunzător pentru modelul frigiderului dumneavoastră.

În cele din urmă, preveniți reapariția problemei de supraîngheț prin simpla prevenire a cauzelor enumerate mai sus.