Frigiderul LG zumzăie [Cum se repară]

Dacă un frigider LG bâzâie, este normal. Dar atunci când bâzâitul devine prea puternic și deranjant, una sau mai multe componente sunt defecte. Aflați cum să o remediați în acest articol.

Frigider LG care face un zgomot de zumzet – Soluție rapidă

Dacă observați că frigiderul dvs. LG face un zgomot de bâzâit, nu trebuie să vă faceți griji. Atâta timp cât volumul zgomotului este scăzut și confortabil, frigiderul funcționează normal.

În mod obișnuit, un compresor de frigider emite un zumzet slab în timpul funcționării normale. Acesta este un indiciu că frigiderul funcționează așa cum trebuie.

Cu toate acestea, dacă zgomotul devine excesiv de puternic, încât îl puteți auzi dintr-o altă parte a casei, înseamnă că compresorul a dezvoltat o defecțiune.

Sunetul puternic poate indica faptul că compresorul frigiderului se străduiește prea mult să mențină frigiderul rece. Dacă acesta este cazul, una sau mai multe componente au cedat.

Ce trebuie să verificați

Supraîncărcarea termică poate determina compresorul să lucreze atât de mult. Prin urmare, găsiți originea excesului de căldură și astupați-o.

Verificați dacă bobinele condensatorului sunt murdare și curățați-le dacă este necesar. Același lucru este valabil și pentru compresor. Dar, înainte de a face acest lucru, deconectați frigiderul de la curent.

De asemenea, verificați garnitura ușii și ventilația din jurul frigiderului. O garnitură slabă lasă aerul cald să intre prea ușor, iar o ventilație slabă încălzește compresorul și serpentinele.

Dacă nu reușiți să depanați și să remediați această problemă, contactați serviciul de asistență LG și solicitați asistență. De asemenea, puteți apela la un tehnician independent de încredere pentru aparate electrocasnice.

LG Frigiderul LG Humming Noise se oprește când ușa este deschisă – Rezolvat

O acumulare de îngheț pe sau în jurul ventilatorului congelatorului poate cauza acest zgomot. În mod obișnuit, motorul ventilatorului se oprește din funcționare odată ce deschideți ușa congelatorului sau a frigiderului. Așadar, dacă zgomotul de bâzâit încetează atunci când deschideți ușa, verificați ventilatorul evaporatorului.

Deschideți panoul din spate din interiorul congelatorului și inspectați ventilatorul. Dacă există gheață în jurul acestuia, dezghețați ventilatorul cu ajutorul unui uscător sau al unui aparat cu aburi. De asemenea, puteți rula un ciclu de dezghețare dacă frigiderul are un sistem automat. În caz contrar, rulați o dezghețare manuală.

După aceea, aflați de ce există o acumulare de gheață în jurul ventilatorului. Este posibil să existe o deschidere prin care aerul cald intră în unitate. Angajați un tehnician certificat pentru a diagnostica și rezolva problema.

Notă importantă

Deconectați întotdeauna frigiderul sau congelatorul de la alimentarea cu energie electrică înainte de a efectua orice operațiune de diagnosticare sau de reparare. Dacă lăsați frigiderul în priză este periculos.