Frigiderul LG se revarsă [Soluții]

În cazul în care un frigider LG se revarsă, există câteva părți care trebuie verificate și reparate. În acest articol, vă explicăm de ce se întâmplă acest lucru și cum să îl remediați.

Unde este tigaia de scurgere pe un frigider LG?

Coșul de scurgere al unui frigider LG se află în partea inferioară din spate a unității, lângă compresor. Aceasta este poziția implicită pentru cuvele de scurgere la majoritatea frigiderelor, deoarece apa din frigider trebuie să curgă ușor spre cuvă cu ajutorul gravitației.

LG Frigiderul de scurgere a frigiderului se revarsă – Cum se repară

Următoarele sunt posibilele remedii pentru o tavă de scurgere a frigiderului LG care se revarsă:

1. Fixați garnitura

Verificați dacă garnitura ușii frigiderului este uzată sau deteriorată. Dacă observați că nu mai etanșează bine – puteți folosi trucul bancnotei de un dolar pentru a determina acest lucru – înlocuiți-o cât mai repede posibil.

De asemenea, murdăria poate împiedica etanșarea garniturii. În cazul în care există deversări sau firimituri care au aderat la garnitură, curățați-le cu apă caldă și săpun blând. Faceți acest lucru cu delicatețe pentru a nu deteriora garnitura, dar suficient de ferm pentru a îndepărta petele.

Aerul încărcat de umiditate intră liber în frigider dacă garnitura are scurgeri. Iar umiditatea formează condens în interiorul unității care îngheață și se topește.

Procesul este destul de rapid, iar sistemul de dezghețare nu poate ține pasul cu el. Așa că vă treziți că vasul de scurgere se revarsă cu apă din cauza înghețului puternic.

2. Verificați distribuitorul de gheață

Aruncați o privire la clapeta care acoperă jgheabul de gheață din dozator, dacă frigiderul dvs. LG distribuie cuburi de gheață prin una dintre ușile sale. Dacă nu se sprijină la nivel cu carcasa jgheabului, aceasta va lăsa să intre aer cald.

Mutați-l și verificați dacă există fragmente de gheață care îl împiedică să se închidă complet. Curățați și îndepărtați orice astfel de fragment și turnați apă caldă în interiorul și în jurul jgheabului pentru a-l curăța complet.

După aceea, asigurați-vă că clapeta se sprijină complet de carcasă, astfel încât să nu lase să intre aer cald. În caz contrar, înghețul se va acumula în mod constant, se va topi și se va scurge în tigaie, provocând astfel revărsarea acesteia.

3. Evitați deschiderea frecventă a ușilor

Deschiderea prea frecventă a ușii are același efect asupra frigiderului ca și faptul că garnitura ușii are scurgeri. Prin urmare, evitați să deschideți și să închideți mereu ușa.

Este util să vă decideți de ce aveți nevoie din frigider înainte de a-l deschide – faceți o listă, dacă vă ajută. În acest fel, faceți mai puține drumuri la frigider și evitați ca acesta să acumuleze îngheț puternic.

În aceeași ordine de idei, plasarea alimentelor fierbinți în interiorul frigiderului creează îngheț. Lăsați alimentele să se răcească în mod corespunzător înainte de a le depozita în frigider. Același lucru este valabil și pentru alimentele bogate în apă.

Vasul de scurgere nu ar trebui să se revarsă deoarece ventilatorul condensatorului face ca apa să se evapore imediat ce ciclul de dezghețare este finalizat. Așadar, dacă există o revărsare, există o problemă care trebuie rezolvată rapid.

Notă: Atunci când umiditatea ambientală este ridicată, frigiderul tinde să formeze ușor îngheț. O cantitate prea mare de îngheț determină revărsarea vasului de scurgere. Reduceți temperatura setată pentru a menține temperatura internă mai rece.

Cum se golește tigaia de scurgere a frigiderului LG – Ghid rapid

Pentru a goli recipientul de scurgere al unui frigider LG, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Găsiți tava de scurgere. De obicei, aceasta se află în partea din spate a frigiderului, în partea de jos, lângă compresor și ventilatorul condensatorului. Dar puteți verifica ghidul de utilizare pentru a determina poziția exactă a tăvii. Dacă trebuie să îndepărtați un panou de acces înainte de a ajunge la el, aveți la îndemână o șurubelniță.

Pasul 2

Este posibil să trebuiască să mutați frigiderul pentru a ajunge confortabil la cratiță. Prin urmare, deconectați alimentarea cu apă, scoateți aparatul din priză și mutați-l.

Pasul 3

Scoateți tava și goliți-o de conținut. Aveți grijă să nu-i vărsați conținutul; este util să păstrați în apropiere o găleată mică de curățare.

Cu toate acestea, dacă placa de scurgere pare a fi blocată, este posibil să fie de tipul celor care nu pot fi scoase. Într-un astfel de caz, există de obicei serpentine de încălzire amplasate în partea de sus a vasului. Așadar, va trebui să găsiți o modalitate de a goli tigaia în timp ce aceasta se află sub unitate.

Pasul 4

Curățați vasul de scurgere cu un amestec de apă și înălbitor. Puteți opta pentru oțet alb în locul înălbitorului. Înălbitorul poate fi prea puternic și poate altera culoarea vasului, dacă acesta nu este alb.

Lăsați tigaia să se înmoaie câteva minute înainte de a o freca cu săpun. Asigurați-vă că îndepărtați petele și mucegaiul, dacă există vreo creștere în ea.

Clătiți bine tigaia cu apă curentă curată și lăsați-o să se usuce complet. Apoi, puneți-o la loc sub frigider.

Mașina de gheață a frigiderului LG se revarsă cu apă – Ce trebuie făcut

Dacă aparatul de gheață al unui frigider LG se umple cu apă, verificați următoarele:

1. Supapă de admisie a apei

Asigurați-vă că presiunea apei care ajunge la aparatul de gheață este suficientă. În caz contrar, este posibil ca supapa de admisie să nu se deschidă sau să se închidă corespunzător, ceea ce poate duce la o supraîncărcare.

Dacă presiunea este suficientă, atunci este posibil ca supapa să fie defectă. Este posibil ca solenoidul să nu mai răspundă chiar dacă primește energie. Înlocuiți supapa dacă aparatul de gheață continuă să debordeze chiar și cu o presiune suficientă a apei.

Notă: Presiunea apei trebuie să fie de până la 20psi înainte ca supapa de admisie a apei să funcționeze corect. Un filtru de apă înfundat, sistemul intern de filtrare a apei și sursa principală de apă pot afecta presiunea apei.

2. Aparat de gheață

Este posibil ca aparatul de gheață să fie defect, ceea ce face ca forma de gheață să se umple și să debordeze. Cu toate acestea, poate fi dificil să găsiți piese de schimb individuale pentru aparatul de gheață, chiar dacă reușiți să determinați ce este defect. Cea mai bună soluție este să înlocuiți întregul ansamblu.

LG Frigiderul LG se revarsă – Rezolvat

Verificați următoarele dacă frigiderul dumneavoastră LG se revarsă:

  • Scurgerea de dezgheț din partea din spate a părții interioare a compartimentului de congelare
  • Rezervorul de apă – consultați manualul de utilizare pentru locația exactă
  • Tava de scurgere – de obicei sub frigider, aproape de compresor și de ventilatorul condensatorului
  • Conducta de alimentare cu apă – în partea din spate a frigiderului

În plus față de cele de mai sus, un filtru de apă deteriorat sau instalat necorespunzător poate face ca frigiderul să se umple de apă. Prin urmare, este important să inspectați filtrul împreună cu celelalte componente.

Recapitulare

Un frigider LG care se revarsă cu apă va face dezordine în bucătărie. În plus, poate face ca frigiderul să dezvolte alte defecțiuni dacă persistă. Este important să găsiți o soluție de durată la această problemă.

Cu toate acestea, dacă remedierea se dovedește a fi prea dificilă pentru dvs., contactați serviciul de asistență LG pentru a raporta problema și a solicita asistență. Ca alternativă, utilizați caseta de chat din dreapta pentru a discuta cu oricare dintre tehnicienii noștri pentru asistență.