Dacă sunteți în căutarea modului de reparare a unui frigider LG care nu se răcește, ați ajuns la locul potrivit.
Frigiderul LG nu se răcește după o pană de curent – Soluție rapidă
Atunci când are loc o pană de curent și frigiderul LG nu se răcește când se restabilește curentul, acordați-i timp. Acordați frigiderului cel puțin 24 până la 48 de ore pentru a se stabiliza și a începe să se răcească. Acesta este momentul în care veți începe să simțiți aerul rece de la frigider.
Dacă acest lucru nu se întâmplă, scoateți frigiderul din priză sau închideți întrerupătorul de circuit timp de aproximativ 30 de secunde. Compresorul va porni din nou și frigiderul va deveni mai stabil când îl veți porni din nou. De asemenea, va începe să se răcească atunci când se întâmplă acest lucru.
Cu toate acestea, dacă nu există nicio schimbare după toate acestea, atunci există o problemă cu alimentarea cu energie electrică a frigiderului. Acesta va avea nevoie de o reparație, așa că ar trebui să contactați centrul de service LG pentru ajutor.
Frigiderul LG face zgomot, dar nu se răcește – Ce trebuie verificat
Verificați compresorul. Dacă l-ați înlocuit recent, atunci acest lucru va explica zgomotul. Compresoarele LG de înlocuire au tendința de a emite un sunet de bâzâit. Aceasta înseamnă, de asemenea, că compresorul nu funcționează. Contactați centrul de service al LG pentru ajutor.
Dar dacă nu este cazul dumneavoastră, verificați aparatul de gheață. Dacă rotiți comutatorul aparatului de gheață în poziția ON (pornit), acesta va produce un fel de bâzâit până când va fi oprit. Dacă nu folosiți aparatul de gheață, verificați dacă acesta este în poziția ON. Opriți-l și verificați setările de temperatură ale frigiderului. Acest lucru va explica zgomotul și lipsa problemei de răcire.
Frigiderul LG pierde apă și nu se răcește – Cum se repară
Verificați întrerupătorul de circuit al cablului de alimentare. Acest lucru este pentru a vă asigura că frigiderul este alimentat. Dacă unitatea nu este alimentată, nu se va răci și se va dezgheța manual, pierzând astfel apă.
De asemenea, verificați motorul ventilatorului condensatorului. Rotiți lamelele pentru a vedea dacă există vreo rezistență la rotire. Dacă există, motorul este defect și trebuie schimbat. Dar dacă lamelele se rotesc fără probleme, testați motorul cu un multimetru. Fără continuitate, motorul este defect și trebuie înlocuit.
Ventilatorul condensatorului este responsabil pentru atragerea aerului prin serpentine și peste compresor. Fără el, compresorul se va încălzi și frigiderul nu se va răci.
În plus, verificați scurgerea de dezgheț. Atunci când o scurgere de dezgheț este înfundată, apa care provine de la gheața dezghețată de pe serpentina de răcire nu va putea trece prin ea. Așa că va aluneca peste scurgerea înfundată și va ieși din tigaie pe podea. Folosiți o sârmă rigidă pentru a curăța scurgerea și turnați un amestec de apă și înălbitor pentru a o curăța bine.
Iar dacă scurgerea este înghețată, înseamnă că nu funcționează încălzitorul de dezghețare sau o altă componentă de dezghețare. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că serpentinele evaporatorului sunt înghețate, cauzând problema de răcire. Dezghețați-o cu puțină apă fierbinte, având grijă să o stropiți în scurgere, nu să o turnați.
Canalul de scurgere pentru dezghețare se află pe peretele din spate al secțiunii congelatorului, în centru, acolo unde podeaua se curbează spre spate. Există un panou de plastic care îl acoperă. Scoateți șuruburile care țin panoul în poziție și îl veți vedea.
Frigider LG care bipăie și nu se răcește – Soluție rapidă
Dacă frigiderul dumneavoastră LG emite un semnal sonor și nu se răcește, verificați dacă ușa este deschisă. Dacă ușa este deschisă timp de cel puțin 2 minute, va începe să sune. Iar dacă temperatura din interiorul frigiderului crește, va începe bipul și va continua până când va scădea din nou.
Pur și simplu închideți bine ușa frigiderului și lăsați temperatura să scadă, astfel încât frigiderul să se răcească. Apoi, semnalul sonor se va opri.
Dar dacă semnalul sonor continuă, atunci întrerupătorul ușii ar putea fi defect și ar putea fi necesar să fie înlocuit. Acest lucru va însemna că nu există nicio indicație că ușa este închisă, chiar dacă este închisă. Prin urmare, se declanșează alarma de ușă întredeschisă și temperatura din interior crește.
Contactați un tehnician calificat care să facă acest lucru pentru dumneavoastră. Dacă garanția este încă activă, sunați la biroul LG și cereți-le să o înlocuiască.
Frigiderul LG nu se răcește – Soluție rapidă
Dacă constatați că frigiderul LG nu se răcește, verificați următoarele:
Motorul ventilatorului evaporatorului
Rotiți paletele ventilatorului cu mâinile pentru a afla dacă motorul este defect. Dacă paletele nu se rotesc liber, motorul este defect, așa că înlocuiți-l. Iar dacă există un zgomot în motor, acesta este defect și trebuie să-l înlocuiți. În plus, dacă motorul nu funcționează deloc, testați-l cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există, înlocuiți motorul.
Cu un ventilator de evaporator defect, nu va exista aer rece care să treacă peste bobinele de evaporare și să circule în frigider. Asta înseamnă că unitatea nu se va răci.
Motorul ventilatorului condensatorului
Verificați paletele ventilatorului pentru a vedea dacă există ceva care să împiedice rotirea acestuia. Dacă nu există, rotiți paletele cu mâinile pentru a vedea dacă există vreo piedică. Dacă există, înseamnă că motorul este defect.
Dar dacă lamelele se rotesc bine și nimic nu le împiedică să se învârtă, testați motorul cu un multimetru pentru continuitate. Fără continuitate, motorul este defect și trebuie schimbat.
Ventilatorul condensatorului împinge aerul prin serpentinele condensatorului și peste compresor. Fără el, compresorul se va supraîncălzi, iar serpentinele nu vor funcționa bine. În consecință, frigiderul va deveni prea cald.
Bobine de condensator
Verificați bobinele condensatorului, în partea de jos a frigiderului, aproape de compresor, pentru a vedea dacă sunt murdare. Dacă sunt, curățați-le bine. Bobinele de condensator murdare înseamnă că nu vor putea elimina căldura din lichidul de răcire în timp ce acesta trece prin ele. Acest lucru, la rândul său, va încălzi frigiderul.
Termostat de control al temperaturii
Mutați cadranul termostatului de la cea mai mică la cea mai mare setare pentru a auzi un clic. Declicul înseamnă că termostatul este activ. În lipsa acestuia, folosiți un multimetru pentru a testa continuitatea, doar pentru a fi de două ori mai sigur. Dacă nu obțineți niciuna, termostatul este defect și trebuie înlocuit.
Termostatul este responsabil pentru direcționarea tensiunii către ventilatorul condensatorului, compresor și ventilatorul evaporatorului. Dacă acestea nu funcționează bine, sistemul de refrigerare nu va funcționa la maximum și unitatea nu va funcționa bine.
Releu de pornire
Detașați releul de pornire și scuturați-l pentru a auzi un zăngănit. Dacă se aude un zgomot, releul este defect. Unele tipuri de relee vor trebui testate cu un multimetru. Deci, dacă puteți, testați releul de pornire, atașat la corpul compresorului, cu un multimetru pentru continuitate. Dacă nu găsiți niciuna, atunci releul este defect. În plus, dacă releul miroase a ars, acesta este defect și trebuie înlocuit.
Pornirea funcționează împreună cu înfășurarea de pornire pentru a pune în funcțiune compresorul. Dacă acest lucru nu se întâmplă, compresorul ar putea întâmpina dificultăți în a porni și unitatea nu se va răci așa cum ar trebui.
Termistor
Testați rezistența termistorului cu un multimetru. Rezistența ar trebui să se modifice în funcție de temperatura frigiderului. Dacă acest lucru nu se întâmplă și nu există continuitate, schimbați-l.
Termistorul este responsabil pentru citirea temperaturii frigiderului și trimiterea rezultatelor sale către placa de control principală. Pe baza acestor constatări, placa furnizează energie ventilatorului evaporatorului și compresorului. Un termistor defect înseamnă că compresorul nu va funcționa și ventilatorul evaporatorului nu va sufla, împiedicând astfel răcirea frigiderului.
Condensator de pornire
Cu ajutorul unui multimetru, verificați continuitatea condensatorului de pornire. Dacă nu există continuitate, atunci condensatorul este defect și trebuie schimbat.
Condensatorul de pornire permite compresorului să pornească, oferind un impuls de putere. Dacă acesta nu funcționează corect, este posibil ca compresorul să nu pornească bine. Așadar, este probabil ca frigiderul să nu se răcească.
Videoclipul de mai jos explică vizual cum să diagnostichezi și să repari cu exactitate un frigider LG care nu se răcește…
LG Frigiderul nu se răcește, dar funcționează congelatorul
Verificați următoarele și remediați-le dacă frigiderul dumneavoastră LG nu se răcește, dar congelatorul da:
Bobine de condensator
Dacă bobinele condensatorului sunt murdare, așa cum este normal să fie din cauza amplasării lor, curățați-le bine. Curățați-le cel puțin o dată pe an. Scoateți frigiderul din priză și aspirați bobinele. Cu o perie, curățați orice resturi de murdărie pentru a lăsa serpentinele strălucitoare. Aspirați-le din nou pentru a vă asigura de două ori că sunt curate.
Serpentinele murdare nu vor putea elibera căldură și nu vor putea menține temperatura rece a frigiderului. Congelatorul poate continua să se răcească, dar frigiderul își va pierde rapid răcoarea.
Termistor
Utilizați un multimetru pentru a verifica continuitatea termistorului. Dacă nu există continuitate, termistorul este defect și trebuie înlocuit.
Termistorul citește temperatura frigiderului și, în funcție de această citire, indică compresorului și ventilatorului evaporatorului să se oprească sau să pornească. Dacă nu funcționează corect, temperatura din frigider va fi neregulată.
Motorul ventilatorului evaporatorului
Încercați să mișcați paletele ventilatorului evaporatorului cu mâinile. Dacă acestea se mișcă liber, motorul este bun, dar dacă nu se mișcă, motorul este defect și trebuie înlocuit. Dar dacă se mișcă liber, atunci testați motorul cu un multimetru. Dacă nu există continuitate, motorul trebuie înlocuit.
Ventilatorul mută aerul rece din congelator în secțiunea frigider. Dacă nu reușește să facă acest lucru, frigiderul se va încălzi în timp ce congelatorul continuă să se răcească.
În plus față de cele de mai sus, verificați următorii factori:
Gurile de aerisire blocate
Supraîncărcarea frigiderului va însemna că orificiile de aerisire vor fi blocate. Iar dacă orificiile de aerisire sunt blocate, aerul rece nu va putea trece din congelator în secțiunea frigiderului.
Controlul temperaturii
Asigurați-vă că regulatorul de temperatură este poziționat la cea mai rece setare. Este posibil ca reglajul să fi fost mutat în timp ce făceați curățenie sau când ați pus lucruri în frigider. Dacă nu este așa, mutați-l și așteptați ca unitatea să se adapteze la noua temperatură.
Uși
Dacă ușile nu sunt etanșate corespunzător, aerul rece va scăpa cu ușurință, iar frigiderul nu se va răci corespunzător. Verificați garniturile de etanșare pentru a vă asigura că acestea funcționează încă bine.
LG Refrigerator de răcire, dar nu și de congelare
Verificați motorul ventilatorului evaporatorului prin rotirea paletelor. Orice rezistență înseamnă că motorul este defect. În plus, verificați-l cu un multimetru pentru continuitate. Dacă nu există, înlocuiți motorul. Motorul este responsabil pentru circulația aerului rece în secțiunile congelator și frigider. Dacă nu funcționează corect, congelatorul nu va îngheța corespunzător.
De asemenea, verificați releul de pornire care este atașat la partea laterală a compresorului. Dacă funcționează bine, ar trebui să existe continuitate în multimetrul cu care îl testați. Testați-o între bornele de pornire și de funcționare. Dacă nu există continuitate, releul este defect și trebuie înlocuit.
Releul de pornire alimentează compresorul. Dacă este defect, compresorul va avea dificultăți în a funcționa și acest lucru va afecta capacitatea congelatorului de a îngheța.
În plus, curățați serpentinele condensatorului dacă sunt murdare. Folosiți un aspirator pe ele și o perie pentru a le șterge praful după aspirare. Dacă bobinele sunt murdare, acestea nu vor putea disipa eficient căldura din lichidul de răcire. Acest lucru, la rândul său, va transporta căldura în frigider și va reduce capacitatea de congelare a acestuia.
LG Frigiderul LG face clic, dar nu se răcește
Verificați dacă bobinele condensatorului sunt murdare sau unse. Sunetul de clic pe care îl auziți este compresorul care se oprește sub greutatea încercărilor și eșecurilor de a porni și de a funcționa. Curățați bobinele prin deconectarea frigiderului. Aspirați bine serpentinele și ștergeți praful după aceea. Acest lucru va permite compresorului să pornească bine.
O altă cauză este un releu de pornire care este defect. Pentru a determina dacă aceasta este problema, detașați-l de compresor și scuturați-l. Dacă auziți un zăngănit, releul este defect și trebuie înlocuit. Compresorul ar trebui să pornească în mod corespunzător, iar frigiderul va începe să se răcească atunci când o va face.
Frigiderul LG nu se răcește – Întrebări frecvente
Frigiderul LG nu se răcește după înlocuirea compresorului
Verificați compatibilitatea compresorului cu frigiderul dumneavoastră LG. Acest lucru se datorează faptului că este un caz de defecțiune a compresorului. De asemenea, puteți contacta centrul de asistență LG pentru a depune o reclamație. Acest lucru va funcționa cel mai bine dacă garanția dvs. este încă activă.
Frigiderul LG nu se răcește după dezghețare – Soluție
Verificați temporizatorul de dezghețare pentru a vedea dacă este blocat pe ciclul de dezghețare. Dacă da, atunci este stricat și trebuie înlocuit.
Veți găsi temporizatorul în zona în care se află compresorul, în partea inferioară din spate a frigiderului. Dar, în funcție de model, îl puteți găsi pe al dvs. în spatele plăcii de acoperire din interiorul frigiderului, în spatele grilei superioare sau în interiorul consolei care găzduiește controlul temperaturii.