Frigiderul LG nu pornește [Cum se repară]

Există câțiva pași simpli de depanare și remedieri dacă un frigider LG nu pornește. Acest articol discută acești pași.

Frigiderul LG nu pornește – Ce trebuie făcut

Dacă observați că frigiderul LG nu pornește, procedați după cum urmează:

1. Verificați cablul de alimentare

Mergeți în partea din spate a frigiderului și deconectați cablul de la priza de perete. Apoi, inspectați-l pentru a vedea dacă există deteriorări vizibile. Dacă găsiți vreuna, înlocuiți cablul. Asigurați-vă că îl cumpărați de la un magazin de piese OEM de încredere sau contactați LG.

Dar dacă nu există daune vizibile, conectați din nou cablul la priza de perete. De data aceasta, asigurați-vă că îl introduceți complet. Dacă frigiderul tot nu pornește, înlocuiți cablul pentru a vedea dacă există vreo schimbare.

Deteriorările interne nu vor fi vizibile cu ochiul liber. Așadar, înainte de a verifica orice altă parte a unității sau a sistemului, înlocuiți cablul.

Frigiderul nu pornește deloc dacă nu funcționează cablul de alimentare. Câteva lucruri pot face ca acest cablu să nu mai funcționeze: o pană de curent sau o supratensiune recentă, uzura sau conexiuni rupte din cauza obiectelor grele care se sprijină pe el.

2. Verificați întrerupătorul de circuit

Aruncați o privire la întrerupătorul de circuit dacă cablul de alimentare este în stare bună de funcționare. Este posibil ca acesta să fie oprit sau să aibă o siguranță defectă.

Dacă observați că este oprit, porniți-l din nou și vedeți dacă alimentează frigiderul. De asemenea, este important să aflați de ce este oprit în primul rând.

Cu toate acestea, dacă este pornit, verificați siguranțele. Este posibil ca una sau mai multe dintre ele să fie defecte și să întrerupă fluxul de energie electrică către frigider.

Este posibil să nu puteți verifica singur siguranțele dacă nu sunteți instruit. Prin urmare, angajați un electrician calificat pentru a verifica siguranțele și întrerupătorul de circuit. Dacă există vreo deteriorare majoră, electricianul este în cea mai bună poziție pentru a o repara.

3. Verificați priza de perete

Conectați un alt aparat electric la priza de perete în care se introduce cablul frigiderului. Ideal ar fi să folosiți un aparat mic, cum ar fi o lampă de masă.

Dacă problema provine de la priza de perete, aparatul nu va porni. Numai un electrician poate verifica eficient priza și o poate înlocui dacă este necesar.

Uneori, aparatul poate porni dacă nu are nevoie de o cantitate mare de tensiune pentru a funcționa. În acest caz, lăsați un electrician să determine dacă priza furnizează sau nu o tensiune scăzută și să o înlocuiască dacă este necesar.

4. Verificați circuitul

Un frigider LG are nevoie de un circuit de 120 V (CA) de aproximativ 15 amperi dedicat exclusiv acestuia. Dacă trebuie să împartă circuitul cu alte prize, este posibil să nu fie suficient pentru a-l alimenta. Prin urmare, priza poate părea defectă.

Contactați un electrician calificat pentru a verifica circuitul și pentru a determina dacă este sau nu suficient pentru a alimenta frigiderul. În cazul în care nu există suficientă tensiune, electricianul poate recabla priza frigiderului în mod corespunzător.

5. Verificați placa de comandă principală

Este posibil să existe o siguranță arsă pe placa de control principală, ceea ce împiedică frigiderul să pornească. Mergeți în partea din spate a frigiderului, îndepărtați panoul de acoperire de acolo și obțineți acces la placă.

Testați siguranțele de acolo și, dacă găsiți una sau două siguranțe arse, înlocuiți placa de control. Nu există nicio altă soluție pentru acest lucru, deoarece nu puteți înlocui doar siguranțele.

6. Verificați termostatul de control al temperaturii

Găsiți termostatul în interiorul frigiderului, pe carcasa de control al temperaturii. Rotiți butonul acestuia de la punctul de temperatură cel mai scăzut la cel mai ridicat. Acesta ar trebui să facă clic, dar dacă nu, verificați continuitatea termostatului.

Deconectați frigiderul de la alimentare și scoateți capacul de pe carcasa de control. Scoateți termostatul și testați-l pe cablurile de borne pe măsură ce îl reglați la un punct mai rece. Ar trebui să constatați că întrerupătorul se închide, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, înlocuiți termostatul.

Este posibil ca frigiderul să nu pornească deloc dacă termostatul este defect. Acest lucru se datorează faptului că acesta trimite energie la compresor și la motoarele ventilatorului odată ce observă o schimbare a temperaturii din interiorul unității.

7. Verificați releul de pornire

Mergeți în partea din spate a frigiderului și îndepărtați panoul de acces de deasupra compresorului. Găsiți releul de pornire pe partea laterală a compresorului și detașați-l.

Scuturați-l puțin pentru a vedea dacă se zdruncină. Dacă o face, ceea ce nu ar trebui să se întâmple, luați în considerare înlocuirea releului. Iar dacă simțiți un miros de arsură, înlocuiți releul, deoarece este defect.

Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur, verificați dacă există continuitate. Între bornele sale, așezați sondele unui multimetru și verificați rezistența înregistrată pe multimetru. Dacă citirea nu este corectă sau este la 0, înlocuiți releul.

Compresorul nu se va porni dacă releul nu mai funcționează. Iar frigiderul, la rândul său, nu se va porni dacă nu funcționează compresorul. Poate fi util să verificați dacă compresorul are vreo activitate înainte de a scoate releul pentru testare.

Lumina frigiderului LG nu se stinge – Soluție rapidă

Scoateți becul din frigider și verificați-i filamentul. Este posibil ca acesta să nu fie în stare bună de funcționare, ceea ce face ca lumina să rămână aprinsă.

Testarea becului cu un multimetru vă ajută, de asemenea, să determinați dacă becul funcționează sau nu. Dacă constatați că becul este defect, înlocuiți-l.

Dar dacă becul funcționează bine, verificați soclul de lumină. Asigurați-vă că nu este înțepenită, dar o puteți scoate dacă este înțepenită. În timp ce faceți acest lucru, verificați dacă există decolorări sau deteriorări la bornele soclului. Înlocuiți soclul dacă găsiți vreuna.

Alte piese de verificat

În continuare, verificați comutatorul ușii. Întrerupătorul controlează lumina; odată ce deschideți ușa frigiderului, lumina se aprinde. Dacă este blocat, lumina va rămâne aprinsă.

Luați un multimetru și verificați continuitatea comutatorului. Dacă întrerupătorul este apăsat, nu ar trebui să existe continuitate. Dar dacă nu este apăsat, ar trebui să existe continuitate. Deci, dacă întrerupătorul este în sus și totuși nu există continuitate, înlocuiți întrerupătorul.

Este posibil ca placa de control a luminilor să fie, de asemenea, defectă, ceea ce face ca lumina să nu se stingă. Prin urmare, luați în considerare verificarea și înlocuirea plăcii.

Distribuitorul de apă al frigiderului LG nu se oprește – Soluții

Este posibil ca maneta distribuitorului să fie blocată. Blocați dozatorul apăsând butonul de blocare de pe panoul de comandă. Țineți-l apăsat până când pictograma de blocare se aprinde.

Dacă dozatorul de apă se oprește, mișcați ușor maneta pentru a o elibera din poziția blocată. Faceți acest lucru până când maneta iese.

Pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple din nou, nu distribuiți într-un pahar deja plin. Stropii din pahar, mai ales dacă băutura este zaharată, se acumulează și fac ca pârghia să se blocheze.

Cu toate acestea, dacă activarea încuietoarei nu oprește distribuitorul de apă, acesta trebuie să fie reparat. Contactați LG, raportați problema și solicitați service.