Frigiderul dumneavoastră LG nu funcționează? Există o serie de motive pentru care se întâmplă acest lucru. Dar este important să găsiți o soluție cât mai repede posibil.
Frigiderul LG nu funcționează după o pană de curent – Soluție rapidă
Dacă constatați că frigiderul LG nu funcționează după o pană de curent, verificați următoarele:
1. Întrerupător de circuit
Verificați întrerupătorul de circuit pentru acea parte a casei sau cel care controlează frigiderul. Este posibil ca acesta să se fi declanșat în timpul întreruperii. Dacă nu sunteți sigur cum să verificați dacă este sau nu declanșat, consultați resursele online sau angajați un profesionist.
2. Comutator
Dacă frigiderul dvs. LG are un întrerupător sau un buton de alimentare, este posibil ca acesta să se fi defectat sau să se fi oprit. Verificați-l și porniți-l din nou dacă este oprit.
3. Priză de alimentare
Aceasta este una dintre cele mai probabile cauze ale problemei. Efectuați un test pe priză pentru a vedea dacă este deteriorată sau dacă s-a declanșat. Conectați o lampă mică de masă la priză pentru a vedea dacă se aprinde. Rezultatul pe care îl obțineți vă informează cu privire la starea prizei.
4. Cablu de alimentare
Dacă toate cele de mai sus au fost verificate, treceți la fișa și cablul de alimentare. Este posibil ca ștecherul să se fi ars sau conexiunile cablurilor să fie defecte din cauza supratensiunii.
De asemenea, este posibil ca firele cablului să se fi ars din cauza întreruperii. Este posibil să nu vă puteți da seama de niciuna dintre acestea până când nu încercați o altă priză și un alt cablu compatibil cu frigiderul.
Atunci când depistați toate componentele de mai sus și acestea se verifică, este posibil ca frigiderul să aibă nevoie doar de câteva minute pentru a începe să se răcească în mod corespunzător după întreruperea curentului electric. Dați-i între 15 și 30 de minute și verificați din nou pentru a vedea dacă există o îmbunătățire.
Totuși, dacă acest lucru nu funcționează, este posibil ca una sau mai multe componente ale frigiderului să fi cedat. Depanați unitatea și înlocuiți piesele defecte, contactați LG sau angajați un profesionist pentru această sarcină.
Notă: Acești pași de diagnosticare și reparare se aplică și în cazul în care frigiderul LG nu funcționează după o supratensiune.
Frigiderul LG nu funcționează după mutare – Rezolvat
Dacă un frigider LG nu mai funcționează după ce l-ați mutat dintr-o locație în alta, începeți prin a verifica cablul de alimentare. Asigurați-vă că este conectat complet la priza de perete.
Dacă da, asigurați-vă că nu l-ați oprit din greșeală, dacă are un întrerupător sau un buton de alimentare. Porniți-l și lăsați-l puțin timp să vedeți dacă se răcește.
Un alt aspect de luat în considerare este modul în care v-ați poziționat în timpul mișcării. Dacă l-ați așezat pe o parte, este posibil ca uleiul de la compresor să fi pătruns în conductele de răcire. Acest lucru face aproape imposibil ca frigiderul să se răcească.
În acest caz, lăsați aparatul să stea timp de aproximativ 5 ore înainte de a-l conecta la rețeaua electrică. Pentru a fi în siguranță, conectați-l la priză după 24 de ore, mai ales dacă este așezat prea mult timp pe o parte.
Dacă nu se aplică niciuna dintre situațiile de mai sus, este posibil ca o componentă internă să se fi deteriorat în timpul mișcării. Verificați compresorul și bobinele pentru început. Raportați problema la serviciul de asistență LG și solicitați service sau cereți unui tehnician independent de aparate să o verifice pentru dvs.
Dispenserul de apă al frigiderului LG nu funcționează după înlocuirea filtrului – Soluții
Efectuați următorii pași dacă dozatorul de apă al unui frigider LG nu mai funcționează după înlocuirea filtrului de apă:
1. Verificați tipul de filtru de apă
Frigiderele LG folosesc filtre de apă de marcă dacă vor funcționa în mod optim. Așadar, dacă dozatorul de apă nu mai funcționează după ce ați înlocuit filtrul, asigurați-vă că filtrul este compatibil cu frigiderul. Înlocuiți-l dacă nu este.
2. Verificarea deteriorărilor
Dar dacă filtrul este de tipul potrivit, scoateți-l și verificați dacă nu este deteriorat. Este posibil ca capul să fie deteriorat sau să se fi rupt altceva. Acest lucru se poate întâmpla dacă a existat o instalare forțată sau chiar din fabrică.
3. Verificați dacă există obstrucție
Asigurați-vă că nu există nimic care să obstrucționeze punctul în care filtrul se atașează la frigider. Este posibil să existe o parte din învelișul filtrului care să acopere acea parte, restricționând fluxul de apă.
În plus, asigurați-vă că filtrul de apă nu este murdar sau înfundat cu resturi chiar și la exterior. Curățați-l bine dacă este. În caz contrar, înlocuiți filtrul.
4. Verificați instalarea
Este posibil să nu fi înșurubat bine filtrul. Asigurați-vă că îl înfiletați complet în carcasa filtrului de apă.
Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru instrucțiuni despre cum să instalați corect un filtru de apă. Va trebui să îl îndepărtați complet și să îl fixați din nou la loc pentru a face bine.
5. Verificarea garniturii
Este posibil ca garnitura de etanșare din carcasa filtrului de apă care previne scurgerile să se fi deplasat atunci când ați dezinstalat vechiul filtru sau l-ați instalat pe cel nou. Dacă carcasa filtrului frigiderului dumneavoastră are această garnitură, scoateți-o și fixați-o la loc. Asigurați-vă că îl aliniați corect cu filtrul și carcasa.
6. Verificați aerul reținut
Aerul blocat în conducta de apă poate restricționa fluxul de apă de la sursă, prin filtru și până la distribuitor. Dacă auziți un sunet de ciocănitură, acesta este un indiciu clar că există aer.
Fă să curgă apă din frigider timp de aproximativ trei minute pentru a curăța aerul și a rezolva problema presiunii. Dacă dozatorul nu distribuie deloc, folosiți conducta de apă din spatele frigiderului.
După aceea, încercați din nou să distribuiți apă. Dacă puteți, înseamnă că aerul reținut a fost la originea problemei.
În plus față de cele de mai sus, este posibil ca filtrul să nu absoarbă apa suficient de repede pentru a funcționa. Acesta poate fi motivul pentru care distribuitorul nu funcționează. Înmuiați filtrul în apă înainte de a-l instala. Acest lucru ajută să funcționeze mai repede.
De ce nu funcționează congelatorul meu LG?
Congelatorul dumneavoastră LG nu funcționează din unul sau mai multe dintre următoarele motive:
1. Ventilator de evaporator defect
Deschideți ușa unității și ascultați ventilatorul. În mod normal, acesta ar trebui să se oprească din funcționare. Dacă se oprește, activați comutatorul de pe ușa congelatorului pentru a-l face să funcționeze din nou. Iar dacă nu se repune în funcțiune după ce ați activat comutatorul, luați în considerare înlocuirea ventilatorului.
Dar dacă acest test nu este satisfăcător, deschideți panoul interior din spate al unității și rotiți paletele ventilatorului pentru a verifica funcționalitatea. Dacă există vreun semn de rigiditate, este posibil ca motorul să se uzeze. Dar este posibil să doriți să ungeți cu ulei arborele pe care se rotesc paletele pentru a vedea dacă frecarea se atenuează.
Apoi, efectuați un test de continuitate pe motor folosind un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.
Ventilatorul este responsabil pentru atragerea aerului peste bobine și răcirea congelatorului împreună cu frigiderul. Dacă nu mai funcționează, congelatorul nu va funcționa.
2. Bobine de condensator prăfuite
Curățați serpentinele pentru a îndepărta murdăria, praful și alte resturi. Folosiți un aspirator cu un accesoriu cu perie sau o perie de curățare a condensatorului și faceți acest lucru o dată sau de două ori pe an.
Serpentinele foarte murdare nu pot disipa eficient căldura de la agentul frigorific. Acest lucru face ca temperatura congelatorului să crească și, în cele din urmă, acesta poate înceta să mai funcționeze pentru a se răci.
3. Serpentine de evaporator înghețate
Asigurați-vă că serpentinele din spatele panoului interior din spate al congelatorului nu sunt înghețate. Dacă sunt, înseamnă că sistemul de dezghețare nu mai funcționează, dacă congelatorul are un sistem de dezghețare automată.
Pentru o soluție temporară, dezghețați congelatorul prin deconectarea acestuia și lăsând ușa sau capacul deschis timp de cel puțin 8 ore. Apoi, depanați sistemul de dezghețare și înlocuiți orice piesă defectă.
Încălzitorul de dezghețare trebuie să pornească pentru a încălzi serpentinele atunci când termostatul detectează că acestea sunt suficient de reci. În caz contrar, este posibil ca temporizatorul de dezghețare să fie defect sau ca placa de control a dezghețării să funcționeze defectuos.
Serpentinele evaporatorului răcesc aerul pe care ventilatorul evaporatorului îl trece peste ele pentru unitate. Dacă acestea îngheață, congelatorul nu va avea aer rece.
4. Compresor deteriorat
Căldura poate face ca compresorul să nu mai funcționeze. Asigurați-vă că există suficient spațiu în jurul frigiderului pentru o ventilație adecvată. Și asigurați-vă că serpentinele de lângă compresor sunt curate pentru a evita transferul de căldură și suprasolicitarea compresorului.
Dacă se defectează compresorul, nu mai funcționează nimic altceva în frigider. Prin urmare, este important să verificați această componentă.
De asemenea, puteți efectua un test pentru a verifica continuitatea între pinii de pe partea sa. Dacă nu există continuitate sau rezistență, este posibil să trebuiască să înlocuiți compresorul.
5. Releu de pornire defect
Scoateți releul din partea laterală a compresorului și scuturați-l. Dacă se aude un zăngănit, releul a devenit defect. De asemenea, dacă miroase ca și cum ar fi ars, înlocuiți-l.
În plus, verificați dacă releul are continuitate între bornele de pornire și de funcționare cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți releul.
De cele mai multe ori, compresorul se oprește atunci când releul cedează. Releul de pornire pune la dispoziție energie pentru ca compresorul să funcționeze și, fără el, congelatorul nu poate funcționa.
6. Ventilator de condensator defect
Asigurați-vă că paletele ventilatorului se rotesc liber și că nu există obstacole. Dacă acestea nu se rotesc, este un indiciu că rulmenții motorului sunt uzați. Luați în considerare înlocuirea motorului.
Dar pentru a fi sigur, testați motorul pentru a verifica continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.
Bobinele condensatorului și compresorul nu se supraîncălzesc din cauza ventilatorului condensatorului. Prin urmare, dacă acesta nu funcționează, serpentinele acumulează căldură și reduc capacitatea de răcire și capacitatea generală de lucru a congelatorului.
Tablouri de comandă cu funcționare defectuoasă
Panourile de control al temperaturii și al utilizatorului și panourile de afișare pot funcționa defectuos și pot afecta capacitatea de răcire și de lucru a congelatorului. Dar nu le înlocuiți în grabă, deoarece sunt ușor de diagnosticat greșit. Asigurați-vă că toate celelalte componente se verifică înainte de a le verifica.
Dacă nimic altceva nu reușește, verificați sistemul etanș al congelatorului. Aleak ar putea face ca congelatorul să nu mai funcționeze. Primul indiciu al unei scurgeri este un miros chimic. Dar acesta este ușor de omis, deoarece gazul este aproape inodor.
Pentru a determina dacă există o scurgere, deschideți panoul interior din spate și verificați serpentinele evaporatorului. Dacă doar o singură secțiune are îngheț pe ele – fără o distribuție uniformă – există o scurgere. O altă modalitate de verificare este cea a rafturilor. Dacă doar un singur raft se răcește, sistemul etanș are scurgeri.
Numai un tehnician certificat poate verifica sistemul, poate certifica acest lucru și poate recomanda o soluție de durată.
LG Frigiderul de gheață LG nu funcționează – Ce trebuie făcut
Dacă aparatul de gheață de pe frigiderul LG nu funcționează, procedați după cum urmează:
1. Asigurați-vă că aparatul de gheață este pornit
Dacă aparatul de gheață are un întrerupător de alimentare, verificați dacă acesta este în poziția pornit. Dacă este oprit, aveți o soluție ușoară. Pur și simplu porniți-l.
2. Asigurați-vă că există apă
Apa trebuie să fie conectată și nu trebuie să aibă nici un fel de îndoituri sau de înghesuială. Dacă mutați frigiderul prea mult înapoi spre perete, conducta de apă se poate strânge până la punctul în care alimentarea cu apă este restricționată.
Prin urmare, verificați linia din spatele frigiderului. Îndreptați-o dacă este îndoită sau strânsă. Dar dacă are fisuri, înlocuiți-o. Veți ști acest lucru verificând dacă există scurgeri.
În plus, asigurați-vă că supapa de apă este complet deschisă. Încercați să distribuiți apă și verificați cât de bine curge. Apoi, verificați supapa de apă de sub chiuvetă sau din spatele frigiderului. De asemenea, verificați supapa de admisie a apei.
3. Asigurați-vă că temperatura este potrivită
Temperatura internă a congelatorului trebuie să fie de 19 grade Fahrenheit sau mai mică pentru ca aparatul de gheață să funcționeze în mod optim. Iar temperatura nu trebuie să coboare sub -4 grade Fahrenheit. În caz contrar, ar fi prea rece pentru aparatul de gheață.
Din acest motiv, verificați dacă temperatura congelatorului este setată corect. Ajustați-o dacă este necesar și lăsați-i timp producătorului de gheață să se adapteze și să producă gheață.
4. Încercați să resetați aparatul de gheață
Dacă nu funcționează nimic altceva, încercați să resetați aparatul de gheață. Pentru a face acest lucru, verificați dacă aparatul dumneavoastră de gheață are un buton de pornire. Dacă are, resetați-l apăsând butonul chiar sub tava aparatului de gheață și menținându-l apăsat timp de 3 secunde. Aparatul de gheață ar trebui să intre în acțiune.
Dar dacă nu are un buton, găsiți gaura mică din partea stângă a aparatului de gheață. Introduceți o agrafă de hârtie în gaură și apăsați timp de 3 secunde. Brațul mașinii de gheață ar trebui să înceapă să se rotească, ceea ce înseamnă că l-ați resetat.
Rețineți că un frigider nou cu un aparat de gheață are nevoie de aproximativ o zi sau două pentru a începe să producă gheață. Așadar, dacă unitatea dvs. este nouă, tot ce vă trebuie este răbdare pentru ca mașina de gheață să se pună în funcțiune.
Distribuitorul de gheață al frigiderului LG nu funcționează – Soluție rapidă
Verificați dacă frigiderul este corect nivelat. Dacă acesta nu este corect nivelat, este posibil să constatați că dozatorul nu funcționează, împreună cu alte câteva funcții cheie.
Apoi, uitați-vă în interiorul jgheabului de gheață pentru a vedea dacă există fragmente de gheață sau cuburi de gheață blocate acolo. Dacă găsiți acest lucru, folosiți o spatulă pentru a încerca să spargeți gheața. Apoi, turnați puțină apă caldă în jgheab pentru a elimina gheața blocată acolo.
Scoateți găleata de gheață și verificați dacă motorul cu burlan nu are acumulări de gheață. S-ar putea să vă fie puțin dificil să scoateți mașina de gheață dacă motorul este înghețat, așa că dați-i o lovitură ușoară cu călcâiul mâinii pentru a-l elibera.
Dacă găsiți gheață pe motor, este posibil să folosiți un uscător sau un aparat de aburi pentru a o dezgheța. De asemenea, puteți opta să apăsați maneta distribuitorului și să permiteți motorului să se încălzească și să se dezghețe singur. Cu toate acestea, această metodă poate fi în detrimentul motorului pe termen lung.
De asemenea, este important să aflați de ce există o acumulare de gheață pe motor. Este posibil să existe o gaură prin care se infiltrează aer cald și care provoacă înghețarea umezelii în jurul motorului.
Creșterea temperaturii din congelator ajută, de asemenea, la evitarea înghețării motorului de la mașina de găurit în viitor.
Clapetă de gheață cu clapetă înghețată…
Este posibil ca dozatorul de gheață să nu funcționeze deoarece clapeta jgheabului prin care trece gheața este închisă prin îngheț. Fragmentele de gheață se pot topi în jurul acesteia și, în timp, pot provoca înghețarea ei.
Folosiți o cârpă umedă și caldă și curățați clapeta și împrejurimile. Apoi, uscați-o complet pentru a preveni o acumulare de umiditate și încercați distribuitorul. Creșterea temperaturii din congelator ajută la prevenirea reapariției acestei probleme.
Cu toate acestea, dacă clapeta jgheabului nu este închisă de îngheț și niciunul dintre pașii de mai sus nu funcționează, frigiderul trebuie să fie reparat. Contactați serviciul de asistență LG pentru a solicita service.
Gheață de artizanat LG pentru frigidere nu funcționează – Rezolvat
În cazul în care aparatul de gheață Craft Ice dintr-un frigider LG nu funcționează, uitați-vă la întrerupătorul de alimentare pentru a vă asigura că este pornit. Întrerupătorul se află, de obicei, în partea dreaptă a mașinii de gheață.
Porniți-o dacă este oprită și lăsați mașina între 18 și 30 de ore pentru ca aceasta să facă gheață. S-ar putea să trebuiască să așteptați chiar și 48 de ore pentru ca primul lot să iasă.
Dar dacă întrerupătorul aparatului de gheață este pornit și totuși nu funcționează, resetați aparatul. Pentru a face acest lucru, opriți mașina și porniți-o din nou. Apoi, așteptați să vedeți dacă începe să funcționeze.
Dacă rămâne la fel, testați funcționarea aparatului de gheață folosind modul de testare. Scoateți găleata de gheață și înlocuiți-o cu un bol mic pentru a prinde apa care se scurge.
Apoi, apăsați butonul de testare, situat în partea stângă sus a aparatului, și țineți-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde. În modul de testare, aparatul de gheață ar trebui să treacă prin 3 etape: alimentarea cu apă, producerea de gheață și recoltarea gheții.
Reintroduceți găleata de gheață la locul ei după test. Asigurați-vă că introduceți găleata corect, conform instrucțiunilor din ghidul de utilizare. În caz contrar, este posibil să constatați că aparatul de gheață nu funcționează deoarece crede că găleata de gheață este plină.
Contactați serviciul de asistență LG pentru a solicita service în cazul în care mașina de gheață Craft Ice nu funcționează după resetarea acesteia.
Congelatorul nu funcționează în frigiderul LG – Soluții
Pentru a depana și a găsi o soluție la această problemă, începeți prin a deconecta frigiderul de la curentul electric timp de 24 până la 36 de ore. Dacă serpentinele evaporatorului au o acumulare mare de gheață, acestea se vor dezgheța în această perioadă.
Desigur, va trebui să găsiți un mijloc alternativ de a vă depozita alimentele și alte articole în congelator. Și va trebui să depanați sistemul de dezghețare pentru a găsi componenta defectă și a o înlocui.
Apoi, verificați orificiile de aerisire din congelator pentru a vă asigura că nimic nu le obstrucționează. Este posibil ca aerul rece de la ventilatorul evaporatorului să nu-și găsească drumul spre congelator dacă gurile de aerisire sunt blocate.
Dacă gurile de aerisire sunt libere, verificați garnitura ușii. Asigurați-vă că aceasta etanșează bine și, dacă nu este așa, înlocuiți-o. De asemenea, curățați bine garnitura cu apă caldă și săpun dacă este semnificativ murdară.
În plus, asigurați-vă că frigiderul este corect nivelat, deoarece o nivelare incorectă cauzează o serie de probleme cu frigiderul. Și verificați setarea temperaturii congelatorului pentru a vă asigura că este la punctul corect – nu mai mult de 5 grade Fahrenheit și nu mai puțin de 0 grade Fahrenheit.
Dacă toate acestea sunt verificate, faceți următoarele:
1. Curățați serpentinele condensatorului
Ștergeți praful și curățați serpentinele o dată sau de două ori pe an pentru ca frigiderul să funcționeze în mod optim. Dacă locuiți într-o zonă cu mult praf sau dacă aveți animale de companie păroase, curățați-le mai des.
Atunci când acestea sunt foarte murdare, nu pot elimina căldura și, în consecință, căldura reduce capacitatea de răcire sau de funcționare a congelatorului.
2. Testați motorul ventilatorului
Ventilatorul evaporatorului se află în spatele panoului interior din spate al congelatorului. Odată ce deschideți ușa congelatorului, acesta se oprește din funcționare. Dar atunci când activați comutatorul de la ușă, motorul intră în acțiune.
Dacă motorul nu începe să funcționeze atunci când activați comutatorul, testați înfășurările acestuia cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Și dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți motorul.
Congelatorul nu se mai răcește dacă ventilatorul nu funcționează. Acest lucru se datorează faptului că ventilatorul face să circule aerul rece în congelator.
3. Verificați releul de pornire
Deconectați frigiderul și detașați releul de pornire de la compresor. Scuturați-l puțin pentru a vedea dacă există un zăngănit. Dacă zornăie, releul ar putea fi defect. Iar dacă simțiți un miros de arsură de la acesta, înlocuiți-l.
Faceți un pas mai departe și testați-l între bornele de pornire și de funcționare pentru a verifica continuitatea. Folosiți un multimetru pentru test. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți releul.
Compresorul va avea dificultăți în a porni și a funcționa dacă releul este defect. Acest lucru se datorează faptului că releul asigură un impuls de putere pentru ca acesta să funcționeze. Iar dacă compresorul nu funcționează, unitatea nu va funcționa.
Problema freonului…
Dacă toate piesele sunt verificate, atunci este posibil să fie o problemă cu freon. Este posibil ca tubulatura prin care circulă gazul să fi avut o scurgere, ceea ce face ca gazul să iasă și congelatorul să nu mai funcționeze.
Dacă serpentinele evaporatorului au doar o parte acoperită de îngheț sau doar un singur raft din congelator se răcește, atunci știți că există o problemă cu freon.
Cu toate acestea, dacă congelatorul nu funcționează deloc, este posibil să nu puteți determina dacă există o scurgere prin aceste metode. Prin urmare, contactați LG sau un tehnician independent certificat de aparate electrocasnice pentru a verifica congelatorul și a oferi o soluție permanentă.
Lumina din frigiderul LG nu funcționează – Ce trebuie făcut
Procedați după cum urmează dacă lumina unui frigider LG nu funcționează:
1. Verificați becul
Becul este, de obicei, primul lucru care trebuie verificat dacă lumina din frigider nu mai funcționează. Este posibil să se fi ars, așa că înlocuiți-l și vedeți dacă lumina începe să funcționeze din nou.
2. Verificați priza de lumină
Dacă nu becul este problema, verificați soclul. Luați un multimetru și verificați dacă soclul primește suficientă energie. Dacă primește energie, dar noul bec nu funcționează, atunci soclul este defect. Înlocuiți-o cu o piesă de schimb compatibilă.
3. Verificați întrerupătorul de lumină
Este posibil ca întrerupătorul care controlează lumina să fie defect. Așadar, luați un multimetru și testați comutatorul pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, înlocuiți comutatorul și vedeți dacă lumina frigiderului începe să funcționeze din nou.
4. Verificați comutatorul de ușă
Acest întrerupător controlează momentul în care lumina se aprinde și se stinge atunci când deschideți și închideți ușa frigiderului. Pentru a-i verifica funcționalitatea, luați un multimetru și testați comutatorul pentru a vedea dacă are continuitate. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți comutatorul ușii.
5. Verificați ansamblul
Este posibil ca întregul ansamblu de lumini să nu funcționeze corect. În cazul frigiderelor LG mai noi, este posibil să găsiți piese individuale pentru ansamblu, dar pentru cele mai vechi, acest lucru poate să nu fie posibil. Este posibil să trebuiască să înlocuiți întregul ansamblu.
6. Verificați placa
Placa de lumină controlează funcția luminii din frigider. Dacă placa nu mai primește cantitatea de tensiune necesară, lumina din frigider nu va mai funcționa. Dar dacă primește cantitatea potrivită de energie și totuși lumina nu funcționează, înlocuiți placa și vedeți dacă se schimbă ceva.
Frigiderul LG nu funcționează – Soluție rapidă
Depanați următoarele componente dacă constatați că frigiderul LG nu funcționează:
1. Motoarele ventilatoarelor
Începeți cu ventilatorul condensatorului. Rotiți paletele cu mâna pentru a vedea dacă se rotesc liber. Asigurați-vă că nu există obstrucții pe ele. Dacă lamelele nu se rotesc liber, luați în considerare înlocuirea motorului.
Dar dacă lamelele se rotesc liber și nimic nu le împiedică, luați un multimetru și efectuați un test de continuitate pe motor. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți motorul.
Ventilatorul trage aerul prin serpentine și îl trece peste compresor. Dacă acesta nu mai funcționează, frigiderul se poate supraîncălzi și nu mai funcționează.
În continuare, verificați ventilatorul evaporatorului. Dacă modelul dvs. de frigider LG are un singur ventilator de evaporator, îl veți găsi în spatele peretelui din spate, în interiorul congelatorului.
Ascultați dacă se aude un zgomot puternic din interiorul congelatorului. Dacă îl auziți, înseamnă că motorul este defect. Dar începeți cu lamelele. Încercați să rotiți lamele manual. Dacă nu se învârt bine, este un indiciu al unui motor defect.
Faceți un pas mai departe și verificați continuitatea în înfășurările motorului cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.
Nu va fi aer rece în frigider și congelator dacă ventilatorul evaporatorului nu mai funcționează. Acesta are sarcina de a face să circule aerul rece în unitate după ce trece aerul peste serpentinele de răcire.
2. Serpentinele condensatorului
Aruncați o privire la serpentine, de obicei în partea din spate a frigiderului. Dacă observați o cantitate semnificativă de murdărie pe ele, este timpul să le curățați.
Cu o perie atașată la un aspirator, curățați praful și resturile de pe bobine. Faceți o treabă temeinică. Apoi, ștergeți orice murdărie rămasă pe serpentine și curățați podeaua din jurul acestora.
Acestea nu vor disipa eficient căldura din frigider dacă sunt murdare. Ca urmare, frigiderul nu va putea menține temperatura potrivită – veți constata că aceasta crește.
3. Releu de pornire și condensator
Scoateți releul de la compresor și testați-l cu un multimetru pentru a-i verifica rezistența. Unele modele vin cu releul și condensatorul ca un singur dispozitiv. Dar dacă nu, testați condensatorul separat cu ajutorul multimetrului.
Dacă releul zornăie când îl scuturați, luați în considerare înlocuirea acestuia. Iar dacă miroase ca și cum ar fi ars, înlocuiți-l. Cu toate acestea, dacă niciuna dintre aceste situații nu se aplică și totuși nu are continuitate între bornele de funcționare și de pornire, releul este defect, deci înlocuiți-l.
Iar dacă condensatorul de pornire nu are continuitate atunci când îl testați, înseamnă că este defect. Înlocuiți condensatorul.
4. Termistor
Găsiți termistorul din frigiderul LG și verificați-i rezistența. Ar trebui să o găsiți schimbându-se atâta timp cât se schimbă temperatura din frigider.
Dacă rezistența termistorului rămâne aceeași sau dacă nu există continuitate, înlocuiți termistorul.
Termistorul supraveghează temperatura frigiderului și trimite rezultatele sale către placa de control. Placa, pe baza citirilor de temperatură, reglează alimentarea ventilatorului și a compresorului.
În cazul în care termistorul este defect, citirile ar fi greșite. Ca urmare, este posibil ca placa de control să nu regleze suficientă energie și sistemul de răcire să nu funcționeze.
5. Termostat de control al temperaturii
Găsiți termostatul și rotiți-l pentru a-l duce la cea mai înaltă temperatură din punctul cel mai de jos. Pe măsură ce ajungeți la acest punct, ascultați un clic audibil.
Dacă nu există niciun clic, efectuați un test de continuitate pe termostat folosind un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți termostatul.
Termostatul detectează necesarul de temperatură al frigiderului, își închide contactele și direcționează energia către motoarele ventilatorului și compresor. Dacă acesta devine defect, este posibil ca sistemul de răcire să nu funcționeze așa cum este necesar. În consecință, este posibil să constatați că frigiderul nu se răcește sau nu funcționează.
6. Compresor
Cu ajutorul unui multimetru, verificați rezistența compresorului între pinii de pe margine. Dacă găsiți un circuit deschis, compresorul este defect și trebuie înlocuit. Cu toate acestea, numai un tehnician autorizat trebuie să îl înlocuiască, conform legii.
7. Tablouri de control
Verificați dacă plăcuțele de control al temperaturii și de control principal sunt deteriorate sau arse. Dar, înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că verificați și alte componente și eliminați-le pe fiecare dintre ele pentru a nu fi la originea problemei. Nu doriți să diagnosticați greșit niciuna dintre plăci.
Notă: Acești pași funcționează pentru problemele de răcire de bază la toate tipurile de frigidere LG, inclusiv la frigiderele inteligente.
Panoul de control al frigiderului LG nu funcționează – Rezolvat
Dacă panoul de control al unui frigider LG nu funcționează, este posibil ca acesta să fie blocat. Veți găsi un buton de blocare pe panoul de control; apăsați-l și țineți-l apăsat timp de aproximativ 5 secunde pentru a-l debloca.
Asigurați-vă că țineți apăsat butonul timp de numărul necesar de secunde. Unele funcții de pe panoul de control necesită menținerea apăsată a butonului timp de doar 3 secunde pentru a le debloca. Altele, pe de altă parte, au nevoie ca butonul să fie ținut apăsat mai mult de 3 secunde înainte de a începe să funcționeze.
Ventilatorul interior al frigiderului LG nu funcționează – Soluție
Dacă ventilatorul evaporatorului din interiorul unui frigider LG nu funcționează, scoateți frigiderul din priză, îndepărtați capacul evaporatorului din interiorul congelatorului și inspectați ventilatorul.
Este posibil să existe gheață în jurul lamelelor ventilatorului și, în acest caz, folosiți un uscător pentru a o topi sau pur și simplu dezghețați manual congelatorul.
Apoi, verificați lamele pentru a vedea dacă sunt îndoite. Dacă sunt, înlocuiți-le. Îndreptarea lor nu va funcționa, pentru că ar fi ieșit din formă și ventilatorul nu va mai funcționa optim.
Problema poate proveni de la murdăria din rulmenții motorului. În acest caz, infuzați puțin ulei penetrant pentru a lubrifia rulmenții și pentru a face ventilatorul să funcționeze din nou fără probleme.
Cu toate acestea, umiditatea și utilizarea îndelungată pot uza ventilatorul și pot face ca motorul să nu mai funcționeze. Dacă suspectați acest lucru, deconectați ventilatorul și efectuați un test de continuitate pe motor cu un multimetru. Dacă nu obțineți nicio continuitate în înfășurările motorului, înlocuiți motorul.
Uneori, se poate întâmpla ca motorul să nu primească suficientă energie. Cu ajutorul unui multimetru, verificați tensiunea la bornele motorului. Ar trebui să obțineți până la 120 de volți. Dacă este mai mică decât atât sau arată 0 volți, motorul nu primește tensiune.
Controlul termostatic poate fi defect, ceea ce cauzează întreruperea tensiunii de alimentare. Dar verificați firele care circulă între control și motorul ventilatorului. Dacă nu sunt rupte, înlocuiți controlul.
Mașina de gheață LG Refrigerator nu funcționează după întreruperea alimentării cu energie electrică – Soluție rapidă
Asigurați-vă că brațul sau paleta dispozitivului de gheață este în jos, în poziția pornit sau sub dispozitivul de gheață. Dacă brațul sau paleta se află în poziția pornit, inspectați aparatul de gheață pentru a vedea dacă există un întrerupător de alimentare. Dacă găsiți unul, asigurați-vă că este pornit.
Este posibil ca în conducta de apă să fie blocată o bucată de gheață în interiorul ei dacă mașina de gheață este pornită și nu funcționează. Deși există un sistem care previne acest tip de obstrucție, sistemul poate ceda după o pană de curent.
Scoateți aparatul de gheață și găsiți conducta de apă din spatele acestuia. Inspectați-o pentru a vedea dacă există vreo bucată de gheață care o blochează. Turnați apă caldă peste ea până când gheața se topește, dacă găsiți vreuna.
Dar dacă conducta de apă nu este obstrucționată, atunci verificați alimentarea cu energie electrică a frigiderului. Este posibil ca compresorul și alte componente cheie să nu primească suficientă tensiune pentru a funcționa și a răci congelatorul pentru ca aparatul de gheață să producă gheață. Este posibil ca întreruperea curentului să fi deteriorat unele fire sau conexiuni.
Verificați temperatura din congelator și asigurați-vă că este sub 19 grade Fahrenheit. Ajustați-o dacă este necesar și lăsați congelatorul o zi sau două înainte de a determina dacă schimbarea temperaturii a îmbunătățit funcționalitatea mașinii de făcut gheață.
În plus, este posibil ca una sau mai multe componente să se fi deteriorat atunci când a fost restabilită alimentarea cu energie electrică. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care a existat o supratensiune. Este posibil să aveți nevoie de serviciile unui tehnician calificat în domeniul electrocasnicelor pentru a constata acest lucru și a remedia problema.
Recapitulare
O varietate de motive fac ca un frigider LG să nu mai funcționeze. Găsirea cauzei și remedierea rapidă a acesteia este importantă pentru ca frigiderul să funcționeze în continuare. Din fericire, acest articol este un ghid detaliat în depanarea și remedierea diferitelor probleme ale frigiderului LG.
Cu toate acestea, dacă nimic nu pare să funcționeze pentru a repara frigiderul LG care nu funcționează, contactați LG și solicitați service cât mai curând posibil. Puteți alege să apelați la oricare dintre tehnicienii noștri, discutând cu ei prin intermediul căsuței de chat din dreapta dvs.